Ecouri scrise pe AFA [p.1054 /1134]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

Aurici, 01.02.22 23:02»@tata123 🔱: Așa este, un locușor mult prea valoros. Și, într-adevăr, toți cei care i-au călcat pragul au fost impresionați. Ne-a confirmat și domnul de acolo că reacțiile tuturor au fost la indigo. De duminică, eu mă gândesc într-una la muzeul ăsta. Am fost singurii vizitatori în acel interval, nici înaintea noastră, nici după noi nu am văzut pe cineva.

De când am fost în Egipt ne uităm pe National Geografic la documentarele despre descoperirile arheologice de acolo. Unele s-au reluat de nu știu câte ori și mereu m-am întrebat de ce nu se găsește și la noi un cap luminat care să promoveze tot felul de locuri și să le repete așa, tot timpul. Măcar a mia parte din spațiul de emisie destinat mițelor și tot ne-am îmbogăți puțin. Ufff... numai bine!

romitalimadab, 01.02.22 22:46»@mariussvn: Salutare! As avea câteva întrebări legate de cazare! Știu ca au trecut aproape 3 ani, dar încerc! 😀

1. Transferul de la Murighiol, v-a fost asigurat de ei?

2. Propietarii locuiau în pensiune?

3. Aveai posibilitatea de a închiria doar pensiunea, fără a fi obligați și sa mâncați? Probabil ca și noi vom dori dacă vom merge, sa luăm cina, dar încă nu suntem hotărâți.

4. Exista vreun magazin în zona, la care sa ai posibilitatea sa ajungi fără barca? Ma gândesc în cazul în care rămânem fără țigări!

Iti mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!

LA REVIEW Minunata Delta - scris de mariussvn în rubrica Pensiunea Cornel şi Marina
Aurici, 01.02.22 22:36»@crismis: Noi n-am știut de acest muzeu, nimeni dintre cunoștințele noastre nu a auzit de el și pe noi ne-a surprins foarte tare. Dacă era de 2-3 ani mai ziceam, dar de zeci de ani și să nu ne treacă niciodată pe la urechi? Pentru că avem pretenția că suntem niște oameni informați, cât de cât. În fine... Domnul de la casă ne-a luat banii și ne-a lăsat în pace la început, dar când a văzut că întrebăm și tot întrebăm, ne-a însoțit prin muzeu și ne-a tot răspuns la întrebări. Se simțea în tot ce ne spunea o mândrie că e acolo și că muzeul e al lor și ne-a transmis și nouă un sentiment patriotic pe care nu l-am mai simțit de mult la intensitatea asta.

ne urcăm în mașină și gata!

Asta ni se pare formula ideală, noi am renunțat să ne mai facem planuri pentru escapade scurte. Cu mici excepții, în fiecare week-end trebuie să mă aerisesc la cap și de multe ori chiar ne suim în mașină și ne gândim din mers. Aș vrea să fie numai primăvară dar asta e, ne adaptăm și vedem frumosul și când e urât afară.

Cred că voi sunteți un pic și mai aproape de Topalu, poate îî vine rândul, o să-ți placă.

gianimary, 01.02.22 21:19»@webmasterX: Multumesc. O sa incarc si poze. Nu am reusit. sunt pe telefon si eu am scris pe calculator.
LA REVIEW Un loc excelent, pentru cazare mai ales iarna - scris de gianimary în rubrica Pensiunea 'Popasul din Deal'
tata123 🔱, 01.02.22 20:53»@Aurici: Un locușor valoros din Dobrogea noastră continentală! Am citit și eu impresii despre acest muzeu de mai multe ori în ultimii 10 ani, pe diverse bloguri de călătorii sau în presa dobrogeană. Toți sunt uimiți de colecția importantă de artă aflată în acest muzeu sătesc, și nu de ieri-alaltăieri, ci de zeci de ani.

Am trecut de vreo două ori prin Topalu, dar nu am oprit niciodată, deși muzeul e la câțiva metri de drumul județean care are un cot de 90 grade în acel loc.

Muzeul trebuie promovat pe toate căile pentru ca cei interesați, amatori sau specialiști, să îi treacă pragul și să se lase cufundați în arta culorilor și formelor. Mulțumim pentru prezentare!

Numai bine!

webmaster, 01.02.22 20:31»Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente (din anul curent sau anul trecut!) în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

LA REVIEW Un loc excelent, pentru cazare mai ales iarna - scris de gianimary în rubrica Pensiunea 'Popasul din Deal'
webmasterX, 01.02.22 20:16»Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 06517&hid=13707.

Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat pe acolo, ar fi zuper-util — link încărcare video.

LA REVIEW Un loc excelent, pentru cazare mai ales iarna - scris de gianimary în rubrica Pensiunea 'Popasul din Deal'
crismis, 01.02.22 18:22»@Aurici: Dacă ai ști de câte ori ne-am propus să vizităm acest muzeu și încă n-am ajuns acolo!... Eu am aflat despre el de la o colegă din Constanța acum 4-5 ani și cumva nu s-a potrivit prin drumurile noastre să ne abatem spre Topalu. Surpriza a fost cu atât mai mare când am parcurs acum articolul tău! Mulțam fain pentru vizita virtuală! Și... sper să ni se lege în curând, mă tot gândesc la o incursiune în Dobrogea sudică, dar parcă ar merge să fie mai cald afară, dar nici foarte cald... Până la urmă, cred că o să facem ca voi: ne urcăm în mașină și gata!
irinad, 01.02.22 18:14»@calatorul: Mulţumesc, dvs. sunteţi mult prea amabil cu mine! 😃 În altă ordine de idei, mă bucur că v-a plăcut scurta şi neobişnuita noastră escapadă în inima Atenei! Toate cele bune!
LA REVIEW La miezul nopţii, la pas prin Atena, în căutarea unei taverne deschise - scris de irinad în rubrica Unde mâncăm? Taverne în Atena
irinad, 01.02.22 18:07»@adso: Nu aveţi pentru ce să vă cereţi scuze, aici toate discuţiile sunt constructive sau cel puţin aşa ar trebui! 😃 Învăţăm unii de la alţii, împrumutăm idei, întrebăm, răspundem, ne consultăm.

Noi chiar am vrut să mergem în zona Acropole fiindcă ne era dor de Parthenon şi de... Liondi, o tavernă pe care o experimentaserăm în trecut de mai multe ori, chiar am scris un articol despre acesta. Aşa am vrut să împuşcăm doi iepuri dintr-una, dar cu Liondi nu ne-a ieşit fiindcă tocmai trăgeau obloanele şi nu ne-au mai primit. Deşi fuseserăm de mai multe ori, în trecut, în Atena, trecuseră mai bine de doi ani de la ultima vizită şi ne lipsise, iar dacă tot s-a întâmplat să ajungem atât de aproape, era păcat să ne luăm o noapte de cazare şi să ratăm frumuseţe de centrul Atenei, că de dormit, puteam dormi şi acasă.

... în Atena, cele mai bună zone pentru a lua masa mi s-au părut a fi cea situată la Vest de Licabet (Dexameni) și cea aflată la sud de acest deal (Kolonaki).

Nu vă contrazic, dimpotrivă, vă dau dreptate, dar noi asta am vrut şi cred că ne-a ieşit, chiar şi cu "înlocuitor", tot a fost frumos!

Dar mai apoi (după vreo două ore), acolo rămân aproape numai localnici (spre deosebire de restaurantele din zona Acropole, destinate turiștilor, cu tot ce înseamnă asta), iar atmosfera este grozavă până târziu în noapte. Mult după 3 dimineața .

Astă-vară când ne-am întors din Karpathos, încă mai erau restricţii pentru zonele considerate aglomerate şi Atena făcea parte dintre acestea.

Atena rămâne la sufletul meu şi dacă aş putea, şi mâine m-aş duce acolo!

Mulţumesc de vizită, ecou, comentarii! Toate cele bune! 😃

LA REVIEW La miezul nopţii, la pas prin Atena, în căutarea unei taverne deschise - scris de irinad în rubrica Unde mâncăm? Taverne în Atena
irinad, 01.02.22 17:43»@flaviana77: Mă gândeam eu că dragostea pentru Grecia nu se poate disipa prea repede! 😄 Când vei fi pregătită, ne poţi scrie şi despre Eforie Nord sau despre orice alt loc vizitat, chiar dacă ai mai făcut-o.

Draga irinad eu ti-am trimis si un mesaj in privat, cred ca nu l-ai vazut. 😋

Să ştii că m-am uitat special încă de acum câteva ore când mi-ai scris şi nu am văzut niciun mesaj privat nici de la tine, nici de la altcineva, deşi am verificat şi pot primi mesaje, ultimul a fost acum vreo două săptămâni de la o useriţă care m-a întrebat despre Karpathos. Verifică şi tu încă o dată şi mai trimite-mi din nou mesajul!

Mulţumesc frumos pentru urări, cu drag ţi le întorc şi ţie!

LA REVIEW La miezul nopţii, la pas prin Atena, în căutarea unei taverne deschise - scris de irinad în rubrica Unde mâncăm? Taverne în Atena
Mioritik🥂🌺, 01.02.22 17:26»Cabana Schiorilor nu-i chiar o dugheană după colț. Aparențele arată bine. Probabil că nu te-ai aștepta la asta. Dar, corect, avans mai mare de o noapte de cazare, cam ne-recomandat. Plus și mind set - ul că poți pleca oricând. Că dacă te așezi cu gând să stai 3 zile, te miști apoi mai greu.
LA REVIEW O mizerie - scris de ux123546 în rubrica Cabana Schiorilor
Mioritik🥂🌺, 01.02.22 17:20»Jum' ate de meniu... 🤔🤨???

Ce distracție funny... !?

LA REVIEW Aici ti se spune ca esti sarac!! 😂 - scris de Noidoiprinlume în rubrica Melia Zanzibar Resort [Kiwengwa]
webmaster, 01.02.22 17:12»Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
calatorul, 01.02.22 16:21»Frumos, atractiv, captivant, incitant. Adevarate pagini de calatorie online.
LA REVIEW La miezul nopţii, la pas prin Atena, în căutarea unei taverne deschise - scris de irinad în rubrica Unde mâncăm? Taverne în Atena
ovidiuyepi, 01.02.22 15:40»@elenaadina: Multumesc pentru ecou. Incerc sa-mi fac timp pentru a continua redactarea impresiilor. Doar in weekend pot lucra, dar atunci nu trebuie sa intervina alte probleme.
LA REVIEW Sfarsit si inceput de an pe taramul zeilor - scris de ovidiuyepi în rubrica Circuit Grecia
ovidiuyepi, 01.02.22 15:37»@flaviana77: Va doresc din suflet sa ajungeti cat mai repede pe Acropole, dar intr-o perioada fara zapada.

Multumesc pentru ecou si va doresc un an fericit si plin de excursii reusite (fara restrictii).

LA REVIEW Sfarsit si inceput de an pe taramul zeilor - scris de ovidiuyepi în rubrica Circuit Grecia
ovidiuyepi, 01.02.22 15:34»@ANILU: Pretul Circuitului a fost de 499 euro/persoana, iar intrarea la obiective s-a platit separat.

Multumesc pentru ecou si sa speram ca in acest an vom calatori fara restrictii.

LA REVIEW Sfarsit si inceput de an pe taramul zeilor - scris de ovidiuyepi în rubrica Circuit Grecia
Aurici, 01.02.22 15:09»@mprofeanu: @Carmen Ion: Fetelor, cred că în viața mea (de AFA), nu am scris un articol atât de rapid. Pur și simplu s-a scris așa, dintr-o suflare, am vrut neapărat să transmit că există. Noi am vorbit singuri după ce am ieșit de acolo, atât de tare ne-a impresionat și povestea și muzeul în sine.

Este în Dobrogea noastră, la o aruncătură de băț, știu că veți ajunge. Vă pup și mulțumesc și eu.

Carmen Ion, 01.02.22 15:03»@Aurici: Foarte interesant, mulțumesc pentru informații.
pagină generată în 0.437311887741 sec
[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată