ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.10.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 5 nopți
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
70.00%
Satisfăcător
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
89.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 18 MIN

Vacanţă plăcută la Malibu

TIPĂREȘTE

De câţiva ani buni mergem la mare în luna septembrie când vara se pregăteşte de plecare aruncând cu cochetărie peste umăr ultimele zile însorite, perfecte pentru răsfăţ la plajă şi bălăceală în valurile călduţe ale mării. Soarele este blând, apa mării păstrează căldura adunată în zilele toride, plajele nu mai sunt aglomerate, turiştii sunt parcă mai calmi, uşor melancolici... De ce să nu recunosc, în septembrie putem alege hoteluri bune pe care nu ni le permitem în plin sezon!

Anul acesta n-am avut răgazul să studiez prea mult ofertele de toamnă. Cu doar două săptămâni înainte de plecare, am avut de ales între câteva hoteluri de pe litoralul românesc, câştigător la puncte fiind hotelul Malibu din Mamaia care părea să întrunească toate cerinţele noastre: camere cu vedere la mare, demipensiune, plajă privată cu şezlonguri şi umbreluţe incluse în preţ. Puteam să-mi iau concediu doar în cea de-a doua săptămână a lunii septembrie şi mi-am dorit un sejur de 7 nopţi pe care l-am redus în cele din urmă la doar 5 nopţi pentru că hotelul Malibu nu avea camere libere decât de duminică până vineri.

Hotelul Malibu nu a participat la programul "Litoralul pentru toţi" dar a avut o ofertă specială de toamnă, valabilă între 1-14 septembrie. Am beneficiat de oferta 4 + 1 gratis şi am achitat 2700 lei pentru 2 adulţi cazaţi în cameră dublă cu vedere la mare (5 nopţi de cazare cu demipensiune-mic dejun şi prânz, acces gratuit la plaja privată şi la saunele de la centrul Spa).

Am călătorit cu trenul particular Softrans-Hyperion, cu bilete rezervate şi achitate on-line cu cardul şi am ajuns de la Bucureşti la Constanţa în două ore şi 10 minute. Curat, civilizat şi ieftin... 50 lei preţ întreg, 25 lei preţ redus pentru pensionari şi gratuit pentru studenţi. Trenul Hyperion este un prieten de nădejde pentru noi, ne-a dus şi adus de multe ori de la Braşov, Craiova, Constanţa sau din staţiunile de pe Valea Prahovei. Din păcate, Gara Constanţa, una dintre marile gări ale României, nu este este deloc prietenoasă cu turiştii, este un adevărat focar de infecţie, pasajul pietonal este insalubru, miroase îngrozitor...

De la gară am luat autobuzul 5-40 până la staţia Pescărie, aflată la cel mult 200 m. de hotelul Malibu. La întoarcerea acasă, după câteva ore de plajă şi un prânz îmbelşugat, am rugat recepţionera să ne cheme un taxi şi am ajuns într-un sfert de oră la gară (22 lei pe aparat). De fiecare dată când am avut nevoie de taxi am apelat la recepţie pentru că hotelul colaborează cu cele mai serioase firme de taximetrie din Constanţa.

Hotelul Malibu se află chiar la intrarea în staţiunea Mamaia, peste drum de Pavilionul Expoziţonal Constanţa, adresa fiind Bd. Mamaia nr. 316. Despărţit de plajă doar de faleză, hotelul Malibu se învecinează cu El Locanda Boutique Hotel, cherhanaua Pontica şi hotelul Parc. Este o zonă foarte liniştită, departe de barurile şi cluburile zgomotoase, doar traficul intens de pe Bd. Mamaia poate fi o problemă, în cazul camerelor cu vedere la stradă.

În apropierea hotelului Malibu sunt staţii de autobuz, inclusiv staţia autobuzului turistic etajat care circulă doar în sezonul estival. Până la Delfinariu sunt doar două staţii de autobuz, la telegondola care porneşte de la hotelul Perla se ajunge pe jos în cel mult 10 minute. Satul de vacanţă şi Aquaparcul sunt destul de aproape dar primul dintre ele nu ne-a interesat iar parcul acvatic intrase în hibernare deşi afară era cald şi staţiunea Mamaia era plină de turişti ca în plină vară.

Cel mai apropiat bancomat este amplasat în incinta Pavilionului Expoziţional Constanţa. Între Malibu şi Parc se află un mic magazin de la care ne-am aprovizionat cu apă, bere şi sucuri la preţuri normale pentru Mamaia (5 lei o sticlă de apă minerală de 2l, 3-4 lei o cutie de bere sau o sticlă mică de Pepsi). Există în Mamaia şi un Mega Image cu preţuri mai mici, de oraş dar este ceva mai departe şi am considerat că nu are rost să ne pierdem timpul la cumpărături. Fructe bune, din livezile şi podgoriile dobrogene, am găsit la târgul de toamnă care s-a desfăşurat în parcarea Pavilionului Expoziţional, peste drum de hotelul Malibu.

Malibu este unul dintre hotelurile noi ale staţiunii Mamaia, fiind construit în anul 2006. Ne-am amintit câ în 2006 a fost ultima vacanţă în care am închiriat un apartament în Constanţa, în zona Delfinariu. Seara luam autobuzul până la Pescărie şi ne plimbam prin Mamaia, admirând de fiecare dată noul hotel Malbu care strălucea în comparaţie cu vechile hoteluri nerenovate din staţiune. Ne-am fi dorit să stâm la Malibu dar era mult, mult prea scump pentru noi... Din 2007 a început lunga serie a vacanţelor la Marea Neagră bulgărească şi am revenit la Mamaia doar o singură dată, într-o minivacanţă de Rusalii.

Am ajuns la hotel pe la ora 13,30 şi am primit imediat camerele rezervate, o cameră dublă pentru mine şi soţul meu şi un apartament pentru fiul nostru şi bunici în care s-au răsfăţat doar bunica şi nepotul, bunicul fiind reţinut acasă de probleme gopodăreşti, apărute cu doar câteva zile înaintea plecării. Nu am putut renunţa la apartament pentru simplul motiv că nu mai erau camere duble cu vedere la mare în perioada dorită de noi.

Tânara recepţioneră, drăguţă şi amabilă, ne-a spus că ne-au fost rezervate camere alăturate dar nu sunt încă pregătite. Ne-a întrebat dacă acceptăm un apartament şi o cameră la etajul 4, ambele cu cu vedere la mare, singura problemă fiind poziţionarea în capetele opuse ale coridorului. Le-am văzut, ne-au plăcut şi le-am acceptat imediat, bucuroşi că am fost cazaţi atât de repede! Am primit imediat şi brăţările colorate pe baza cărora am beneficiat de toate serviciile incluse în preţ.

Personalul de la hotelul Malibu, începând cu recepţia, restaurantul, cameristele şi până la tinerii care au grijă de plaja privată, merită numai cuvinte de laudă. Cu toţii sunt amabili, permanent cu zâmbetul pe buze şi dornici să fie de ajutor turiştilor. Datorită lor ne-am simţit foarte bine în vacanţa petrecută la hotelul Malibu din Mamaia! Nu i-am auzit niciodată rostind "nu se poate"... am fost cazaţi mai devreme, am păstrat apartamentul în ziua plecării până la ora 15 fără a fi taxaţi suplimentar, am mâncat de prânz după ce ne-am cazat deşi prima masă plătită era micul dejun din cea de-a doua zi de cazare, am plecat de la micul dejun cu o ceaşcă de cafea pe care am savurat-o la prânz pe balcon şi cu un măr sau o pară pe care le-am ronţăit pe plajă, am luat prânzul mamei la pachet în ultima zi pentru că nu a venit la masă şi trebuia musai să mânânce pe drum. Dar de fiecare dată am întrebat dacă se poate, am zâmbit şi am spus vă rog şi mulţumesc... nu am fost refuzată niciodată!

Pentru camerele cu vedere la mare se plăteşte în sezon un supliment de 50 lei pe zi. L-am plătit şi noi în septembrie deşi păşisem în perioada de extrasezon dar cum hotelul era aproape plin, n-am avut nimic de cârcotit pentru că voiam să- mi asigur vederea la mare.

Hotelul Malibu are parter şi 6 etaje, la parter fiind recepţia, lobby-barul, restaurantul şi sala de conferinţă Callatis cu 100 de locuri. Hotelul dispune de 4 săli de conferinţă, cea mai mare dintre ele, Sala Ovidiu cu 250 de locuri, fiind amplasată la etajul 1. La utimul etaj se află cele două săli mici, Tomis cu 90 de locuri şi Histria cu 34 de locuri, alături de un mic centru Spa cu saună umedă şi uscată, saloane de masaj şi cabinete de cosmetică. Turiştii cazaţi la hotelul Malibu au acces gratuit la saune, este suficient să anunţi la recepţie cu o jumătate de oră înainte pentru a fi pornite saunele. Fiul meu a mers în fiecare zi la sauna umedă şi a fost foarte mulţumit. Pentru masaj şi proceduri cosmetice se plăteşte separat şi este necesară programare.

Turiştii au la dispoziţie 152 de camere şi apartamente, cu vedere la mare sau la lacul Tăbăcărie. Aproape toate camerele au balcoane, excepţie fâcând câteva camere triple. Am preferat să plătesc în plus pentru vederea la mare nu numai pentru că îmi doream să văd, să miros şi să ascult Marea în fiecare clipă din scurta mea vacanţă dar şi pentru a avea parte de liniştea de care am atât de multă nevoie. Nu aş alege niciodată o cameră cu vedere spre lacul Tăbăcărie, adică spre Bd. Mamaia, atât de zgomotos şi intens circulat! Sincer, dacă nu găseam camere cu vedere la mare, mă orientam spre alt hotel...

Intrarea principală a hotelului este direct din Bd. Mamaia. Pe această parte se află parcarea, gratuită şi păzită, care mi s-a părut cam mică faţă de capacitatea hotelului dar n-a prezentat niciun interes în cazul nostru. Există ieşire spre faleză, dincolo de care se află plaja privată a hotelului.

Holul circular în care se află recepţia şi lobby-barul are un aspect uşor demodat în comparaţie cu designul modern al camerelor şi restaurantului care au fost reamenajate recent. Mi-au plăcut ferestrele mari, scara interioară spiralată, candelabrul uriaş de cristal care coboară de la etajul 1, acvariul cu peşti, televizoarele moderne... Ar fi suficient deocamdată să se renunţe la decorurile din flori artificiale şi la vasele cu plante din plastic, neinspirat intercalate între plantele naturale. Câteva tablouri cu peisaje marine şi vreo două fotolii colorate ar înviora atmosfera din holul hotelului!

Există două lifturi care au făcut faţă chiar şi în intervalele orare mai aglomerate.

Am fost cazaţi într-o cameră dublă cu pat matrimonial, spaţioasă, curată, bine aerisită şi foarte luminoasă. Uşa de la camere se descuie cu cheie normală şi nu este nevoie de cartelă pentru energie electrică. Din punctul meu de vedere este mult mai bine aşa, nu mai alergi pe la recepţie cu cartelele care fac fiţe întruna. În plus, când plecăm din cameră putem lăsa aerul condiţionat pornit, putem lăsa la încărcat telefoane, tablete şi alte nebunii pe care le cărăm după noi în vacanţe. Dezavantaj... am avut o singură cheie de cameră, deci trebuia să ne aşteptăm unul pe altul.

De pe palier, se intră într-un holişor care are pe peretele din stânga un cuier pentru haine şi în partea dreaptă, uşa de la baie. Camerele, renovate anul trecut, sunt zugrăvite în nuanţe calde de crem şi vernil pal. Mi-a plăcut tare mult că au fost aduse în interior culorile mării şi nisipului: perdele albe, două rânduri de draperii, una verde şi una bej, mochetă verde, scaune turcoaz...

La hotelul Malibu, camerele sunt mult mai înalte decât camerele obişnuite de bloc. Dincolo de ferestrele uriaşe, ne aştepta Marea, gătită într-un incredibil albastru degrade!

Mobilierul din pal deschis la culoare este nou, modern şi funcţional. Patul matrimonial, încadrat de două noptiere cu sertare, este foarte mare, cu saltea de bună calitate, câte două perne comode de persoană, pilotă uşoară, mare cât patul şi aşternuturi din damasc alb, impecabile.

Pe peretele dinspre baie se află un dulap cu două uşi placate cu oglindă în care am găsit suficiente umeraşe, seiful care poate fi folosit gratuit, două halate de baie din frotir alb, papuci de unică folosinţă, trusă de cusut, bureţel de silicon pentru încălţăminte. Dulapul este încadrat de un corp cu rafturi şi de un dulăpior care maschează estetic minibarul, plin cu apă, sucuri, băuturi alcoolice şi cronţănele de care nu ne-am atins. Minibarul răceşte foarte bine, ne-a fost de folos pentru sticlele cu apă şi cutiile cu bere şi sucuri cumpărate de la magazinaşul vecin dar este destul de zgomotos, motiv pentru care l-am redus la tăcere în timpul nopţii.

Televizorul cu ecran plat, de dimensiune medie, este montat pe peretele din faţa patului, deasupra unui corp de mobilier foarte interesant care poate juca, la nevoie, rolul de birou. Blatul din pal este mărginit într-o parte de o oglindă în spatele căreia se află câteva rafturi pe care pot fi aşezate diverse obiecte. Sub blat se află câteva sertare încăpătoare şi un taburet. Am găsit, rânduite pe acest original corp de mobilier, telecomenzile pentru televizor şi aparatul de aer condiţionat, două pahare de apă în folie de plastic, pix şi hârtie de scris, desfăcătorul de sticle, telefonul fix, mapa cu pliantele de prezentare a hotelului şi o veioză mare.

Mobilierul camerei este completat de un suport pliant pentru bagaje. şi de o măsuţă cu două scaune comode, cu spătar, îmbrăcate într-un material textil verde-turcoaz, asortat cu mocheta verde şi cu draperiile. Pe măsuţă erau aşezate, pe o tăviţă din inox, alte două pahare din sticlă, cu picior şi două prăjiturele ambalate, gen Măgura.

În cameră există multe prize şi corpuri de iluminat, bine amplasate, foarte utile fiind aplicele cu braţ mobil, montate deasupra noptierelor. Seara se aprind automat becurile pe toate balcoanele, scăldând hotelul într-o lumină plăcută.

Aparatul de aer condiţionat nu l-am pornit pentru că am avut parte de o vreme minunată de sfârşit de vară. Am observat prezenţa caloriferului mare, montat sub fereastră, care ne-a reamintit că hotelul Malibu este deschis tot timpul anului.

Baia, nici prea mică nici prea mare, este curată şi dotată cu tot ce trebuie dar nu a fost renovată odată cu camera. Nu este nimic deranjant dar dacă te uiţi cu atenţie poţi găsi mici semne ale trecerii timpului:oglinda ciobită la un colţ, uscătorul de păr bandajat cu scotch, un pic de rugină şi ceva depuneri de calcar. Repet, impresia generală este bună dar prin comparaţie cu camera care este fără cusur, pare că baia este în aşteptarea unor haine noi.

Baia este dotată cu cabină de duş, cam înghesuită, din care lipseşte un suport pentru săpun şi şampon. Există calorifer port- prosop, uscător de păr, câte trei prosoape albe pentru fiecare plus un prosop aşezat pe jos, în faţa cabinei de duş. Am găsit săpun lichid, flacoane cu şampon şi gel de duş, săpunele mici, hârtie igienică.

Pe balcon se afla un singur scaun, ar fi necesară o măsuţă cât de mică şi un uscător pentru costumele de baie. E drept, unitatea externă a aparatului de aer condiţionat este aşezată pe jos şi ocupă mult din spaţiul balconului. Lipseşte plasa de insecte dar nu ne-au vizitat ţănţarii sau muştele. Pentru noi, cu toate lipsurile constatate, balconul a fost locul în care am petrecut clipe minunate, în zori de zi, la apus sau seara când ascultam vocea Mării şi priveam luminile aprinse ale hotelurilor înşirate de-a lungul ţărmului, până la Năvodari.

Apartamentul spaţios în care au fost cazaţi bunica şi nepotul are living, dormitor şi o singură baie. Se intră direct în living care este dotat cu canapea extensibilă, fotoliu, măsuţă rotundă şi originalul corp-birou sub care se află minibarul. Nu lipsesc suportul pliant pentu bagaje şi cuierul pentru haine. Mama a dormit foarte bine în living fără să întindă canapeaua.

Trecerea spre dormitor se face printr-un holişor în capătul căruia se află baia, identică cu baia camerei noastre. Dormitorul este foarte plăcut, cu mult spaţiu liber, singurele piese de mobilier fiind patul matrimonial imens, încadrat de noptiere, dulapul cu uşi placate cu oglindă şi cele două scaune turcoaz. Pe holişorul dintre camere se află un dulap mai mic în care am găsit pilota, pernele şi lenjeria pentru canapeaua extensibilă.

Ambele camere ale apartamentului sunt dotate cu televizoare montate pe perete, aparate de aer condiţionat şi calorifere. În plus faţă de camera dublă, am găsit în apartament un aparat cu pastile contra ţănţarilor, o cană-fierbător, ceşti cu farfurioare, plculeţe de ceai, ness şi zahăr şi uscător de rufe pe balcon, la care am apelat şi noi. Pe măsuţa din living, în semn de bun venit, aşteptau trei prăjiturele ambalate şi trei bomboane.

Pe balconul apartamentului se află o măsuţă şi un singur fotoliu din imitaţie de ratan. Se poate ieşi pe balcon atât din living cât şi din dormitor.

Fiul meu a fost mulţumit de internetul wi-fi, disponibil gratuit în tot hotelul. Parola pentru internet am primit-o de la recepţie... "I love Malibu! "

Cameristele au trecut în fiecare dimineaţă pe la noi, în timp ce eram la plajă. În fiecare zi au aspirat mocheta, au schimbat prosoapele, au pus hârtie şi cosmetice în baie şi ne-au împrospătat rezerva de prăjiturele din camere. După trei zile au schimbat lenjeria de pat deşi le-am spus că nu este nevoie. Am remarcat curăţenia din interiorul hotelului şi din zonele exterioare (parcare, terasă, plaja privată, porţiunea de faleză care desparte hotelul de plajă).

Restaurantul cu 180 de locuri, amplasat la parter, a fost renovat şi decorat recent în nuanţe plăcute, odihnitoare. Mobierul este modern, de bună calitate, aspectul general este elegant şi tineresc în acelaşi timp. Restaurantul străluceşte de curăţenie, este luminos, peretele dinspre faleză este aproape în întregime din sticlă dar sunt ferestre la fel de mari şi pe partea opusă, spre Bd. Mamaia. Desigur, căutam mereu o masă de la care să privesc marea... Mi-a plăcut că nu se simte puternic mirosul de mâncare, nu pleci de la masă cu toate miresmele pe haine! Singurul cusur pe care l-am găsit... scaunele, extrem de comode, sunt foarte grele şi fac un zgomot neplăcut, strident când sunt mişcate pe gresie.

Terasa restaurantului, despărţită de faleză doar prin panouri de sticlă, este mobilată cu mese albe şi scaune în culori vesele, portocaliu şi verde-brotăcel. De pe mese nu lipsesc scrumierele, semn că aici este locul potrivit pentru cafea şi ţigară. Eu nu fumez, dar tot fugeam repejor pe terasă pentru a-mi savura în linişte cafeaua, cu ochii spre Marea mea iubită, răsfăţată de soarele blănd şi de adierile brizei...

În perioada 1-14 septembrie, la hotelul Malibu s-au putut rezerva doar sejururi cu demipensiune, cu mic dejun şi prânz servite sub formă de bufet suedez. Am ştiut de la bun început că prima masă va fi mic dejunul din cea de-a doua zi de cazare şi ultima masă, prânzul din ziua plecării. După ce ne-am luat camerele în primire, am întrebat la recepţie dacă putem mânca la prânz la restaurantul hotelului, fiind dispuşi să plătim suplimentar. Am fost invitaţi cu amabilitate la masă dar nu ni s-a cerut niciun ban în plus.

Micul dejun, servit între orele 8-10, a avut (aproape) de toate pentru toţi oaspeţii: două feluri de omletă, ouă fierte, crenvurşti, cârnăciori, bacon prăjit, gogoşele de cartofi, bulete de caşcaval, ciupercuţe marinate, vreo trei feluri de măsline, zacuscă, multe sortimente de mezeluri de foarte bună calitate, brânză telemea puţin sărată, 4 tipuri de caşcaval, brânză topită, unt, pate de ficat la cutii mici, peşte afumat şi marinat, legume şi fructe proaspete, seminţe, cereale, fructe confiate, compot, iaurt simplu şi cu fructe în vase mari de sticlă, miere şi trei feluri de gem. Chiflele au fost proaspete şi gustoase iar cei care doreau pâine prăjită aveau la dispoziţie prăjitoare şi vreo două sortimente de pâine feliată. Nu au lipsit în nicio dimineaţă foietajele calde, checul, biscuiţii şi prăjiturile ambalate. Ne-au plăcut orezul cu lapte şi scorţişoară şi crema de zahăr ars, servite în pahare de sticlă. Delicioase miniprăjiturile cu fructe şi ciocolată dar parcă ar fi mers mai bine la prânz.

De băut: apă, suc la dozator cu pulpă de fructe (prea dulce după gustul meu), lapte, ceaiuri diverse alături de care am găsit miere, zahăr alb şi brun, îndulcitor pentru diabetici şi lămâie feliată. Cine dorea, putea să-ţi prepare cacao cu lapte. În restaurant au fost două aparate pentru cafea care răşneau pe loc bobiţele de cafea, marca Julius Meinl. Foarte bună cafeaua, mi-a plăcut!

Am apreciat calitatea excelentă a produselor de la micul dejun, cu o singură excepţie... fructele care n-au fost prea inspirat alese. Singurele cu gust erau merele şi perele, restul parcă erau de ceară! Mai ales că fructele cu gust şi aromă de toamnă nu erau departe, aşteptau chiar peste drum de hotel, la târgul din parcarea Pavilionului Expoziţional.

Prânzul, servit între orele 13-15, a fost îmbelşugat, cu mâncare bună şi proaspătă. Am mâncat cu plăcere şi n-am avut nici cea mai mică problemă de sănătate. În fiecare zi aveam de ales între două feluri de ciorbă şi o supă pe care ni le punea în castroane chiar bucătăreasa. Ciorbele şi supele au fost ca la bunica acasă... delicioase, cu legume şi cărniţă din belşug. Fiecare îşi putea adăuga, după gust, verdeaţă, condimente, ardei iute, smântână ori crutoane. Am avut la masă ciorbă de burtă, de perişoare, de văcuţă, de fasole cu afumătură, de legume, ciorbiţe de pui şi de porc a la grec, supă de pui, de roşii, supa cremă de legume.

Multă carne de curcan, pui, vită şi porc, gătită în fel şi chip (la grătar, şniţel, la cuptor, cu diverse sosuri sau cu legume). Peşte a fost doar în prima zi. Trei-patru garnituri (cartofi prăjiţi, piure sau tărăneşti, orez, mazăre, varză călită, legume la grătar), paste, murături bune, ardei copţi, o mulţime de ingrediente din care puteai să-ţi prepari o salată după preferinţe (legume proaspete, măsline, brânză, porumb, ton, câteva sortimente de ulei şi sosuri diverse). Tot ce am mâncat a fost pe gustul nostru, cu o menţiune specială pentru tochitura dobrogeană şi saramura de pui cu mămăliguţă, ficăţeii de curcan, micii, coastele de porc şi arpioarele de pui la grătar, lasagna, chifteluţele marinate, rulada de pui, şniţelul şi cordon bleu de curcan.

Mâncarea a fost excelentă, băiatul meu a fost încântat că a găsit zilnic cărniţă de vită, foarte bine gătită. Eu nu mai pot mânca nici acum carne... a fost mult prea mult pentru mine dar eu nu sunt prietenă cu fripturile. Mi-aş fi dorit să fie peşte la fiecare masă de prânz şi mai multe feluri de mâncare fără carne, budinci, sufleuri de legume, salate.

La desert au fost doar clasicele prăjituri de cofetărie (amandine, savarine...), gutoase şi proaspete, dar au lipsit fructele, pepenii care se găsesc din belşug la început de toamnă. Parcă ar fi mers şi o îngheţată... o găseai doar contra cost, la barul de la piscină.

Aşa cum ştiam, singura băutură de la prânz a fost apa plată. Suficient pentru mine dar m-aş fi aşteptat să se ofere turiştilor apă la sticlă, nu la carafă şi la dozator! Multă lume cerea gheaţă de la bar pentru că apa din carafe se încălzea repede. Eu am preferat să-mi iau câte un pahar cu apă rece direct de la dozator.

Ospătarii au fost amabili, atenţi şi foarte harnici, debarasau şi aranjau rapid mesele, completau în permenenţă tăvile cu mâncare, aveau grijă să nu lipsească absolut nimic de la bufet.

Cine dorea, putea comanda o gamă largă de băuturi alcoolice şi nealcoolice de la barul din restaurant. Pe lângă acest bar, turiştii mai au la dispoziţie lobby-barul, situat chiar lângă recepţie şi barul de la piscină. Nu pot spune nimic despre calitatea băuturilor şi preţuri pentru că nu am apelat la niciunul dintre cele trei baruri.

Seara se putea mânca a la carte la restaurantul hotelului, contra cost. Presupun că se mânâncă bine, am văzut mulţi clienţi veniţi din afara hotelului, la prânz sau cină. Am plecat de acasă cu lecţiile făcute, hotărâtă să-i scot seara în lume pe ai mei, pe la vreo două restaurante din Mamaia şi prin Portul Turistic Tomis. Nu mi-a ieşit, m-au refuzat categoric pe motiv de prânz mult prea consistent, terminat pe la ora 15. Aşa că am făcut economie şi ne-am rezumat la un iaurt, la strugurii dulci ca mierea cumpăraţi de la târgul de peste drum sau doar la o bere rece... fiecare după pofta lui!

Am ajuns la plajă... punctul sensibil care a adus multe critici şi note proaste hotelului Malibu. Aşa cum am spus, doar faleza desparte hotelul de plajă. Porţiunea de faleză din faţa hotelului este curată, îngrijită, cu băncuţe şi vase mari cu leandrii şi palmieri. În această zonă nu sunt tarabe cu tot felul de nimicuri, miroase doar a mare, nu a a hamsii, mititei sau şaorma... În timpul nopţii, faleza este luminată şi păzită de salariaţii unei firme private de pază pe care i-am întâlnit şi în parcare şi la recepţia hotelului.

Porţiunea de plajă privată administrată de hotelul Malibu începede la faleză şi se opreşte cam la 15-20 metri de mare. Turiştii cazaţi la Malibu au la dispoziţie şezlonguri cu salteluţe şi umbrele, o piscină micuţă dar cochetă şi foarte curată, un bar şi un loc de joacă pentru copii. Prosoapele pentru piscină, mari şi curate, le-am primit de la unul dintre tinerii care au grijă de plajă. Prosoapele pot fi schimbate în fiecare zi sau chiar de două ori pe zi dacă este cazul.

Plaja privată, bine îngrijită, este dotată cu coşuri mari pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Tinerii care se ocupă de această zonă sunt amabili, zâmbitori şi permanent atenţi la nevoile turiştilor. Mi-a plăcut muzica de la beach-bar, mi-a plăcut atmosfera de vacanţă pe care o întreţin băieţii de la bar şi piscină!

În septembrie am avut şezlonguri şi umbreluţe pe alese dar în plin sezon s-ar putea să fie cam mare înghesuială pe plaja hotelului Malibu.

Plaja publică de la intrarea în staţiunea Mamaia, din zona Pescărie, pare a fi a nimănui, neîngrijită, plină de scoici sparte, ambalaje de tot felul şi mucuri de ţigară. Privită de la balcon, aceată zonă are un farmec aparte... în dreapta, dincolo de canalul ce leagă lacul Tăbăcărie cu marea, se află El Locanda Boutique Hotel şi cherhanaua Pontica, frumos luminate seara. Deasupra micului golf în care sunt ancorate bărcile pescarilor se rotesc sute de pescăruşi care cheamă soarele şi vara cu ţipetele lor ascuţite... După ce ţi-ai desfătat simţurile, privind şi mirosind Marea de la balcon, realitatea de pe plajă şi mai ales de la ţărmul mării este ca o adiere rece care risipeşte visele calde şi albastre de vacanţă. La mal, valurile au măturat tot nisipul şi a rămas doar pământ bătătorit, murdar şi plin de fragmente tăioase de scoici. Apa mării este incredibil de murdară, în golfuleţ se adună toate mizeriile posibile şi aici nu mă refer doar la algele marine... este un pericol pentru sănătatea oamenilor care au curaj să facă baie acolo!

Am întrebat la recepţie de ce plaja este în această stare de plâns, mi s-a răspuns că plaja se află în adminstrarea Regiei Apele Române, că reprezentanţii hotelului Malibu au făcut numeroase sesizări rămase fără răspuns. Am văzut că băieţii care au grijă de plaja privată încearcă să curăţe toată zona din vecinătatea hotelului. Mulţi oameni, localnici şi turişti, vin cu autobuzul din Constanţa şi se opresc la plaja publică de la intrarea în staţiunea Mamaia, zona din preajma hotelului Malibu fiind cea mai apropiată de staţia de autobuz Pescărie. Mi se pare firesc, plaja şi Marea sunt ale tuturor dar tocmai de aceea ar trebui să le respectăm, să le îngrijim, să la iubim...

M-am lungit cu comentariile dar am fost tare dezamăgită şi trebuia să spun undeva ce am pe suflet. Unde altundeva decât aici? Pe scurt, plaja privată a hotelului Malibu este foarte bine întreţinută dar este doar o oază de civilizaţie şi bun gust, înconjurată de mizerie şi nepăsare. Din punctul meu de vedere, hotelul ar trebui să administreze o porţiune mult mai mare de plajă pentru că a dovedit că o poate face foarte bine. În aceste condiţii, este dificil să acord o notă pentru plajă şi mare. Dacă aş acorda o notă mică, aşa cum sunt tentată, aş scădea nemeritat nota generală acordată hotelului. Mă voi limita să notez doar plaja privată a hotelului Malibu, care are un singur cusur... este prea mică!

Apa mării a fost caldă... desigur, am făcut baie dar mult spre stânga hotelului Malibu, după hotelul Parc. Acolo plaja era mai bine îngrijită, cu nisip fin, apa limpede şi curată...

Ne-a priit scurta vacanţă petrecută la hotelul Malibu, departe de aglomeraţia care sufocă staţiunea Mamaia chiar şi spre mijlocul lunii septembrie. Ne-am odihnit, am mâncat bine, ne-am bucurat din plin de soare şi de Mare! Ne-am plimbat prin Constanţa, ne-a plăcut atmosfera de vacanţă din Portul Tomis... ne-am plimbat prin Mamaia şi am constatat că arată bine doar privită de sus, din telegondolă...

Condiţiile foarte bune de cazare, micul dejun delicios, sălile de conferinţă de diferite dimensiuni precum şi poziţionarea excelentă, la limita dintre Constanţa şi Mamaia, în imediata vecinătate a Pavilionului Expoziţional, fac din hotelul Malibu o variantă foarte bună pentru firmele care organizează diverse evenimente şi pentru persoanele venite în interes de serviciu la Constanţa, în toate anotimpurile.

În ceea ce mă priveşte, aş reveni cu drag la hotelul Malibu pentru câteva zile de vacanţă, la început sau sfârşit de vară, cu speranţa că plaja de la intrarea în Mamaia (zona Pescărie) se va bucura de un strop de atenţie din partea Apelor Române şi va fi tratată cu respect de vizitatorii ei!


[fb]
---
Trimis de Floria in 12.10.19 18:51:34
Validat / Publicat: 12.10.19 20:21:41
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAMAIA.

VIZUALIZĂRI: 7811 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Hotel Malibu Mamaia. Zori de zi...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 47000 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    10 ecouri scrise, până acum

    alinafulg
    [12.10.19 21:18:32]
    »

    @Floria: Hotel Malibu se află în sudul stațiunii, l-am remarcat, noi am avut cazare anul acesta la început de iulie la Hotel Doina într-o suită. Sejurul a fost neasteptat de frumos mai ales ca hotelul are plajă privată iar Mamaia pe care o revedeam după aproape treizeci de ani m-a surprins plăcut. Vacante frumoase!

    webmasterX
    [12.10.19 21:22:20]
    »

    @alinafulg:

    noi am avut cazare anul acesta la început de iulie la Hotel Doina într-o suită

    Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

    Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

    webmaster
    [12.10.19 21:36:26]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    FloriaAUTOR REVIEW
    [13.10.19 09:49:35]
    »

    @alinafulg: Şi pentru noi sejurul la Mamaia a fost o surpriză plăcută. Am ales hotelul în ultimul moment din cauza programului meu care nu-mi mai permite rezervări cu ceva timp înaintea vacanţei pentru a nu fi pusă în situaţia neplăcută de a anula sau chiar a pierde banii pentru o rezervare plătită cu luni de zile în urmă. Aşa că hotelul Malibu a fost o variantă foarte bună pentru noi...

    Mamaia la sfârşit de sezon nu mi-a plăcut deloc... iarba uscată, faleza nemăturată, coşuri de gunoi pline... Autobuzul turistic etajat circula dar după capul lui, l-am aşteptat într-o seară aproape o oră în Portul Tomis după care am luat un taxi. Am mers cu telegondola, am prins un apus de soare superb peste lacul Siutghiol dar l-am admiirat prin geamurile murdare ale telegondolei...

    Concluzia mea a fost că avem hoteluri bune, cu preţuri mai mult sau mai puţin piperate, avem terase frumos amenajate, telegondolă, parc acvatic, autobuz turistic, excursii opţionale interesante dar lipseşte liantul care să le lege pe toate... grija pentru curăţenia şi aspectul general al staţiunii!

    Vacanţe frumoase alături de cei dragi!

    FloriaAUTOR REVIEW
    [13.10.19 10:10:47]
    »

    @webmaster: MUltumesc!

    crismis
    [13.10.19 11:30:20]
    »

    @Floria: Felicitări pentru acest articol atât de amănunțit și util!

    Cât despre Mamaia, eu s-a nimerit s-o întâlnesc chiar la început de sezon și nu mi-a lăsat deloc o impresie bună. Parcă toate sunt puse cu furca! S-a construit haotic, promenada geme de chioșcuri și terase cu mâncare ieftină și de slabă calitate, zgomotele stridente se întretaie din toate părțile! Foarte obositor; ieșisem să fac câțiva pași și să mă relaxez după o zi plină, dar n-am ales bine... Nici din telegondola situația nu mi s-a părut mai roz...

    Ce m-a șocat cel mai tare a fost plaja, împărțită în zone private, cu șezlongurile așezate unul lângă altul, până în mare. Și faptul că, plimbându-te pe faleză, nu mai vezi aproape deloc marea din cauza zecilor de construcții ce au apărut pe plajă.

    În rest, da, sunt câteva hoteluri bune, ca acesta despre care ne-ai povestit aici sau precum cel în care am stat eu, despre care sper să scriu într-o zi. (Mult prea) scumpe în sezon!!!

    doinagherasim*
    [13.10.19 14:19:43]
    »

    @Floria: Si mai ales, grija mare pt decibelii muzicii de pe plaja. Pe litoralul bulgaresc, doar pe la piscina mai " urla" muzica. Doar pt asta ma duc in afara sezonului, sa nu-mi sparga timpanele muzica.

    Aurici
    [14.10.19 12:37:52]
    »

    @Floria: Floria, îți apreciez foarte mult articolele. Nu mi-am făcut niciodată timp să-ți spun, am zis că nu trebuie să consumăm timpul cititorilor cu ecouri doar laudative. Dar mi se pare nedrept să nu-ți spun chiar niciodată că îmi place cum structurezi informațiile și cum ni le transmiți. Aș alege și cu ochii închiși o destinație recomandată de tine.

    Nu știu cine ține la voi familia unită, dar voiam să-ți spun și că te invidiez pentru vacanțele voastre cu 3 generații. Să fiți sănătoși, bunica să vă însoțească cât mai mulți ani de acum înainte, iar copilul să-și păstreze obiceiul și când va apărea " ea" în peisaj.

    FloriaAUTOR REVIEW
    [14.10.19 18:41:15]
    »

    @crismis: Mulţumesc! Mamaia mi-a lăsat şi mie aceeaşi impresie dar în zona hotelului Malibu am avut parte de linişte, doar în timpul zilei aveam muzică la piscină, la un volum rezonabil. Nu sunt tarabe, nu miroase a mâncare ieftină şi proastă... Doar mizeria din golfuleţul din faţa hotelului m-a deranjat.

    Cât despre preţuri... da, mi se par mari chiar şi în extrasezon dar nu prea am avut de ales! Cu toate acestea, a fost chiar o vacanţă plăcută, liniştită din care m-am întors odihnită şi relaxată.

    Vacanţe frumoase alături de cei dragi!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    FloriaAUTOR REVIEW
    [14.10.19 18:46:29]
    »

    @Aurici: Mulţumesc din suflet, Aurici! Îţi doresc cele mai frumoase vacanţe alături de cei dragi!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinafulg, Aurici, crismis, doinagherasim*, Floria
    Alte impresii din această RUBRICĂMalibu Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072550058364868 sec
    ecranul dvs: 1 x 1