ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.10.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
prieteni
3 AD. + 1 COPII -- v: 14

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Toamna superba dupa viscol in Piatra Craiului

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Tabloul din titlu s-a petrecut sau se petrece in aceste zile de toamna in tara noastra. Cu numai 2 -3 zile in urma era ninsoare si viscol la munte, dar vorbisem la Doamne Doamne sa ne dea un weekend minunat, caci planificasem o drumetie montana…

Parcul National Piatra Craiului. Muntii Piatra Craiului

… Si am avut parte de o zi excelenta, cu vreme cum nu se poate mai buna pentru a urca putin in Muntii Piatra Craiului. Asa, de toamna. Dovezi ale ninsorilor se vor regasi in poze.

Parcul National Piatra Craiului este o arie protejata infiintata in anul 1990 in scopul conservarii biodiversitatii, a incurajarii si promovarii turismului montan, a protejarii naturii si invatarii regulilor de munte. In centrul acestui spatiu este Creasta Pietrei Craiului, o spinare calcaroasa de munte lunga si ingusta, care poate fi usor recunoscuta de la distanta in zilele cu vizibilitate buna. Este cea mai lunga creasta calcaroasa cu inaltimi de peste 2000 m din tara noastra, ea masoara peste 20 km. Cota maxima o atinge in Varful La Om – 2.238 m altitudine.

Ca arie in totalitatea ei acopera aproape 15.000 ha si se intinde pana la Bran, Rucar si Zarnesti, ca sa numesc localitatile mai cunoscute din zona.

1170 de specii de plante se gasesc aici, din care 181 sunt plante endemice pentru Romania. Vedeta este celebra Garofita Pietrei Craiului, o minunatie roz lasata de Mama Natura numai in acesti munti. Alte nume de marca sunt floarea de colt – ocrotita de lege - care se gaseste pe abrupturile crestei, dar si clopoteii, macul galben, bujorii de munte, bulbucii, gentiana.

Din punct de vedere “faunistic”, arealul este de asemenea foarte valoros. 35 specii de fauna endemica, 91 specii noi si peste 100 specii de pasari vietuiesc aici. Nume mai cu rezonanta au capra neagra, cocosul de munte, acvila de munte, dar si ciocanitori, bufnite, lilieci, veverite si alte vietuitoare se gasesc in padurile de la poalele abruptului. Dintre greii de care trebuie sa stim cand drumetim pe potecile Pietrei Craiului sunt ursul, lupul, rasul, capriorul. Iar pentru ca suntem pe plaiuri mioritice montane nu lipsesc …. mioarele.

Fie la Centrul Info turistic Zarnesti fie la Fantana lui Botorog trebuie sa achitati 5 lei de adult pentru vizitarea Parcului National Piatra Craiului. Nu are legatura cu accesul auto.

Destinatie Cabana Curmatura

Cabana Curmatura este situata la cota 1.470 metri pe versantul nord-estic al Muntilor Piatra Craiului, sub Saua Crapaturii intre Piatra Mica si Varful Pietrei Mari. A fost construita in anul 1937 de catre Asociatia SKV si are o poveste tumultuoasa, chiar si o legenda sau poate poveste adevarata, dar nu vreau sa lungesc articolul cu aceste detalii.

Punctul clasic de plecare catre Cabana Curmatura este orasul Zarnesti si daca venim mai in buza muntelui este Fantana lui Botorog. De aici sunt 2 trasee principale de a urca la Cabana Curmatura, din care unul chiar si cu o varianta.

Banda galbena urca “din prima”, iute pe drumul cel mai scurt, via Poaina Zanoaga, in 2 – 3 ore. Banda albastra traverseaza intai Prapastiile Zarnestilor ca. 4 km, apoi urca la cabana in alte 2 – 2,5 ore. De la capatul prapastiilor, exista si varianta punct galben, care necesita 2 - 3 ore de parcurs. Avand aceste variante ideal este sa planificati un circuit. In ce sens este mai bine sa parcurgeti traseul? Alegeti dupa criteriile proprii. Noi am ales sa urcam pe drumul cel mai scurt, banda galbena, pentru ca aveam bateriile pline pentru urcusul pieptis cu care incepe poteca, dar si pentri ca ziua nu mai este atat de lunga in octombrie, si pentru ca dimineata in Prapastii se mentine frigul destul de mult.

Marcajele sunt foarte bine intretinute si postate pe toate cele trei trasee amintite.

Acces din Bucuresti

Bucuresti – DN1 - Ploiesti – Sinaia - DN1 – Predeal – DN73A – Rasnov – DN73A - Zarnesti – Gara Zarnesti (4,6 km pana la Fantana) – DJ112G - Cab. Gura Raului – DJ 112G (de aici neasfaltat 1,5 km, stare buna) - intrare Parc National Piatra Craiului – DJ112G - Fantana lui Botorog. Timp estimat: 3 ore, depinde de trafic. Distanta 180 km.

Grupul nostru a numarat de data aceasta 8 bocanci. Cele 3 generatii reprezentate de familia mea au fost insotite de prietenul nostru Catalin din Ghimbav, care de data aceasta nu a putut veni insotit.

Urcusul: Fantana lui Botorog (850 m alt) – Poiana Zanoaga (1.300 m alt) – Cabana Curmatura (1.470 m alt)

[i[Marcaj: banda galbena; timp conform indicatoarelor: 2:00 – 2:30 h; dificultate: medie (parerea mea).

Momentele noastre orare: fantana - 10:15; poaina - 12:00; cabana - 13:05.

La Fantana lui Botorog este deja un loc clasic in care masinile sunt parcate, noi am estimat ca ieri au fost aici circa 100 de masini. (!) Am platit taxa de parc, apoi …

Am alimentat cu apa pentru drum caci cel putin pana in partea superioara a poienii nu exista fir de apa. Fantana lui Botorog a fost ridicata in anul 1965 de Paraschiv Botorog. In timp a fost usor deteriorata, acum arata foarte bine, ca noua. Este un izvor captat si amenajat, iar monumentul ridicat are si o cruce alba.

Chiar la intrarea in traseul nostru, care urca in dreapta in padure fata de drumul forestier (DJ) pe care am venit cu masina, putin mai sus de fantana gasim un panou informativ. Aflam despre pesti si amfibieni care traiesc in Parcul National Piatra Craiului. Citim si continuam. Si urcam. Luam panta in piept inca din prima. Suntem odihniti, asa ca merge. Cu popasuri, ca nu avem antrenament precum altii care incep sa ne depaseasca rand pe rand. Nu facem concurs, nu ne afecteaza. Culorile padurii toamna sunt fascinante, covoare groase de frunze aramii acopera complet poteca si radacinile. Intrucat erau multi drumeti, puteai vedea unde continua poteca, unde urmeaza sa urci urmarind siluetele celor din fata. Multi abordau scurtaturi prin padure. Noi am fost consecventi cu linia potecii.

Urcusul se mai domoleste, nu pentru ca nu continuam sa urcam diferenta de nivel remarcabila, ci pentru ca poteca ia tot mai mult forma unor S-uri inseriate care inmoaie panta.

Inca un panou. Acum citim despre pasari si flori. Ne place drumul. Asta este si partea cea mai consumatoare de energie, de unde aprecierea traseului de dificultate medie.

Dupa mai bine de o ora si jumatate padurea dispare si in fata ochilor se deschide Poiana Zanoaga. suntem intr-o poiana foarte larga in usoara panta. In partea de jos a poienii este Saua Zanoaga (1.287 m alt). Aici gasim primele dovezi palpabile ale ninsoriii recente. Petece de zapada ofera o alternanta alb verde placuta. Nu mai suntem la adapostul padurii, asa ca punem caciulile pe cap. Cerul albastru cu nori albi ne dadea sperante ca prognoza meteo va tine cu noi in continuare. Efortul urcusului este rasplatit din plin de perspectiva care se deschide aici asupra Crestei Pietrei Craiului. Uff! Ce frumoasa e! Uff! Uff! Uff! Mi-am amintit cum am parcurs-o cu multi ani in urma.

Mai sus in poiana se gaseste Stana Zanoaga, iar putin si mai sus, la capatul superior al poienii lungi de aproape 1 km, intalnim o turma de oi. Nu ma asteptam la sfarsit de octombrie sa mai fie oile la altitudine, sus in munte.

Din ramificatia din capatul poienii pleaca marcajul punct albastru catre Crucea Eroilor si Varful Piatra Mica (1.816 m alt, 1 ora), iar noi mai aveam 45 minute spre Cabana Curmatura pe aceeasi banda galbena.

Reintram in padurea de conifere. Variate. Inclusiv larice am vazut in padure. Poteca este mult mai lata decat pana la poiana, iar urcusul este aproape insesizabil, drumul urmand o curba de nivel. Cand mai aveam nici 5 minute pana la cabana, am gasit un izvor si o troita.

In ceva mai putin de 3 ore ne aflam pe platoul aglomerat, arhiplin chiar al Cabanei Curmatura, punctul de altitudine maxima al drumetiei noastre – 1.470 m - si locul de pauza de masa.

Cabana Curmatura este un mare nod de trasee turistice. In afara celor care coboara la vale, sunt bineinteles cele care urca pe culmea zimtata de calcar: spre Varful Turnu (1.914 m alt, 2 ore, punct rosu) si altele.

Am intrat in cabana sa comandam o ciorba calda pe care sa o servim afara la mesele amenajate. Cam haotica organizarea pranzului la cabana. Nu am ramas cu o impresie bune.

Mi-a placut insa un afis: ”Nu, noi nu avem wi-fi, retea fara fir; vorbiti unii cu altii! ”

Pauza de masa si de odihna a durat o ora.

Coborisul: Cabana Curmatura (1.470 m alt) – Prapastiile Zarnestilor - Fantana lui Botorog (850 m alt)

[i[Marcaj: banda albastra, apoi punct galben si din nou banda albastra; traseu usor (parerea mea), timp ca. 2 ore.

Momentele noastre orare: cabana - 14:08; ramificatie (inceput punct galben) 14:22; intrarea in Prapastii (revenire in banda albastra) – 15:18; fantana - 16:15.

Deasupra Crestei Pietrei Craiului s-au strans ceva nori, alte culori bazate pe nunate de gri, verde deschis si mai ales inchis si albul zapezii ne incantau privirea, dar erau si prilej sa pornim la vale, chiar daca la cabana era inca soare. In zona cabanei se poate si campa 10 lei de cort. La cabana se poate dormi 35 lei la prici si 100-150 lei camera de 2-3 persoane.

Citim indicatoarele din partea cealalta a cabanei spre Varful Ascutit (2.150 m, 2 ore, triunghi albastru), spre satul Pestera (3 ore, triunghi galben).

Noi am luat la ochi marcajul banda albastra – 3 – 3,5 ore pana in Zarnesti, deci ar trebui vreo 2 ore pana la Fantana lui Botorog.

Aproape de indicatoare gasim un izvor important, amenajat de cei de la cabana. Facem din nou plinul. De aici incepem o coborire sustinuta printr-o poiana. Acest traseu pe care noi am coborit este unul practicat de iubitorii ciclismului montan. Multi mountain bikeri am putut saluta pe drumul de intoarcere. La vreo 15 minute de la cabana, in Poiana Curmatura traseul se ramifica in doua variante paralele, fiecare evaluat la 1,5 – 2 ore. Banda albasatra si punct galben. Ele se vor reintalni la intrarea in Prapastiile Zarnestilor.

Am ales sa continuam pe punct galben, un traseu mai nou marcat in acest masiv. Am mai admirat cateva petece de zapada, au zburat si niste bulgari de zapada prin aer. Coborim pe langa un fir de apa, Valea Curmaturii o bucata de drum, pana intram in padure si lasam paraul sa urmeze mai apoi alta directie. Panta a fost domoala, poteca placuta prin padure pe covorul multicolor de frunze. La un moment dat ne trezim pe un pinten deasupra Prapastiilor Zarnestilor cu o perspectiva de-a dreptul … prapastioasa! . De aici coborim abrupt dar repede in drumul forestier care parcurge cheile Prapastiile Zarnestilor. Nici 50 m mai sus se inteapa in forestier si traseul banda albastra cu care ne-am reintalnit acum. Noi continuam in aval.

Prapastiile Zarnestilor sunt niste chei impunatoare sapate in calcare de paraul din Valea Prapastiilor care acum era seaca, paraul fiind de multi ani subteran in sectorul superior al cheilor. Multe pesteri se casca in peretii imensi si abrupti de calcar. Drumul serpuieste in curbe line, care te fac curios sa vezi ce mai urmeaza dupa colt? Multe gauri, pesteri, paravane in stanca pot fi adaposturi bune in caz de ploaie. La 15 minute de cand am intrat in forestierul de la baza cheilor intalnim inca o ramnificatie: cruce rosie spre Refugiul Grind 3 ore si Varful la Om (2.238 m – altitudinea maxima din masiv, 4 ore). Noi ne vedem de drum prin chei.

Peretii verticali au pe alocuri peste 100 metri inaltime. Numeroase trasee de alpinism sunt marcate in aceste chei. Un punct pentru noi memorabil pentru o viata intreaga va fi langa casuta inchisa a Refugiului Salvamont unde este peretele de escalada pentru alpinisti incepatori, unde se organizeaza cursuri de initiere in alpinism. Aici pe cand Emi avea numai 2 ani, a inceput sa se catere pe stanci, sustinut de mine. In avantul lui ajunsese mai sus decat niste tineri care se chinuiau sa depaseasca pe un traseu paralel de catarare un prim prag. Era haios sa il vezi pe el neasigurat in corzi, e drept pe un traseu cu multe prize (usor), mai sus decat adultii care urcau asigurati in echipamentul specific.

Ultimii pasi ne-au surprins de mai multe ori cu ochii pe sus admirand verticalitatea peretilor. Nu a mai fost mult pana la bariera care limiteaza accesul auto in chei. Apar cateva puncte de captare a apei si … sirul de masini parcate la … Fantana lui Botorog!

Trecem de la bocanci la adidasi, facem plinul cu apa de izvor si oftam ca trebuie sa plecam spre casa. Am remarcat mai multi locuitori din zona Brasovului care vin si iau apa de la izvor in cantitati mari, rezerve pentru acasa.

Sper ca v-a placut drumetia de toamna in Muntii Piatra Craiului la Cabana Curmatura. Iar cine vrea sa ne insoteasca si live alta data, sa dea de stire. La sfarsit, in drum spre casa, la terminarea drumului forestier, am oprit un minut la Cabana Gura Raului, unde am fost in tabara in clasa a III-a.

Zile frumoase, numai de bine! Pe curand!

@webmaster: Rog inserare video – Imnul Pietrei Craiului - https://www.youtube.com/watch?v=1pwBk4NasTY.


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 28.10.18 20:11:21
Validat / Publicat: 29.10.18 06:26:49

VIZUALIZĂRI: 770 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Creasta Pietrei Craiului - este EA!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 47900 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

webmaster39
[29.10.18 06:25:32]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[29.10.18 06:26:07]
»

@webmaster39: multumesc

webmaster
[29.10.18 08:11:47]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[29.10.18 08:17:51]
»

@webmaster: multumesc

Carmen Ion
[29.10.18 08:48:25]
»

@Dan&Ema: Felicitări lui Cătălin din Ghimbav și mai ales celor trei generații din familia ta!

Michi
[29.10.18 09:03:31]
»

Felicitări pentru review şi aducere aminte. Prin anii ´60 după ce am înnoptat la Curmătura am urcat la OM. Norii întinseseră o mare învolburată sub noi. La un moment dat s-a întunecat, a început să plouă şi singura soluţie a fost să coborâm la Grind, o fostă cabană care arsese cu câţiva ani înainte. La Curmătura era prea departe şi fiind drum de creastă am fi mers prin ploaie. La Grind era timp bun. Am găsit acolo doi studenţi care n-aveau bani de cazare şi mâncau o conservă de babuşcă cu pâine neagră. Le-am dat biscuiţi că altceva nu aveam. Ne-am culcat pe paie în refugiu numai că pe la patru dimineaţa uşa s-a deschis şi în cadrul ei a apărut o namilă de om. M-am strâns lângă bărbatu-miu fiind convinsă că ne va omorî. Nici vorbă. Plecase în toiul nopţii din Zărneşti ptcă înainte de răsărit voia să culeagă o floare care numai atunci înflorea.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[29.10.18 09:05:43]
»

@Carmen Ion:

Multumim ????

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[29.10.18 09:10:04]
»

@Michi:

Incredibil. Senzationala povestea cu omul care a aparaut noaptea in usa refugiului.

Referitor la vremea nefavorabila, da, e important sa stii regulile de munte si sa le respecti.

Pentru binele propiei pieli. O coborire la Grind a fost evident o silutie buna. Foarte buna!

Mama Michi, cred ca ati pute povesti despre drumetii o viata intreaga si mi-ar placea, imi si imaginez, sa va am alaturi la un foc de tabara unde se canta si se deapana asemenea povesti.

Multumesc de ecou! Numai de bine! ⛰????☀️????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mihaelavoicu
[29.10.18 11:41:40]
»

Oițele de la P13, încă ”nerăvășite”, aducă nu au fost coborâte de la munte.

În popor se zice că de Sf. Dumitru, sau Sînmedru, are loc răvășitul oilor, adică alegerea acestora, pentru a fi predate proprietarului. Acum se încheie socotelile cu oierul și se bate palma.

Se mai zice în popor că toate datoriile trebuiesc achitate până la Sînmedru, altfel ele se triplează.

Atenție mare!! Dar până una, alta, am votat oițele!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robert
[29.10.18 12:00:17]
»

@Dan&Ema: Bravo Domne, super tare! Hai ca te-am iertat că ai întins-o prea devreme.

Altceva nu te iert, ca nu m-ai luat si pe mine!

Felicitări!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[29.10.18 13:44:30]
»

@mihaelavoicu:

Multumesc de completare.

Eu traiam cu o informatie falsa cum ca oile sunt coborite in Septembrie de ciobani la poalele muntilor. Cand se predau proprietarilor si cum se achita datoriile, nu stiam. Aici este negociere interesanta. Cum se face cu cele mancate de urs sau care au pierit bolnave peste vara? Cum e cu mieii care au inmultit septelul. Sunt convins ca sunt reguli nescrise...

Erau si niste caine ciobanesti faini pe langa turna.

Multumesc si de vot. Si de lectura.

Numai de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[29.10.18 13:50:26]
»

@robert:

Iertare tie! Ca nu te-am luat!

Dar e atat de simplu, iti scriu in privat ca sa nu deviem de la reguli AFA. Cu toate ca eu nu sunt agentie sau nu practic meseria de ghid si nu am venituri din asa ceva, eu “agat” cu placere oe cei ce vir sa fie “ agatati “.

A foat tare faina tura. Am avut vreme dupa sufletul nostru! ????

Ce as mai fi ramas peste noapte in munte, numai ca trebuia sa il aduc pe Emi acasa caci ziua urnatoare adica azi urma sa plece (este plecat) din nou la munte cu colegii.

Misto!

Numai de bine! ????????☀️

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mihaelavoicu
[29.10.18 15:21:29]
»

@Dan&Ema: Wow, frumos! Mai e și brânza și cașul... apoi lâna... Poate s-o găsi cineva, oier prin AFA să ne spună. Slabă nădejde, nu??

Zoazore
[30.10.18 13:26:35]
»

@Dan&Ema: Superba plimbare! Cam obositoare pentru cei fara antrenament. Dar observ ca tatal tau nu se lasa si nu te scapa din ochi, la fel cum nici tu nu-l scapi pe Emi!

Mie mi s-a parut cam frigut! Asa a fost? E, totusi, toamna si e munte!

Bravo voua!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[30.10.18 18:41:51]
»

@Zoazore:

A foat perfect!

Am avut parte de o zi calduta de toamna pentru o zona de munte.

Frigut? Cand am iesit in prima poiana (Zanoaga) fiind bine incalziti de la urcusul prin padure si ajungand in spatiu descoperit unde am si facut un scurt popas, da, acolo am simtit contrastul si frigutul.

Altfel ne-am incalzit mergand. Ba chiar am transpirat bine la deal.

Cu bunicul, tata, fiul, sa fie sanatosi toti. Si cei ce vin cu noi, si cei ce nu vin. Si tu, si voi!

Am ales un weekend potrivit pentru ce ne-am propus.

Multumesc de lectura si aprecieri. Numai de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Michi, mihaelavoicu, robert, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin M-ții Piatra Craiului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.23688197135925 sec
    ecranul dvs: 1 x 1