Ecouri scrise pe AFA [p.3 /1890]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

Trank, 27.09.21 11:20»@Mioritica: Asa e... ! Si gustos!
LA REVIEW Casa Vlădicu din Breb - scris de Trank în rubrica Unde mâncăm în zona Ocna-Șugatag?
Trank, 27.09.21 11:17»@Mioritica: Cred ca... depinde de cat timp aveti, aceeasi suma se poate cheltui si intr-o zi dar si in 10... . Distractie placuta si toate cele bune!
LA REVIEW Fiecare are o opinie despre Vama Veche… Mie mi-a placut - scris de Trank în rubrica [Re]Descoperă Vama Veche
liviu49, 27.09.21 11:06»Daca nu stiai (desi nu prea cred), noul campion mondial este vechiul campion, francezul Julian Allaphilipe, dupa ce Remco a dus trena mai bine de jumatate din cursa, dar cel pentru care a muncit cateva ore bune nu a reusit sa justifice eforturile facute pentru el.

Urmaresc si eu competitiile cicliste, admir mai multi ciclisti pe care ii urmaresc cu precadere. Am fost atras de trasmisiile curselor cicliste in urma cu multi ani cand acestea erau comentate, tot la Eurosport, de Radu Naum si Radu Banciu. Apoi au disparut si de cativa ani au reaparut pe micile ecrane. Comentariile celor pe care i-ai amintit in articol, adevarate lectii de geografie si istoriie, dar si munca elicopterelor care ne prezinta, in direct, locurile deosebite strabatute de caravanele cicliste.

Cred ca stii ca mai avem o luna de transmisii de top, incepand cu clasica Paris - Roubais (sper ca am scris corect) alte clasice din Italia, Spania, sau Belgia.

Hai ca ma opresc sa nu ii deranjez pe cei care au alte preferinte turistice.

Numai bine si calatorii placute!

LA REVIEW Turist cu ajutorul Eurosport - scris de gpopa în rubrica Filozofări... turistice
carmenmo, 27.09.21 11:05»@liviu49: Din căte știu eu există totuși niște criterii de clasificare a hotelurilor, sunt anumite condiții care trebuiesc îndeplinite pentru a primi 4 stele. Iar o anumită dimensiune minimă a camerelor ar fi una din ele.

Știu că este un hotel vechi renovat, am știut că sunt mici camerele, am văzut poze, am citit recenzii, deci nu de aici vine dezamăgirea mea.

Iar prețul mobilierului sau al gresiei pe mine chiar nu mă interesează!

LA REVIEW Grand Hotel Minerva - dezamăgire maximă - scris de carmenmo în rubrica Minerva Grand Hotel
tata123 🔱, 27.09.21 11:05»@crismis: Grecia cu ale ei culori, țărmuri, pietre și flori fascinează întotdeauna! Leagănul vacanțelor incredibile, dacă știi să ți le organizezi și să guști fiecare clipă, Ellada se așterne treptat în fața călătorilor oferind experiențe de neuitat, atât pe uscat, cât mai ales pe insule. Felicitări @crismis pentru noua „cea mai tare vacanță din viață” ! 🙂

Așteptăm povestirile și fotografiile superbe📸.

P. S. Alături de @iulianic ai depășit un nou statut: Apollo. Felicitări amândurora! 🎉

LA REVIEW Cea mai tare vacanță din viața mea - sezonul 2021 - scris de crismis în rubrica Circuit Grecia
webmaster, 27.09.21 10:55»Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

LA REVIEW Best Western Premier Sofia Airport — un hotel de tranzit foarte bun si nu numai - scris de ROGER1708 în rubrica Best Western Premier Sofia Airport Hotel
tata123 🔱, 27.09.21 10:53»@mihaelavoicu: „Crucea Drumului” din satul copilăriei era o intersecție a două drumuri județene, important loc de socializare/întâlnire, loc unde se afla magazinul și bufetul satului și, cel mai important - loc unde se afla stația autobuzului ce mergea la Botoșani/Suceava/Fălticeni. După 1909 a apărut pe o latură a intersecției și o troiță ceva mai măricică, tip bisericuță.

Fântâna juca un rol important în comunitate și în timpul ceremonialurilor familiale: atunci când trecea un alai de nuntă prin dreptul unei fântâni noi copiii umpleam o găleată cu apă și „tăiam calea” mirilor care puteau depăși această „barieră lichidă” abia după ce aruncau câțiva bănuți în găleată. În timpul procesiunilor de înmormântare la fiecare fântână pe lângă care trecea cortegiul se lăsau câteva monede pe ghizduri. Obiceiuri a căror semnificație o pierdem treptat, treptat...

Mulțumesc tuturor pentru amintirile înșirate în ecouri. Numai bine!

LA REVIEW Fântânile din Păunești – cumpăna dătătoare de viață - scris de tata123 🔱 în rubrica La pas prin ținuturile vrâncene
liviu49, 27.09.21 10:43»In general nu urmaresc articolele despre cazare si masa. Mai rar, cand apare ceva despre locurile pe unde am fost si eu mai citesc.

Ca om care, in cei patru ani de tratament, am batut pe jos (evident) Baile Herculane de la Gara pana la 7 Izvoare, am ajuns sa cunosc cam tot ce e de vazut in statiune, am sa-mi permit sa lamuresc dezamagirea unor turisti care se cazeaza in hoteluri de 4 stele, renovate si constata ca nu prea sunt conditii de 4 stele.

Calificativul de 4 stele se refera la preturile mobilierului, al obiectelor sanitare din baie, al faiantei, gresiei si mochetei din camere, al zugravelii peretilor si tavanelor. Mai putem lua in discutie prezenta aerului conditionat, un televizor mai mare, un minifrigider in camera.

Dar ce e mai important nu se va putea imbunatati niciodata. Este vorba de dimensiunile incaperilor, camera, baie, hol. Acestea nu se pot modifica.

La unele hoteluri din Herculane, renovarea a mai insemnat si transformarea bazelor de tratament in Spa-uri, renuntand la vechii clienti (pensionari si sindicalisti, cu buzunare mai mici) pentru posibilii noi clienti (cu buzunare mai pline).

Asa ca cei care apeleaza la aceasta categorie de hoteluri renovate (lucrul este valabil nu numai in Herculane) sa se astepte ca suprafetele camerelor sa fie mai mici decat se asteapta ei.

Numai bine si calatorii placute!

LA REVIEW Grand Hotel Minerva - dezamăgire maximă - scris de carmenmo în rubrica Minerva Grand Hotel
piti, 27.09.21 10:35»O radiografie bună a hotelului, a stațiunii, a turismului practicat de unii.
LA REVIEW Grand Hotel Minerva - dezamăgire maximă - scris de carmenmo în rubrica Minerva Grand Hotel
Qvadratvus, 27.09.21 10:12»Riscurile erau reale... Educația pentru minimalizarea riscului era însă cheia. Odată am fost tras conștiincios de păr și urechi pentru că am uitat să iau cu mine lanterna de identificare a poziției, când am avut de mers într-o nocturnă pascală . Deh, erau alte vremuri... Știam de când am ajuns în picioare că te poate călca mașina noaptea, dacă nu ai cu tine o sursă de lumină pe care să o agiți, când se apropie de tine o mașină pe drum, dacă nu exista cărare independentă, aferentă acostamentului. Bine, habar nu avea nimeni atunci ce era ăla acostament, dar ideea era că se mergea cu lanterna sau felinarul pe drum. Și acum țin minte cum îmi amorțea brațul de la felinarul cu lumânare (că deh, uneori se mai uita și de cumpăratul la timp al bateriilor și exista ceva felinar mic, special creat pentru așa ceva). Astăzi... sunt o mulțime de papagali pe lângă care treci în fiecare lună cu mașina, care se crăcănează pe marginea carosabilului noaptea îmbrăcați în haine de culoare închisă și fără nici măcar un petic reflectorizant.

Riscurile sunt gestionabile dacă faci educația parteneră și prietenă, în rest, devianțe, excepții și accidente se există și vor exista oricând.

P.S. Când se curățau fântânile sau se dezinfectau, se puneau lacăte pe capace.

LA REVIEW Fântânile din Păunești – cumpăna dătătoare de viață - scris de tata123 🔱 în rubrica La pas prin ținuturile vrâncene
Dragos, 27.09.21 09:35»Aferim!
LA REVIEW Grand Hotel Minerva - dezamăgire maximă - scris de carmenmo în rubrica Minerva Grand Hotel
nrs, 27.09.21 09:29»

Eu cred că tichetele astea de vacanță au adus mai degrabă deservicii turismului românesc. Sau poate doar turiștilor... Hotelierii doar au mărit prețurile, nu au mai investit nimic, iar calitatea serviciilor a scăzut. Pentru că vin turiștii oricum ce să facă...

LA REVIEW Grand Hotel Minerva - dezamăgire maximă - scris de carmenmo în rubrica Minerva Grand Hotel
webmaster, 27.09.21 08:45»Împreună cu continuarea / continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinație.
LA REVIEW Efervescenta statiunilor Sliema si St. Julian’s - scris de geani anto în rubrica Vacanța în #Malta
Carmen Ion, 27.09.21 08:30»@gpopa: Fiecare cu sursele sale de inspirație in materie de călătorii. Unii cu sportul, alții cu literatura. Eu am ajuns in sudul Franței datorită lui Peter Mayle, care m-a vrăjit cu "Un an in Provence".

Până la urmă, cel mai important este să dai curs informațiilor sau imaginilor, indiferent de sursă, și să te urnești din loc pentru a vedea cu ochii tăi toate acele minunății...

LA REVIEW Turist cu ajutorul Eurosport - scris de gpopa în rubrica Filozofări... turistice
webmasterX, 27.09.21 08:25»Mutat în rubrica "Best Western Premier Sofia Airport Hotel, SOFIA" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

LA REVIEW Best Western Premier Sofia Airport — un hotel de tranzit foarte bun si nu numai - scris de ROGER1708 în rubrica Best Western Premier Sofia Airport Hotel
webmasterX, 27.09.21 08:20» Mutat, la reorganizare, în rubrica "Filozofări... turistice, DE LA LUME ADUNATE - COMUNITATE" (deja existentă pe sait) - rubrică dintr-o secțiune cu regim de votare +/-1PMA
[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]
LA REVIEW Turist cu ajutorul Eurosport - scris de gpopa în rubrica Filozofări... turistice
mihaelavoicu, 27.09.21 06:07»@Qvadratvus: Ce frumoasă prezentare a fântânilor copilăriei noastre, ați făcut. Nu ați vorbit însă de calitatea apei. Noi aveam o fântână în curte, făcută de străbunicul meu, cu scripete, lanț și 2 ciuture. Când una ajungea sus și se deșerta, alta era în fântână și se umplea. Era adâncă, dar lanțul mergea foarte ușor. Se mai rupea câteodată. Deh... probleme. Gardul înconjura fântâna, astfel că, ea era afarâ, în drum, pentru toți trecătorii. Periodic se turna Creolină pentru dezinfecție.

Când am amintit de pericole, nu m-am referit la roata fântânilor, ci la roata cu lanțuri și scăunele pentru distracția tineretului, un fel de yuj. Acolo era baiul. Ce siguranță putea fi la improvizația din scânduri și cele patru lanțuri care o susțineau!!

Mi-a plăcut treaba cu sectoristul. El știa tot ce mișcă în "parohia" lui. Și era bine, era o siguranță pentru săteni.

Toată viața pericolele ne pândesc. Ca și acum, dar de altă natură. Sănătoși să fim, că le trecem noi și pe astea!

LA REVIEW Fântânile din Păunești – cumpăna dătătoare de viață - scris de tata123 🔱 în rubrica La pas prin ținuturile vrâncene
Qvadratvus, 27.09.21 01:01»@mihaelavoicu: apropo de siguranță, pe mine de mic unchiu-meu și bunică-mea m-au luat la fântână și m-au "îndoctrinat" cum stă treaba... "Îndoctrinarea" țin minte că a început când m-a pus unchiu-meu să țin roata de la fântână și nu am putut, după care mi-a ținut o teorie de fizică pură, cum e cu scripeții și greutățile. Nu le avea el cu fizica și nici eu, dar teoria a fost beton. Ideea era că dacă nu sunt atent, greutatea mai mare mă trage în fântână, de exemplu dacă pun mâna pe lanț și-mi prind mâneca de el. Tot ei au avut grijă să mă ajute să mă uit în fântână de câte ori am avut chef, evident, supraveghindu-mă și ținându-mă ca asigurare. Când am crescut au repetat chestia cu ținutul roții, având găleata plină, ș. a. m. d., apoi au trecut la turnat apa din găleată sub supraveghere. Nu se juca nimeni cu din astea și era belea dacă făceai o fântână care să nu aibă ghizduri înalte. Mai mult, exista obligația ca fântâna să aibă gard de delimitare. Evident, exista folclorul cu căzutul copiilor și bețivilor în fântâni și toți copii aveam de mici în minte treaba asta. Belea pe oamenii din curțile de lângă fântână era și dacă seara nu era tras capacul și polițaiul vedea, sau dacă lemnul capacelor era prea vechi și dădea semne de senilitate.

Mă rog, asta era partea frumoasă, dar realitatea e că în lunca Siretului, la vreo 2-3 km de sat, era o fântână cu cumpănă, care, totuși nu era așa de asigurată, cum erau alea din sat. Gizdurile erau puțin înalte, de delimitat ca să nu prea poată intra animalele avea doar vreo câțiva pari care, încropeau un gard cum erau chestiile alea de se punea fânul la uscat pe ele și la o adică puteai să țopăi pe capacaul cam putred și să te tot duci... Și despre aia mi s-a ținut teorie, că deh, era de la sine înțeles că o să cutreier pe acolo mai devreme sau mai târziu.

LA REVIEW Fântânile din Păunești – cumpăna dătătoare de viață - scris de tata123 🔱 în rubrica La pas prin ținuturile vrâncene
Qvadratvus, 27.09.21 00:11»Citii acum când mă întorsei, că ar fi totuși 30 de fântâni pe o arie de 2500 de mp, care mai există. Cu toate astea eu nu am reperat decât 19, în locul respectiv. O fi fost poate întradevăr, 30 cândva. Sunt pe Net articole cu "30 de fântâni pe o singură uliță". Oi mai fi scăpat câteva, poate.

Later edit: mă lămurii, de la sursă. Erau 30 de fântâni în anul 1897 în localitatea Păunești și altele 16 pe teritoriul localității Bou. Deci e vorba de secolul 19. Acum cică, pe raza comunei sunt 52 de fântâni, în total. Cifrele sunt preluate din documentul intitulat "Strategia de dezvoltare durabilă a comunei Păunești 2021-2027", adică de aici: paunesti.ro/wp-content/up ... -DEZVOLTARE.pdf

LA REVIEW Fântânile din Păunești – cumpăna dătătoare de viață - scris de tata123 🔱 în rubrica La pas prin ținuturile vrâncene
Aurici, 26.09.21 22:33»Fotogenică tare, Grecia asta! Superbă! Și felicitări pentru cea mai tare vacanță din 2021! Hai că acu vine următoarea și mai tare, că te știm noi pe tine. Mi-e dor și mie de o vacanță lungă...
LA REVIEW Cea mai tare vacanță din viața mea - sezonul 2021 - scris de crismis în rubrica Circuit Grecia
pagină generată în 0.609204053879 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM