Ecouri — scrise de Dragos; [p.1 /261]

Dragos, 17.09.20 10:12»Just my 2 cents: e o vorbă: „ochii sunt mai mari ca burta” . E foarte valabilă cam la 90% dintre oameni. Și se poate vedea asta nu doar la conaționali, ci la mulți repreezentanți ai unor nații ce se pretind a fi mult mai avansate și civilizate ca a noastră.

În ceea ce privește

Omenirea se apropie cu pași rapizi de epuizarea resurselor de hrană. ​

poate nu știați - de mulți ani am depășit pragul de consum responsabil și regenerabil; în prezent de fapt consumăm din micile rezerve pe care le mai oferă planeta. Când nu vor mai fi pești, păsări, animale și plante ce pot fi mâncate, pe cine credeți că vom pune în farfurii??? ​

LA REVIEW E timpul sa ne schimbam - scris de ? în rubrica Filozofări... turistice
Dragos, 09.09.20 15:50»@robert

Știu că nu e nicio rușine să abandonezi, dar pentru mine e o premieră pe

munte și nu am crezut că voi ajunge vreodată la acest punct

mi s-a întâmplat și mie acum un an - mi s-au cam tăiat picioarele în drum spre Omu (vezi impresii) așa că am zis „stop joc” , m-am odihnit preț de cât a mai durat să ajungă acolo și înapoi colegii mei, apoi am pornit cu ei înapoi. ​

Munții nu pleacă de acolo, dar e preferabil ca noi s-o facem...

LA REVIEW Bătrâna inabordabilă - scris de ? în rubrica Redescoperă Masivul Bucegi
Dragos, 09.09.20 12:18»@robert:  

Concluzii e foarte bine și cu ghid, dar se pierde și mult timp... Nu asta e cauza abandonului meu, ci un complex de factori care m-au pus în imposibilitatea să o cuceresc pe Bătrâna.

De fapt, concluzia ar fi alta: e foarte bine cu ghid, cu condiția să știe să gestioneze corect un grup (cum bine zice și Mika). Degeaba ai ghid, dacă nu e în stare să se țină de program, dacă nu știe să impună tuturor membrilor grupului un echipament și o dotare minimă pentru o astfel de tură. Problema nu e că se poate întâmpla ca un membru al grupului să clacheze (chestie de altfel firească în condiții de efort susținut, deci musai de avut în vedere), ci faptul că din cauza asta e posibil să pui un grup întreg în pericol.

Pe de altă parte, nu e o rușine nici să renunți, cu condiția s-o faci la timp, adică atunci când simți că încă te mai poți târî până la un punct de unde să poți porni spre casă sau să rămâi peste noapte (în funcție de împrejurări).

LA REVIEW Bătrâna inabordabilă - scris de ? în rubrica Redescoperă Masivul Bucegi
Dragos, 02.09.20 10:32»@Raluca22:  Păi și ce anume te împiedică să ne spui acum?!?

(apropo, doți scrie o sesizare și să rogi pe cineva din echipa tehnică să mai adauge text, dacă vrei să apară modificările în cadrul articolului.)

LA REVIEW Liniste, pace, natura, catei si caluti prietenosi :) - scris de ? în rubrica Redescoperă Masivul Bucegi
Dragos, 02.09.20 08:57»Totuși, despre ce e vorba aici?!? Nu ai scris nimic despre DESTINAȚIE, doar ai menționat de unde ați plecat...
LA REVIEW Liniste, pace, natura, catei si caluti prietenosi :) - scris de ? în rubrica Redescoperă Masivul Bucegi
Dragos, 28.08.20 15:52»@Dana2008:  nu e nicio pistă de biciclete nici în jurul lacului, nici până la el. Iar șoseaua e vai de ea, și relativ îngustă pe deasupra.

Dar asta nu înseamnă că nu sunt destui bicicliști pe acolo; trebuie doar să fii bine echipat și să circuli cu grijă, pentru că șoferii, din păcate, nu prea o fac. ​

LA REVIEW Cincis — lacul de smarald din Hunedoara - scris de ? în rubrica Lacul Cinciș și împrejurimile
Dragos, 28.08.20 10:15»@Dana2008

Nu toată lumea este pregătită pentru drumeții montane, dar în timp cred că vor observa că au nevoie de un echipament special care îi va ajuta să urce în siguranță.

Corect. Am observat însă că acest echipament a evoluat mult odată cu vremurile - s-a trecut de la bocanci de munte și alpenștoc la șlapi antiderapanți și boxe bluetooth portabile...

LA REVIEW O vară pandemică - scris de ? în rubrica Din viața comunității AmFostAcolo
Dragos, 28.08.20 00:35»@Michi

La jumătatea lunii ianuarie, Cornel a anunţat amânarea sine die a întâlnirii anuale de la Sâmbăta de Sus.  

Cornel a anunțat​ amânarea pe 8 martie (pe mine m-a prins în drum spre Austria). La jumătatea lui ianuarie abia a publicat anunțul că se face întâlnirea. ​

LA REVIEW O vară pandemică - scris de ? în rubrica Din viața comunității AmFostAcolo
Dragos, 26.08.20 21:30»@sebigeanina:

am sunat la Realitatea Tv pentru a veni și a transmite ce se întâmplă

dar au considerat că nu este un subiect de televiziune din punctul lor

de vedere.

Data viitoare când sunați la un post tv, nu spuneți că vreți să vină doar pentru o țeapă oarecare - încercați „varianta Selly”. Se pare că mușcă din prima.

LA REVIEW Avertizare AFA - scris de ? în rubrica AVERTIZĂRI
Dragos, 24.08.20 23:12»@Nasshu

caz in care acea bu/ro vigneta ce e ea este valabila de la ora 00 (ziua dorita) pina la 23:59 (ziua expirarii).

Cu o excepție: vinieta de week-end, care e valabilă doar de vineri ora 12:00.

LA REVIEW Cu mașina din vestul țării spre Nisipurile de Aur, Bugaria în 2020. Traseu și prețuri - scris de ? în rubrica Drumul spre nordul litoralului bulgar
Dragos, 02.08.20 15:40»@Alex_Macedo:  acest autor a scris un singur articol (clic pe numele lui și te convingi); cred că ești confuzat de mulțimea de useri cu nume asemănătoare, gen UX... (șir de cifre). Astea sunt nume generate automat de program, celor care scriu articole dar nu au încă un cont.
LA REVIEW Nu recomand - scris de ? în rubrica Vila Cleopatra
Dragos, 30.07.20 18:20»@Nico 80

Mint cu nerușinare ca te duc pana pe platou...

De ce spui că mint?!? Fix pe platou v-au dus!

Sau nu știați​​ că accesul auto în parcul național Bucegi este strict interzis?

Mă tem că singurii vinovați pentru aceste "țepe" sunt înșiși turiștii care deși cunosc aceste reguli, cred că "unii" îi pot ajuta să le ocolească, în schimbul unei sume de bani.

Păcat. ​​

LA REVIEW Transport particular pt Babele... O mare țeapă - scris de ? în rubrica AVERTIZĂRI
Dragos, 23.07.20 10:00»@ux116243

Singurul avantaj este ca e în zona centrala a Bucureștiului.

Sincer, eu unul NU aș numi "zonă centrală" Șoseaua Nordului sau zona unde e amplasat această bombă de hotel.

Aveai câteva opțiuni mai bune în apropiere (ca să ai totuși acces la parc), dar mult mai bine amplasate (din p. d. v. al mobilității) și foarte posibil și cu servicii mai bune. ​​

LA REVIEW Sub orice așteptare! - scris de ? în rubrica Herăstrău Hotel
Dragos, 11.07.20 18:49»P12 și P13 reprezintă una și aceeași plajă, dar la descriere apar două nume diferite: care este cel corect, până la urmă?

Oricum... M-ai făcut să îmi fie dor, dar la cum decurg "ostilitățile", planul să revin anul ăsta acolo se cam năruie. ​

LA REVIEW Lefkada 2020: singură, mai darnică și mai frumoasă - scris de ? în rubrica Descoperă Lefkada
Dragos, 09.07.20 12:58»@mari2020:  de când se încadrează o unitate de cazare din România (sau de oriunde, de altfel) la 3 stele dacă are wc și baie comune?!?

Pe bune?!? ce fel de "profesionist în turism" ești de fapt???

LA REVIEW Evitati Casa Julius! - scris de ? în rubrica Casa Julius
Dragos, 08.07.20 08:33»@beberadutoiu*:

Eu sunt sofer de bus in Stuttgart,

(...) Am ajuns dupa 2 ani de germania,

Și spui asta după ce acum ceva vreme erai oripilat de nemți... (vezi impresii)

Halal!

LA REVIEW Mai bine decât la hotel de 4 stele la noi - scris de ? în rubrica Flora Suites Hotel
Dragos, 25.06.20 08:46»@Kristi76:  la ce distanță se află față de plajă, cam greu să aibă o porțiune proprie. Cât despre prețurile pentru umbrele și șezlonguri, e posibil să nu mai fie valabile cele de anul trecut, având în vedere și costurile crescute ale operatorilor din acest sezon.

În ceea ce privește moneda de plată, în Bulgaria aceasta este exclusiv leva (riagor.com/en/prices). Dar se poate plăti și cu cardul, caz în care se face schimbul valutar automat (adică poți plăti cu un card în lei, se va converti suma din leva în euro, apoi din euro în lei și ți se va retrage suma rezultată fără alte comisioane). Pentru un curs de schimb optim, recomand folosirea unui card Revolut. Avantajul ar fi că pe lângă serviciile bancare, mai oferă și o asigurare de călătorie (opțională!) pentru doar 4 lei pe zi.

LA REVIEW Mini vacanta reusita - scris de ? în rubrica Riagor Hotel
Dragos, 23.06.20 09:36»@Nicu

eu am fost atentionat să scriu pe AFA de... cineva... la un reviev al meu doar dacă beau o cafea sau un ceai...

Unii de aici nu pot fără lecții de comportament.

Consider că am un drept la replică, fiind (chiar și „voalat” ) menționat în aceste cuvinte.

Pentru cine nu s-a prins, se face referire la ecoul meu de aici.

Nici atunci și nici acum NU vreau să dau vreo lecție, nici de comportament, nici de alt fel. Era doar o recomandare amicală de a nu mai judeca și reacționa „la cald” , fără să ții cont de contextul în care s-a spus un anume lucru (pe care l-ai perceput total eronat din păcate). Atât.

===

on topic:

Cât despre a împărți lumea în categorii... nu cred că este ceva nici util, nici recomandabil. Din punctul meu de vedere, aceste categorii pe care le-ai înșirat tu în acest (pseudo) articol se aplică de fapt TURISMULUI, nu turistului.

Dar cum suntem o țară liberă și dreptul la opinie e sfânt, o respect pe a ta, chiar dacă nu o împărtășesc. Și ar fi foarte bine să încerci măcar să faci și tu la fel cu opiniile celorlalți.

A bon entendeur...

LA REVIEW Tipologii de turiști - scris de ? în rubrica Filozofări... turistice
Dragos, 22.06.20 10:47»@Dan&Ema:  Da... un alt muzeu condus și administrat după concepte și concepții cel puțin arhaice.

Am fost relativ recent la Muzeul Aviației din Belgrad - nici acolo nu stau prea bine, dar diferența față de al nostru este ca de la cer la pământ. Mai ales în ceea ce privește spațiul de expunere interior - mult mai amplu și luminos la ei. Am fost de asemenea la câteva muzee de război ale englezilor (din Londra) - modul de expunere și interactivitatea sunt incomparabile. Ce să mai spun? e nevoie să ajungem cu toate instituțiile în secolul XXI, dar nu știu sigur câte secole ne mai trebuie ca să se și întâmple asta... Când compar un simplu aeroport din țară cu oricare altul de afară, deja am mari îndoieli că vom reuși vreodată, cel puțin în domeniul ăsta. Bine că măcar pe partea tehnică suntem la zi.

Am totuși vreo două remarci asupra pozelor tale: să înșiri una după alta fotografii de avioane și alte exponate fără să spui nimic despre ele... (deși - recunosc, mai fac și eu asta)... Și spun asta mai ales după ce am citit una dintre puținele „esplicații” de la una dintre poze (P 27): auzi, cică „balon meteorologic” !!! Acolo în prim-plan e un IAR 93B (jetphotos.com/photo/9662546), iar în spatele lui o stație radar mobilă, balonul alb-roșu de deasupra ei se cheamă radom (de la RADar doME), e destinat protecției antenei de vânt, gheață și / sau obiecte ce ar putea-o lovi.

Și da, amfostacolo și eu, odată, într-o noapte a muzeelor - acesta fiind unul dintre cele cu afluență mai redusă de vizitatori. De ce oare?!? întrebare retorică, evident...

LA REVIEW Muzeul Aviatiei - scris de ? în rubrica Muzeul Național al Aviației Române
Dragos, 17.06.20 13:18»@sdanutza:   ba mai există, dar nu și varianta românească:

armenistis.gr/en/​

LA REVIEW Camping Armenistis si Armenistis Beach - o plaja buna - scris de ? în rubrica Camping Armenistis
pagină generată în 0.123229026794 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată