Ecouri scrise pe AFA [p.1729 /1877]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

roth, 09.04.21 09:02»1*  nu pot urca poza cu preturile la obiective, este o captura de ecran asa ca las link-ul aici :

 egyptologyforum.org/MOA/M ... ov._2019_EN.pdf

2* am sa mai urc poze pe seara, sunt enorm de multe si aleg cu greu

LA REVIEW EGIPT - ziua 2 - scris de roth în rubrica În Egipt pe cont propriu
msnd, 08.04.21 18:45»Am vizitat zona aum... vă rog nu râdeți... aproape 53 de ani. Am urmărit cu atenție și celelalte articole din serie și mi-am adus aminte. Dar au intervenit și multe schimbări.

Am avut cortul în, ceea ce era pe vremea aceea​, tabăra de corturi de la Padiș și în fiecare zi făceam un traseu în circuit.

​În una din zile a fost și Lumea pierdută.

Aveam în program două avene. Atâtea erau cunoscute atunci. Unul din ele era Avenul Negru și șin minte și acum ce frică mi-a fost să mă apropii de marginea lui, să încerc să privesc în jos. Numele celui de-al doilea nu mi-l mai amintesc​, dar parcă nu era nici unul din cele descrise de dumneavoastră.

Ce mi-a mai rămas în amintire despre această zonă este lipsa totală a divewrselor vieșuitoare ale pădurii. Nici un ciripit, nici o creangă călcată. Liniște totală.

Vă mulțumesc pentru aducerile aminte! ​

LA REVIEW Lumea Pierdută a Padișului - scris de zlatna în rubrica La pas prin zona Padiș
Floria, 08.04.21 16:46»În plimbările noastre prin centrul Craiovei am întâlnit doar una dintre vechile fântâni ale oraşului, Fântâna Purcarului, situată în zona Pieţei Vechi, aproape de Catedrala Sf. Dumitru şi de Casa Băniei. O plăcuţă cu câteva date istorice ne-a atras atenţia asupra acestei fântâni, una dintre puţinele păstrate până în zilele noastre. Din păcate, nu curgea fir de apă la robinet... ​​

Fântâna Jianu a fost norocoasă cu adevărat, de la fântână de mahala a fost "promovată" la fântână de centru, izvoarele ei dând viaţă Grădinii Botanice. Când veţi avea drum prin Craiova, rupeţi câteva ore pentru Grădina Botanică, nu veţi regreta nicio clipă petrecută acolo... ​​

​​Multă sănătate şi o primăvară frumoasă!

LA REVIEW Culorile verii în Grădina Botanică "Alexandru Buia" din Craiova - scris de Floria în rubrica Descoperă Craiova
tata123 🔱, 08.04.21 15:45»@All:  Update: Din păcate în februarie ' 21 girafa Gina a murit.

Girafa este cel mai înalt animal terestru de pe Glob din epoca contemporană, iar cea de la Zoo Târgu Mureș era singura existentă într-un parc zoologic din România. Cauza decesului nu a fost bătrânețea (Gina avea doar jumătate din vârsta medie de viață a unei astfel de specii - 10 ani), ci înecul cu conținut gastric stomacal în somn (adevarul.ro/locale/targu- ... 7289/index.html).

Unul din punctele de atracție al acestei grădini zoologice a dispărut...

LA REVIEW Elefanți, girafă, zebre și alte animale la Zoo Târgu Mureș - scris de tata123 🔱 în rubrica Grădina zoo Tîrgu Mureş
roth, 08.04.21 13:51»@Carmen Ion:  Multam de completari, ai perfecta dreptate de aceea las pozele sa vorbeasca, Istoria Egiptului este fantastica, sa tot stai la povesti.   Acum si netul este un bun prieten, gasesti povesti si date pe gustul fiecaruia, doar sa cauti.

In Egipt, din cate spun agentiile ar fi 6 ghizi autorizati vorbitori de limba romana, eu am luat legatura cu 3 dintre ei, cu unul chiar m-am  vazut si o sa ma mai vad ca abia am prins gustul acestei tari unde sper sa termin ce vreau/cum vreau sa vad  in vreo 3 ani.

 La capitolul siguranta au evoluat mult, sunt foarte atenti atat la obiective cat si in zonele unde pot fi turisti, nu vor sa riste nimic mai ales in aceasta perioada.  

Nu stiu ce sa spun, oi fi eu norocoasa insa am umblat seara, vorbesc dupa apus in diferite zone si nu au fost clipe in care sa cred ca ceva nu e oki.   Cred ca important este  cum te raportezi in primul rand tu ca om la cultura si religia lor, cum gandesti despre ei si ce asteptari ai. Nu am umblat in zone pusti, fara lumina, nu caut aventura la limita riscului.

Vacante minunate, DA Egiptul merita vizitat.

LA REVIEW E G I P T *logistica* - scris de roth în rubrica În Egipt pe cont propriu
Carmen Ion, 08.04.21 11:34»@Alex_Macedo:  Ca de fiecare dată, mi-ai descrețit fruntea. Faină povestea cu capra și gemenii, am chicotit de pe margine, parcă îi vedeam pe provițenii mei...

Cazarea OK, una peste alta, minus proximitatea față de gazde, din câte am dedus. Ce mai, un loc de încărcat bateriile sufletești...

Mare dreptate ai în privința turismului în patria mumă​ (ca și în privința politichiei autohtone, dar despre asta nu am chef să mă nevrozez în clipa de față): avem o țară superbă. Dar ce păcat că nu știm să o exploatăm (vai ce cuvânt urât), dar nici s-o apreciem cum se cuvine.

Prin urmare și așadar, sunt precisă că nimeni dintre AFA-iști nu te va acuza de zel patriotic; dimpotrivă, dă-i-nainte cu povești dintr-astea românești, că bine la mai zici! ​​

LA REVIEW Modulul Murani - scris de Alex_Macedo în rubrica Casa Murani [Murani, TM]
tata123 🔱, 08.04.21 11:18»@Floria:  Un loc minunat care nu trebuie ocolit de către vizitatorii capitalei Olteniei! Mulțumim pentru prezentare și imaginile reconfortante - acum acest obiectiv se numără printre destinațiile mele.

Legat de fântâna Jianu îmi aduc aminte de materialele citite despre alimentarea cu apă a Craiovei realizată la început prin fântâni și cișmele (peste 250 în a doua jumătate a sec. al XIX-lea - monumenteoltenia.ro/alime ... pana-in-prezent). Azi mai rezistă în Craiova câteva din fântânile seculare, multe ong-uri zbătându-se să le salveze/restaureze (fantanilecraiovei.wordpress.com/istorie) ​. Stațiile de pompare a apei și alte clădiri legate de sistemul de alimentare cu apă a Craiovei sunt adevărate monumetne de arhitectură industrială, vezi un exemplu aici: ziaruldecraiova.ro/video- ... triala-din-oras. Toate aceste istorii locale sunt captivante.

Numai bine! ​

LA REVIEW Culorile verii în Grădina Botanică "Alexandru Buia" din Craiova - scris de Floria în rubrica Descoperă Craiova
Alexader, 08.04.21 11:07»Hei hei! Am facut rezervare 17-24.04.2021! revin cu un feedback! Can' t waaaait 🤗​​

​​

LA REVIEW Vacanță reușită - scris de Ion alina în rubrica Hilton Hurghada Plaza Hotel
Ion alina, 08.04.21 11:03»@wana:  bună ziua. Mulțumesc frumos pt apreciere, chiar am vrut sa fie util 😁 important. Pentru ca despre excursii, e mai frumos sa descopere fiecare.

Asa, sa revenim. Noi am fost în februarie, apa era cam rece pentru mine (21 grade). Soțul a făcut baie, și copilul. Dar din aprilie se încălzește și afara, deci bănuiesc ca și apa va fi mai calda 

LA REVIEW Vacanță reușită - scris de Ion alina în rubrica Hilton Hurghada Plaza Hotel
Carmen Ion, 08.04.21 11:01»@roth:  Excelente informații pentru cei care vor să vadă Egiptul pe cont propriu. Felicitări!

După părerea mea, e foarte complicată logistica necesară vizitării unei țări cu probleme​ de securitate, lucru pe care l-am simțit pe propria piele atunci când am planificat excursia în Israel, o țară militarizată și totuși mai” civilizată” decât Egiptul.

În cazul Egiptului, sinceră să fiu, n-aș recomanda vizita pe cont propriu, și asta din două motive:

- siguranța personală: ​orice abatere de la traseele recomandate turiștilor poate pune probleme, și au existat suficiente cazuri (inclusiv recente) de tâlhării și alte lucruri mai grave în zone mai lăturalnice, mai pustii sau după lăsarea întunericului. În sensul ăsta, ai procedat foarte bine că ai ales deplasarea cu avionul în interiorul țării; pe autostrăzi sunt multe puncte de control și puține benzinării și încă și mai puține localități, iar dacă ai necazuri cu mașina, riști să să rămâi în drum.

- uluitoarea complexitate a istoriei antice egiptene. Vizitele cu ghid autorizat sunt extrem de utile: niciun amator nu poate asimila cunoștințele în materie de egiptologie ale unui profesionist, oricât de mult s-ar strădui să se documenteze. Și fără aceste informații, ​vizionarea mormintelor, monumentelor, piramidelor, muzeelor nu își atinge în totalitate scopul.

Aceste două aspecte cred eu că prevalează atunci când pui în balanță cele două variante, chiar dacă excursiile organizate sunt mai scumpe și au suficiente dezavantaje, și în special acela că programul îți este impus.

Vorbesc în cunoștință de cauză: după cum știi, eu sunt o adeptă foarte hotărâtă a mersului pe cont propriu, însă în ianuarie 1993 am fost într-o excursie în Egipt prin ONT, excursie care a pornit direct din Asswan (zbor charter cu Tarom), apoi croazieră pe Nil cu vizite la principalele situri de pe traseu (Abu Simbel, Kom Ombu, Edfu, Hatshepsut, Valea regilor, Luxor), autocar spre Cairo cu oprire în Hurghada și Cairo, 4 zile, cu zbor de întoarcere din Cairo.   În total 14 zile, dacă îmi aduc bine aminte.

Am avut un ghid egiptean​ excepțional, foarte pasionat de meserie, și fără explicațiile lui, oricât de mult aș fi citit, sunt multe, foarte multe lucruri pe care nu le-aș fi înțeles. Am plecat de acolo realmente încântată! Iar acum sunt agenții care oferă croaziere pe Nil, unele combinate cu câteva zile de plajă în Hurghada.

Oricum ar fi și indiferent ce decizie ați lua, vă îndemn pe toți colegii de pe AFA să vizitați Egiptul: este o țară fabuloasă! ​

Iar ție, Camelia, încă o dată, felicitări! ​

​​​

LA REVIEW E G I P T *logistica* - scris de roth în rubrica În Egipt pe cont propriu
wana, 08.04.21 10:50»buna ziua, f ultila descrierea, mai ales ca urmeaza sa fac o rezervare ptr Hurghada in aprilie si singura problema pe care o vad ar fi temperatura apei marii, daca se poate face baie in mare. cum a fost apa marii cand ati fost dvs? multumesc
LA REVIEW Vacanță reușită - scris de Ion alina în rubrica Hilton Hurghada Plaza Hotel
tata123 🔱, 08.04.21 10:45»@AllVești bune: În februarie am trecut prin Vălenii de Munte și Drajna și am observat în plină desfășurare lucrări de reabilitare la moara de apă Warthiadi, operațiuni începute conform unor știri media în vara anului 2020.

Conform proiectului postat pe pagina oficială a Primăriei Drajna se urmărește crearea unei clădiri multifuncționale cu rol cultural unde se vor desfășura activități de creație de promovare a obiceiurilor și tradițiilor locale, expoziții, lansări de carte etc. (vezi simulări: primaria-drajna.ro/wp-con ... -DRAJNA_M-1.pdf).

Să fie într-un ceas bun!

LA REVIEW Decoruri de film: monumentele prahovene de la Drajna - scris de tata123 🔱 în rubrica O zi în zona Vălenii de Munte
Floria, 08.04.21 10:29»@crismis:  Anul acesta cu necazuri şi restricţii a fost foarte apăsător pentru mine. Am călătorit foarte puţin dar am încercat să facem din fiecare ieşire o sărbătoare... Mulţumesc lui Dumnezeu, am fentat nenorocita asta de boală în condiţiile în care eu mă întâlnesc cu mulţi oameni în fiecare zi. Colegii mei s-au îmbolnăvit rând pe rând, eu am fost omul de fier în tot acest timp... Nu mi-a fost frică nicio clipă pentru mine dar am fost îngrozită la gândul că ar putea păţi părinţii mei ceva din pricina mea.

Parcurile, grădinile botanice, muzeele în aer liber au fost refugiul meu în toată această perioadă. Norocul meu este că locuiesc la câţiva paşi de două dintre cele mai mari parcuri din Bucureşti. Acum m-am mai liniştit... bunicii sunt vaccinaţi cu ambele doze şi într-o formă de zile mari, noi suntem vaccinaţi doar cu prima doză dar am nevoie de o vacanţă adevărată ca de aer!

