Ecouri — scrise de Marius 72; [p.8 /10]

Marius 72, 24.05.18 14:21»@elviramvio:

Eu am fost în ianuarie 2018 şi aveau zboruri directe atât Wizzair cât şi BlueAir.

La întoarcere am venit cu TAP întrucât din cauza condiţiilor meteo s-au anulat toate zborurile din Madeira şi, astfel, am pierdut Wizzair-ul pentru care achiziţionasem biletul dus-întors.

Într-adevăr, şi noi primeam destul de des informaţiile despre care pomeneai iar în avion ne-au dat perne şi pături pentru somn.

Pentru ei doar cuvinte de laudă, eu cu administraţia aeroportului am ce am...

LA REVIEW Transportul public în Lisabona - scris de ? în rubrica Sfaturi utile pentru vacanța la Lisabona
Marius 72, 24.05.18 13:08»@RoxanaGRS:

Am fost şi la Sintra în ziua următoare. Gazda ne recomandase că e de ajuns să ne rezumăm la un palat, iar acela să fie Pena, şi să nu umblăm toată ziua prin încăperi şi să pierdem şirul acestora. Aveam de gând, acasă, să intrăm în două însă nu am regretat că am ascultat sfatul lui Jose şi am rămas cu imaginea splendidă a respectivului palat. Ne-a mai sfătuit să luăm de acolo autobuzul spre Cabo da Roca şi apoi până la Cascais întrucât e optimă excursia pentru o zi. I-am dat dreptate. Sintra e de evitat lunea iar noi exact în acea zi ne şi plănuisem să mergem. Am amânat pe miercuri.

Tot urmând sfaturile lui am ajuns în piaţa de vechituri, pe unele uliţe foarte pitoreşti, la o tavernă păstrată în acelaşi stil de la deschidere, unde să mâncăm.

Ne-a mai făcut o sugestie: musai să ajungem în Azore. Cu asta e mai greu... Dar cine stie!

LA REVIEW Mângâiaţi de soare în ianuarie - scris de ? în rubrica Descoperă Lisabona și împrejurimile
Marius 72, 24.05.18 09:13»@elviramvio:

Bună dimineaţa!

Ai ajuns mai târziu decât mine la Lisabona şi ai scris mai devreme!

Nu circuli decât cu avioane de linie, să înţeleg. Că doar sunt şi alte zboruri directe din Bucureşti.

Am citit părerea ta bună despre serviciile din aeroportul Portela. Eu nu sunt de acord întrutotul cu ce ai scris şi am să aduc argumente (de altfel am să menţionez şi în review dacă voi apuca să-l scriu!!).

Am ajuns la aeroport cu 1 oră şi 40 minute înainte de ora decolării, aveam check-in-ul făcut, doar controlul bagajelor şi al actelor mai era necesar. Şi era să pierdem avionul!!! Ei bine, la bagaje am stat la coadă 1 oră şi 30 minute iar în faţa noastră nu erau mai mult de 55 - 60 persoane.

Însă mergea doar o bandă. Impropriu scris "mergea", se târâia şi se oprea, staţiona până venea nu ştiu ce supervizor sau şef de tură să îşi dea el cu părerea în privinţa vreunei valize. Dacă era nevoie să fie desfăcută şi controlată mai amănunţit, controlul avea loc pe bandă iar aceasta se oprea.

Am tremurat serios să nu pierd şi acel avion, cu 2 zile înainte pierdusem altul din Lisabona spre Bucureşti.

Să mă fi văzut - odată scăpat de acest infern - cu 2 bagaje de cabină alergând prin aeroport, intrând cu tupeu în faţă la controlul cărţii de identitate sub privirile ucigătoare ale celorlalţi, oprit fiind doar de domnişoara de la poarta de îmbarcare care mă anunţă că nu pot călători cu 2 astfel de bagaje. O liniştesc că nu am de gând să încalc de prea multe ori politica companiei TAP, dar unul este al soţiei ce nu ţinuse ritmul alergăturii cu mine (prima încălcare: bagajul avea 9,8 kg iar limita este de 8).

Aveam de gând să trimit o reclamaţie administratorilor aeroportului în legătură cu serviciile lor, dar nici impresiile nu le-am scris încă în totalitate.

Ca o paralelă, la plecarea spre Funchal de pe Terminalul 2 totul a fost mult mai rapid. Acolo nu ne-au controlat nici documentele de identitate.

LA REVIEW Transportul public în Lisabona - scris de ? în rubrica Sfaturi utile pentru vacanța la Lisabona
Marius 72, 15.05.18 14:41»@krisstinna: noroc ca taman am mancat, ca de nu in gura mea se intampla ca afara acum: ploua...
LA REVIEW Pescăria lui Matei, o dată-n viață - scris de ? în rubrica Unde mâncăm în zona Agigea?
Marius 72, 15.05.18 14:09»@Costi: Îmi cer scuze pentru eroarea strecurată referitoare la port!

Cât despre mere, am scris doar ce am aflat de la ghid iar faptul că sunt prezentate doar în respectiva zi chiar m-au făcut să îi dau dreptate, să nu îi pun la îndoială spusele.

LA REVIEW Cu Allan prin capitala daneză - scris de ? în rubrica Descoperă Copenhaga
Marius 72, 15.05.18 08:47»@Marianatud: Am platit doar inchirierea fara niciun alt fel de asigurare suplimentara. Anul trecut in Scotia, prima oara cand am inchiriat un autoturism, am avut surpriza sa platim o suma imensa intrucat nu am fost pregatiti cu ce reprezinta toate asigurarile. Ne-au fost luati bani si pentru geamuri, oglinzi si cauciucuri (bineinteles dupa ce am fost intrebati). Ni s-a raspuns ca se vor restitui in cazul in care nu avem probleme, insa nu a fost asa. Ba mai mult, am preluat masina cu rezervorul aproape gol, am predat-o cu plinul facut si au refuzat sa ne restituie suma platita pentru benzina.

In concluzie, urmatoarele inchirieri - in Mallorca si Madeira - au fost fara alte asigurari.

Pe insula nu ai unde circula foarte mult cu masina, noi am facut aproape 300 kilometri in trei zile si am incercuit-o aproape toata.

Nu pot sa iti dau un sfat deoarece imi vei putea reprosa daca se intampla ceva neprevazut.

Ti-am prezentat doar situatia mea si cum am procedat ulterior.

Sunt sigur ca vei lua cea mai buna varianta pentru tine!

Si nu te impacienta cand urci pe pante al caror capat nu il vezi!!

Nu lua masina mica intrucat pe unele pante s-ar putea sa va dati jos unul dintre voi...

Fii atenta cand se face inspectia masinii inainte sa v-o predea. Daca nu trece toate micile zgarieturi, te poti trezi ca iti vor fi imputate la predare. Sunt latini, totusi...

LA REVIEW Minunata Madeira si ale sale Levadas - scris de ? în rubrica Descoperă Madeira
Marius 72, 13.05.18 21:27»Pentru cei care au fost până acolo cred că dezamăgirea e mai mare decât faptul că au bifat un aşa-zis obiectiv turistic naţional. Asta apropo de cum înţeleg investitorii noştri industria turismului. Dau o şuşana pe reţelele de socializare, mi-o promovează cunoscuţii fără a menţiona realitatea şi atrag turiştii ca muştele.

Din punctul meu de vedere asemenea "obiective turistice" ar fi necesar a se semnala pentru a nu mai cădea şi alţii în capcana şmecheraşilor.

Şi eu sunt convins că acest proiect nu se va finaliza, proprietarul fiind peste măsură de mulţumit de naivitatea multora care vin de la sute de kilometri şi îi plătesc taxa de intrare pentru a pleca înapoi cu un gust amar.

Si aş fi în stare să pun rămăşag că şi autorizaţia de construcţie îi e expirată şi nimeni nu îl trage la răspundere pentru asta...

LA REVIEW O poveste de adormit.... - scris de ? în rubrica Valea Zânelor & Castelul de Lut
Marius 72, 13.05.18 19:18»@Marianatud: Eu mai astept intrebari si m-as bucura sa iti pot raspunde.

Referitor la ghid, am mers pur si simplu acolo si ne-am alaturat celor din jurul ghidului. Restul il stii.

Cand pleci in Portugalia?

LA REVIEW Minunata Madeira si ale sale Levadas - scris de ? în rubrica Descoperă Madeira
Marius 72, 09.05.18 08:48»@Marianatud: Buna dimineata!

Nu te-am uitat!

Noi am zburat cu easyJet de la Lisabona la Funchal iar dupa plata biletului am primit de la ei un link pentru rezervari auto. De pe acel link am fost trimis catre Europcar, reprezentanta Portugalia, si am beneficiat de 40% reducere la inchirierea unui Renault Clio fabricat in iunie 2016. Nu ma interesa masina mai mare, pentru 2 persoane era suficienta. Nu am achizitionat asigurarile suplimentare. Nu ai unde parcurge multi kilometri pe insula, ai multe parcari pe trasee iar prin satulete nu am platit, cred, nicaieri taxa de parcare. Cele aflate in zonele mai aglomerate au taxa, insa la o mica distanta sunt si gratuite. Insula este strabatuta in partea sudica de o autostrada cu 2 benzi pe sens, construita prin munte. Taxe de drum nu se platesc, iar benzina are pretul de 1,4 euro parca... Majoritatea drumurilor sunt in panta si nu prea late, iar cand te gandesti la acestea imagineaza-ti unele cu o inclinatie ametitoare! Reprezentanta Europcar se afla pe Estrada Monumental, la vreo 2,5 km de centru.

De curiozitate, m-am uitat in aceasta dimineata pe Europcar Portugalia si am vazut pretul de 21 euro/zi la Clio... Probabil ca acesta era pretul si atunci fara discountul de la easyJet.

LA REVIEW Minunata Madeira si ale sale Levadas - scris de ? în rubrica Descoperă Madeira
Marius 72, 07.05.18 12:14»@Marianatud: Mă bucur pentru tine să aud că o să ajungi în Madeira!

Sfatul meu este să inchiriezi maşină şi îţi recomand din proprie experienţă. Sunt unele zone foarte frumoase în care nu ai cum ajunge cu mijloacele de transport în comun iar pentru o excursie nu prea aş da banii.

Am ajuns şi eu în ianuarie 2018 pe insulă şi am închiriat o maşină pe 3 zile la preţul de 8 euro/zi. Dacă doreşti mai multe detalii le pot oferi cu plăcere, atât referitoare la închiriere auto cât şi la posibilităţi de drumeţii.

... Sau să aştepţi până scriu un articol...

LA REVIEW Minunata Madeira si ale sale Levadas - scris de ? în rubrica Descoperă Madeira
Marius 72, 20.02.18 10:25»@krisstinna:

Nu ştiu pune emoticoanele şi parcă văd că te superi pe mine, considerându-mă ironic sau rău...

LA REVIEW Iarna in Portugalia - scris de ? în rubrica Descoperă Lisabona și împrejurimile
Marius 72, 20.02.18 10:22»@krisstinna:

Ba să ştii că am închiriat!

Însă observ că ai citit materialul pe sărite...

Iar dacă trec cumva pe la Alba Iulia să vă salut, o să vin cu trenul!

Referitor la poze, le-am publicat pe cele care au însoţit firul articolului. Din cele 970 făcute...

LA REVIEW Iarna in Portugalia - scris de ? în rubrica Descoperă Lisabona și împrejurimile
Marius 72, 20.02.18 10:14»@ANILU:

Voi încerca să mai scriu, au mai rămas totuşi 10 zile, întrucât din 10 preconizate s-au făcut 12...

Referitor la întâlnirea de la Alba Iulia, nu ne-am înscris din motive atât obiective cât şi subiective.

În categoria celor obiective menţionez faptul că doar aseară am aflat programul pentru lunile următoare şi nu doream să solicit din nou derogare de la plată.

În rândul celor subiective ar fi unele care ar naşte multe polemici aici, motiv pentru care nu ştiu dacă e bine să le dezvolt. Spun doar că nu sunt de acord cu punctajele oferite pentru articole şi ierarhizarea autorilor întrucât se naşte o competiţie care nu îşi are rostul. Dacă scriu un articol îl scriu pentru a prezenta impresii şi a veni - pe cât posibil - în sprijinul celor care vor păşi pe urmele mele, iar dacă îl citesc e pentru a mă informa şi a mă destinde. Nu obişnuiesc să trimit ecouri materialelor postate. Când am trimis, totuşi, unul am rămas siderat de răspuns: pentru autor erau mai stringente punctele ce-l puteau propulsa în clasament decât aprecierea calităţii articolului. Iar de atunci nu am mai scris până ieri deşi anul trecut am călătorit prin destinaţii superbe.

Revenind la întâlnirile AFA, declar sus şi tare că m-am simţit foarte bine la Slănic Moldova anul trecut, am întâlnit oameni excelenţi şi mă bucur că mi s-a oferit acest prilej. Există posibilitatea de a trece să vă salut - chiar e luată în calcul - dar nu voi mai participa la nicio festivitate de premiere. Şi nu, Doamne fereşte! , că nu am şanse la premiu ci pe considerentul personal că între prieteni nu e cazul să existe ierarhii...

LA REVIEW Iarna in Portugalia - scris de ? în rubrica Descoperă Lisabona și împrejurimile
Marius 72, 20.02.18 09:41»@RoxanaGRS:

Drept să îţi mărturisesc şi eu aşteptam altceva de la Lisabona. Am apucat să scriu doar despre prima zi, una salvată de Luis şi de dorinţa de a vedea cât mai multe. Am beneficiat şi de o vreme splendidă, perfect adecvată plimbării (senin şi vreo 16-17 grade). O să îmi fac cunoscute şi alte impresii negative pe lângă cele referitoare la hărţile puse la dispoziţia turiştilor.

Şi hai să rămânem cu partea frumoasă a unui concediu, doar pentru asta ne-am deplasat atâta distanţă...

LA REVIEW Iarna in Portugalia - scris de ? în rubrica Descoperă Lisabona și împrejurimile
Marius 72, 20.02.18 09:32»@elviramvio: La întoarcere am avut unele peripeţii şi ne-am întors de la Lisabona cu TAP. Ca dimensiune, bagajul de cabină e necesar a se încadra în standardele generale, iar c greutate la 8 kg. Ale noastre au fost mai grele însă nu le-a cântărit nimeni, asta şi pentru că am ajuns la poarta de îmbarcare la ultimul strigăt... Regulile lor spun că e interzis a avea şi un alt bagaj mai mic, însă nu s-a opus nimeni când soţia a urcat având poşeta la vedere.

Îţi faci check-in-ul de acasă şi nu mai e nevoie să treci pe la ghişeu decât dacă ai bagaj de cală. Aşa cum am menţionat şi în review, te sfătuiesc să te legitimezi cu paşaportul biometric dacă îl ai.

Dacă mai ai nevoie de lămuriri, cu plăcere le voi oferi (în măsura în care am habar...). Ţin doar să te informez că majoritatea tarifelor de acces la obiectivele turistice erau mai mari cu preţuri între 0,5 - 1,5 euro decât cele afişate pe site-urile proprii în momentul documentării mele pentru excursie. Poate le-au actualizat între timp.

LA REVIEW Iarna in Portugalia - scris de ? în rubrica Descoperă Lisabona și împrejurimile
Marius 72, 10.08.17 16:37»Desi nu sunt iubitor al regiunilor uscate şi pietroase iar soarele în cap să-mi bată, mi-a plăcut Grecia singura dată când am vizitat-o (Santorini).

Am citit impresiile tale de vacanţă, din curiozitate am frunzărit şi din ce ai scris anul trecut şi am remarcat o asemănătoare apropiere în ceea ce priveşte condiţiile de călătorie.

Sincer să fiu, am rămas surprins să regăsesc aceleaşi opţiuni la doamna care se burzuluise la mine azi primăvară, la Slănic, pentru că parcasem maşina perfect neregulamentar...

Frumoase şi pozele, iar favorita mea este cea care poarta numărul zilelor săptămînii.

LA REVIEW O excursie fierbinte și rece, roz, verde și umedă - scris de ? în rubrica Descoperă insula Gramvousa - laguna Balos
Marius 72, 24.07.17 12:01»@ANILU: Nu am făcut nicio poză întrucât am plecat la pedalat. Nu ştiam că se va ivi ocazia unei asemenea drumeţii şi vor fi locuri atât de frumoase.
LA REVIEW Descoperă Richiș // Duminica dimineata pe bicicletă - scris de ? în rubrica (Alte) Locuri de văzut în Biertan și împrejurimi
Marius 72, 16.05.17 11:56»@ANILU A treia biserică din zonă îţi propun să fie cea din Moşna. Cum te-a fermecat pe tine Antonia aşa m-a fermecat pe mine doamna care ne vorbea despre respectivul lăcaş de cult! Sper să mai fie încă la post. Iar dacă ajungi primăvara şi urci în clopotniţă - cu oarece eforturi fizice! - ai parte de o privelişte superbă!

Iar a patra să fie cea din Valea Viilor...

Doar să vii încoace şi să ne sincronizăm.

LA REVIEW Biserica Evanghelică Sfânta Margareta din Mediaș - scris de ? în rubrica Biserici, mănăstiri în zona Mediaș
Marius 72, 16.05.17 11:37»@ANILU: Îmi pare bine şi sunt surprins plăcut să citesc o descriere atât de exactă şi corectă a oraşului în care locuiesc. Îmi place oraşul, iar faptul că se află între Sibiu şi Sighişoara ar putea reprezenta un avantaj şi nu un dezavantaj, aşa cum e perceput de cei mai mulţi. Din păcate, nu este promovat, nu se încearcă includerea într-un program unitar de vizitare a cetăţilor medievale. Însă speranţa nu moare...

Îţi mulţumesc Anilu pentru acest adevărat ghid şi îţi fac cunoscută disponibilitatea de a te conduce şi în alte locuri frumoase prin zonă.

LA REVIEW Mediaş – municipiu sibian - scris de ? în rubrica O zi în Mediaș și împrejurimi
Marius 72, 16.05.17 09:59»@traian. leuca: Pot confirma calitate serviciilor oferite la aceasta pensiune. Am fost si eu placut surprins de amabilitatea gazdei intr-un sejur in luna ianuarie.

Paharele de tuica au fost servite si atunci, plus informatii despre poteci si peisaje superbe.

Am primit initial camera in care ai fost cazat tu iar apoi am cerut una cu un etaj mai sus - pentru priveliste - si am primit-o, cu scuzele ca va dura inca putin pana o vor deretica.

Am si scris un articol in care laudam gazda si pensiunea - vezi impresii.

LA REVIEW O pensiune 'la înălţime' - scris de ? în rubrica Pensiunea Lac Colibița
pagină generată în 0.023138999939 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată