ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.09.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
SEP-2019
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Vila Iulian, Stațiunea Parâng, restaurant cu mâncare excepțional de gustoasă

TIPĂREȘTE URM de aici

(continuare)

După ce ne-am cazat la Cabana Telescaun vezi impresii, am întebat unde putem mânca în apropiere. Am citit în prealabil despre locurile recomandate pentru mâncarea gustoasă din Stațiunea Parâng, dar trecând cu mașina în dumul nostru spre cazare, pe lângă acestea, am observat că era închis peste tot. Noi nu ne-am adus alimente pentru că eu nu gătesc atunci când plec de acasă, doar câte ceva pentru sandvișurile pe care să le luăm dimineață cu noi în drumeția spre Vârful Parângul Mare vezi impresii.

Răspunsul a venit imediat, puteți mânca la vecinii noștri, la Vila Iulian. Nu am găsit pe net nimic despre ei, am fost rezervată mai ales că nu a fost recomandată de persoanele care au scris despre trecerea lor prin Stațiunea Parâng.

Ne era foame și trebuia să mâncăm ceva consistent pentru că urma să urcăm dimineața pe munte. Când am trecut pe lângă Vila Iulian la sosire, am văzut că era un ceaun la foc, în care cineva invârtea mâncarea și primul meu gând a fost că acolo se prepară gulaș, mâncarea mea preferată.

Localizarea

Vila se află vis-a vis de Releul TV și Salvamont, înainte de a ajunge la Telescaunul Vechi, foarte aproape de Cabana Telescaun unde eram noi cazați.

Adresa

Munții Parâng, DJ709F, Domniul Schiabil Parâng, Zona IEFS, Petroșani

Vila Iulian are o terasă exterioară, unde era plin, cei cazați acolo așteptau să se termine gulașul în timp ce povesteau veseli, beau câte ceva de la barul cabanei foarte bine aprovizionat, atmosferă întreținută și de muzica Blues, cu solo-uri de chitară, ce mai, raiul pe pământ.

Mâncarea

Am intrat în restaurant, am fost impresionată de frumusețea locului amenajat atât de armonios, degaja căldură sufletească, patronul și soția dânsului au venit imediat să ne spună ce ne pot oferi de mâncare, au stat de vorbă cu noi, ne-au povestit multe, iar relaxarea s-a instalat imediat.

Ne-au spus că afară în ceaun se prepară într-adevăr gulaș, dar mai trebuie să fiarbă două ore până este gata. Au spus că fierbe minim patru ore. Nouă ne era foame, nu mai voiam să așteptăm și ne-am așezat la masă.

Am mâncat o ciorbă de fasole cu ciolan afumat, cu multă carne, cu salată de ceapă roșie și ardei iute murat. Am primit un castron de ciorbă ca să ne servim noi... și ne-am servit de câteva ori. Era atât de bună ciorba, nu ne puteam opri din umplut farfuria iar și iar, aproape că ne-am săturat.

A urmat felul doi, ciulama de hribi cu mamaligă cu smântână și brânză de burduf. Am primit tot un castron din care să ne servim... un gust care îți lua mințile, nu știu unde a intrat atâta mâncare, dar nu puteam pune stop umplerii farfuriei.

După ce am terminat de mâncat, am primit din partea casei o farfurie cu un chec cu fructe.

Am mai băut o bere și 50ml Jagermaster.

Abia ne-am ridicat de la masă. Credeam că nu o să dormim bine după atâta haleală. Nici poveste. N-am avut nicio probelmă cu digestia. Bucătăreasa este foarte bună!

Tot festinul ne-a costat 90 lei.

Dezmățul culinar s-a petrecut în sala restaurantului unde se auzea o muzică veche, bună și într-o atmosferă foarte placută.

Am ales să stăm la un fel de separeu. Mobilerul restaurantului, mesele, scaunele și băncile sunt din lemn, culoarea natur, combinat cu fier forjat. Pe scaune și bănci sunt perne pentru șezut. La geamuri sunt draperii frumos prinse cu șnur. Decorurile sunt originale, inedite. Pe lăngă tablouri, vitrina frigorifică, televizorul mare, plantele decorative, am mai văzut rafturi cu cărți și obiecte de artizanat.

Cât timp am mâncat, domnul patron a stat lângă noi și ne-a povestit ca și cum am fi fost vechi cunoștințe. Am întâlnit oameni faini acolo, sufletiști, darnici, ospitalieri.

Recomandarea

Dacă vom mai merge acolo, vom încerca să ne cazăm la Vila Iulian pentru că de mâncat cu siguranță vom mânca acolo. A fost cea mai bună ciulama de ciuperci pe care am mâncat-o în viața mea. Oamenii de acolo te fac să îțî dorești să îi revezi.

Restaurantul este deschis non - stop.


[fb]
---
Trimis de Dana2008 in 12.09.19 17:24:06
Validat / Publicat: 12.09.19 18:56:14
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL PARÂNG.

VIZUALIZĂRI: 6194 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Vila Iulian, Stațiunea Parâng, restaurant cu mâncare excepțional de gustoasă - un chec cu fructe.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46800 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmaster26 [12.09.19 18:56:32] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Masivul Parâng, MASIVUL PARÂNG" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

webmaster [12.09.19 19:49:07] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Zoazore [12.09.19 19:56:18] »

@Dana2008: Super! Dar, tu, Scoicuță, ai putut mânca atât? Că sincer, eu nu te văd în stare!

Și-arată ciulamaua aia... Woow, cum arată! Doar am mâncat, dar îmi vine să fac și eu o ciulama! Bine că mi-e lene! Chiar și checul cu fructe cere să nu-l lași pe farfurie!

Si mult, și bun, și ieftin! Și-ntr0un spațiu de mult bun-gust! Să vă fie de bine!

Dana2008 [12.09.19 21:11:57] »

@webmaster: Mulțumesc frumos!

Dana2008 [12.09.19 21:21:19] »

@webmaster26: Mulțumesc frumos!

Dana2008 [12.09.19 21:33:32] »

@Zoazore: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecoul pofticios și nu în ultimul rând pentru aprecieri!

Eu pot să mănânc foarte mult și dulciurile sunt la loc de cinste în dieta zilnică.

A doua zi, după ce am coborât de pe munte ne-am dus la restaurant și i-am spus patronului ca vrem iar ciulama de hribi. A scos punga cu hribi din congelator și a spus ca durează mai mult până prepară ciulamaua cu mămăligă, dar face grătar. I-am spus că nu putem aștepta pentru ca suntem rupți de foame. Am mâncat mici și ficat la gratar la invitația unor prieteni de acolo... ce oameni buni si darnici, atunci i-am cunoscut și ne-au hrănit din mâncarea lor.

A fost prima dată când am mâncat ciulama de hribi... au fost culesi de acolo din pădure. Ce aromă, ce gust????

Hai că mor de poftă iar.

Te pup! ????????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dana2008, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Masivul Parâng:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064850091934204 sec
    ecranul dvs: 1 x 1