Ecouri scrise pe AFA [p.1 /2028]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

crismis, 02.12.21 18:24»@dorgo: fain loc, e chiar genul meu! L-am reținut pentru când oi veni în city-break la Mureș!
LA REVIEW Country Cheese and Wine - scris de dorgo în rubrica Unde mâncăm în Tg. Mureş?
elenaadina, 02.12.21 18:21»Mi-a plăcut tot ce am văzut, în special p12, metamorfoza se trage de la vin, nu? 😁🥳😂
LA REVIEW Country Cheese and Wine - scris de dorgo în rubrica Unde mâncăm în Tg. Mureş?
mprofeanu, 02.12.21 18:14»@webmaster: Mulțumesc frumos!
LA REVIEW Restaurantul “O Platanos” din Myrtos - scris de mprofeanu în rubrica Unde mâncăm în zona Ierapetra?
webmaster, 02.12.21 18:05»Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

LA REVIEW Restaurantul “O Platanos” din Myrtos - scris de mprofeanu în rubrica Unde mâncăm în zona Ierapetra?
webmasterX, 02.12.21 17:44»@ux123065: bun-venit pe AmFostAcolo.ro.

Te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

-

Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

-

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 06043&hid=24708.

Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat pe acolo, ar fi zuper-util — link încărcare video.

--

„Numele utilizator” alocat automat de către program (la primul review încărcat) - ux123065 - este, pare-se, confuzant, derutant pentru unii utilizatori. Când ai timp, îl poți schimba într-o formă mai „umană” (de ex „popescu2020”) - folosind butonul schimbă username de aici

LA REVIEW Cea mai oribila minivacanta!!! - scris de ux123065 în rubrica Pensiunea Andra's House
webmasterX, 02.12.21 17:29»Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Ierapetra? , IERAPETRA" (nou-creată pe sait)
[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]
LA REVIEW Restaurantul “O Platanos” din Myrtos - scris de mprofeanu în rubrica Unde mâncăm în zona Ierapetra?
dianamea, 02.12.21 15:09»@petrus66: Dupa amiaza este soare pe balcon, dar in camera se pot trage jaluzelele si nu patrunde soarele. Camerele de la parter au mai putin soare, pentru ca e umbra de la pomii din livada. Unii prefera camerele de la parter, pentru ca au curte comuna, si daca sunt in grup, pot sta la masa impreuna, pot discuta dintr-o camera in alta, nu mai urca scari.

Cu mesele e foarte usor sa va descurcati, pentru ca aveti chicineta in camera, dotata cu tot ce e necesar, mai putin tigaie.

Vis-a-vis, mergand pe soseaua principala spre plaja, este o brutarie-patiserie-cofetarie si un minimarket, si pe aceeasi parte a trotuarului, sunt doua taverne care la pranz servesc si mancare la caserola: 1/2 pui fript cu cartofi, ardei umpluti, musaca, fructe de mare pane, etc, cam la 5-6 eur caserola. Mergand spre plaja mai sunt minimarketuri cu fructe, legume, bauturi, alimente, etc.

Bineinteles ca sunt si numeroase taverne, unde, de obicei, mancam seara, mai ales pe faleza.

Puteti merge cu autobuzul pana la Prinos, dar nu direct. Un autobuz pana in capitala Limenas si inca unul de la Limenas catre Prinos. Statia de autobuz e aproape. Dar trebuie sa vedeti care e orarul autobuzelor, afisat in statii, ca sa reusiti sa ajungeti in Prinos dimineata.

Dupa parerea mea nu merita efortul de a ajunge la targul din Prinos. Legumele si fructele nu sunt mai bune sau mai ieftine decat la minimarketurile din Skala Potamia, iar in rest e marfa nealimentara chinezeasca de doi bani. Mai bine cumparati legume si fructe de la producatorii locali si peste proaspat, de la dubele care merg pe strazile din statiune si striga marfa.

Cu autobuzul puteti merge si la: satul Panaghia, unde sa mancati la taverne miel sau ied, la protap, si unde e o fosta fabrica de ulei de masline; la Aliki, unde e un site arheologic; la Manastirea Arhanghelul Mihail; la Potos unde noi mergem special sa mancam la restaurantul de pe plaja Irene unde este sefa o romanca Otilia; la Limenaria, unde e o fabrica de bijuterii cu vanzare, etc.

Si capitala Limenas are obiective interesante de vizitat: un amfiteatru, mai multe site-uri arheologice, cap Carnagio, etc.

Important este sa va notati orarul autobuzelor, la dus si la intors.

LA REVIEW O luna in Studio Mesimvria - scris de dianamea în rubrica Mesimvria Studios (ex White Coral)
petrus66, 02.12.21 14:23»Buna ziua! Am citit cu interes prezentarea dvs, avand in vederea ca, pentru inceputul lui iunie 2022 am contractat cu agentia H. H. un sejur de 14 zile la acest studio. Citind referintele m-am ingrijorat... dar prezentarea dvs. mi-a parut echilibrata si mi-a redat optimismul. cateva precizari daca mai puteti face: cum v-ati descurcat cu luarea meselor (sau poate ati avut asigurata demipensiunea)? in ce camere este recomandat a locui, spre a avea umbra dupa-mesele? pentru a ajunge la targul saptamanal de la Prinos, se pot lua autobuze locale? Cu multumiri anticipate si respect, Petru - Deva
LA REVIEW O luna in Studio Mesimvria - scris de dianamea în rubrica Mesimvria Studios (ex White Coral)
Carmen Ion, 02.12.21 12:41»@gpopa: Intr-adevăr, in 1906 Atena a organizat "jocurile olimpice intercalate" pentru a marca 10 ani de la prima ediție a jocurilor moderne. Au participat 20 de țări.

Comitetul Olimpic Internațional și Pierre de Coubertin le-au recunoscut inițial ca atare, dar ulterior s-au răzgândit. Drept care rezultatele nu sunt înregistrate ca oficiale in palmaresul jocurilor.

Bâlbâieli de început, presupun...

Mulțumesc pentru aprecieri și completări.

LA REVIEW Olimpia, un loc cu mare rezonanță istorico-sportivă - scris de Carmen Ion în rubrica Descoperă Olympia [Archea Olimpia]
Carmen Ion, 02.12.21 12:31»@tata123 🔱: Mulțumesc pentru aprecieri.

Și mie mi se pare că amenajarea de muzee in apropierea siturilor arheologice e cea mai bună soluție. Iar muzeul de la Olimpia e excelent organizat.

LA REVIEW Olimpia, un loc cu mare rezonanță istorico-sportivă - scris de Carmen Ion în rubrica Descoperă Olympia [Archea Olimpia]
tata123 🔱, 02.12.21 12:17»@Dana2008: Mă bucur că descoperiți mereu locuri noi care vă încântă. Am văzut multe obiective din județul Buzău, mai am încă de vizitat mai ales în zona montană. Exact arealul montan buzoian ascunde nestemate neșlefuite din punct de vedere turistic/peisagistic.

Călătorii frumoase!

@mihaelavoicu: Vestea e minunată, dacă se concretizează. Merită și românii să vadă această expoziție cu artefacte valoroase adunate din toate muzeele țării. Voi merge negreșit!

LA REVIEW „Cloșca” nu e acasă, e în Spania - scris de tata123 🔱 în rubrica O zi în Pietroasele
tata123 🔱, 02.12.21 12:10»@gpopa: Casa Dosoftei se numără printre muzeele care au beneficiat în ultimii ani de proiecte de restaurare (unele cred că sunt încă în desfășurare), totul în beneficiul vizitatorilor. Vitrinele noi din Casa cu Arcade arată bine, exponatele sunt valoroase.

Ce țesătură urbană drăguță se zărește în P10! Casa Dosoftei (fațada sudică) e ușor de identificat în partea stângă-jos după cele două ferestre de la etaj și unica ușă de acces din stânga fațadei. Am mers de vreo 2 ori și în pasajul Sf. Vineri pentru a vedea vechile beciuri păstrate și integrate acum în infrastructura pietonală - o inițiativă bună.

Mulțumim pentru articol!

LA REVIEW Casa Dosoftei - scris de gpopa în rubrica Casa Dosoftei (secție a MLR Iași)
Carmen Ion, 02.12.21 11:27»@crismis: Mersi frumos, Cristina!
LA REVIEW Olimpia, un loc cu mare rezonanță istorico-sportivă - scris de Carmen Ion în rubrica Descoperă Olympia [Archea Olimpia]
Carmen Ion, 02.12.21 11:24»@robert: Legendele Olimpului merită citite și recitite oricând.

Mulțumesc pentru vizita și ecou

LA REVIEW Olimpia, un loc cu mare rezonanță istorico-sportivă - scris de Carmen Ion în rubrica Descoperă Olympia [Archea Olimpia]
gpopa, 02.12.21 11:17»Am mai citit despre datarea monumentului. Date fiind:

1) gurile de tragere aflate pe fațada nordică - deci casa era parte integrantă a zidului;

2) poziția vechiului zid al bisericii (vizibil în P1), care lasă casa în interiorul incintei fortificate și arcadele în afara acesteia;

3) faptul că e puțin probabil ca cineva să accepte în primele decenii după 1700 ca o casă negustorească să fie construită spărgându-se zidul bisericii (la acea dată, Sf. Nicolae Domnesc era Mitropolia Moldovei, biserica de încoronare a domnilor!),

este cel mai probabil că data construcției este 1677, odată cu zidul, drept clădire anexă a Mitropoliei de atunci. Așadar, este posibil ca acolo să fi funcționat tiparnița lui Dosoftei, cea de-a doua a Principatului (prima fiind cea adusă de Varlaam de la Kiev prin 1640).

Arcadele ar fi un adaos ulterior, necesitatea lor apărând după schimbarea funcției edificiului, așa cum spune regretatul Sorin Iftimi. La începutul sec. XVIII, sediul Mitropoliei a revenit pe poziția în care se află și acum: întâi la reconstruita Biserică Stratenia (dârmată în 1833), apoi în Sf. Gheorghe (ridicată în 1760, încă există), apoi în actuala Catedrală Sf. Parascheva, Întâmpinarea Domnului și Sf. Gheorghe, care a luat locul Bisericii Stratenia.

LA REVIEW Casa Dosoftei - scris de gpopa în rubrica Casa Dosoftei (secție a MLR Iași)
Zoazore, 02.12.21 11:15»@robert: 1. Vreau sandale ca ale tale.

2. Vreau ananas

3. Vreau toate condimentele.

Am vointa, nu?

Super excursie!

Modestule: Cum eram cel mai în vârstă din grup am primit acest fruct despre care se spune că este afrodisiac, un fel de viagra. Sincer nu am ajuns să-l încerc pentru că nu mai știu prin ce buzunar l-am rătăcit! ; -)

N-am nici o indoiala ca-l vei gasi tu. Dar nu acum, ci cand va fi nevoie! Acum... nu cred ca e cazul!

Distractie, arome, culori=vacanta! Yeees!

LA REVIEW Zanzibar sau insula mirodeniilor - scris de robert în rubrica Descoperă Zanzibar
gpopa, 02.12.21 11:07»@Carmen Ion: Foarte frumos, felicitări! Îmi visez să ajung și eu acolo!

Când am vizitat Stadionul Panathenaic din Atena, am constatat că grecii insistă că ar exista încă o ediție a Jocurilor Olimpice de Vară, Atena 1906. Este marcată ca atare în muzeul stadionului, precum și pe tabela de la intrare. La un moment dat am vrut să scriu despre stadion și știu că m-am interesat de problemă. Mai multe pe

en.wikipedia.org/wiki/190 ... ercalated_Games

The 1906 Intercalated Games or 1906 Olympic Games was an international multi-sport event that was celebrated in Athens, Greece. They were at the time considered to be Olympic Games and were referred to as the "Second International Olympic Games in Athens" by the International Olympic Committee. However, the medals which were distributed to the participants during these games are not officially recognised by the Olympic Committee and are not displayed with the collection of Olympic medals at the Olympic Museum in Lausanne, Switzerland.

LA REVIEW Olimpia, un loc cu mare rezonanță istorico-sportivă - scris de Carmen Ion în rubrica Descoperă Olympia [Archea Olimpia]
tata123 🔱, 02.12.21 11:04»@Carmen Ion: Un loc emblematic care a lăsat „urme” până în epoca contemporană. Salut ideea deschiderii unor muzee arheologice chiar în preajma siturilor excavate pentru a oferi vizitatorilor o experiență deosebită și o înțelegere mai profundă a celor văzute pe teren. Vestigiile din muzeu sunt minunate, câtă măiestrie în realizarea sculpturilor și ce abundență de figuri animaliere!

Mulțumim pentru prezentare! Numai bine!

LA REVIEW Olimpia, un loc cu mare rezonanță istorico-sportivă - scris de Carmen Ion în rubrica Descoperă Olympia [Archea Olimpia]
Dana2008, 02.12.21 10:53»@crismis: Frumos articolul! Felicitări!

De de nu am face lucruri bune zilnic, de ce nu ar fi o normalitate să fim buni și atenți la cei care au nevoie de ajutor în fiecare zi?

Un gest mic pentru noi poate fi o bucurie imensă pentru ceilalți.

La mulți ani români de pretutindeni!

La mulți ani România!

Numai bine!

LA REVIEW Un fel de „La mulți ani, România!” ... - scris de crismis în rubrica Filozofări... turistice
tata123 🔱, 02.12.21 10:51»@gpopa: Bine venite actualizările despre Casa Dosoftei, mulțumim. E mult mai arătoasă și impresionantă noua intrare de pe fațada principală a clădirii muzeului. Bravo lor pentru restaurare/reamenajare.

Aici se poate urmări un tur virtual al acestui muzeu: muzeediniasi.ro/tur_dosoftei. La aceeași adresă găsiți tururi virtuale și pentru alte muzee și obiective din Iași, ca de exemplu Bojdeuca lui Creangă, Mănăstirea Golia sau colecția „Istoria teatrului românesc” .

Numai bine!

LA REVIEW Casa Dosoftei (secție a Muzeului Literaturiii Române din Iași) – o incursiune în literatura română veche - scris de tata123 🔱 în rubrica Casa Dosoftei (secție a MLR Iași)
pagină generată în 0.636075973511 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM