Ecouri scrise pe AFA [p.1235 /1497]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

doinafil, 05.04.22 12:36»Felicitări pentru articol, Iulia! Ai avut noroc că ai putut să faci poze.

Am fost și noi la Peleș în decembrie anul trecut. N-am îndrăznit să facem poze în interior pentru că, de la intrare chiar, erau atenționări de interzicere a fotografiatului. Cu toate astea erau mulți turiști care n-aveau nici o jenă, fotografiau „în draci” , ca să mă exprim mai cu ciudă!

La un moment dat am întrebat o turistă dacă a plătit o „taxă foto” și, spre surprinderea mea, a răspuns - cu nonșalanță - „NU! Da de ce trebuia să plătesc?!” Mai intrigată am fost că nici supraveghetoarele nu interziceau nimănui să facă poze. (este inutil să spun regretul meu că n-am avut tupeu să fac poze!)

... un individ a trecut de cordonul care separa spatiul expozitional de culoarul de trecere a vizitatorilor si s-a asezat pe un minunat fotoliu de patrimoniu pentru a se fotografia.

Cred că legislația ar trebui clarificată ȘI la acest aspect. Una dintre măsuri ar fi, după părerea mea, o „pedeapsă” care să-i ardă la buzunar pe acești îndrăzneți! Ce s-ar întâmpla dacă toți am face la fel?!

Peleșul ar trebui să fie vizitat de toți românii iubitori de istorie, de arhitectură și de decorațiuni interioare. Nu este cu nimic mai prejos decăt toate palatele lumii!

Mă bucur că ai revenit cu impresii! Aștept și altele, iar până atunci...

LA REVIEW La Castelul Peles, din nou - scris de iulianic în rubrica Castelele Peleș şi Pelişor
Carmen Ion, 05.04.22 11:34»@ANILU: Mulțumesc mult pentru comentariu și aprecieri. Mă bucur că emisiunea de cooking ți-a amintit de reviewul meu.

Despre sare știam, dar nu și despre prepelițe - uite că am mai aflat ceva!

Te îmbrățișez cu drag. 😍

LA REVIEW O zi memorabilă în fabulosul Mani - scris de Carmen Ion în rubrica O zi in Peninsula #Mani
ALI-Lilas, 05.04.22 10:57»@Mika: Te felicit pentru cultura generală uimitoare. Cât despre mici și grătare... nu cred că era vorba. Fiecare are pasiunile sale. Alții profită, alții se îndoapă... cu istorie și sandvișuri de la supermarket.
LA REVIEW Ajaccio - cel mai frumos oraș mic de la Marea Mediterană - scris de Mika în rubrica Descoperă Ajaccio şi imprejurimile
ALI-Lilas, 05.04.22 10:52»@tm67bru: [****] Nu mă cunosti, deci nu vorbi în necunoștință de cauză. Am zis doar că a relatat mai mult istorie decât informații utile.
LA REVIEW Ajaccio - cel mai frumos oraș mic de la Marea Mediterană - scris de Mika în rubrica Descoperă Ajaccio şi imprejurimile
tata123 🔱, 05.04.22 10:35»@mecut: O zonă superbă din punct de vedere peisagistic! Și destul de puțin promovată din punct de vedere turistic!

Acest Podiș al Târnavelor, format din două subunități: Podișul Hârtibaciului și Podișul Secașelor, ne încântă cu aspectul colinar, cu sate ascunse între dealuri, cu obiective de tot felul pierdute la capete de drumuri. Am „gustat” câte puțin din diferite părți ale acestei regiuni (Dumbrăveni, Sighișoara, Mediaș, Agnita, mocănița de pe Valea Hârtibaciului, castelul Bethlen din Criș ș. a.).

Mulțumim pentru prezentare și ponturi. Numai bine!

LA REVIEW Podisul Tarnavelor - un pic de branza, natura si un strop de vin - scris de mecut în rubrica Descoperă Sighișoara şi împrejurimile
nrs, 05.04.22 10:27»cum nu au mici pe plaja?
LA REVIEW Ajaccio - cel mai frumos oraș mic de la Marea Mediterană - scris de Mika în rubrica Descoperă Ajaccio şi imprejurimile
CATAAS, 05.04.22 10:27»Cum este șoseaua până la hotel? Este ok?
LA REVIEW O vacanță superbă! - scris de Tudorita în rubrica Peștera Hotel [Padina, Parcul Natural Bucegi]
CATAAS, 05.04.22 10:06»Multumim pentru recomndare! In iulie voi fi si eu„acolo”
LA REVIEW Locație cu hrană de calitate la preturi accesibile - scris de Pustianu Gabriela în rubrica Unde mâncăm în Venus?
ANILU, 05.04.22 09:56»Am recitit cu plăcere despre plimbarea voastră prin ținutul Mani, emisiunea cu bucătării a ajuns aici, eu urmărind traseul lor și toate informațiile despre zonă. Foarte frumos arată zona filmată de sus... fabulos este Mani, așa cum ai spus și tu.

Locuitorii din cătunele de pe malul mării trăiesc din valorificarea sării de mare, efectiv o strâng cu mâna dintre stâncile lovite de valurile mării...

Prepelița este pasărea ce trăiește în livezile de măslini iar localnicii profită de ouă și păsări... chiar fac export...

Urmăresc emisiunea și îmi place să citesc despre locurile pe unde se filmează, iar despre Mani am reținut că tu ai fost toamna trecută și ai scris.

În rest numai de bine!

LA REVIEW O zi memorabilă în fabulosul Mani - scris de Carmen Ion în rubrica O zi in Peninsula #Mani
Mika, 05.04.22 09:48»@ALI-Lilas: Cum ai fi vrut sa povestesc despre casa lui Napoleon. Că e frumoasa si are doua etaje?! Nu a fost o lectie de istorie, am povestit ce am vazut. Daca vedeam o plajă cu un grătar unde se prăjeau micii povesteam despre asta.
LA REVIEW Ajaccio - cel mai frumos oraș mic de la Marea Mediterană - scris de Mika în rubrica Descoperă Ajaccio şi imprejurimile
elenaadina, 05.04.22 09:44»Am fost în decembrie 2021 și turul complet a durat 3 ore.

Am fost impresionata și încântată.

Felicitări pentru articolul complex!

😊👍

LA REVIEW La Castelul Peles, din nou - scris de iulianic în rubrica Castelele Peleș şi Pelişor
iulianic, 05.04.22 08:22»@Mioritik🥂🌺: O vizita la Peles merita cu prisosinta.

@webmaster: Multumesc!

@Michi: Multumesc pentru vizita si pentru ecou!

Am fost la Cafeneaua parcului, taverna greceasca din Sinaia si chiar am scris cateva randuri despre ea. Inca nu le-am publicat pentru ca alte activitati sunt prioritare pentru mine, acum.

Pe aleea pietonala cu targul de artizanat - Aleea Carmen Silva - am fost de mai multe ori in anii anteriori. De asta data, pentru ca asa ne-a dus masina nepotului meu, am mers pe cea de-a doua alee - Aleea Pelesului - pornind din parcarea Hotelului Bastion. Nu erau tonete cu artizanat, dar erau o multime de floricele de primavara care-si scoteau capul printre frunzele uscate, picate din toamna. Foarte frumos!

LA REVIEW La Castelul Peles, din nou - scris de iulianic în rubrica Castelele Peleș şi Pelişor
nrs, 05.04.22 08:17»felicitari ca ai reluat scrierile!
LA REVIEW La Castelul Peles, din nou - scris de iulianic în rubrica Castelele Peleș şi Pelişor
alex1987sb, 05.04.22 08:15»@Michi: mulțumesc de vizită și de lămuriri în privința giulgiului... în mare le știam... dar nu chiar așa amănunțit... 🙂
LA REVIEW Torino cel frumos - scris de alex1987sb în rubrica Descoperă Torino
mishu, 05.04.22 08:09»@mecut: Foarte frumos totul, insa cand sa ma uit si eu mai bine la poze constat ca s-au terminat.

Ai prins niste peisaje minunate si cred ca in orice anotimp acolo ai ce vedea. O excursie minunata, si o recomandare la fel de buna, o sa incerc sa tin cont de ea cand voi mai ajunge prin zona.

Felicitari, votat cu mare drag.

LA REVIEW Podisul Tarnavelor - un pic de branza, natura si un strop de vin - scris de mecut în rubrica Descoperă Sighișoara şi împrejurimile
Mioritik🥂🌺, 05.04.22 08:08»@mishu: Daaa... nu era vreun eveniment ci doar... o chițăială de moment. Fix ce trebuia.

Ms ms

LA REVIEW Gyros Atena - scris de Mioritik🥂🌺 în rubrica Unde mâncăm în București?
Michi, 05.04.22 08:08»@alex1987sb: Am aterizat în Torino pe care l-am vizitat câteva ore, urmând să facem o excursie în Elveţia pe care am început-o cu Chamonix (FR) de unde am urcat în Alpi (cu mijloace mecanizate) la Aiguille du Midi 3840m. La Torino am vrut să vedem controversatul giulgiu a lui Hristos din catedrala Sf. Ioan Botezătorul. Istoria giulgiului care este păstrat sub lacăt şi expus publicului odată la 20 de ani (ultima în 2010) este foarte interesantă. Este o pânză împregnată cu sânge şi sudoare despre care se spune că a fost găsită de apostoli în mormântul gol a lui Hristos. Din momentul acela începe venerarea lui, apare şi dispare, ia foc, trece de la un episcop la altul, la cruciaţi, pentru ca în 1988, prin datare cu carbon, trei institute prestigioase să dea verdictul că a fost făcut între 1250-1400, rezultat necontestat de Vatican. Semnul de întrebare privind amprenta lui Iisus Hristos a rămas, întrucât trecând din mână în mână ar fi putut fi contaminat de bacterii în urma cărora data provenienţei poate fi incertă.

La întoarcerea din excursie am avut câteva ore libere să vizităm oraşul la pas dar după 15 ani imi mai amintesc doar câteva repere pe care le-am găsit în excelentul tău review.

LA REVIEW Torino cel frumos - scris de alex1987sb în rubrica Descoperă Torino
cata2106, 05.04.22 08:06»@MarinaCo: Multumesc mult!

Da, a fost intradevar o experienta deosebita, si mai ales ca a fost prima de acest gen. Am discutat inainte cu niste turisti care au fost si in safari prin Africa si ziceau ca acesta nu e chiar asa spectaculos, dar noua ne-a depasit asteptarile.

Cum ziceam, ZOO-urile nu sunt pe placul meu, asa ca nu le frecventez, acum a fost prima data cred cand am vazut un elefant live, deci chiar a fost o premiera pentru mine

Pretul si mie mi s-a parut decent, desi a fost cea mai "scumpa activitate" pe care am facut-o in vacanta asta, dar per total pot sa zic ca a facut toti banii.

LA REVIEW Parcul Național Udawalawe - prima experiență de safari - scris de cata2106 în rubrica Descoperă Sri Lanka
mishu, 05.04.22 08:04»@Mioritik🥂🌺: Am sa incep cu finalul

Aici nu chiar era minunat dar nu vreau să le scad media. E în trafic, în intersecție dar măcar au vizibilitate.

ai dreptate, si oricat ar fi de colorat se vede ca este un local de colt de strada, nu m-as simti foarte confortabil sa stau pe astfel de scaune, dar... si de obicei cand spui "dar" urmeaza de rau, aici e de bine, cred ca as prefera ca locul sa fie familiar si mancarea buna, daca vreau rasfat, atunci il caut si il platesc ca atare. Cred ca pentru ce ai dorit ai primit ce te asteptai, poate chiar cu plus. Mi-a placut ca este vesel totul si mi-a placut si ce am vazut in farfurii.

Cat despre ouzo

Adevărat, nu știu cât de ouzo veritabil era acela că era limpede, transparent și nu albicios așa cum știu c-ar trebui să fie

el ca atare este transparent, in momentul in care ii pui apa devine albicios. De multe ori (cred ca mai ales vara) i se adauga apa rece si cuburi de gheata si atunci il ai albicios. Cand l-am baut fara apa ne-a fost servit rece, de la frigider.

Sa-ti fie de bine, votat cu mare drag.

LA REVIEW Gyros Atena - scris de Mioritik🥂🌺 în rubrica Unde mâncăm în București?
webmaster, 05.04.22 07:52»Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

LA REVIEW Podisul Tarnavelor - un pic de branza, natura si un strop de vin - scris de mecut în rubrica Descoperă Sighișoara şi împrejurimile
pagină generată în 0.75757217407227 sec
[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată