ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.01.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.07.14
STATUS: CONSUL
LUNA
JAN-2020
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Ospitalitate și mâncare bună la Hanul Haiducilor de la Obârșia Lotrului

TIPĂREȘTE URM de aici

Cu mare plăcere am să scriu articolul cu numărul 100 despre Hanul Haiducilor de la Obârșia Lotrului, pentru că ne-a plăcut tare mult. Dar înainte de a ajunge la han trebuie să vă spun cum am ajuns.

După ce ne-am băut cafeaua la vila La Maria, am plecat în plimbarea noastră prin munți să vedem dacă mai găsim zăpadă :p.

Traseul a fost Tg. Jiu – Petroșani – Obârșia Lotrului – Voineasa – Rm. Vâlcea – București, cu opririle de rigoare, de admirat natura, de văzut sau vizitat obiective sau pentru masa de prânz.

Drumul de la Tg. Jiu până la Hunedoara, prin Defileul Jiului a fost foarte bun (este proaspăt reabilitat) și liber... liber... :p Ne-am oprit și am vizitat Mănăstirea Lainici, am revăzut ansamblul mănăstiresc și am aprins și noi câte o lumânare...

Din Petroșani ne-am abătut 7 km în Munții Parâng până la Hotel Rusu. Drum bun, asfaltat, pe alocuri cam strâmt, dar importat este că se ajunge ușor până sus pe platou unde sunt două instalații de telescaun... asta pentru doritorii de plimbare sau schiat... zăpadă nu era... dar nici aglomerat.

Noi știam de Cabana Rusu aici în Parâng... acum este Hotel Rusu, bine întreținut, frumos amenajat și ocupat 100%, dar în zonă sunt mai multe pensiuni pentru cazare... asta pentru iubitorii de munte, indiferent de anotimp.

Ne-am continuat drumul spre Obârșia Lotrului pe DN7A cu inima strânsă pentru că nu aveam nici o informație despre cum este drumul. Prima mașină întâlnită... un localnic, l-am întrebat cum este drumul?!... curățat, nici o problemă... mai sunt gropi... dar mergeți încet... !!!

Noi ne făceam griji de starea carosabilului... nici de-cum la drum plin de zăpadă!!!

Până la granița cu județul Vâlcea drumul este spart, plin de gropi pe alocuri:(... și nămeți de zăpadă pe margini... noroc că eram singuri pe drum... încet și cu atenție am depășit și partea proastă a drumului, dar a compensat cu frumusețea naturii... pădure de brazi îmbrăcată în zăpadă ce strălucea pe alocuri în razele soarelui de iarnă... :)

De cum am trecut în județul Vâlcea drumul este ca-n palmă până la Obârșia Lotrului, de aici până la Brezoi mai este ros asfaltul... dar nu așa de rău...

Am trecut de intersecția cu Transalpina, drumul este blocat atât cu parapeți de beton... cât și de zăpadă și am ajuns la Obârșie... cam pustiu... dar noi am intrat la han să mâncăm... îl știam dar acum i-am trecut pragul!!!

Hanul Haiducilor este cotat la 3* și asigură cazare și masă. Despre cazare nu pot spune decât ce am văzut la recepție, că deține camere sigle sau duble cu prețuri diferite în timpul sau la sfârșitul săptămânii... 200 lei sau 250 lei camera dublă... :p

Este înconjurat de o pădure de brazi, are o curte generoasă unde se asigură parcarea, dar unde vara funcționează și o terasă, un loc pentru foc de tabără dar și loc de joacă pentru copii, acum protejat, în schimb copii se puteau da cu sania, curtea era acoperită de zăpadă...

Restaurantul – m-a impresionat pur și simplu, curat, cald, frumos decorat, parcă așteptă oaspeții la masă :)... se află la parterul clădirii cu intrare directă pe terasa ce înconjoară salonul interior. Se poate intra și pe la recepție.

Mobilier din lemn masiv, fiecare scaun are câte o pernuță pentru confort, mesele aranjate pentru servirea mesei.

Este decorat în stil rustic cu farfurii din ceramică de diferite mărimi, picturi cu peisaje și diferite trofee de vânătoare... și cu toate astea nu dă senzația de încărcat... atmosferă foarte plăcută.

Când am intrat ne-a întâmpinat chiar bucătarul... după costumație, am bănuit noi, lucru confirmat de doamna care ne-a servit... un domn prezentabil și amabil... L-am întrebat dacă găsim și noi ceva de mâncare... cum să nu... altfel nu am mai fi aici... ;) Luați loc unde doriți și veți primi imediat meniul, doar o masă era ocupată când am intrat noi!

Am primit imediat meniul, pe care l-am răsfoit cam mult pentru că nu ne hotăram ce să comandăm. Destul de bogat meniul, aperitive, ciorbe, mâncăruri gătite, grătare, garnituri, salate și desert. Băuturi de toate felurile și pentru toate gusturile, dar și prețurile sunt pe măsură... spre măricele, dar nu ne-am mirat... ;) eram în inima munților!!!

Până la urmă am comandat o ciorbă de văcuță și una de fasole cu costiță afumată, fiecare la 18 lei, două porții de păstrăv prăjit în mălai cu mujdei de usturoi, 27 lei porția și mămăliguță, un pahar de vin alb și o sticlă de apă minerală.

Am fost întrebați dacă dorim și pâine... o porție costă 2,50 lei și conține 4 felii, am apreciat că am fost întrebați și nu ne-a trezit cu pâinea pe masă...

Ciorbele le-am primit imediat, calde și gustoase... și până a venit peștele eu am dat o tură prin restaurant, pe terasă... să mai fac câteva poze.

Peștele prăjit, două movilițe de mămăliguță, o ceșcuță cu mujdei, o jumătate de lămâie, aranjate toate pe un fund de lemn... arăta foarte bine, iar de gustos nu mai spun... ne-am lins pe degete... iar vinul alb a mers ca uns, pentru mine... șoferul doar apă;)... Pentru desert nu a mai fost loc... poate altădată... pentru că oferta era destul de generoasă și la capitolul ăsta...

Toată consumația noastră a costat 121 lei, am primit bon fiscal și am achitat numerar.

Semnal la telefon nu am avut deloc iar despre internet ce să mai zic... wi-fi nici vorbă... =)) a râs bucătarul când l-am întrebat cum se descurcă?!... cam greu, doar Orange are semnal... dar, aveți timp pentru masă... pentru socializare... ca-n reclama ”nu avem wi-fi, vorbiți între voi”... =))

Am vizitat și toaletele, impecabile... curate, cu toate cele necesare...

Foarte bine ne-am simțit, ne-a plăcut atmosfera caldă și ospitalitatea gazdelor, am mâncat mult, bun, gustos și rezonabil ca preț... am zis noi.

După o masă copioasă, călătorului îi stă bine cu drumul, dar asta după ce ne-am plimbat un pic prin curtea hanului, ne-am făcut siesta, am admirat brazii plini de zăpadă și am plecat spre Voineasa și de aici spre casă...

Până la Voineasa ne-am mai oprit la un derdeluș, unde copii fericiți de dădeau cu sania... iar părinții stăteau liniștiți la soare și urmăreau tot spectacolul... aici era o atmosferă de iarnă... și tot aici era un pic de aglomerație... în rest a foarte lejer drumul...

Ne-am încărcat bateriile după plimbarea asta, am avut noroc de vreme frumoasă de iarnă, am găsit și zăpadă și ne-am ospătat foarte bine la Hanul Haiducilor.

Recomand Hanul Haiducilor dacă ajungeți pe la Obârșia Lotrului, merită să-i treceți pragul pentru bucatele alese și ospitalitatea gazdelor.

Toate cele bune.


[fb]
---
Trimis de ANILU in 30.01.20 16:02:44
Validat / Publicat: 30.01.20 16:45:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VIDRA & OBÂRȘIA LOTRULUI.

VIZUALIZĂRI: 2450 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Pe drum spre Obârșia Lotrului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

krisstinna [30.01.20 18:41:54] »

@ANILU: La cât mai multe vacanțe, drumeții și articole!

Să va fie de bine!

crismis [30.01.20 18:56:11] »

@ANILU: Hmm... Arată bine hanul ăsta, cred că și cazarea e ok. Și are și restaurant... Numai bun de o mini-vacanță!

Să vă fie de bine!

nicole33 [30.01.20 20:24:41] »

@ANILU:

Să vă fie de bine și masa și plimbarea!

La mai multe vacanțe și articole!

Semnal la telefon nu am avut deloc iar despre internet ce să mai zic... wi-fi nici vorbă... a râs bucătarul când l-am întrebat cum se descurcă?!... cam greu, doar Orange are semnal... dar, aveți timp pentru masă... pentru socializare... ca-n reclama ”nu avem wi-fi, vorbiți între voi”...

Uneori mai trebuie să luăm o pauză de la toată tehnologia asta de care am devenit dependenţi

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adrianaglogo [31.01.20 00:28:38] »

@ANILU: Noi am avut o experienta neplacuta cu Hanul haiducilor: in iunie anul trecut am rezervat acolo 2 camere pt o noapte de cazare, prin booking. Cand am ajuns acolo, o aglomeratie de nedescris.

Se sarbatorea ziua silvicultorilor.

Nici gand sa primim camerele.

Absenta semnalului a fost un mare neajuns in acea conjunctura... Cu greu am vorbit , de pe teleonul sefei de sala, cu cineva de la booking.

ANILU [31.01.20 09:24:48] »

@krisstinna: Mulţumesc frumos!

ANILU [31.01.20 11:37:07] »

@crismis: Mulţumesc!

Nouă ne-a plăcut din ce-am văzut şi testat la restaurant.

Cât am servit noi masa, restaurantul s-a umplut şi veneau şi pentru cazare cu rezervare.

Şi cred că este frumos aici indiferent de anotimp.

ANILU [31.01.20 14:49:20] »

@nicole33: Mulțumesc pentru aprecieri, urări și ecou.

Nu mă număr printre cei dependenți de telefon... dar a ajuns un rău necesar și constat câteodată ce înseamnă să nu meargă... aici l-am folosit doar pentru poze...

Nu-mi place când suntem la masă să stăm cu ochii în telefon... dar câteodată... este necesar.

ANILU [31.01.20 14:55:17] »

@adrianaglogo: Îmi pare rău de pățania cu rezervarea camerelor, poate a fost o neînțelegere, un caz izolat... era sărbătoare pentru ei...

Și cum ați rezolvat cu cazarea până la urmă? Poate ați scris și nu am citit eu.

Nu știu cum merge treaba la cazare, eu am apreciat și i-am lăudat pe partea de restaurant.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adrianaglogo [31.01.20 15:00:19] »

@ANILU: Am gasit camere in apropiere, la hotel Alpin, am scris despre el (vezi impresii).

Rezervarea noastră era de vreo 2 luni, probabil cu evenimentul acela au ignorat-o, pur si simplu!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
secre1967 [18.02.20 14:24:59] »

@ANILU: bravo! Merita vizitat

mishu [23.03.20 16:40:44] »

@ANILU: Locul arata primitor, voi ati fost multumiti, asa ca felicitari, votat cu mare drag.

ANILUscris / TELEFON [23.03.20 17:42:14] »

@mishu: Mulțumesc!

Știi doar că orice plimbare se încheie la masă... restaurant... terasă... un loc unde să mănânci și să te simți bine.

Și aici la han noi am găsit ceea ce ne doream... ospitalitate... atmosferă și mâncare bună.

Toate cele bune!

secre1967scris / TELEFON [23.03.20 18:09:40] »

@ANILU: Mă minunez cât de bine stii sa transmiti tot ce ai admirat si gustat. De fapt, cand povestești pe unde călătorești e ca si cum as fi cu tine.

Bravo! La cât mai multe

emil.racovita123scris / TELEFON [29.04.22 22:22:11] »

@crismis: mai bine nu!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, ANILU, crismis, emil.racovita123, mishu, secre1967
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Vidra / Obârșia Lotrului?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.09703516960144 sec
    ecranul dvs: 1 x 1