Ecouri scrise pe AFA [p.1268 /1330]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

webmasterX, 16.01.20 12:28»Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

LA REVIEW AMC Royal 4* - Hurghada - scris de ? în rubrica AMC Royal Hotel
Alina53, 16.01.20 12:28»@webmasterX: Da, este corectă poziționarea pe hartă, mulțumesc.
LA REVIEW Sheraton Jumeirah Beach Resort - și-a găsit loc în inima mea! - scris de ? în rubrica Sheraton Jumeirah Beach Resort
webmasterX, 16.01.20 12:24»Excelentă recomandarea

Mutat în rubrica "Sheraton Jumeirah Beach Resort, DUBAI" (nou-creată pe sait)

--

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

LA REVIEW Sheraton Jumeirah Beach Resort - și-a găsit loc în inima mea! - scris de ? în rubrica Sheraton Jumeirah Beach Resort
tata123, 16.01.20 12:15»@Floria: Un loc cu adevărat decent, cu rădăcini vechi, cu oferte tentante pentru masa de prânz. Iată că din decembrie 2018 nu am mai reușit să ajung la Capitol (vezi impresii), dar mă bucur că tu ai reușit să „vizitezi” locul de mai multe ori. Confirmarea raportului excelent calitate-preț se reflectă în numărul mare de clienți.

Un an bun și numai bine!

LA REVIEW Bun şi ieftin în centrul capitalei? Da... la Capitol! - scris de ? în rubrica Unde mâncăm în București?
adrianbogdan, 16.01.20 12:12»Buna!

Tot turcii au o capacitate de regenerarea economică fantastică. Acu cateva zile lira era mai întărită față de luna septembrie.

Habarnu am cine sunt economiști lor, au prognoze economice bune, investesc în infrastructură la greu, asta ca sa aducă bani la buget.

Bine si la ei salariu minim pe economie este mizer. Tot ce înseamnă lucrator hotelier de la bază primesc acest salariu.

Cu bine!

LA REVIEW Cu telefericul prin Izmir - scris de ? în rubrica O zi în Izmir sau împrejurimi
dorgo, 16.01.20 12:09»@mihaelavoicu: La Praid si pe-aici pe la noi prin Ardeal, dimensiunea sarmalelor e medie. Nici mica nici mare si se invelesc de obicei cu foi de varza. Nu prea ne plac cele foarte mari.

Dar in concurs, pentru distractie, se acorda mai multe premii, pe categorii, si anume: pentru cea mai mare sarma (intr-un an, sarmaua castigatoaare avea 3 m lungime!), cea mai mica (o vezi doar cu lupa), cea mai savuroasa, cea mai excentrica, (intr-un an, acest premiu l-a luat sarmaua " Dracula" , carnea si varza erau rosii iar totul plutea in vin rosu), pentru cel mai mic sau cel mai marea ceaun de sarmale (intr-un an, sarmalele erau fierte intr-un cazan de locomotiva (!), etc, etc

LA REVIEW Festivalul sarmalelor de la Praid 2018 - scris de ? în rubrica Festivaluri, evenimente temporare în zona Praid
tata123, 16.01.20 12:08»@Carmen Ion: E un mod oarecum inedit de construcție. Nu îmi amintesc să fi văzut așa ceva pe la noi; o explicație plauzibilă privind modelul urmat de constructori ar fi: iconostasul. În multe biserici registrele iconastasului sunt așezate pe mai multe rânduri, susținute de stâlpi de lemn suprapuși. Un alt model de urmat ar putea fi modul de construcție al galeriilor sau balcoanelor din unele lăcașuri de cult, cu două rânduri de coloane: primul șir susține balconul, al doilea face legătura între balcon și acoperiș.

Numai bine!

LA REVIEW O revelație: Arta! - scris de ? în rubrica Descoperă Preveza și împrejurimile
Yersinia pestis, 16.01.20 12:07»@doinafil: Păi, da, așa arătau, ca două ciubere. Să-ți explic ce-nseamnă ”ciubăr”? E un vas din lemn, ceva mai mare decât ”deja”, ei, ai înțeles?

Dacă vrei, pot să țiu curs despre limba moldovenească, nu, nu vreau să ironizez pe cei din Basarabia, ci moldoveneasca de se vorbește în zona de habitez eu.

Și, zău că nu-s hâtru, ba chiar cei de sunt pe lângă mine se plictisesc teribil din cauza prezenței mele, dar, nu-mi arată, parte din ei pentru că le sunt șef, ailalți, nah, e nevastă-mea, fiie-mea, n-au ce face!

LA REVIEW Cabana ”Șura Geților Ariniș” Voroneț, mie mi-a plăcut - scris de ? în rubrica Cabana Șura Geților [Ariniș]
Yersinia pestis, 16.01.20 12:02»@crismis: Săr' măna, bine (că) te găsii!

Să avem parte de un 2020 cu cât mai multe realizări, după cum spusei, în toate domeniile, nu numai alea turistice!

Cabana este potrivită pentru ceea ce am căutat noi iar după ce am ajuns acolo chiar m-am bucurat pentru alegerea făcută. Acuma rămâne să vedem ce-or spune ăia de-or mai trece pe-acoloșa, că doar nu-s io deținătorul adevărului absolut! Mă contrazice cineva???

Uite, anul ăsta de-a început nu am gândit nimic despre concedii, e un an mai ciudățel, din mai începe campania electorală, în iunie sunt alegerile locale și prin iulie se validează. Probabil că prin august voi avea concediul, și într-un fel și-n celălalt, cu deosebirea că, la o adică, voi intra în concediu permanent, până la sosirea Irinei, sper eu, cât mai târziu.

Probabil că prin luna aprilie, când vom sărbători cei treij' de ani de când suntem colegi de locație, eu cu Adi, adică, vom merge pe undeva, dar nu am nimic clar, ceea ce, pentru o balanță ce mă aflu, e tare ciudat!

Mulțumesc de vorbe, te mai aștept, deși nuș' când o să mai scriu, că-ți spuneam, nu prea am timp de plecat în astea 6 luni ce urmează.

LA REVIEW Cabana ”Șura Geților Ariniș” Voroneț, mie mi-a plăcut - scris de ? în rubrica Cabana Șura Geților [Ariniș]
Yolanda, 16.01.20 11:57»@tata123: multumesc pentru vizita si ecou.

In acest circuit am facut peste o mie de fotografii, am vrut sa retin cât mai multe impresii din ceea ce am vazut. Selectia a fost dura pentru fiecare review, sa aleg cu atentie ceea ce vreau sa transmit prin text si imagini mi-a luat ceva timp...

E bine sa cunosti macar putin din istoria locurilor vizitate pentru a întelege starea societatii în ziua de azi.

Un an plin de calatorii frumoase!

LA REVIEW Circuit INDIA (X) — Red Fort AGRA - scris de ? în rubrica Descoperă Agra
Carmen Ion, 16.01.20 11:52»@tata123: Mulțumesc pentru aprecieri. Podul e într-adevăr spectaculos și a meritat oprirea, dar eu sunt curioasă într-o altă privință: fiind mult mai cunoscător decât mine, poate că știi de alte biserici cu stâlpi de susținere suprapuși pe înălțime, ca la Panaghia Parigoritissa. Eu n-am mai văzut așa ceva și mi-ar plăcea să aflu dacă și alți constructori au avut ideea.

Numai bine îți urez și eu. Să ai un an bun, cu călătorii minunate!

LA REVIEW O revelație: Arta! - scris de ? în rubrica Descoperă Preveza și împrejurimile
tata123, 16.01.20 11:51»@adrianbogdan: O alegere înțeleaptă: renunțarea urcării cu autoturismul. Turcia oferă atât de multe posibilități de relaxare, dar și de vacanță activă. Au construit mult în domeniul infrastructurii din toate domeniile, atragerea cât mai multor turiști aducând creșteri economice semnificative (umbrită puțin acum de procesul de depreciere a lirei).

În 2018 circa 40 de milioane de turiști au venit în Turcia, veniturile din turism ridicându-se la aproape 30 de miliarde de dolari. Domeniul turistic reprezintă 4,5% din PIB-ul Turciei.

Mulțumim pentru articol. Numai bine!

P. S. Îmi aduc aminte că și prin România au fost proiecte de construire a unor instalații turistice pe cablu în zone frumoase: Cozia, Borșa ș. a.

LA REVIEW Cu telefericul prin Izmir - scris de ? în rubrica O zi în Izmir sau împrejurimi
tata123, 16.01.20 11:40»@Carmen Ion: Drăguț loc, frumoasă „surpriza” pe care ne-ai oferit-o. Recunosc că după ce ai menționat existența unui loc surpriză în cadrul călătoriei voastre m-am uitat puțin pe harta Greciei încercând să ghicesc unde v-ați oprit. Nu am ghicit!

Îmi plac podurile medievale, demonstrează iscusința meșterilor de atunci și temeinicia cu care lucrau. De-a lungul timpului am văzut fotografii reprezentând mai multe asemenea bijuterii arhitecturale din Bulgaria și Grecia. Dar și în România, mai cu seamă în zona Moldovei, există câteva poduri de piatră vechi (Cârjoaia - Iași, Coșula - Botoșani, Cănțălărești - Vaslui etc.), dar nu atât de spectaculoase.

Un an bun cu sănătate și bucurii. Numai bine!

LA REVIEW O revelație: Arta! - scris de ? în rubrica Descoperă Preveza și împrejurimile
tata123, 16.01.20 11:18»@zlatna: Parisul este inepuizabil din multe puncte de vedere. Vacanțele de tip city-break oferă în cele 2-3 zile doar posibilitatea „gustării” orașului francez. Dacă gustul îți place se naște ideea unei vacanțe mai lungi, și tot nu ar fi de ajuns.

Imaginile cu catedrala Notre-Dame mi-au adus aminte de știrile de săptămâna trecută privind incertitudinile reconstrucției monumentului. Încă există dispute privind soluțiile adoptate în procesul de refacere, dar și temeri că pereții catedralei nu vor trece întregi de această iarnă. Vom vedea...

Numai bine!

LA REVIEW Paris ziua 3 - Notre Dame, Luvru, Domul Invalizilor, Panteon - scris de ? în rubrica Paris - locuri 'musai de văzut'
tata123, 16.01.20 11:12»@cod_gabriel: Destinația grecească numită „Halkidiki” oferă o mulțime de experiențe plăcute, după cum am citit în multe articole pe Internet. Peninsula cu cele trei brațe reușește să mulțumească diverse categorii de turiști în funcție de căutările și așteptările lor. Urmăresc și eu de ceva vreme o vacanță în acest loc, o vacanță în care să îmbin relaxarea la malul mării cu câteva vizite scurte în Natură și la obiective istorico-religioase.

Mulțumim pentru impresii. Numai bine!

LA REVIEW Sarti: în slip, cu ochii la Sfântul Munte, te simţi ca-n Ungaria - scris de ? în rubrica Descoperă Sarti
krondia, 16.01.20 11:11»Este corectă localizarea.

Da, pensiunea este bine poziționată și o opțiune foarte bună pentru cei care vin cu mașina. Eu am mers doar pe jos, distanțele nu sunt foarte mari, depinde de zona de interes. Foarte aproape se găsește și un MI foarte bine aprovizionat.

LA REVIEW O pensiune ideală pentru a vizita Clujul - scris de ? în rubrica Pensiunea Boema
tata123, 16.01.20 11:08»@Dan&Ema: Felicitări pentru „expediția” în Asia, un loc inedit pentru europeni, mai ales la prima vizită. După incursiunile montane de inițiere iată că a urmat și excursia externă a băieților, o vacanță palpitantă, frumoasă și interesantă. Așteptăm cu interes restul povestirilor din Malaezia!

P. S. Articolul debutează prea brusc cu descrierea unei țări străine, poate că ar fi fost bine ca frazele din ultima parte a celui de-al doilea articol să constituie o introducere la această aventură asiatică. Eventualii cititori ar afla din primele rânduri cine sunt protagoniștii, scopul vizitei, durata, costurile. E doar o sugestie.

LA REVIEW De stiut despre Malaysia si Kuala Lumpur (KL) (1 din 2) - scris de ? în rubrica Descoperă Malaezia
mihaelavoicu, 16.01.20 11:00»Bune sarmalele- tradițional din varză murată, slană și smâmtână. Mă întreb totuși, de ce atâta smântână, când varza este acră și murată. La noi în sudul Moldovei, nu știu să fie un asemenea festival, dar știu bine că toți participanții ar fi câștigat concursul ”cea mai mică sarma”

Acolo sarmalele se îmbracă în frunze de viță de vie (opărite sau păstrate în sare), mici cât ultima falangă a degetului mic și fierte în vase din lut așezate pe jar. Fierberea durează în jur de 10-12, chiar 14 ore. La nunți, înmormântări și alte evenimente, stau femei special angajate pentru această ”veghe”. Ele mențin jarul, îl trag în jurul vaselor și completează permanent cu supă, pentru a nu se usca. Sunt foarte suculente și se servesc cu multă smântână. O sarma, o înghițitură!

La înscăunarea cu ani în urmă a Preafericitului Daniel, citeam undeva că la masă au servit vișinată, sarmale mici în foi de viță și Poale-n brâu (altă specialitate get-beget moldovenească).

Să aveți poftă pân' la următorul Festival de la Praid!

LA REVIEW Festivalul sarmalelor de la Praid 2018 - scris de ? în rubrica Festivaluri, evenimente temporare în zona Praid
tata123, 16.01.20 10:59»@Yolanda: Interesant și inedit loc! Și bine păstrat! Ani la rând aflăm noi informații despre civilizații străvechi și, uneori, chiar ajungem să vedem câte ceva din viața altor popoare. Simțim diversitatea culturală a Terrei pe măsură ce explorăm țări din ce în ce mai îndepărtate de locul natal, vedem lucruri care ne impresionează și generează întrebări nenumărate.

Mulțumim pentru impresii și numeroasele fotografii. Numai bine!

LA REVIEW Circuit INDIA (X) — Red Fort AGRA - scris de ? în rubrica Descoperă Agra
HYUNDA-I, 16.01.20 10:57»@paulcta: Buna ziua. Daca citeati cu atentie eu nu m am referit la papucii de folosinta individuala, cele 2 perechi. Nu fac afirmatii gratuite sau inventate.

De Revelion serviciile aqua de la Aqua House au fost incluse in tariful pachetului.

In garderoba era un kit cu papuci din plastic, prosop si sacosa textila personalizate cu sigla Aqua House, care ar fi fost mentionat undeva ca se plateste, ceea ce eu nu am depistat. Probabil trebuia sa se mearga cu bocanci daca nu l plateai.

Sunt strict opiniile mea impresiile despre acest sejur si de pe acest site, nu ma intereseaza sa le impun cuiva si nici sa mi se puna la indoiala ceea ce am scris. Nu mi am permis si nu mi permit sa fac analiza pe text, poate uneori mi am spus parerea si atat.

LA REVIEW De Revelion 5 stele cazatoare - scris de ? în rubrica Astor Garden Hotel
pagină generată în 0.672407150269 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM