ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.11.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Chitila [IF]
ÎNSCRIS: 08.07.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2019
DURATA: 1 zile
team-building
21 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Amintiri din copilarie

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

"Stau câteodată și-mi aduc aminte ce vremi și ce oameni mai erau în părțile noastre pe când începusem și eu, drăgăliță-Doamne, a mă ridica băiețaș la casa părinților mei, în satul Humulești, din târg drept peste apa Neamțului; sat mare și vesel, împărțit în trei părți, care se țin tot de una: Vatra satului, Delenii și Bejeni. "

Si cum sa nu iti aduci aminte de copilarie?

Am trecut prin Targul Neamt luna trecuta cu colegii... cineva a avut buna inspiratie sa oprim autocarul la Humulesti lui Creanga. Adresa exacta:Str. Ion Creanga nr. 8, loc. Humulesti, jud. Neamt. Program vizitare: zilnic: 9-17 (octombrie – martie), 10-18 (aprilie – septembrie)

Luni: inchis.

Locuri de parcare disponibile fara probleme atat pentru autoturisme cat si pentru autocare. Noi nu am achitat nimic pentru parcarea autocarului.

Personal nu mai vizitasem Casa memoriala Ion Creanga chiar din copilarie. Intrarea in obiectiv se achita la casa de bilete iar tariful este de 20 lei/adult, prescolari si elevi 5 lei, grup adulti si studenti 10 lei.

Ce am apreciat noi grupul de adulti in mod special a fost Parcul tematic "ion Creanga" aflat in imediata apropiere de casa memoriala.

Am achitat 2 lei la intrare si fara sa banuim ce urmeza am intrat cu totii razand, inca din intrarea auzi in difuzor povestile lui Creanga, daca esti atent la povestire ai impresia ca timpul te-a teleportat in amintirile scriitorului.

Fiecare coltisor din parc este amenajat cu gust si reda cate o poveste sau cate o amintire... si uite asa ai sansa sa observi Pupaza din tei, Capra cu trei iezi, Ursul pacalit de vulpe, La cirese, Punguta cu doi bani.

Si ce credeti? In afara de butafori din ipsos cu... Samrandita, cu Nica, cu Matusa Marioara, parcul mai detine, nu stiu prin ce minune a sortii pisici, mate vi care stau la poza si intocmai ca si in povestile lui Creanga se joaca nestingherite prin ograda.

Ce mi-a mai placut?

Dupa zona de poveste a parcului tematic urmeaza o zona de expozitie cu multe obiete de port popular: cosume nationale din zona Moldovei, opinci, masti populare din zona Moldovei, etc

Alaturi de lucraturile textile poti viziona si o serie de obiecte casnice si de uz agricol; razboi de tesut, fus, oale, ulcele, felinare, copaie, soba, secera, plug, fierastrau, zdrobitor de struguri si multe si marunte obiecte folositoare omului asa cum existau ele in acele vremuri.

Initiatorul parcului este o doamna pe numele ei Niculinei G., care a cumparat practic gradina de legume, lipita de casa memoriala in anul 2004. Aceasta doamna a reusit cu bani relativ putin in 4 luni sa amenajeze aceasta minunatie. S-a zbatut si a procurat animale impaiate, a comandat figurinele din ipsos, a gasit si a adus sub acelas acoperis o serie intreaga de obiecte, astfel ca ce a rezultat ne incanta noua privirea.

Nu stiu cum sa inchei, nu gasesc cuvinte potrivite care sa redea bucuria pe care noi un grup de oameni maturi am trait-o in Parcul tematic Ion Creanga...

La final de povestire il rog frumos pe Web. sa ataseze Pupaza din tei youtu.be/Hxi11SCSPyI


[fb]
---
Trimis de adrianbogdan in 02.11.19 09:29:35
Validat / Publicat: 02.11.19 10:59:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU NEAMȚ.

VIZUALIZĂRI: 486 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianbogdan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 obiecte de uz casnic
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 47400 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[02.11.19 10:57:49]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

webmaster
[02.11.19 11:07:15]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

krisstinna
[02.11.19 15:24:27]
»

“Ce-i pasă copilului când mama şi tata se gândesc la neajunsurile vieţii, la ce poate să le aducă ziua de mâine, sau că-i frământă alte gânduri pline de îngrijire. Copilul, încălecat pe băţul său, gândeşte că se află călare pe un cal dintre cei mai straşnici, pe care aleargă cu voie-bună, şi-l bate cu biciul, şi-l struneşte cu tot dinadinsu, şi răcneşte la el din toată inima, de-ţi ie auzul; şi de cade jos, crede că l-a trântit calul, şi pe băț îşi descarcă mania în toată puterea cuvântului… Aşa eram eu la vârsta cea fericită şi aşa cred că au fost toţi copiii, de când îi lumea şi pământul, măcar să zică cine ce-a zice. ”

Asta-i citatul meu preferat, ce bine ar fi să fie așa pentru toți copiii din lume. Din păcate război și foamete există in multe locuri de pe planetăiar noi trebuie să ne bucurăm de pace și sănătate, să nu ne văităm de “vacanțe eșuate” -așa cum fac unii

Bravo, Roxana, m-am simțit și eu un pic copil

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂCasa memorială & parcul tematic Ion Creangă [Humulești]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065010070800781 sec
    ecranul dvs: 1 x 1