Poze Descoperă Varșovia și împrejurimile / VARȘOVIA — by geani anto

elimină filtrul FILTRU ACTIV: doar poze atașate articolului Varsovia, intre orasul vechi si cel nou
P01 [AUG-2022] ,,Modernitatea” la iesirea din gara centrala a Varsoviei
[50 PMA, +BONUS]
P02 [AUG-2022] Palatul Culturii si Stiintei (Casa Scanteii poloneza), aminteste de anii comunismului, asemanatoare cu cea din Bucuresti, impresionanta, este in continuare cea mai inalta cladire din Polonia, desi a fost construita in 1955.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2022] In interior exista birouri, cinematografe, teatre, cluburi sportive, iar la etajul 30, o terasa care ofera o panorama asupra orasului, deschisa intre orele 10 - 20. Am gasit un loc foarte bun de unde sa o vedem in splendoarea ei si sa facem cateva fotografii.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2022] La poalele castelului regal, pe malul raului Vistula, se afla Arcadele Kubicki restaurate meticulos si gradinile pe doua niveluri.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2022] La poalele castelului regal, pe malul raului Vistula, se afla Arcadele Kubicki restaurate meticulos si gradinile pe doua niveluri.
[50 PMA, fără bonus]
P06 [AUG-2022] Spatiul Arcadelor a fost apoi inchis cu obloane de sticla, adaptate nevoilor contemporane, devenind un loc popular si pretuit pentru diverse evenimente.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2022] Gradina castelului se intinde de la Castel pana la raul Vistula, de-a lungul pantei abrupte a dealului si de-a lungul bazei acesteia. A fost extinsa pe versant, in secolul al XVI-lea si infrumusetata odata ce orasul a devenit capitala, la inceputul secolului al XVII-lea. La inceputul secolului al XIX-lea, a fost amenajat parcul imens, proiectat de Jakub Kubicki, impreuna cu Arcadele Kubicki.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2022] Castelul Regal, simbol al suveranității statului polonez. Povestea acestuia a inceput la sfarsitul secolului al Xll-lea, cand aici a fost construita o cladire din lemn, cu un turn, pentru ca mai tarziu, in secolul al XVI-lea sa devina resedinta regelui Sigismund al ll-lea. La ordinul acestuia, dimensiunea castelului a fost extinsa la scurt timp dupa ce Varsovia a fost declarata capitala Poloniei.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2022] Castelul Regal, simbol al suveranității statului polonez. Povestea acestuia a inceput la sfarsitul secolului al Xll-lea, cand aici a fost construita o cladire din lemn, cu un turn, pentru ca mai tarziu, in secolul al XVI-lea sa devina resedinta regelui Sigismund al ll-lea. La ordinul acestuia, dimensiunea castelului a fost extinsa la scurt timp dupa ce Varsovia a fost declarata capitala Poloniei.
[50 PMA, fără bonus]
P10 [AUG-2022] Piata Castelului este un loc popular de intalnire pentru turisti si localnici, marcand inceputul Traseului Regal, spre sud. Spatiul amplu al pietei este dominat de Coloana Regelui Sigismund III Vasa, cel care a mutat capitala, de la Cracovia la Varsovia, in secolul al XVI-lea. La 1 septembrie 1944, in perioada Revoltei de la Varsovia, sculptura a fost demolata de catre germani, iar statuia de bronz a regelui, puternic avariata.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [AUG-2022] Coloana a fost reconstruita apoi in anul 1949. Astazi, pe coloana confectionata din granit, care in trecut era din marmura rosie, se ridica mandra statuia de bronz a regelui Sigismund, imbracat in armura si purtand intr-o mana o cruce, iar cu cealalta manuind o sabie.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [AUG-2022] Coloana a fost reconstruita apoi in anul 1949. Astazi, pe coloana confectionata din granit, care in trecut era din marmura rosie, se ridica mandra statuia de bronz a regelui Sigismund, imbracat in armura si purtand intr-o mana o cruce, iar cu cealalta manuind o sabie.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [AUG-2022] Piata Centrului Vechi (Rynek Starego Miasta), plina cu terase asezate in mijlocul acesteia si cladiri foarte frumos decorate, galerii de arta si magazine cu suveniruri.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [AUG-2022] Piata Centrului Vechi (Rynek Starego Miasta), plina cu terase asezate in mijlocul acesteia si cladiri foarte frumos decorate, galerii de arta si magazine cu suveniruri.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [AUG-2022] Piata Centrului Vechi (Rynek Starego Miasta), plina cu terase asezate in mijlocul acesteia si cladiri foarte frumos decorate, galerii de arta si magazine cu suveniruri.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [AUG-2022] Totodata pe una dintre laturi functioneaza Muzeul de Istorie si pe alta se gaseste Muzeul de literatura Mickiewicz.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [AUG-2022] Totodata pe una dintre laturi functioneaza Muzeul de Istorie si pe alta se gaseste Muzeul de literatura Mickiewicz.
[50 PMA, fără bonus]
P18 [AUG-2022] Totodata pe una dintre laturi functioneaza Muzeul de Istorie si pe alta se gaseste Muzeul de literatura Mickiewicz.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [AUG-2022] Tot in orasul vechi am descoperit catedrala romano-catolica Sf. Ioan, una dintre cele trei mari catedrale din oras, care a servit ca loc de incoronare si inmormantare pentru ducii de Masovia. In 1944, nemtii au introdus in catedrala un tanc incarcat cu explozibil, distrugand o mare parte din cladire. Mai tarziu catedrala a fost aruncata in aer fiind distrusa in proportie de 90%. A fost reconstruita dupa razboi.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [AUG-2022] Langa Catedrala Sf. Ioan exista un alt lacas sfant, Biserica Iezuita, construita la inceputul sec. al XVII-lea. Si aceasta a fost distrusa de mai multe ori, renascand din cenusa.
