ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.09.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Mediaş [SB]
ÎNSCRIS: 07.03.16
STATUS: PRETOR
LUNA
AUG-2019
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Unde mâncăm pe Valea Oltului

TIPĂREȘTE

Plecaţi la drum doar cu micul dejun servit şi cu un traseu care în condiţiile de trafic româneşti nu poate fi aproximat cu o oarecare precizie, masa de amiază depinde de zona în care te afli în momentul în care sucurile gastrice transmit semnalul de identificare rapidă a unui restaurant pe oricare dintre sensurile de mers ale şoselei ce şerpuieşte după linia Văii Oltului.

Cum consideram că odată ce virăm la dreapta spre Brezoi posibilităţile de ne linişti foamea scad, am hotărât să încercăm preparatele gătite de bucătarul restaurantului din incinta Motelului Lotru.

Cum loc de parcare în faţa terasei era dar linia continuă a drumului ne transforma în contravenienţi în cazul încălcării ei, am lăsat autoturismul în parcarea Petrom şi ne-am îndreptat spre locul ales.

Deşi restaurantul are terasă, în condiţiile de trafic românesc ale unei sărbători naţionale precum a fost cea din 15 august, papilele gustative nu vor degusta doar bunătatea produselor aduse ci şi o cantitate suficientă de gaze de eşapament, motiv pentru care am ales o masă din interiorul restaurantului.

Nu foarte arătos, cu feţe de masă a căror scrobeală – dacă exista – data de luni bune, interiorul nu a avut darul să ne dezamăgească. Zic că ăsta e un lucru bun pentru o unitate aşezată pe marginea drumului.

Cu un meniu nu foarte diversificat, lista din care puteai alege hrana se etala pe vreo două pagini. Ciorbe, feluri doi, desert, băuturi, gustări calde, preparate din peşte, salate. Aveai ceva timp de aşteptat până ţi se lua comanda...

Mi-a atras pofta ciorba de fasole cu ciolan şi medalion de porc cu ciuperci, iar Adriana a comandat ciorbă de legume şi tochitură cu mămăliguţă.

Ca o surpriză plăcută, am fost întrebaţi - de unul din cei doar doi chelneri ce făceau sport adevărat prin restaurant de la o masă la alta - dacă dorim chifle, nu ne-au fost îndesate pe gât şi pe nota de plată.

Cu un ochi critic pentru a detalia membrilor AFA oportunitatea sau recomandarea servirii mesei în acest loc, observ că nu există pe toate mesele condimente (sare, piper, ulei şi oţet) şi scobitori.

Nu mai am ce critica în momentul în care ciorba aburindă este aşezată în faţa mea. Fidel primului impuls, învârt o dată lingura în bol şi pofta de mâncare îmi creşte instant în momentul în care observ că printre boabele de fasole se află ciolan adevărat şi nu costiţă sau ciolan presat. Şi, în plus, mi s-a adus la cerere, şi ceapă roşie. Fără de care ciorba de fasole nu se poate mânca...

Atâta doar că gustul ciorbei este dat de mărar. Am trecut munţii, iar ingredientul îmi certifică asta...

Porţiile sunt generoase ca şi cantitate. La fel cum apreciativ vorbesc şi în ceea ce priveşte calitatea.

Peste tochitura cu mămăliguţă trona un ou făcut ochi şi brânză sărată iar medalionul de porc era aşezat pe două felii de pâine îmbibate cu sucul scurs în procesul de gătire. Avea un gust de şi acum îmi ling buzele!

Deşi clasificat la doar 2 stele, recomand acest restaurant dacă nu sunteţi pretenţioşi şi, mai ales, dacă doriţi să mâncaţi ceva bun.

Preţurile nu sar calul – din contră, pot spune că am fost surprins plăcut -, mâncarea este bună iar porţiile generoase. Se poate plăti atât cash cât şi cu cardul.

Recomand cu încredere restaurantul!


[fb]
---
Trimis de Marius 72 in 01.09.19 18:49:48
Validat / Publicat: 01.09.19 21:20:08
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #LA PAS PRIN OLTENIA.

VIZUALIZĂRI: 6523 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marius 72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16800 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

Zoazore [01.09.19 21:45:59] »

@Marius 72: Gata, fug la culcare, că mor aici, în chinuri! Bafta mea e că fasolea boabe nu-mi face poftă! Dar restul... Și doar ce mâncai pește de la @Dana2008!

N-ai sps cât a fost ”amenda” pe ce-ați mâncat pe-acolo!

Și, dacă-mi permiți o recomandare, pe Valea Oltului, la Câineni, e un local tirist, numit Balta Verde! Acolo vei mânca cel mai grozav ciolan ever! Una bucată are 750-800 gr și e O porție. Au și fasole! Servirea e ff rapidă, că acolo vin tiriștii și parcarea e plină mereu!

Caută-l pe AFA și-l vei găsi!

Să vă fie de bine!

webmaster [01.09.19 21:48:12] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm pe Valea Oltului?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048359870910645 sec
    ecranul dvs: 1 x 1