ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.05.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAR-2019
DURATA: 1 zile
Solo
1 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
60.00%
Către satisfăcător
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
70.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Casa Anton Pann / Ramnicu Valcea – supravietuire in anonimat

TIPĂREȘTE

Unde? Cat?

Pentru a vizita Casa Anton Pann din Ramnicu Valcea trebuie sa va deplasati catre Parcul Zavoi. Pe strada Stirbei Voda (strada cu intrarea in parc) se poate parca intr-o parcare in spic amenajata cu cateva zeci de locuri, dar insuficiente pentru aglomeratia din zona. Se poate plati parcarea prin sms si costa 1 leu pentru 30 minute.

Vis-à-vis de parcare este o casa veche care sare in ochi.

Adresa exacta este: Strada Știrbei Vodă nr. 4, cod 240706. Pe Google adresa este trecuta gresit la numarul 18.

Casa memoriala Anton Pann din Ramnicu Valcea se poate vizita intre orele 10 si 18, in orice zi in afara de luni.

Ca sa puteti vizita acest muzeu, trebuie sa aveti bani cash. Pentru un bilet intreg veti plati 6 RON. Mai este de mentionat si faptul ca muzeul practica o taxa de fotografiere de 10 ori aberanta. Aceasta este de 100 RON!!! Derogare de la acest regim de fotografiere puteti obtine cu vorba buna dar oricum foarte foarte foarte limitat.

Taxa asta este de neinteles daca vedem cat de putini clienti calca pragul casei si cat de putin cunoscuta este existenta acesteia. De promovare puteti uita complet. Aceasta este ZERO.

Pe Google muzeul are nota buna de 4,6 din 5 obtinuta din peste 200 recenzii.

Casa memoriala Anton Pann

Da, exista si in Bucuresti una. Acum insa me refer exclusiv la cea din Ramnicu Valcea.

Casa este una veche, cu etaj, ridicata in secolul al XVIII-lea, care s-a pastrat bine in timp. Are un foisor si un beci. Este catalogata drept monument istoric.

In aceasta casa este organizat un muzeu, o expozitie memoriala dedicata lui Anton Pann. Anton Pann, ramas in literatura romana cu eticheta "fiul Pepelei cel isteț ca un proverb", a poposit pe aceste meleaguri in anii 1826 -1828 si 1836 –1840 conform putinelor informatii pe care ghida mi le-a oferit.

Tot intre foarte putinele informatii aflate in camera mare, care se viziteaza la parterul casei, am aflat ca Anton Pann a fost cum scrie si intr-un document expus dascăl de musichie.

Stiati ca Anton Pann s-a nascut in Bulgaria? Sliven este orasul sau natal.

O alta curiozitate aflata aici este ca aceasta casa a fost „mutata” cu 37 metri datorita amenajarilor din zona cu circa 30 de ani in urma.

Ce mi-a placut la aceasta casa? Pastrarea mobilierului vechi, pictat (specific ardelenesc, nu oltenesc), pastrarea obiectelor vechi dintr-o gospodarie, inclusiv covoarele. Acestea sunt de vizitat in camerele de la etaj. Poate toate acestea nu arata spectaculos, nu atrag din perspectiva estetica deformata de influentele vremurilor noastre. Totul este simplu, saracacios, vechi, asa cum era in vremea aceea a secolului al XIX-lea, cand a trait A. Pann. Se pot admira divanul, biblioteca, masa, tablouri, obiecte din alama.

Intr-o camera a casei sunt expuse lucrarile lui A. Pann, compozitii muzicale si literare: poezii, folclor, istorii, povestiri, intre care si unele mai cunsocute precum Povestea Vorbei sau Nastratin Hogea.

Langa casa este o statuie, sculptura in piatra a lui Anton Pann, iar „curtea” este ingrijita, gazonata. Accesul catre statuie si casa se face pe alei betonate.

Silueta casei este atractiva, pare o constructie robusta, solida, bine ingrijita, din afara privind. Daca de jur imprejur dovezile secolului 21 sunt la fiecare pas, puteti sa va intoarceti in timp vizitand Casa memoriala Anton Pann.

Pacat, mare pacat, de anonimatul in care (mai) traieste, de lipsa de promovare. NU exista o prezentare, nu exista o caldura pe care sa o simti la trecerea pragului casei si nu vreau sa adancesc durerea si mai tare, caci am primit ingaduinta sa fac doua clicuri cu telefonul.

De ce aceasta inchidere? De ce aceasta ramanere in urma din punct de vedere al felului cum se poate prezenta un muzeu azi? De ce atata indiferenta?

Luati povestea frumoasa si simpatica a lui Anton Pann si intelegeti in 30 minute lumea lui de atunci.

Numai de bine!


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 01.05.20 08:41:21
Validat / Publicat: 01.05.20 09:53:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂMNICU VÂLCEA.

VIZUALIZĂRI: 917 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Casa Anton Pann
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 61100 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

webmasterXPHONE
[01.05.20 09:50:59]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Casa Memorială Anton Pann, RÂMNICU VÂLCEA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Muzee în Râmnicu Vâlcea și împrejurimi]

webmasterPHONE
[01.05.20 09:52:53]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mishu
[01.05.20 10:00:13]
»

@Dan&Ema

Mai este de mentionat si faptul ca muzeul practica o taxa de fotografiere de 10 ori aberanta. Aceasta este de 100 RON!!! Derogare de la acest regim de fotografiere puteti obtine cu vorba buna dar oricum foarte foarte foarte limitat.

de multe ori aceasta taxa este valabila pentru fotografierea in scop comercial insa cum nu este mentionat este luata ca atare, adica interdictie. Ar fi putut lasa taxa aceasta, dar pentru scopuri personale sa puna o taxa modica, sunt convinsa ca multi ar fi fost dispusi sa o plateasca. Am mai intalnit restrictii in muzee in care aveai voie sa fotografiezi camera la modul general, fara sa insisti pe anumite obiecte.

Pacat, mare pacat, de anonimatul in care (mai) traieste, de lipsa de promovare.  ​

nu numai locul nu este promovat, dar nici Anton Pann nu este promovat, oare cati din tinerii de azi au auzit de el?

In rest sa ne auzim de bine, felicitari pentru articol, votat cu mare drag. ​

Dan&EmaPHONEAUTOR REVIEW
[01.05.20 10:48:59]
»

@webmaster: multumesc

Dan&EmaPHONEAUTOR REVIEW
[01.05.20 10:55:40]
»

@mishu:  ​​​​

 pentru scopuri personale sa puna o taxa modica, sunt convinsa ca multi ar fi fost dispusi sa o plateasca.

Si eu cred la fel. Ar fi putut pune taxa si 10 lei, mai mult decat biletul individual de intrare si cred ca multi ar fi platit-o si ar fi crescut incasarile. ​​​​

Am avut retineri si sa arasez cele 2 poze de la interior, singurele care... Mai bine nu dezvolt. ​​

​​Multumesc, @mishu, numai bine! ????????????????

mireille
[01.05.20 12:42:14]
»

Bună, ia te uite ce surpriză, Anton Pann al meu stă iar de vorbă cu lumea și e supărat foc că a fost uitat, cred că ar arunca cu papucii după muzeografi de ar vedea ce pret are taxa foto... ultima dată l-am văzut„aievea'', prin 2013 cred, un actor vâlcean îmbrăcat în haina lui veche de astrahan, recita pe 29 iulie versuri, în pridvorul casei, în fața alaiului oficial ce defila spre parcul Zăvoi... am însotit multe generatii de copii acolo, mai ales în perioda Scoala altfel, atunci mai vezi alai de voci vesele în jurul statuii, pe capul ei mai aterizează și porumbeii, iubitori de cultură.

V​ino lume de mă vede, casa are parfum de epocă, fiind un model autentic de artă oltenească, ai dreptate, promovarea e zero... e punct geografic de reper, aproape de hotel Sofianu și magazine... și totuși orașul meu are vocație spre cultură... desteaptă-te române, asta îmi trece acum prin cap.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][12 voturi]
crismisPHONE
[01.05.20 12:52:09]
»

@Dan&Ema: Aberantă această taxă foto. Și mai aberantă mi se pare interdicția de a fotografia, sub nicio formă, pe care am întâlnit-o pe alocuri, tot prin România (ex, Foișorul Conacului Bellu sau Conacul Pană Filipescu). Măcar de ți s-ar oferi alternative, de exemplu broșuri cu explicații complete și fotografii; eu le-aș cumpăra. Dar, de cele mai multe ori, dacă există, brosurelele nu conțin decât urme fine din oferta informativă a locului.

Ca și tine, nu înțeleg deloc abordarea.

În altă ordine de idei... Tocmai am amânat (probabil pentru anul viitor) o excursie prin țară care ar fi inclus și Râmnicu Vâlcea ...

mireille
[01.05.20 12:55:27]
»

@crismis: dacă ajungi pe aici, în viitor să mergi la casa Simian, actualul muzeu de artă, o bijuterie ascunsă a orașului, e precis pe gustul tău.

Dan&EmaPHONEAUTOR REVIEW
[01.05.20 12:56:52]
»

@mireille: ​​

Sarut mana! ​​​​

Casa Anton Pann este o destinatie potrivita pentru "Scoala altfel"si ma bucur cand vad copii insotiti de dascali in vizita la muzee. ​​

Anton Pann nu mai e promovat de niste ani si nu inteleg de ce. Poate in scoli se mai invata, nu stiu. ​​

Casa in sine este o capodopera din alt secol si ma bucur ca nu a fost modificata. Daca ar beneficia de un muzeograf care sa ii dea viata si sa pregateasca materiale de promovare tare bine ar fi!

​​Numai de bine! ????

crismisPHONE
[01.05.20 12:56:53]
»

@mireille: Wow! Mersi de pont!

Dan&EmaPHONEAUTOR REVIEW
[01.05.20 13:00:46]
»

@crismis: ​​

???? Am tot scris despre Valcea si inca mai am ceva. Pot fi cuplate Arutela, Muzeul Satului Valcean, Casa Anton Pann, Parcul Zavoi, Manastirea Stanisoara si... piramidele, despre ultimele inca putina rabdare.  Manastirea Turnu si ​​chiliile sau o plimbare de voie la Cascada Lotrisor sunt alte optiuni bune in zona. ​​

Numai bine! ????

crismisPHONE
[01.05.20 13:02:14]
»

@Dan&Ema: Și ție mersi de pont! Vezi, câteodată e bine să amâni, între timp mai afli chestii...  

Dan&EmaPHONEAUTOR REVIEW
[01.05.20 13:04:03]
»

@mireille:  ​​​​

Alta sugestie interesanta pentru cei doritori de arta. Din pacate cvasi necunoscute unele obiective. M-as bucura sa iasa din anonimat. Noi scriem recomandam, e un pas, dar mai trebuie sa o faca si cei in masura sa se ocupe de muzee. ​​​​

Numai bine tuturor! ????

Michi
[01.05.20 13:56:36]
»

În Ian 2018 am mers cu Rilă prin cartierul în care am locuit 30 ani, pe str. Anton Pan.  A fost una din ultimele ieşiri pe care le-am făcut împreună. Noi locuiam la nr 12, bardul locuise la nr. 20 în singura casă în care n-a fost chiriaş.

​Acolo a scris ˝Povestea vorbei˝.  El cânta la biserica Stelea- Lucaci din apropiere. În curtea casei de pe Anton Pan funcţiona o tipografie.

​Până când am plecat din cartier pe zidul care stătea să se prăbuşească era o plăcuţă comemorativă dar casa era locuită de etnie, fără număr, fără număr.

​Când am revenit în 2018 am văzut un imobil nou pe al cărui pereţi nu era nicio tăbliţă. ˝Profanatori˝am gândit.

​Citindu-ţi reviewul am mers la prietenul nostru comun Goagăl de unde am aflat că la câteva luni după ce trecusem noi pe acolo, în clădirea nouă construită de Muzeul Naţional al Literaturii Române s-a deschis Casa Memorială Anton Pan.

​Îmi pare bine că ţi-am citit reviewul şi n-am rămas cu impresia făcută în 2018. Cum ne ˝liberăm˝din arestul la domiciliu am să merg să-l vizitez, trecând şi prin faţa casei în care ne-am petrecut tinereţea.