O primăvară frumoasă! Mi-e dor de voi...

LA REVIEW Culorile verii în Grădina Botanică "Alexandru Buia" din Craiova - scris de Floria în rubrica Descoperă Craiova
Floria, 08.04.21 09:33»@k-lator:  Nici eu n-am ştiut cât de frumoasă şi bine întreţinută este Grădina Botanică din Craiova până vara trecută! Ne-a părut rău că serele erau închise dar sper că vom reveni cândva acolo... Craiova a fost o plăcută surpriză turistică pentru noi, începând cu cazarea fără reproş la The Arlington şi cu restaurantele bune din zonă. Centrul Vechi cu bisericile boiereşti şi clădirile de patrimoniu, parţial restaurate, Parcul Romanescu, Muzeul de Artă "Jean Mihail​​" cu Sărutul lui Brâncuşi sunt suficiente motive pentru o plimbare la Craiova. Desigur, mai sunt multe obiective turistice pe care nu le-am vizitat dar este bine să râmână ceva pentru "data viitoare". ​​

O zi frumoasă îţi doresc!

LA REVIEW Culorile verii în Grădina Botanică "Alexandru Buia" din Craiova - scris de Floria în rubrica Descoperă Craiova
Floria, 08.04.21 08:57»@webmaster:  Mulţumesc! O zi frumoasă vă doresc!
LA REVIEW Culorile verii în Grădina Botanică "Alexandru Buia" din Craiova - scris de Floria în rubrica Descoperă Craiova
crismis, 08.04.21 08:34»Ce reconfortant să privesc mult-mult verde cu multe-multe pete de culoare! Și eu sunt dependentă de anotimpurile calde și colorate, iarna o bună parte a spiritului meu hibernează.  
LA REVIEW Culorile verii în Grădina Botanică "Alexandru Buia" din Craiova - scris de Floria în rubrica Descoperă Craiova
homeag_mihaela, 08.04.21 08:30»@PANTI:  Ma bucur ca plecati in vacanta! Sunteti norocosi! 😀😀

​Aveti grija; nu am scris articolele ca sa descurajez pe cineva, ci, dimpotriva, sa stiti la ce sa va asteptati, ca sa aveti un sejur cat mai placut. Asa i-am "cunoscut"😀😀pe localnici, asta nu inseamna ca sunt toti la fel, dar sa nu va incredeti in ei cred ca este un sfat bun. De altfel, as mai merge oricand, acum stiu cum sa procedez, mi-ar fi fost mult mai usor daca as fi stiut de dinainte, dar nu am gasit nicaieri "opinii" de acest gen. Fie nu vrea nimeni sa le scrie ca sa nu se interpreteze de prieteni ca vacanta nu a fost chiar"perfecta", fie nu au avut contact cu exteriorul hotelului si nu au stiut ce e dupa "gard"😀😀

​Oricum, in caz de pericol, fiti fermi, duri, nu va dati batuti, impuneti-va vointa si o sa scapati de smecheri.

​Abia astept sa aud cum v-ati distrat! Vacanta placuta va doresc!

LA REVIEW Masca neagra a Egiptului... | - scris de homeag_mihaela în rubrica Vacanța în Hurghada
webmaster, 07.04.21 23:54»Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

LA REVIEW Culorile verii în Grădina Botanică "Alexandru Buia" din Craiova - scris de Floria în rubrica Descoperă Craiova
roth, 07.04.21 22:56»@elenaadina:  Da erau multe taxiuri in parcarea din fata terminalului, Noi am ales pe baza de bun simt, de cum am iesit ne-au agasat o gramada se soferi, unul a fost clar in oferta si discret dupa ce a vorbit cu noi prima data. Am plecat din zona incercand sa stam putin linistiti sa luam o decizie uber/taxi. Acel sofer a revenit si a intrebat calm daca ne poate fi de folos, asa ne-a castigat, . Corect la pret, exceptional la sofat, a meritat banii si tipsul.
LA REVIEW E G I P T *logistica* - scris de roth în rubrica În Egipt pe cont propriu
Coniss, 07.04.21 22:52»Toate cele bune si vacanță frumoasa.  
LA REVIEW Meraki, cu + si - - scris de Coniss în rubrica Meraki Resort
pagină generată în 0.563423156738 sec
[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată