GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
To Steki Tou Meniou, simplu, ușor de reținut, ușor de găsit
Primul popas în cătunul de la munte a fost la... cârciumă. De la acest restaurant încep pietrele mute, începe Parthenonas - vezi impresii. Eu doream la cel renumit, la Paul, dar domnul C s-a oprit unde a văzut mese, turiști, măslini și floricele.
O afacere de familie, într-o casă veche, ridicată din piatră, clădirea adăpostește acest micuț restaurant, o moștenire de familie.
Parcarea este largă, terasa superbă, măslinii încovoiați asigură umbra meselor cadrilate... Acestea sunt din lemn, așezate pe pietriș. Scaunele lemnoase erau în așteptare de turiști, toți cei prezenți au plecat în viteză, habar nu aveam de ce:-?? .
Pe fiecare masă erau niște cutii metalice din care ieșea fum. Ne-am așezat la o masă, sub moșnegii stăpâni acolo de 1000 de ani.
Din senin parcă, a apărut un domn, ne-a salutat, ne-a lăsat meniurile și ne-a zâmbit călduros. :)
Meniul semăna cu un caiețel, fiecare filă era „rurală”, oferta și prețurile erau scrise cu mâna, în greacă, engleză, germană și rusă. Prețurile erau acceptabile, un souvlaki de pui 8 euro, o fripturică de porc 7.80 euro, kebap 7.80 euro, mousaka 7.50 euro, salata grecească 7.5 euro.
M-am mirat, în vârf de munte, în satul părăsit pe jumătate, oferta casei era bunicică și destul de bogată.
N-am apucat să comandăm ceva că ne-au invadat albinele:(. Atunci am înțeles rostul fumului din cutiile metalice, atunci am realizat de au fugit turiștii în interiorul restaurantului. La fel am procedat și noi dar aveam o problemă: țigara:(. Doamna de-a invitat înăuntru, ne-a așezat la o masă retrasă, în stânga restaurantului, departe de restul lumii, ne-a adus și scrumieră :D
Oau, îmi venea să pup albinuțele, nimerisem într-un loc minunat, exact ca la țară, nimic fițos.
Geamurile erau acoperite cu jumătăți de perdeluțe brodate, pereții erau împodobiți cu tablouri de familie, șemineul era împopoțonat cu statuete, diplome, cupe, desene, o pușcă veche stătea-ntr-o rână agățată de șemineu.
Am descoperit și toaletele, erau curate, aveau și consumabile.
Într-un colț era improvizat un mic magazin cu suveniruri.
Fiecare pas prin restasurant era un wow pentru mine. Am admirat coșul cu flori de tei, punga cu cimbru, bufnițele confecționate din resturile copacilor dar și țepoșii arici care păzeau sticla cu rakiu :D.
Nu lipseau nici bibelourile: două familii de animale faceau dragoste pe raft=))
Bucătăria era la vedere, barul la fel.
În celălalt salon mesele se scăldau în soare, aveau fețele albe, iar lângă ele se odihnea o sobă din fontă.
Pardoseala era acoperită cu gresie, zidurile din piatră erau nefinisate, în opinia mea erau perfecte. Pe tocurile din lemn atârnau nestingherite niște vase din alamă.
I-am cerut doamnei permisiunea de a fotografia, a fost foarte drăguță.
Mâncasem o înghețată în Neos Marmaras, domnul C o negresă cu înghețată, nu prea țipa burtica de foame dar totuși, nu puteam rata o gustare de prânz :).
Așa că am comandat un buiurdi, o porție de chifteluțe din brânză, o cafea, o apă la 1.5 l și un pahar cu vin. Foarte gustoase toate, porțiile de mâncare erau micuțe dar au fost sățioase.
Consumația noastră a costat 15 euro, din partea casei am primit și desert, m-am sacrificat eu :) și l-am dovedit.
Familia locuiește acolo și pe timp de iarnă, sunt printre puținii localnici permanenți ai satului.
Doamna ne-a arătat poze cu zăpada din Parthenonas, ne-a invitat acolo și iarna, mi-a spus că totul este foarte frumos.
Cu drag recomand un popas la acest restaurant, poate aveți noroc să nu întâlniți albinuțele și vă puteți relaxa sub măslinii bătrâni.
Trimis de krisstinna in 27.10.18 06:23:54
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@krisstinna:
Mi-a plăcut.
Restaurantul se asortează perfect cu zona în care este amplasat. Mă aşteptam la preţuri puţin mai mici totuşi.
Păcat de invazia albinelor. Fiind alergică, am o mare frică de albine, viespi etc. Îmi pare o problemă reală. Şi eu am întâlnit la început de septembrie pe Kassandra.
Ce fructe ai avut în paharul de vin din P 18? Mere?
@nicole33: Da, prețurile erau moderate, nici foarte mari dar nici mici, comparativ cu alte taverne din Grecia.
Știi cum e, se speculează fiecare aspect intr-un loc turistic.
In vin aveam bucățele de mere, vinul era local, foarte gustos.
Albinele/viespile sunt un real disconfort pentru toată lumea. Cel mai tare am suferit in Thassos, erau multe și disperate. In Kassandra n-am “nimerit”, slava Domnului.
Mulțumesc de vizită
@krisstinna @nicole33: Alo, alo! Parthenonas e în Sithonia, nu în Kassandra
Cristina, din fotografii m-am reușit să identific taverna, deși cred că exista în urmă cu câțiva ani, când am fost noi ultima dată acolo; noi ne-am oprit de fiecare dată la Paul.
Prețurile în tot Halkidikiul au crescut până la cer între 1997 (când am stat în Metamorfossi) și 2011 (ultimul sejur în Halkidiki).
Pe vremuri, în zonă puteai mânca un gyros ”cu de toate”, în pită și cu cartofi prăjiți, cu 1,50 euro, iar peștele la taverne era accesibil până și buzunarelor mai subțiratice - acum prețul e afișat per kilogram și asta spune totul.
@Carmen Ion: Normal ca Parthenonas e in Sithonia, cine a zis altceva
Noi povesteam despre albine, in general, adică unde ne-am “intersectat” cu ele.
Peste tot au crescut prețurile, nimic nu mai e din ceea ce a fost
Taverna asta este vis-a-vis de micuța capelă, de la ea un pic mai sus e biserica și muzeul, pe stânga.
Taverna lui Paul e “mai la deal”, de-aia am spus in articol ca e ușor de găsit, e la marginea satului.
Și Alina53 a pomenit despre aceasta tavernă, despre măslinii ei moșnegi, are poză cu terasa.
Mulțumesc de vizită
Felicitari pentru poze... duc la un normal cerebral si... superbonus adus printr-un click, citind articolul.
@Alex_Macedo: Alex...
Ce surpriză plăcută!
Îți mulțumesc frumos
@krisstinna: Prea frumos, prea bun, prea ca la țară!
Iar vouă, vă poate rezista cineva? Sunteți atât de simpatici, că toți se silesc să vă facă pe plac!
Mie mi-a plăcut acolo!
@Zoazore: Exact ca la țară a fost
Mulțumim pentru cuvintele frumoase
Frumoase decorurile rustice! Mi-au plăcut și animăluțele iubărețe, sunt haioase tare!
Am votat, ca de obicei, cu drag!
@doinafil: Da, foarte frumoase, am fost tare încântată. Mai ales ca doamna îmi povestea diverse lucruri despre familie. Mi-a amintit de bunicii mei
Haioase toate animăluțele, mai ales cele confecționate din bucațelele de crenguțe.
Mulțumesc frumos
@krisstinna: Foarte frumos, ce bine ca am mancat, felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 De mâncat și de băut în Neos Marmaras — scris în 16.03.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Fish Tavern To Simadi] Taverna To Simadi — scris în 27.08.19 de ramop din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Panos Fish Tavern] Panos Fish Tavern — scris în 27.08.19 de ramop din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2014 [Fish Tavern To Simadi] M-am simtit ca la un prieten de suflet la 'To Simadi' [plaja Paradisos, la 1 km de Neos Marmaras] — scris în 16.07.14 de Seteanum din BUCURESTI - RECOMANDĂ