ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.09.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 13 zile
prieteni
5 ADULȚI
PREȚ 6750 euro ?
cu AVIONUL (toate taxele incluse)

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 9 MIN

Magie

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

"Wooow!!! M-ai amețit complet și... mi-e frig!

Da, a fost foarte obositor dar bănuiesc că ai stiut dinainte tot programul. Dacă nu aveai doza aia a ta de nebunie nu te băgai la așa ceva! Te felicit că ai avut curajul să ieși din zona ta de confort si iată acum ne povestești aventura vietii tale. Spui că nu te-ai mai duce? Nu te cred! Cred că ai mai fi în stare încă de multe astfel de aventuri, dar organizate de tine.

Si... nu, nu esti obosit dacă ai reușit atât de repede să te aduni si să scrii primul articol!!!

Doamne câtă energie ai!!!

Aștept continuarea cu multă nerabdare! " - By Gettyy

Încep acest articol cu un citat al colegei Gettyy, comentariu postat la articolul meu „Aventura vieții”(vezi impresii) în care spuneam că nu cred că pot face ceva, ca să depășesc această excursie.

Ei bine se pare că m-am înșelat și mult mai repede decât mi-aș fi închipuit, la doar un an distanță am concluzionat că Gettyy a avut perfectă dreptate. Asta denotă faptul că există oameni care mă cunosc mai bine, decât mă cunosc eu însămi.

Dar să încep povestea despre ultimele noastre aventuri. Cum am declarat sus și tare după excursia în Patagonia, mi-a plăcut extrem de mult prin America de Sud și anul acesta eram decis să repet experiența. Dacă anul trecut am vizitat destul de amănunțit Chile și Argentina, două țări absolut fabuloase, pentru anul acesta mi-am îndreptat atenția spre Brazilia.

Brazilia pot spune cu mâna pe inimă, că mi-a întrecut cu mult, cele mai optimiste așteptări. În topul meu personal a trecut detașat pe locul întâi. Brazilia este imensă este o țară cât un continent. Brazilia are o suprafață de 8.511.000 kmp, iar ca și o comparatie Europa are 10.180.000 kmp. Deci se poate usor concluziona foarte ușor ceea ce am spus mai sus si anume că Brazilia este o țară cât un continent.

Totul a plecat de la o ofertă Air France de 400 euro biletul de avion de la Bucuresti la Rio de Janeiro. Iar am făcut prostia, pe care am declarat că nu o mai fac niciodată și anume să astept după niște prieteni, așa că am achiziționat bilete cu 440 de euro de persoană. Oricum era un preț foarte bun dat fiind distanța foarte mare, dar per total noi trei am plătit 120 de euro în plus. Prostia se plătește.

Partea cea mai grea din punct de vedere financiar era rezolvată, dar acum urma partea cea mai grea din punct de vedere al organizării. Luasem bilete pentru două săptamâni la Rio de Janeiro. Oricât de bine suna numele acestui oraș și oricât de ofertant turistic ni s-ar părea, nu aveam deloc în gând să stau atât de mult pe-acolo.

Și au început febril căutările. Ce-i interesant de văzut prin Brazilia? Aveam în cap două obiective foarte clare: în primul rând celebrele si extrem de spectaculoasele cascade de la Iguazu, despre care am auzit numai cuvinte frumoase, atât de la ghisor, cât si de la mprofeanu, dragii mei colegi de site și în al doilea rând vroiam cumva să pun cumva în practică visele copilăriei. Am fost un mare admirator al lui Don Fernando, cel care a fost un temerar francez supranumit seniorul Amazonului. Fernard Fournier-Aubry, pe numele lui adevărat, a fost un tăietor de lemne, dar și un deschizător de drumuri atât în Africa neagră, cât și în jungla Amazonului. Evident ca nu am cum, să am parte de acele aventuri uimitoare ale autorului acestui roman, dar și datorită lui, dintotdeauna mi-am dorit să ajung în jungla amazoniană.

Ei bine din acest motiv am pus-o și pe ea în planurile mele de călatorie. Timpul avut la dispoziție fiind foarte limitat, am ales doar o mică excursie în junglă de trei zile, cu plecare din orasul Manaus situat chiar în inima ei. Am găsit acolo o agenție locală cu care m-am conversat și am pus la punct toate detaliile excursiei.

La acest punct au intervenit fetele mele. Bine, dar noi nu facem deloc plajă în Brazilia? Râde lumea de noi că venim nebronzate de-acolo! Glumesc, desigur! Evident aveam foarte la îndemână varianta Copacabana. Cine nu și-ar dori să facă plajă acolo?

Totuși, eu personal, nu sunt un mare amator al plajelor din marile orașe. Aglomerație prea mare. Pentru mine plaja trebuie musai să fie într-un loc mai izolat, cu mai puțină lume.

Așa că vrând, nevrând m-am pus pe căutări. Astfel am găsit o stațiune turistică foarte chic, puțin cunoscută europenilor pe numele ei Morro de Sao Paulo. Este situată pe o insulă, în apropierea orașului Salvador de Bahia. Numai că la ei apropierea are alte coordonate. O să povestesc despre asta mai târziu.

Est, Vest, Nord, Sud. Am acoperit cât de cât marea țară Brazilia. Urma căutarea de bilete pentru zborurile interne. Am căutat atât în sensul acelor de ceasornic, dar și invers acestora. Am căutat cele mai bune prețuri, dar și cele mai bune ore. Și tot n-am găsit exact cum am dorit.

Până la urmă am urmat traseul Rio-Manaus-Iguazu-Salvador-Rio. Nu, nu vă gânditi că a fost simplu, ba chiar din contră, a fost destul de alambicat.

Primul zbor a fost Rio-Manaus de patru ore, cam cât e de la București la Lisabona. A urmat călătoria în junglă terestru-pe apă-terestru –pe apă alte patru ore.

Retur junglă –Manaus patru ore. Urma zborul spre Iguazu pe care nu l-am găsit direct, ci doar cu escală în Sao Paulo. Deci Manaus-Sao Paulo patru ore, Sao Paulo-Iguazu o oră și un pic. Colac peste pupăză cu o săptămână înainte de zbor ne este devansată ora de plecare de la 18 la 15,30, lucru care m-a făcut să pierd transferul aranjat deja din junglă și să organizez unul privat, evident cu un cost suplimentar deloc neglijabil.

Urmează zborul Iguazu-Salvador. Din nou pe căi ocolite. Iguazu-Curitiba o oră, Curitiba-Sao Paulo o oră, Sao Paulo –Salvador două ore. Nu, nu s-a terminat ziua. Fugi repede prin aeroport și caută agenția cu care am vorbit pentru transfer, deoarece urma plecarea în jumătate de oră. Drumul până în Morro de Sao Paulo iar foarte lung. Mașină-vas-mașină–vas. Măcar a meritat. Când am ajuns acolo am declarat sus și tare că e cea mai cea stațiune vizitată. În afară de cadrul natural deosebit, foarte mult a contat atmosfera de acolo. Mai multe in articolul dedicat acesteia.

După tur urmează returul, așa că iar patru ore până în Salvador, apoi zborul de numai două ore Salvador-Rio. Uraaa am ajuns în final și pe Copacabana.

A fost o experiență memorabilă. Am vizitat și minunile făcute de mâna omului, precum statuia lui Cristos din Rio de Janeiro, dar și minunile naturale precum lanțul de cascade Iguazu, unde mi-am mai îndeplinit un vis și anume zborul cu elicopterul.

Am explorat un pic jungla Amazoniană. Am admirat multe păsări frumos colorate. Sincer nu e atât de frumos ca-n Delta noastră, unde sunt concentrate o multime de păsări. Dar sălbăticia din Amazon și diversitatea animalelor de-acolo au un farmec aparte , parcă este cu totul altceva.

Am pescuit piranha. Am mângâiat un pui de cayman negru, cel mai feroce prădător din zonă. Am hrănit cu pui, un cayman negru de trei metri, prietenul ghidului nostru și poreclit de acesta John.

Am admirat delfini gri și roz. Nici prin cap nu-mi trecea faptul ca aceștia trăiesc si în apele Amazonului. Am auzit povești despre anaconda și am admirat o cobra. Am primit de la ghidul nostru indigen, lecții practice de supraviețuire în junglă.

Am înotat în apele Amazonului pline de crocodili și de piranha, dar doar în locurile indicate de ghidul nostru. Am dormit în junglă doar în hamac păziți de crocodilul John, mușcat de mici animăluțe locale, acompaniați de răgetele jaguarului, din fericire undeva departe, în fundal.

Am râs, am experimentat lucruri noi, am cunoscut oameni deosebiți, am avut si momente mai grele. Cineva din grupul nostru a experimentat un atac de panică în mijlocul junglei. Dar toate, absolut toate, reprezintă povești neprețuite.

Cum le spuneam partenerilor mei de călătorie cel mai periculos animal din junglă este țânțarul. Astfel fără a avea cumva vreo obligație, ne-am vaccinat contra febrei galbene și am primit si carnețelul aferent cu dovada, necesar în multe țări africane. Mai mult am cumpărat din Spania Malarone, un medicament preventiv contra Malariei. La noi nu există. Toate acestea au costat destul de mult, dar am preferat să nu riscăm nimic.

Mai mult ne-am dotat cu sprayuri locale contra țânțarilor, cele mai eficiente după părerea mea. Autan nu are niciun efect acolo. În junglă paturile erau sub o perdea contra țânțarilor, iar hamacul în care am dormit în junglă era la fel protejat. Așa că am scăpat aproape nevătămați din această bătălie cu țânțarii.

Am vizitat Morro de Sao Paulo o stațiune cu un vibe pozitiv. Oameni frumoși, oameni veseli, peisaje deosebite, nisip fin, mare liniștită si foarte caldă. De Copacabana mai are rost să spun ceva? Un vis devenit realitate. Diversitate, libertate, lume multă, nisip fin, valuri superbe, peisaj unic. Foarte tare.

Toată această distracție organizată strict de mine a costat 1350 euro de persoană. A inclus zborul București Rio și retur, 7 zboruri interne și 12 nopți de cazare. Cazarea a fost la hoteluri de trei-patru stele, plus o noapte în lodge și una în junglă. Excursia în junglă a fost inclusă în acest preț, restul transferurilor au fost achitate separat, la fața locului.

Mi-a plăcut mult Brazilia. Mi-au plăcut atât oameni veseli si prietenoși, cât si locurile vizitate. Știu că are renume de o țară periculoasă, dar dacă eviți locurile rău famate, nu epatezi ca să ieși în evidență, consider că nu trebuie să îți faci prea multe probleme, din acest punct de vedere.

Acesta este doar începutul unui lung șir de povestiri, pentru cei interesați. Mulțumesc!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 25.09.19 10:46:53
Validat / Publicat: 25.09.19 12:31:06
VIZUALIZĂRI: 834INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
28 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 cascada Iguazu văzută din elicopter
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68900 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

28 ecouri scrise, până acum

robert [25.09.19 11:09:19] »

rog https://www.youtube.com/watch?v=HAiHEQblKeQ

mersi frumos!

webmasterX [25.09.19 12:20:57] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

ungureanica [25.09.19 12:58:45] »

Super interesant tot ce ai prezentat. Aștept cu nerăbdare articolele viitoare. Iar pozele sunt superbe. Ne bucurăm pentru voi că ați avut toate aceste experiențe. Vă salutăm cu drag!

nrs † [25.09.19 13:01:33] »

de abia astept continuarea, iar pretul... nu am cuvinte! cand o sa am atatia bani disponibili te angajez drept consultant

Mika [25.09.19 13:06:12] »

@robert: Foarte interesantă introducerea. Brazilia este și pentru mine un vis, deocamdată neimplinit. Aștept cu interes continuarea. Felicitări!

Carmen Ion [25.09.19 13:09:00] »

@robert: Bravo!

robert [25.09.19 13:44:01] »

@ungureanica: Mersi frumos dragilor atât pentru comentariu, cât și pentru aprecieri!

Toate bune și vouă!

robert [25.09.19 13:59:31] »

@nrs: vezi că am prețuri mari, trebuie mulți litri de zaibăr!

Mersi pentru vizită si comentariu!

robert [25.09.19 14:08:16] »

@Mika: câteodată visele se mai și împlinesc.

Mersi frumos!

robert [25.09.19 14:12:38] »

@Carmen Ion: mersi frumos Carmen!

gettyy [25.09.19 14:45:36] »

@robert:

Mă bucur tare mult că am avut dreptate si... iată că aventura vietii tale nu a fost Patagonia!!! 😂

Păi cum să nu-ți placă Brazilia? Ca o mănusă ti s-a potrivit! Esti un mare nebun (în sensul bun, desigur) si nu cred că te vei opri aici. Cine stie la anul pe vremea asta despre ce ne mai povestesti?

Astept cu sufletul la gură urmatoarele articole si sper să ne povestesti cât mai multe picanterii.

Brazilia nu este ceea ce vezi, ci ceea ce simţi. Odată ce ai petrecut ceva timp aici - o săptămână, două săptămâni - prinzi vibraţia. Este cu adevărat îmbătătoare, spunea Francisco Costa - şi cred că avea dreptate, aşa-i ?

Spor la scris!

robert [25.09.19 16:33:24] »

@gettyy: sincer și io mă bucur că ai avut dreptate! Ce-ar fi viața noastră dacă nu am năzui tot mai sus, dacă nu am încerca mereu să ne depășim limitele?

Într-adevăr sunt un mare nebun și culmea m-ai cunoscut în perioada vieții când m-am mai liniștit. Dar așa îmi place mie să trăiesc la maxim.

Într-adevăr Brazilia mi s-a potrivit mănușă e exact genul de țară în care aș vrea să trăiesc. Sincer nu o duc mai bine ca noi, dar nu se vaită, ba chiar din contră se bucură din răsputeri de viață! E o energie pozitivă nemaiîntânită de mine în alt loc. Știe ce zice nenea ăsta Costa!

Mulțumesc din suflet pentru comentariu și pentru cuvintele frumoase!

webmaster [25.09.19 17:02:52] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Dana2008 [25.09.19 18:20:13] »

@robert: Wow! Wow!!! m-ai lasat fara cuvinte, m-ai imbatat cu traseele si m-ai cucerit cu fotografiile!

Felicitari!!!

Astept cu nerabdare urmatoarele articole... am si eu un roman preferat din Amazon, " I-a inghitit padurea" , mi-era dor sa-l recitesc, dar acum sunt hotarata sa iau cartea in mana.

E uimitor ca ai ajuns acolo, mie mi-ar fi frica sa dorm in hamac in jungla Amazoniana, Bravo iar!

Felicitari pentru organizarea excursiei!

Felicitari pentru articol si fotografiile minunate!

Pe curand, Robert!

krisstinna [25.09.19 18:45:32] »

@robert: Felicitări pentru curaj, vacanță, povestire, foto!

E mai ieftin decât un UAI in Belek

Bravo!!!

ANILU [25.09.19 19:04:06] »

@robert: Spectaculos!!! Felicitări pentru organizare! Chiar dacă ești un " nebun" ai multă răbdare, pentru că realizez că totuși nu este ușor să faci planul unei vacanțe braziliene.

Aștept să detaliezi toată aventura voastră braziliană.

Pozele sunt de desktop.

Mă bucur pentru voi.

Toate cele bune.

robert [25.09.19 19:31:08] »

@webmaster: mersi frumos!

mariana07 [25.09.19 21:37:48] »

Ce frumos, abia astept continuarea. Astept si eu o oferta de bilete pentru Brazilia sau Argentina pe care vreau sa le văd.

robert [26.09.19 09:02:28] »

@Dana2008: Mă bucur tare mult că ți-a plăcut povestirea mea și implicit aventurile noastre de prin Brazilia.

Într-adevar era destul de periculos prin junglă, dar nu mi-am făcut griji pentru că eram pe mâna unui indigen foarte destoinic și m-am gândit că nu ar face ceva să ne pună în real pericol. E drept pe de altă parte, că jungla e imprevizibilă!

Mulțumesc frumos de aprecieri!

O să caut și io să citesc această carte recomandată de tine, în schimb ai putea să citesti și tu Don Fernando!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
robert [26.09.19 09:09:33] »

@krisstinna: Mulțumesc frumos dragă prietenă! Da într-adevăr cu multă muncă am reușit să scot un preț bun! Ca și o comparație un circuit de genul ăsta poate costa si de trei ori mai mult!

robert [26.09.19 09:12:12] »

@ANILU: Dacă n-aș fi un pic nebun și aș fi cu picioarele pe pământ cu siguranță n-aș fi ajuns atât de departe.

Mă si gândeam acolo în junglă, dacă ne pierdem nimeni nu știe de noi. Nu aveam net ori semnal la telefon. Rătăciți în junglă scria pe noi!

Mersi frumos pentru aprecieri! Multă sănătate si să ne vedem cu bine!

robert [26.09.19 09:14:33] »

@mariana07: nu sta pe gânduri sunt două țări fabuloase. În Argentina sunt topit după mâncare, iar în Brazilia după atmosfera permanentă de sărbătoare!

Multumesc frumos pentru vizită și pentru comentariu!

sebigeanina [26.09.19 11:03:45] »

Tânar și neliniștit ca întotdeauna. Cred că a ați avut parte de un veritabil tur de forță începând de la rezervarea hotelurilor și a zborurilor până la emoțiile de fiecare zi de a ajunge la timp în aeroporturi și a nu pierde legăturile. Citit și votat cu mare drag.

mprofeanu [26.09.19 11:16:32] »

@robert: Felicitări pentru excursia ta în Brazilia!

Mă bucur că ai ajuns și la Casacadele Iguazu dar și în junglă, ...

Da, Brazilia trebuie trăită, mers acolo și atunci înțelegi cât de cât ce înseamnă ea!...

robert [26.09.19 12:07:28] »

@sebigeanina: ai mare dreptate atât în prima propoziție cât si în a doua propoz... frază pardon!

Într-adevăr am avut un adevărat tur de forță, dar incredibil pentru mine, dat fiind zona în care ne aflam, toate au mers ceas. N-am avut nicio întârziere. Dacă nu ne-ar fi schimbat orele zborlui ăla ar fi fost chiar perfect! Dar asta e! Data a-viatoare dacă va mai exista!

Mersi frumos pentru vizită și pentru comentariu!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
robert [26.09.19 12:17:36] »

@mprofeanu: Mulțumesc frumos! Am atins cam tot ce mi-am propus. Poate ar fi meritat și Sao Paulo insclus în listă, dar timpul bate-l vina! Chiar m-am împrietenit prin junglă cu niște tipi din acest oraș și mi-au vorbit foarte frumos de el!

Într-adevăr Brazilia merită vizitată în primul rând pentru oamenii de acolo si pentru starea de bine ce ți- oferă!

Părerea mea!

roth [11.10.19 22:19:37] »

@robert:

fara cuvinte... !!!

tine-o tot asa, meriti si iti place, se vede din cum povestesti.

o sa citesc tot jurnalul, si imi pun o dorinta:

SA ITI CALC PE URME... cine stie, am mai incercat odata si a iesit excelent.

robert [12.10.19 08:55:01] »

@roth: știi că eu te-am invitat să vii cu noi... Acu e foarte clar, că ai doar varianta să-mi calci pe urme. Mult succes îți doresc.

Da chiar mi-a plăcut mult e o țară, care mi se potrivește mănușă, așa cum foarte bine a remarcat și Gettyy!!!

Mulțumesc frumos de vizită și comentariu și să ne vedem cu bine.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, gettyy, mariana07, Mika, mprofeanu, robert, roth, sebigeanina
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.105812072754 sec
ecranul dvs: 1 x 1