ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.07.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: targoviste
ÎNSCRIS: 13.02.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
APR-2010
DURATA: 4 zile
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 11 MIN

    Minivacanta la Roma

    TIPĂREȘTE

    Un weekend la Roma planificat de prin luna februarie pentru 15-18 aprilie, ne-a adus satisfactia unei minivacante de vis ….

    Am cumparat bilete low-cost la Blueair – ne-au dus cam la 100 euro /2 pers dus/ intors, cu tot cu taxe aeroport si taxa bagaj cala pt o persoana care este de 20 euro (daca bagajul nu depaseste 7 kg, poate fi luat in avion)

    Am avut zbor la 7 din Baneasa, am ajuns la 9 (8 ora Italiei) si ne-am cazat la hotel NIZZA, ales dupa indelungi cautari pe internet. Am rezervat locurile prin martie si ne-am felicitat pentru alegerea facuta. Cotat fiind de 3 stele, pot afirma ca ne-am declarat multumiti din toate punctele de vedere:

    - aproape de centrul istoric al Romei. si de gara Termini

    - curat, lenjerie si prosoape albe, imaculate schimbate zilnic,

    - un mic dejun suedez superbogat, produse diverse din belsug, servite – e drept intr-un spatiu modest, lucru mai putin important totusi.

    - Baile aveau fie cabine de dus, fie cada.

    - Pe cazare am platit 98 euro / camara dubla /noapte, achitat in martie, caci la data prezentarii camera era 120 euro (cu mic dejun inclus)

    - ca pozitie - 10 min pe jos de statia Termini –gara centrala, unde ajung si trenurile de la aeroportul Fiumicino, aflat la 30 km de oras, distanta parcursa in aprox 45 min, cu un bilet ce costa …13 euro/pers/ dus…)

    In apropiere erau mici restaurante unde puteai servi masa, insa preturile mi s-au parut cam piperate …. Ciorbe, supe nu exista, decat traditionala ciorba cu legume taiate foarte mari ce costa 6 euro. Paste diverse, lasagna – f buna dealtfel, dar peste 10 euro /portie iar o bere – 6 euro/ 500ml, fripturi de pasare, vita, porc peste 8 euro/portie…...

    Alte preturi: apa 500 ml in aeroport si in centru (Piata Republica) – 1 euro, dar in fata Basilicii Santa Maria Magiore era 2 euro / 500 ml. La McDonalds (Piata Republica) un expresso + croissant (sau briosa) 1,30 euro. In jurul Vaticanului apa plata de 500 ml este 2 euro inghetata 3 euro, o bere 5 euro/500ml.

    Pentru ca check-in-ul s-a facut la ora 14 si era numai ora 11, am fost indrumati de receptionera sa lasam bagajele in camera de bagaje a hotelului O camaruta de 3 / 1,5 m unde erau puse genti, geamantane, trolere, la gramada…. nimeni nu le primea, neetichetate, nearanjate, riscai sa iei sau sa ti se ia bagajul cu sau fara intentie…Asa ca pe viitor, un semn sau o eticheta la bagaj nu strica …

    ……Si am plecat sa vizitam Roma…, un vast muzeu in aer liber despre care se spune ca are ,,religia in inima sa si istoria in sufletul sau”…La fiecare colt dai peste monumente antice ce dateaza de peste 3000 ani, numeroase biserici, tezaure de arta si arhitectura… Centrul istoric al oraşului este dominat de tradiţionalele „şapte coline ale Romei”: colinele Capitoliu, Palatin, Viminal, Quirinal, Esquilin, Celian şi Aventin. Tibrul curge spre sud prin Roma

    Am avut astfel 3 ore la dispozitie, sa facem un tur in imprejurimi avand la purtator harta (gratis de la receptie) si ghidul luat din tara; eram pregatiti sufleteste pentru vizita noastra, ce urma sa fie numai pentru a ne face o impresie asupra Romei - in numai 2 zile si jumatate din pacate, era mai mult cu scop de a ne starni, pentru a reveni……

    Dupa ce am baut o cafea si ne-am inviorat la McDonalds, in Piata Republica (caci eram sculati de pe la 4 dimineata), am vizitat biserica Santa Maria degli Angeli e dei Martiri, aflata vis a vis. Este ultimul proiect arhitectonic al lui Michelagelo, ridicată pe locul uneia dintre sălile aparţinând Băilor lui Diocletian. Construcţia a fost realizată la cererea Papei Pius IV formulată în 1561. Pentru a folosi coloanele originale din granit, Michelangelo a înălţat podeaua cu 2m. Bolta centralã, ridicatã de artist în 1571, este albă, lipsitã de picturi sau ornamente, dar plină de maiestate, bine conservată şi astăzi. Acest proiect, de o mareţie cu adevărat impresionantă, nu a fost finalizat de Michelangelo datorită morţii artistului, dar adaposteste azi opere de arta si un observator astronomic.