[50 PMA, +BONUS]
P21 [AUG-2022] La granita dintre orasul vechi si cel nou se afla fortificatia orasului cunoscuta sub numele ,,Barbican”, avand forma unui bastion semicircular cu trei nivele, intinzandu-se de-a lungul a 14 m, la o altitudine de 15 m, dispunand si de o extensie de 30 m de la zidurile exterioare.
[0 PMA, fără bonus]
P22 [AUG-2022] Barbican-ul a fost in mare parte distrus in timpul celui de-al Doilea razboi mondial, ca majoritatea cladirilor din Orasul vechi. A fost apoi recladit intre anii 1952 - 1954, iar ca material de constructie au fost utilizate caramizile din cadrul cladirilor istorice demolate ale oraselor Nysa si Wroclaw.
[0 PMA, fără bonus]
P23 [AUG-2022] Barbican-ul a fost in mare parte distrus in timpul celui de-al Doilea razboi mondial, ca majoritatea cladirilor din Orasul vechi. A fost apoi recladit intre anii 1952 - 1954, iar ca material de constructie au fost utilizate caramizile din cadrul cladirilor istorice demolate ale oraselor Nysa si Wroclaw.
[0 PMA, fără bonus]
P24 [AUG-2022] Barbican-ul a fost in mare parte distrus in timpul celui de-al Doilea razboi mondial, ca majoritatea cladirilor din Orasul vechi. A fost apoi recladit intre anii 1952 - 1954, iar ca material de constructie au fost utilizate caramizile din cadrul cladirilor istorice demolate ale oraselor Nysa si Wroclaw.
[0 PMA, fără bonus]
P25 [AUG-2022] Barbican-ul a fost in mare parte distrus in timpul celui de-al Doilea razboi mondial, ca majoritatea cladirilor din Orasul vechi. A fost apoi recladit intre anii 1952 - 1954, iar ca material de constructie au fost utilizate caramizile din cadrul cladirilor istorice demolate ale oraselor Nysa si Wroclaw.
[0 PMA, fără bonus]
P26 [AUG-2022] Barbican-ul a fost in mare parte distrus in timpul celui de-al Doilea razboi mondial, ca majoritatea cladirilor din Orasul vechi. A fost apoi recladit intre anii 1952 - 1954, iar ca material de constructie au fost utilizate caramizile din cadrul cladirilor istorice demolate ale oraselor Nysa si Wroclaw.
[0 PMA, fără bonus]
P27 [AUG-2022] Barbican-ul a fost in mare parte distrus in timpul celui de-al Doilea razboi mondial, ca majoritatea cladirilor din Orasul vechi. A fost apoi recladit intre anii 1952 - 1954, iar ca material de constructie au fost utilizate caramizile din cadrul cladirilor istorice demolate ale oraselor Nysa si Wroclaw.
[0 PMA, fără bonus]
P28 [AUG-2022] Barbican-ul a fost in mare parte distrus in timpul celui de-al Doilea razboi mondial, ca majoritatea cladirilor din Orasul vechi. A fost apoi recladit intre anii 1952 - 1954, iar ca material de constructie au fost utilizate caramizile din cadrul cladirilor istorice demolate ale oraselor Nysa si Wroclaw.
[0 PMA, fără bonus]
P29 [AUG-2022] Barbican-ul a fost in mare parte distrus in timpul celui de-al Doilea razboi mondial, ca majoritatea cladirilor din Orasul vechi. A fost apoi recladit intre anii 1952 - 1954, iar ca material de constructie au fost utilizate caramizile din cadrul cladirilor istorice demolate ale oraselor Nysa si Wroclaw.
[0 PMA, fără bonus]
P30 [AUG-2022] Stadionul National se vede in departare in partea dreapta, iar in stanga o parte din Castelul regal.
[0 PMA, fără bonus]
P31 [AUG-2022] Stadionul National se vede in departare in partea dreapta, iar in stanga o parte din Castelul regal.
[0 PMA, fără bonus]
P32 [AUG-2022] Dupa o plimbare pe zidurile fortificate, am intrat in Orasul nou, indeptandu-ne spre Multimedia fontain parc. Mi-a placut aranjamentul floral care reprezenta o sirena, aseamanatoare cu cea din Piata Centrului vechi, avand in maini sabia si scutul.
[0 PMA, fără bonus]
P33 [AUG-2022] Dupa o plimbare pe zidurile fortificate, am intrat in Orasul nou, indeptandu-ne spre Multimedia fontain parc. Mi-a placut aranjamentul floral care reprezenta o sirena, aseamanatoare cu cea din Piata Centrului vechi, avand in maini sabia si scutul.
[0 PMA, fără bonus]
P34 [AUG-2022] Fantana are jeturi de apa frumos colorate, iar in weekend se poate urmari aici un spectacol de lumina, sunet si apa, insotit de lumini laser. Iarna, luminile danseaza in locul jetului de apa, iar spectacolele sunt insotite de muzica de Craciun.
[0 PMA, fără bonus]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [1 - 34] din total 34 FOTOGRAFII Descoperă Varșovia și împrejurimile / VARȘOVIA — by geani antodoar poze atașate articolului Varsovia, intre orasul vechi si cel nou
  • NOU! Toate pozele încărcate de geani anto pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.029811143875122 sec