Ecouri scrise pe AFA [p.2 /1332]
[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]
Mie mi-a plăcut foarte mult acest obiectiv pe care l-am parcurs bucurandu-ne de peisajele frumoase, dar și de gustul delicios al afinelor... muntele are farmecul lui în orice anotimp.
Fotografiile sunt foarte frumoase, felicitări!
Vom mai trece pe acolo, obligatoriu și cu juniorul, pentru că este prea frumos traseul iar stâncile sunt spectaculoase și vreau să îl vadă și el.
Călătorii plăcute! Numai bine!
1. Cat v-a costat viza;
2. In ce consta la all inclusive;
3. Ati fost in Hurghata? Cum se poate ajunge.
4. Se poate servi masa in orice restaurant doresti?
5.Cum este internetul?
Multumesc anticipat.
Nota de pe booking este prea mare pentru această locație. Oricum, o cazare cu bune și cu mai puțin bune, dar cu marele avantaj că ești la câteva minute de intrarea în traseele din munții Măcinului.
Numai bine!
Pricopanul este o restanță pentru noi, la fel și Cozluk, sper să reușim să ajungem din nou în Măcin, iar astfel de articole ne aduc aminte de frumusețea Dobrogei continentale! Numai bine!
Stiu ca au trecut 11 ani de cand ati impartasit aceasta frumoasa vacanta dar exista cumva vreo sansa sa dam de acest preot?
Vrem sa organizam o cununie religioasa surpriza, foarte restransa, in familie, unui cuplu trecut putin de prima tinerete si am vrea sa luam cumva legatura cu acest preot inainte sa ajungem in vacanta daca mai slujeste acolo...
Oare aveti vreo carte de vizita, ceva ramas de atata timp... ?
Multumim,
Cu stima,
Marius U.


M-ai făcut să mă opresc la Casa Dobrogeană din Enisala, la Mormântul lui Sari Saltuk Baba pe care l-am găsit deschis, sunt doar câteva exemple!!
Apropo de obiective închise, ce păcat că nu am putut vedea Bisericile din cretă de la Murfatlar...
Voi mai ajunge în Dobrogea poate la anul pentru că am în plan și o mică excursie în Deltă și atunci voi mai vedea și alte locuri.
Sigur vei mai ajunge acolo și vei explora și traseele montane!
Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou!
Pe noi ne-a terminat căldura, la un moment dat făceam cu rândul care stă lângă sobă și care lângă ușa deschisă de la baie...
Cu mare drag, !
In articolul precedent spuneam că sunt cel mai evoluat trib din cele vizitate de mine si tot acolo am pus ceva poze cu ei!
Casa Filip nu era când am fost noi cu vreo 4 ani în urmă, cred. Pe locul ei erau corturi și o vedere superbă asupra munților, s-a cam stricat peisajul. Ce mă miră e că în loc să trântească o căsuță cum trebuie, că avea ceva experiență, i-or mai fi zis și lui clienții una-alta de-a lungul timpului, are impresii lăsate pe net... el trântește o cârpeală, cred că sub ce închiriază în casa lui.
Noi ne-am bucurat la vremea aceea că am dat de el. Ne dusesem fără nici o rezervare, știind că în zonă e doar el și era ocupat. I-am fost recunoscători atunci că ne-a rezolvat la o rudă de-a lui și am avut cea mai rustică cazare ever, dar eram cu niște prieteni și ne-am distrat, ne-a dat să mâncăm și mâncarea ne-a plăcut foarte mult, n-am ce să zic, dar nu-mi place că evoluează așa. Mai ales pentru că ar fi trebuit ca experiența să se acumuleze.
În fine... băiat simpatic nea Matetovici dar cu o mentalitate cam nepotrivită pentru turism. Nu este suficient să bei un păhărel cu clienții, crezând că ei închid ochii la una-alta. O fac o dată-de două-de nouă, dar la un moment dat se sparge buba.
De fapt, eu n-aș avea o problemă cu cazarea de la el, decât prin prisma faptului că o aliniază la prețuri neconforme cu ce oferă.
Mă bucur că au apărut pensiuni în zonă. Așa trebuie, să avem de unde alege. Și asta o să-i oblige și pe cei ca nea Matetovici să mai revizuiască lucrurile prin ograda lor sau să lase prețul mai jos.
Frumoasă zonă! Am zis că ne întoarcem și noi, dar ia uite câți ani au trecut și n-am reușit.
Aflu cu interes că lucrările de restaurare au continuat cu ajutorul autorităților, după ce proiectul inițial a fost oprit (lucrări neconforme). Așa cum am scris în 2019 (vezi impresii) situl arheologic era închis, lucru probabil valabil și azi. Să sperăm că restaurarea acestui sit arheologic se află pe drumul cel bun.
Obiectivul monumental are o mare valoare istorică, fiind chiar locul unde s-a descoperit vasul ceramic care ar conține prima atestare epigrafică a limbii române (capodopere2019.ro/vas-cer ... apidava-ro.html).
Chiar zilele trecute a avut loc o conferință online dedicată apropierii centenarului cercetărilor la cetatea Capidava –pe FB – un material interesant.
Călătorii frumoase!
Din lecturile ultimilor ani am observat ajutorul important oferit călătorilor de Centrul de Informare Turistică Măcin, precum și de Centrul de Informare-Vizitare al Parcului Național Munții Măcinului din Greci – bravo lor!
Așteptăm cu interes articolele destinate periplului dobrogean! Sănătate!
În primăvara lui 2019 „am gustat” puțin din frumusețile zonei Vălișoara-Colțești-Rimetea (vezi impresii), admirând doar de la distanță creasta măreață a Pietrei Secuiului.
Am citit că există un traseu mult mai lejer de urcare pe culme cu plecare din satul Pietroasa, pe versantul opus. O cărare nemarcată, mai puțin abruptă, conduce pe călători către zona superioară a Colților Trascăului.
Numai bine!


Am o întrebare referitor la trib, dacă tot ei servesc și administrează pensiunea și restaurantul, cum de nu vor să evolueze și să trăiască ca noi? Și am văzut că n-ai pus nici măcar o poză cu ei
Aștept continuarea