    Apoi am ajuns la biserica Santa Maria Maggiore, una dintre cele mau mari din Roma, cu un amestec unic de stiluri arhitecturale, o autentică bijuterie plină de frumuseţi de o valoare inestimabilă…a fost construita in anul 352 dupa Cristos si dedicata Sfintei Marii. Lacasul a fost ridicat dupa ce Papei Liberius i s-a aratat in vis Maica Domnului, care l-a indemnat sa faca o astfel de constructie. De la pelerinul devotat în rugăciune la simplul pasionat de artă, emoţionat de operele artistice, toţi pot gusta in mod intim emoţiile pe care acest loc atât de sacru le poate oferi.

    Aici a fost ingropat Bernini. dupa ce a servit 8 papi. Gian Lorenzo Bernini (7 decembrie 1598 - 28 noiembrie 1680), sculptor italian din perioada Barocului, architect si pictor

    Vorbind despre Bernini, nu poti spune decat ca a lasat italienilor doar capodopere pe care le intalnesti la tot pasul, peste tot auzi sau citesti despre el. De la sculpturile sale de tinerete – Apollo si Dafne; Eneas, Anchise si Ascanius; Rapirea Proserpinei; David – si pana la cele din perioada maturitatii – Extazul Sfintei Teresa – acest geniul al marmurei si bronzului a creat doua magnifice lucrari de interior pentru basilica Sf. Petru, a caror frumusete emotioneaza pe oricine, indiferent de confesiune. Este vorba de Baldachinul Sf. Petru (bronz) si de Catedra (Scaunul) Sf. Petru din lemn placat cu fildes

    Capodopera sa este Piaţa Sfântului Petru

    Am ajuns in Piazza Navona care are nu mai putin de trei fantani. Cea mai mare este Fontana dei Quattro Fiumi (Fantana celor patru fluvii). Fiecare din cele patru statuete ce decoreaza acest moment reprezinta cate un fluviu de pe continente diferite: Nilul, Gangele, Dunarea si Amazonul.

    ,,Quatro Fontane” sau fantana celor 4 fluvii, formeaza o intersectie, este opera lui Bernini ce dateaza din 1651 si care reprezinta patru fluvii si continentele aferente: Gangele (Asia), Dunarea (Europa), Rio de la Plata (America) ….

    Vineri dimineata am luat Turistbus cu 20 euro/24 h cu oprire, revenire din 20 in 20 min. Este si varianta Turistbus nonstop 13 euro - nu cobori, faci turul ,,dintr-o bucata”. Este vorba despre autobuzul etajat, la parter spatiu inchis, deasupra descoperit. Aici primesti casti pe care le conectezi in dreptul scaunului tau si asculti explicatiile ghidului in limba de cirulatie internationala pe care o intelegi si o selectezi. Pentru noi placerea a fost sa mergem la etaj, desi este curent si s-ar cere sa ai capul acoperit, zic eu. Autobuzul face circuitul pe la toate obiectivele turistice importane ale Romei, pe care le poti vedea din diverse unghiuri. Noi am coborat la Vatican, unde pentru muzeu am avut rezervarea facuta prin internet - 19 euro/pers (cost bilet intrare +rezervare) si prezentand extrasul cu data rezervarii am intrat repede pe intrarea separata, fiind astfel scutiti de o coada imensa. Vizita muzeului cu Capela Sixtina a durat cam 2 ore (intre 11 si 13pentru noi), se merge destul de repede, dusi de valul de vizitatori. Muzeele sunt situate la aprox 20 min de mers pe jos de la Catedrala Sf. Petru, in fata careia este statia de Turistbus

    "Poţi să citeşti toate tratatele despre frumuseţea sublimă, şi tot nu vei înţelege această noţiune. Intră însă în Capela Sixtină şi roteşte-ţi privirea: aici vei descoperi frumuseţea în esenţa ei pură" (E. Castelar y Ripoll, 1872).

    Michelangelo a lucrat timp de patru ani la zugrăvirea boltei Capelei Sixtine, o suprafaţă de aproape 500 de metri pătraţi, depunând un efort istovitor. Partea centrală, pe axa bolţii, cuprinde nouă scene biblice: Dumnezeu desparte lumina de întuneric, Crearea aştrilor, Dumnezeu desparte apele de pământ, Crearea lui Adam, Crearea Evei, Păcatul originar şi Izgonirea din rai, Jertfa adusă de Noe lui Dumnezeu, Potopul şi Beţia lui Noe. De ambele părţi ale acestor picturi sunt înfăţişate sibile şi prooroci. Michelangelo foloseşte culori strălucitoare care, după renovarea Capelei Sixtine în anul 1990, şi-au recăpătat în întregime prospeţimea.

    La San Pietro intrare gratuita – am prins saptamana culturala la Roma. Pentru urcare pe basilica s-a stat 50 min la coada pentru bilete si s-a platit 7 euro cu liftul si 5 de urcat scarile pe jos. Personal nu am urcat, insa ceilalti au relatat ca a meritat efortul de a sta la coada.

    …În Vatican se află de asemenea prestigioasele Biblioteca Vaticanului, Muzeele Vaticanului cu Capela Sixtină, Camerele Rafael şi alte opere importante ale lui Leonardo Da Vinci, Rafael, Giotto, sau Botticelli. Am parasit Vaticanul cu dorinta de a reveni...

    Colosseumul, un spectaculos amfiteatru, intruchipeaza pasiunea romanilor pentru distractiile sangeroase…Este construit de sclavi iudei adusi la Roma in urma inabusirii revolutiei lor din Iudeea. L-am vazut doar din exterior in turul nostru cu turistbusul.

    Fantana Trevi asaltata de turisti, este o creatie coplesitoare…O splendoare - Fantana Trevi a fost construita de arhitectul Salvi in 1735 si terminata in 1762; Apa vine din izvorul Acqua Vergine, numit asa deoarece, conform legendei, o fecioara le-a aratat sursa soldatilor insetati. Se spune ca trebuie sa arunci un banut in fantana ca sa fii sigur ca te vei intoarce la Roma, dar si ca dorintele puse la aruncarea banutului se indeplinesc. Dimensiunile sale sunt imense. Cu cei 26 de metri înălţime şi 20 de metri lungime, fântâna acoperă întreaga piaţă Poli. În partea de sus se ridică o balustradă caracterizată de 4 statui care simbolizează cele 4 anotimpuri sculptate, in ordine, de Corsini, Ludovisi, Pincelotti şi Querolo. O dată pe săptămână, fântâna e golită. Banii aruncaţi de turişti, circa 9. 000 de euro pe săptămână, sunt strânşi şi donaţi unei organizaţii religioase de caritate

    In fata ei este un magazin de incaltaminte ce atrage prin modele si preturi avantajoase, insa personalnu am fost interesata de cumparaturi.

    De asemenea zona este plina de magazinase cu suveniruri (kitschuri pe care le gasesti mai ieftin in alte zone), dar si gelaterii cu inghetata f buna si mici restaurante si terase.

    Sambata:

    Villa Borghese- un parc imens, al doilea parc public ca marime al Romei, dupa Villa Doria Pamphili – se intinde pe 80 hectare. Locul este minunat de plimbare si relaxare, cu vegetatie bogata, zone de agrement si parc zoo, dar este renumit pentru Galeria Borghese- unul dintre cele mai frumoase muzee mici din lume, ce cuprinde sculpturi ale lui Bernini si picturi ale lui Caravaggio, alte opere ale Clasicismului, Renasterii si Neoclasicismului (atentie are o suprafata mare si toaletele sunt foarte rare! )

    Cardinalului Scipione Borghese (1576-1633) si pasiunii acestuia pentru arta i se datoreaza bijuteria muzeala care-i poarta numele. Impunatorul si elegantul edificiu (legat turistic si de faimoasele Gradini Borghese) a început sa adaposteasca, la initiativa sa, lucrari de arta din epoca Imperiului Roman si din perioadele urmatoare, alcatuind o impresionanta colectie de picturi si sculpturi, vestita astazi în toata lumea. Nepot al papei Paul V, cardinalul Borghese a avut doua mari slabiciuni artistice: Michelangelo Merisi zis Caravaggio si Gian Lorenzo Bernini, unul dintre cei mai importanti arhitecti ai Romei baroce. Galleria Borghese are în vasta colectie si opere de Caravaggio („Bachus bolnav”), Tiziano („Iubirea sacra si profana”), Rubens („Mormantul lui Christ”) etc. În Gradinile Borghese se afla Galeria Nationala de Arta Moderna si Muzeul National Etrusc.

    Ne-am relaxat facand un tur al parcului ce are diverse atractii, dar din pacate timpul nu ne-a permis si vizitarea muzeului (taxa de 8, 50 euro), pe care mi-as dori sa-l vizitez cu alta ocazie.

    Seara am plecat pe jos spre Columna lui Traian si Forumul Roman, care, din perspectiva istorica este foarte interesant deoarece reprezenta centrul politic, legal si religios al intregului Imperiu Roman.

    Columna a fost construita din ordinul împaratului Traian pentru a comemora victoria în campania sa de cucerire a Daciei, a fost inaugurata la 12 mai in anul113.

    Pentru români, Coloana are o semnificatie speciala: ea ilustreaza evenimentele istorice care au dus la formarea poporului român: cele doua razboaie ale dacilor cu romanii din 101-102 si 105-106 care au dus la cucerirea Daciei de catre armata romana condusa de Traian, transformarea ei într-o provincie romana si începutul procesului de romanizare. Columna lui Traian este ’’certificatul de nastere al poporului român’’.

    In preajma ei m-am simtit pentru moment acasa, in tara, caci in jur erau majoritatea turisti romani

    Traian a fost unul dintre cei mai venerati conducatori, care a impins cel mai departe hotarele imperiului Coloana a fost realizata din marmura alba de Carrara (18 blocuri masive, cântarind 40 de tone) si pozitionata între cele doua mari biblioteci. Coloana cu un diametru de 4 m este împodobita cu un cu un sir continuu de sculpturi – un basorelief în forma de spirala ce cuprinde 155 scene, cu 2500 figuri, care evoca scene din razboaiele daco-romane, între care si moartea viteazului rege Decebal, fiind unul din documentele cele mai pretioase din întreaga antichitate latina. În soclul coloanei a fost depusa în anul 117 urna cu cenusa împaratului Traian, azi disparuta, ca si statuia lui Traian din vârful Columnei, înlocuita astazi cu o statuie a Sfântului Petru.

    Columna face parte dintr-un ansamblu imperial, Forum Ulpium – Forumul lui Traian (la nord de Forumul roman) si un cadou al lui Traian facut Romei...

    Bucuria minivacantei la Roma ne-a fost insa umbrita de necazul pricinuit de norul de praf al vulcanului erupt in Islanda, din pricina caruia au fost inchise spatiile aeriene, iar zborul nostru de intoarcere a fost anulat, ca multe altele… In dimineata plecarii, aeroportul Fiumicino era plin de oameni ce isi petrecusera nopti dormind pe paturi de campanie, cu bagajele langa ei, asteptand eliberarea spatiului aerian pentru cursele lor de zbor…Atmosfera mi-a trezit fiori, asociind situatia cu cea a unei calamitati, dezastre ce unesc oamenii si ii fac putin mai umani, gata sa se ajute in astfel de cazuri... Pentru noi situatia s-a rezolvat intr-un mod fericit, caci am gasit mijloc de intoarcere acasa, insa ne-a costat scump fata de ce planuisem sa cheltuim… Vacanta la Roma am vrut, vacanta la Roma am avut, si un drum de intors lung si mai ales costisitor…Iata ca se adeverste zicala ,,omul stie cand pleaca, nu stie cand vine” …. Intotdeauna este necesara o marja de siguranta – nu am reusit sa ne intoarcem in ziua programata cu mijlocul de transport platit.

    Insa perioada de vizitare a fost foarte potrivita, caci ne-am bucurat de vreme buna, am evitat caldurile lunilor de vara si aglomeratia din sezonul turistic. De altfel, se stie, cea mai plăcută climă in Roma este din luna aprilie până în iunie, şi de la mijlocul lui septembrie până în octombrie.

    Eu cred ca Roma merita vazuta si nu poate fi descrisa in oricat de multe cuvinte ai incerca sa cauti pentru a o povesti...


    [fb]
    ---
    Trimis de mirelaviolet in 06.07.10 23:54:37
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: venetia, torino
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 4545 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mirelaviolet); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Liviu - un dac ,,coborat" de pe columna lui Traian
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9200 PMA (din 13 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    12 ecouri scrise, până acum

    Admin
    [07.07.10 06:56:08]
    »

    super-fain review-ul, adevart mini-ghid de vizitare a Romei!

    ionescunic
    [07.07.10 07:43:33]
    »

    Superb, Roma, e un vis frumos, poate odata iti voi calca pe urme.

    presario
    [07.07.10 09:22:23]
    »

    Foarte bun review-ul, felicitari !

    biancuta
    [07.07.10 12:30:07]
    »

    Un review foarte util, interesant si deosebit povestit! Un bravo cu superbonus!

    Sanziana
    [07.07.10 12:40:17]
    »

    de fiecare data cand aud de Roma deschid fisierul cu fotografii, si ma uit si la review-ul pe care l-am inceput de vreo 2 luni dar pe care nu il mai termin... Roma este prima mea dragoste de peste hotare, sper sa ma reintorc in curand. Pana atunci, felicitari ptr review si ptr frumoasa experienta

    mirelavioletAUTOR REVIEW
    [12.07.10 22:50:36]
    »

    Mutumesc mult pentru apreciere!

    La cat mai multe vacante frumoase!

    TraianS
    [01.02.11 12:12:45]
    »

    Foarte bine scris reviewul tau - cu miniprezentarile pentru fiecare loc vizitat. Sunt exact informatiile de care e nevoie, pentru a cunoaste putin istoria fiecarui obiectiv in parte.

    Interesanta de asemenea calatoria cu busul. Aveau ghid si-n limba romana?

    Sper sa nu te superi daca fac doua observatii:

    -in poza 5, cred ca e vorba despre Monumentul Vittorio Emanuele 2. Palatul Quirinale e aici: click aici

    -in poza 8 cred ca e vorba de Magazinele lui Traian; (click aici) Forumul Roman e de cealalta parte a drumului.

    Cand am fost la Roma, am facut si eu foarte multe poze si nu stiu de multe ori ce reprezinta. Nu mai sunt in ordinea in care le-am facut si-m storc creierii sa ma gandesc pe unde le-am facut. De multe ori gresesc.

    Sper din inima, sa nu te superi ca fac aceasta observatie.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    mirelavioletAUTOR REVIEW
    [10.06.11 11:38:30]
    »

    Nici vorba de suparare, ma bucur cand o persoana bine informata ma corecteaza si apreciez... Nu am fost documentata suficient, nu am avut ghid...

    Mea culpa... , dar multumesc pentru aprecieri!

    bzancu
    [28.08.12 14:00:44]
    »

    buna. noi mergem in noiembrie un grup de 10 persoane la Roma si am vrea sa facem o rezervare pentru Vatican si Capela Sixtina

    Poti sa ne ajuti cu un site de unde ti-ai facut tu rezervarile?

    merci mult

    Dragoș_MD
    [28.08.12 16:10:30]
    »

    @bzancu: Scuza-ma ca intervin, dar la ce vrei mai exact sa faci rezervare?

    bzancu
    [28.08.12 18:14:13]
    »

    la muzeul vatican si capela sixtina

    scuze ca nu am mentionat unde vreau rezervare

    Dragoș_MD
    [28.08.12 20:19:37]
    »

    @bzancu: Capela Sixtină este inclusă în cadrul Muzeului Vatican.

    Nu e nevoie de rezervare - dar se pot cumpăra biletele de pe internet, evitând cozile. Dezavantaj: biletul costă cu 4 euro mai mult și NU e rambursabil!

    Ultima duminică din lună muzeul e deschis și intrarea e liberă (gratis). Dar se cam face o mare coadă la intrare...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    biancuta, bzancu, mirelaviolet, TraianS
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța la Roma:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076081991195679 sec
    ecranul dvs: 1 x 1