ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.02.2013
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.06.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
3 AD. + 1 COPII -- v: 14 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
94.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Melnik, o surpriza foarte placuta

TIPĂREȘTE

Pe drumul de intoarcere din Lefkada am hotarat sa facem un popas de o noapte, la dus am facut drumul dintr-o bucata si a fost obositor, chiar daca am fost mai multi soferi.

Am ales Melnik ca loc de popas din intamplare, ne-a convenit ca este situat cam la 30 de km departare de granita Bulgariei cu Grecia si cam la jumatatea drumului dintre Lefkada si Bucuresti, undeva la poalele muntilor Pirin, intr-o regiune de dealuri pline de vii. Este cam la 60km departare de Bansko.

Am facut rezervare pe booking.com cand eram inca in Lefkada si am ales Chavkova House pentru ca 1) pretul a fost bun (noi am platit 35 euro pe o camera cu 4 locuri si prieteni nostri 30 euro pe o tripla) si 2) pentru ca am primit confirmarea rezervarii si detalii despre cum putem ajunge acolo de la cei de la Chavkova, foarte repede.

Intentionez sa scriu si un mic review despre Melnik si imprejurimi, asa ca aici ma voi rezuma numai la a descrie pensiunea. Zic pensiune, pentru ca in acest oras nu sunt hoteluri, numai pensiuni mititele cu cateva camere fiecare, asezate una langa alta, de o parte si de alta a strazii principale.

Deci, Chavkova este una din pensiunile insirate pe aceasta strada si nu ai cum sa o ratezi. In momentul in care intri in acest mini oras (este cel mai mic oras din Bulgaria, are doar 208 locuitori) undeva in partea dreapta este strada principala si pensiunea este undeva pe la mijlocul ei, pe partea stanga.

Toate aceste case sunt cladiri foarte vechi, in stil traditional bulgaresc, si toate sunt declarate monumente culturale. Casa in care am stat noi are o vechime de mai mult de 100 de ani. La parter este restaurantul, cele 5-6 camere de oaspeti fiind la etaj, accesul la acestea facandu-se prin spatele cladirii. In acea seara am fost singurii oaspeti ai pensiunii, in schimb micul restaurant din fata a avut destui clienti.

Cand am intrat pe holul inspre camere m-a izbit mirosul de casa veche, am inteles de la receptionera ca nu pot scapa de miros, orice ar face. Pe hol, diverse obiecte vechi, o masina de cusut, un fier de calcat, chestii de genul asta, foarte dragute si de efect.

Camera noastra a fost foarte mare, tavan inalt, specifica caselor vechi. Mobila modesta dar curata, un pat de mijloc si o canapea extensibila, masa, scaune, noptiere. Baia foarte mare si ea, cu dus, nu cu cada. Piesa de “rezistenta” a camerei a fost semineul, se vedea ca este vechi si folosit, dar spoiala moderna pe care au incerca sa i-o dea era de un kitsch total.

In seara respectiva am mancat la restaurantul pensiunii, mancare specific bulgareasca, gustoasele tocanite cu carne, servite in tigaile incinse. Mancarea a fost buna, dar o idee prea grasa. De baut am baut vin rosu, spuneam mai sus ca Melnik este o regiune viticola, asta fiind si pricipala atractie in zona. Chiar am intrebat receptionera (care a jucat si rolul de chelnerita fiind singura care stia engleza si se putea intelege cu noi) ce fac turistii iarna in zona si a spus ca beau vin si mananca fripturi la gratar…. :)

Am avut micul dejun inclus, dar a fost ceva cu totul si cu totul simbolic: o cafea, o felie de paine, una de branza si una de salam.

Nu am plecat imediat, am mai petrecut cateva ore in zona. Am vizitat ruinele bisericii Sf. Nicolae (sec XII) situata pe un deal din apropiere; am vazut vestitele “piramide” din Melnik, care de fapt sunt niste formatiuni inalte de stanci sub diferite forme, nu prea seamana ele a piramide, mai degraba par niste ciuperci, minarete, etc.; la plecare am vizitat manastirea medievala Rozhen, cea mai mare manastire din muntii Pirin.

In concluzie, recomand Melnik ca loc de tranzit si nu numai, noi am avut o surpriza foarte placuta. Credeam ca o sa petrecem o seara intr-un oras oarecare din Bulgaria dar am ajuns intr-o zona pitoresca de o frumusete aparte.


[fb]
---
Trimis de Comuniqe in 23.02.13 20:08:09
Validat / Publicat: 24.02.13 05:10:25
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2515 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Comuniqe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Casa Chavkova, camera de 4 persoane
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9450 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042661905288696 sec
    ecranul dvs: 1 x 1