Ecouri scrise pe AFA [p.1050 /1497]
[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat pe acolo, ar fi zuper-util — link încărcare video.
===
Conform politicii site-ului, reviews-urile cu evaluari „zero peste tot” sunt publicate FARA NOTE, fiind considerate scrise (prea) la supărare, lipsite (probabil) de minima obiectivitate așteptată.
Dacă dorește, autorul poate reveni asupra evaluărilor, încercând să fie mai obiectiv — fie prin intermediul linkului EDIT IMPRESII, fie scriind un ecou (dacă timpul alocat editării a expirat)
intradevar niște poze ar fi minunate, deși am revăzut cu ochii menții locurile pomenite de tine.
la centimeter (cel din spatele primăriei) am mâncat și noi, nu știu unde ați mâncat voi pentru ca sunt mai multe localuri centimeter in Viena.
Daca mai ajungi însă la Viena îți recomand cu mare caldura (la prânz poate găsești locuri, pentru seara însă trebuie rezervare) Leopoldauer Alm. Este ceva mai departe de centru, pe linia lui U1, după ce treci Dunărea. Este bine poziționat in topul restaurantelor din Viena și prețurile sunt ok, trebuie văzute și ofertele.
Felicitari, o buna idee, am sa cauți și eu astfel de oferte la avion, votat cu mare drag.
Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat pe acolo, ar fi zuper-util — link încărcare video.
Prin 2014-2015 un tânăr a încercat să salubrizeze și să întrețină curățenia la fort, voluntar. A reușit pentru o perioadă scurtă de timp, după care lucrurile au înțepenit din nou.
Treburile sunt încâlcite...
Mulțumesc pentru vizită, aprecieri și ecou.
„Nu inteleg cum de va place unora sa defaimati atata locatiile frumoase...
unii oameni chiar citesc si cred aceste recenzii care contin adevar 1 %”
Dacă remarca asta ar fi venit de undeva din partea unei persoane care NU e din zonă, ar fi fost credibil.
Dar culmea e că autoarea impresiilor care (spui tu) defăimează, a prezentat și partea plină a paharului - faptul că în trecut a fost foarte bine acolo. Și a menționat și ce anume nu mai e în regulă acum.
Dacă ție ți-ar conveni să plătești servicii de 4 stele și să „dormi” (???) cu acompaniament de manele (sau ce muzică la maxim s-o fi ascultând acolo)... e ok. Probabil ai găsit locul potrivit.
Greu de spus ce se va alege de istoria noastră.
Daca e asa de ce ne povestesti tu cum a fost, poate pui si ceva poze care sa demonstreze contrariul (nu o spun cu rautate, dar o poza face mai mult decat 10 randuri scrise) altfel lumea o sa il creada pe autorul rewievului, desi nici el nu a pus nici o poza in sustinerea afirmatiilor.
„Ști cumva, este bine sa ai și cartea de identitate a mașini cu tine? ”
mie nu mi-au cerut niciodata cartea de identitate a masinii, doar talonul si cartea verde.
ps. eu mereu am luat vinieta de la primul chiosc, intradevar dureaza 5-15 min depinde de aglomeratie dar intre timp familia s-a mai desmortit putin, mai o cafea, tigara etc.
„Dacă ai lei pe card, poți plăti cu, cardul? Se face conversia + comisionul în leva? ”
Da. Dar eu recomand să îți faci un card Revolut (durează câteva minute) și poți beneficia de conturi în mai multe valute pe el, inclusiv schimb valutar, la niște cursuri excelente. Deci vei alimenta cardul cu lei, schimbi direct în BGN (leva), apoi plătești și chiar scoți leva de la ATM fără grijă. (Mă rog, mai puțin de la Raiff parcă, dar și cele din lanțul Euronet - niște țepe cu acte în regulă). Oricum, ATM-ul va afișa înainte de aprobarea tranzacției eventualele comisioane.
Despre vinietă, văd că te-a lămurit deja colega Nicole.
„Ști cumva, este bine sa ai și cartea de identitate a mașini cu tine? ”
Cartea de identitate a mașinii e utilă numai la RAR dacă ai de făcut modificări (serie motor, anvelope, cârlig de remorcare, instalație GPL aftermarket etc.), anual la ITP, sau când o vinzi. Atât. În rest, o ții frumușel acasă.
„Vigneta lor o cumpăr online, dar cum dovedesc? știu ca trebui sa dea un abtipild de lipit pe geam. ”
Vinietele bulgărești sunt acum, in fine, de câțiva ani încoace, electronice, ca și la noi. Nu mai lipești nimic pe parbriz.
Mie nu mi-a cerut nimeni sa dovedesc nimic, nu am fost oprită de mașinile cu BG Toll.
Daca plătești online, primesti confirmarea pe mail, pe care o poti salva in telefon. Prima data eu am printat confirmarea respectiva, ulterior am preferat sa salvez copacii
„Dacă ai lei pe card, poți plăti cu, cardul? Se face conversia + comisionul în leva? ”
Pori plăti fără probleme cu card bancar in lei. La cardurile mele se face o dubla conversie leva-euro și euro-lei, dar la cursuri ok.
Dar am avut impresia că e dificilă politica de cazare, greu de comunicat.
Trebuia sunat doar într-o anumită perioadă a anului. Apoi se ocupau rapid, nu mai găseam locuri plus că am avut impresia că unele locații sunt renovate și altele nu.
Am vrut ceva aproape de gara Mangalia.
Apoi, litoralul românesc mi-a oferit hotel Mureș din Saturn și m-au fidelizat.
Planuri de revitalizare a câtorva din cele mai bine păstrate forturi s-au tot făcut, dar problemele de proprietate și, mai ales, lipsa fondurilor financiare țin pe loc toate proiectele.
De exemplu olandezii au reușit să introducă pe lista patrimoniului mondial Unesco linia defensivă a orașului Amsterdam, formată din multe forturi înconjurate de apă (whc.unesco.org/en/list/759).
Mulțumesc! Numai bine!
„Daca vrei sa vii in zona, poate iesim impreuna si poate o convingem si pe @nicole33”
Cum să nu vreau? mai ales dacă o convingem pe @nicole33, și - de ce nu?! - și pe alți bucureșteni AFA-iști. Cred, însă, că acum, în această vară (sau început de toamnă) majoritatea dintre noi are făcute programări pentru excursii în țară sau peste graniță. Noi, cel puțin, suntem angajați pentru aceste ieșiri.
Daaaaaar, nu-i nimic! Sănătoși să fim și, cu siguranță, ne vom întâlni la o inghețată prăjită! și...
Știam despre acest fort al Chitilei, gândit și relizat de Carol I. De fapt nu este numai unul, ele sunt mai multe pe centura capitalei, (cred că 18 la număr) și alcătuiau „Cetatea de apărare a Capitalei” . Mai demult am primit un e-mail cu informații despre aceste forturi, foarte bine zidite la vremea aceea, dar care acum sunt lăsate în paragină. Imediat după Revoluție, niște șmecheri din armată au vrut să se îmbogățească și au vândut - se pare - porțiuni din această centură fortificată unor firme particulare care au profitat și le-au dat spre a fi închiriate, altora. Cât adevăr este aici- nu știu!
Prin comparație, în acel e-mail, se arătau imagini ale altor capitale europene care au pus în valoare forturile lor, amenajându-le pentru a fi folosite în scop turistic.
La noi nu se poate, nu sunt bani ca să punem în valoare relicvele unor vremuri apuse!
„Cei ce uită trecutul, sunt condamnați să îl repete” (George Santayana, despre istorie)