Dan&EmaPHONEAUTOR REVIEW
[01.05.20 14:05:48]
»

@Michi: ​​

Despre Casa Anton Pann din Bucuresti nu cunosc informatii, dar acum sper sa vizitati locul si sa ne povestiti. ​​

​​Mai sper sa fie mai bine pusa in valoare si prezentara de ghid. ​​

Pana atunci eu am dezvaluit ce am aflat despre casa din Ramnicu Valcea. Mi-a fost greu sa redau mai multa informatie in liosa pozelor si a flyerelor sau informatiilor tiparite. ​​​​

Sper ca sunteti sanatoasa si abia astept ziua in care sa ne revedem, numai de bine! ????

Dragoș_MDPHONE CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[01.05.20 14:39:00]
»

@Dan&Emaamfostacolo și eu, acum doi ani, dar nu a fost nicio problemă să facem poze în interior. Iar doamna muzeograf chiar a fost foarte utilă, "recitând" despre casă, exponate și Anton Pann.

Uite, chiar și fără promovare, ai ajuns acolo... Bravo!

Dan&EmaPHONEAUTOR REVIEW
[01.05.20 15:16:40]
»

@Dragos:  ​​

​​Am ajuns ca am cautat informatii despre Valcea, dar altfel nu exista promovare activa.  Faptul ca ai ai putut face poze si si avut parte si de o prezentare apreciata, ma duce cu gandul ca ai nimerit celalalt schimb.  Un contrast mare intre cei doi muzeografi care lucreaza in schimburi am descoperit si la Muzeul Evolutiei Omului din Targoviste. ​​

Oricum doamna care m-a intampinat era de-a dreptul tematoare sa permita fotografierea ca daca afla sefii, e de rau. ​​​​

Multumesc de lectura si ecou! Sper ca sunteti bine sanatosi! Numai bine! ????

​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[01.05.20 15:26:56]
»

@Dan&Ema:  Mulțumim pentru readucerea în prim plan a unui monument de arhitectură important pentru orașul Râmnicu Vâlcea – cea ai veche locuință urbană păstrată până azi. Am vizitat casa memorială de pe meleagurile vâlcene în 2016, urmare fiind un articol scris cu drag și ilustrat corespunzător (vezi impresii). Am citit cu surprindere acum despre problemele semnalate și chiar îmi pare rău de situație; eu am beneficiat cu doar 4 ani în urmă de explicațiile unei doamne amabile și am achitat o taxă foto moderată de doar 10 lei. Câte schimbări!

​Dane, știai că și la Muzeul Satului Vâlcean din Bujoreni trebuia să plătești 100 lei oră/taxă foto? Ei bine conform listei de taxe și tarife pentru anul 2020 (muzee-valcea.ro/dox/TAXE. ... TARIFE.2020.pdf) la toate unitățile muzeale aparținând de Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea există această uriașă taxă foto: Muzeul de Artă „Casa Simian” (menționat în ecourile anterioare), la Muzeul din Govora, la Complexul Muzeal Măldărești cu celebrele sale cule, la Muzeul de Istorie a județului Vâlcea. Cât mă bucur că am o mulțime de fotografii de la muzeul satului în aer liber din Bujoreni, culele din Măldărești și casa memorială Anton Pann din Râmnicu Vâlcea achitate la un preț normal.

Se pare că managementul din Vâlcea a luat-o pe urmele celui din județul Prahova unde există de asemenea taxe foto uriașe (50lei/sală, 25 lei/piesă – histmuseumph.ro/images/fi ... axe_cjph_20.pdf). Bănuiesc că s-ar putea aduna sume considerabile dintr-o taxă foto de doar 10-15 lei, vizitatorii nu s-ar mai „târgui” pentru o imagine captată pe ascuns, muzeograful și-ar vedea de treaba sa de ghidaj și nu ar mai fi un zbir cu ochii pe telefoanele ori aparatele de fotografiat ale turiștilor.

Numele priceputului inginer Eugeniu Iordăchescu se leagă de translarea în 1982 a casei cu pridvor din Râmnicu Vâlcea. Din păcate acest monument emblematic vâlcean încă suferă – insuficient promovat și ros de umezeală (indiscret.ro/2019/02/06/v ... casa-anton-pann) se încăpățânează să reziste vremurilor.

P. S. Recomand și vizitarea casei memoriale „Anton Pann” din București (vezi impresii), este un exemplu reușit de instituție muzeală modernă, interactivă (23 de instrumente muzicale te așteaptă).

Sănătate și numai bine!

Dan&EmaPHONEAUTOR REVIEW
[01.05.20 16:10:27]
»

@tata123: ​​

Asteptam cu mare interes sa citesti articolul meu si sa parcurg la randul meu completarile tale importante si valoroase de fiecare data. ​​​​

 Bănuiesc că s-ar putea aduna sume considerabile dintr-o taxă foto de doar 10-15 lei, vizitatorii nu s-ar mai „târgui” pentru o imagine captată pe ascuns

Cred ca 80-90% din clientii care ar vrea sa pozeze in muzeu ar plati 10 lei taxa foto. Ar fi un venit sigur pentru muzeu. ​​

​​Numai bine! ????

tata123 🔱
[01.05.20 16:40:33]
»

@Dan&Ema: Taxa foto era de doar 10 lei în 2016, din 2017 a urcat la 50 lei pentru ca acum să ajungă la 100 lei. Sunt sume prea mari privind în contextul mărimii și valorii instituției muzeale respective. Consider că stabilirea unei sume rezonabile ar fi în avantajul ambelor părți.

​Apropo de: 

si... piramidele, despre ultimele inca putina rabdare

​ - e vorba de „piramidele de la G...”? Dacă da, aștept articolul - sunt curios cum e accesul până acolo.

O zi „muncitorească” frumoasă! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaPHONEAUTOR REVIEW
[01.05.20 18:00:43]
»

@tata123: nu au nici un G piramidele (in denumire).  Aveti rabdare. ????

doinafil
[03.05.20 13:05:54]
»

Cum se face că muzica unui nativ bulgar însoțește versurile lui Andrei Mureșan pentru Imnul României?! Pentru că este o muzică „plăcută urechii”! Abia acum aflu că A. Pann nu este român sadea.

Păcat că muzeul nu este deloc promovat! Taxa de fotografiere este aberantă!

Au dreptate „fetele” care au scris mai sus că ar trebui puse taxe separate, pentru particulari și pentru instituții!

Mi-a plăcut interiorul și, chiar dacă ție ți s-a părut sărăcăcios, eu cred că - pentru vremea aceea - era decent, chiar spre mai bine!

Felicitări, am votat cu drag

Dan&EmaPHONEAUTOR REVIEW
[03.05.20 13:16:50]
»

@doinafil: ​​

Eu am aflat ca Anton Pann s-a nascut in Bulgaria abia cu prilejul acestei vizite. ​​

​​Din ecouri rezulta ca unii vizitatori au fost mai norocosi cu pozatul si ghidajul asa ca sa spunem ca eu am avut ghinion. Numai de bine! ????​​

tata123 🔱
[03.05.20 13:53:18]
»

@doinafil: Într-adevăr casa în care a trăit o perioadă Anton Pann în Râmnicu Vâlcea nu este printre cele mai pricăjite. Este exemplul unei arhitecturi urbane inspirate din mediul rural, o clădire solidă care oferea condiții bune de trai la sfârșit de secol al XVIII-lea - început de veac al XIX-lea. Să nu uităm că în această casă și-au dus traiul meșteșugari, oameni cu profesii liberale, aici s-au desfășurat activități economice - comerț.

Deceniile de la începutul anilor 1800 au marcat o luptă continuă între tradițiile orientale și cele occidentale în ceea ce privește arhitectura, dar mai ales designul interior al caselor. Negustorii și boierii de rang mic au păstrat până spre jumătatea secolului mobilierul de sorginte turcească (măsuțe joase cu intarsii, taburete, divanuri, covoare peste tot), dar și elemente de construcție ca de exemplu sacnasiul (spaâiul destinat relaxării și primirii oaspeților, tavanele din lemn). Abia după adoptarea Regulamentelor Organice în Țările Române (1831/1832) curentul occidental își face tot mai mult loc în cultura noastră, tinerii întorși din străinătate aducând cu ei stiluri și norme de viață europene.

Casa râmniceană în care a trăit Anton Pann este chiar spațioasă și bine compartimentată: are beci, bucătărie proprie, dormitor, cameră de lucru, cameră de primire și un pridvor generos; mobilierul existent acum în expoziție e unul cu specific oriental.

Numai bine!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Dan&Ema, doinafil, Michi, mireille, mishu, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂCasa Memorială Anton Pann:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07580304145813 sec
    ecranul dvs: 1 x 1