ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.08.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 15.01.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2018
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 30 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Gasthaus Alte Post - o pensiune primitoare, departe de casă

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Răsfoind hardul zilele trecute, am dat peste folderul Întâlnirii AFA 2018 de la Alba Iulia, doldora de poze, de filmulețe… dar mai ales de amintiri frumoase…

Reîntoarcerea de la Alba Iulia spre casă, drumul spre Galați, normal, întotdeauna ți se pare mai lung decât la ducere… De aceea, am hotărât să-l mai și fragmentăm – o zi la Biertan – loc de aducere aminte a copilăriei soțului, apoi, o altă haltă de două zile în Sighișoara. Motivul principal? Vizitarea Cetății Medievale. Trecusem de mai multe ori prin Sighișoara, dar fugitiv, în goană spre Austria, nefăcându-ne timp și pentru descoperirea frumuseților din Cetate…

Pensiunea Oppidum din Biertan, la care ne-am cazat, v-am făcut-o cunoscută deja, iar acum și Gasthaus Alte Post din Sighișoara își cere dreptul să vi-o prezint, mai ales pentru că ne-am simțit bine aici.

La rezervarea de pe booking.com am zis ”pas” confortului datorat mai multor stele atribuit hotelurilor moderne din oraș și am optat pentru Gasthaus Alte Post (Pensiunea Poșta Veche), mi s-a părut o alegere mai potrivită pentru un burg medieval…

Gazdele pensiunii se mândresc cu locul plin de istorie care i-a primit și-i îngăduie să-l folosească… Ce frumos! Îmi place când cineva mulțumește chiar și unui lucru…

Pentru cine vrea să afle din istoricul clădirii, iată ce povestesc zidurile îmbătrânite ale vechiului edificiu:

” În Evul Mediu, piața din Orașul de Jos a fost centrul comercial al Sighișoarei timp de câteva secole. Aici, în zilele de târg, meșteșugarii ambulanți, dar și cei sighișoreni își expuneau marfa spre vânzare. Cu timpul, din cauza vadului comercial aici vor apărea primele magazine de desfacere și depozite. La începutul secolului al XIX-lea, prin modificarea unei vechi clădiri medievale, va apărea impozanta clădire din Piața Orașului, cunoscută mai târziu drept ”Poșta Veche”. Clădirea avea rolul de a realiza atât vânzarea produselor en gros cât și cu amănuntul. Clădirea va avea această funcție până la revoluția din 1848 când devine sediul gărzii cetățenești și are rolul de clădire a comandamentului militar.

La 1 iulie 1850 este înființată instituția Poștei în Imperiul Habsburgic, iar rolul ei era acela de a transporta scrisori, colete, valori, dar și persoane prin intermediul poștalioanelor. Lipsa unor drumuri pietruite va face ca din loc în loc să fie amenajate anumite stații de poștă în care erau schimbați caii și se făcea tranzitul de mărfuri și de persoane. Pentru Sighișoara a fost aleasă în 1851 ca stație de poștă clădirea din Piața Orașului. Aici, timp de peste 20 de ani, până la apariția căii ferate în Sighișoara (1872), a fost centrul vieții comerciale din urbe, iar mai apoi sediu al poștei până în anii 60 ai secolului XX, după care clădirea va deservi ateliere ale școlilor profesionale din Sighișoara. ”

Situată într-o locație centrală excelentă, lângă Piața Hermann Oberth (Părintele Cosmonauticii – 1894 – 1989), doar vreo 300 de metri despart pensiunea de semețul Turn cu Ceas de la intrarea în Cetatea Medievală a Sighișoarei.

Imediat după check-in și după ce gazdele ne-au invitat să ne instalăm, noi, profitând și de ziua însorită de Mărțișor, am plecat ață către cetate, dornici să-i descoperim farmecul descris în cronici și misterul strâns între ziduri ce-ți incită imaginația…

Clădirea mare, renovată, cu aer de istorie veche, dar cu tot confortul necesar, își împarte spațiul între locurile de cazare (șapte dormitoare pentru două sau trei persoane și două apartamente pentru patru persoane) și spațiile pentru satisfacerea poftelor gastronomice – un restaurant, două saloane pentru nefumători unde se servește micul dejun și o cramă.

Noi am primit o cameră dublă superioară, la etajul I, cu suprafața de 20 m. p. Camerele se găsesc la etajul I, urcând o scară veche de lemn, cu multe trepte (poate puțin incomodă pentru cei ce sosesc cu bagaje grele), sau la mansardă. Camera de la mansardă are o suprafață mică – 11 m. p., în schimb, are acces la o terasă privată, mică și ea, cu masă și scaune.

Camerele de la etajul I au intrare dintr-un hol mare, deasemenea, de aici fumătorii au acces la o terasă cu măsuță și fotolii, cu expunere la stradă.

Camera noastră, curată, spațioasă, decorată în stil tradițional cu mobilier de lemn, dotată cu baie proprie, încălzire centrală, Wi-Fi, cu trei ferestre mari și tavan înalt, ne-a asigurat confortul și liniștea în cele două zile. Funcțională într-un stil minimalist, simplitate și bun gust în decorare, cu un pat dublu confortabil și cu lenjerie impecabilă și bună de mângâiat, un șifonier cu suficiente umerașe pentru haine, noptiere cu veioze deasupra lor, măsuță cu scaune, cuier și suport pentru bagaje, un mic frigider cu gratuități pentru oaspeți (sticle mici cu apă minerală, fructe, batoane cu cereale), televizor LCD, oglindă, carpete țărănești așternute pe podelele din lemn.

Baia foarte curată, luminoasă, cu cabină de duș și instalații sanitare bune, uscător de păr, prosoape de baie ce se odihneau într-un coș special, odorizant de cameră…

Recepția este mică, chiar în capul scărilor, înainte de a ajunge la camere, deschisă non-stop, cu clopoțel de atenționare. Treci pe lângă ea, îți face cu ochiul vreun fruct sau vreo bomboană, te autoservești… ;)

Restaurantul amenajat la parter, într-o curte interioară acoperită și încălzită iarna, te frapează chiar de la intrare. Unic, primitor, copleșitor prin simplitate, într-un decor elegant pentru a te relaxa pur și simplu în timpul în care aștepți să-ți sosească meniul comandat, parcă de fapt, pășești într-o grădină. Design-ul te fascinează – o îmbinare reușită de tradițional și modern, verde peste tot, flori naturale în micuțe ghivece așezate pe fiecare masă. Zona este foarte spațioasă, cu mese răsfirate la distanță, ținându-se cont de faptul că într-un restaurant pe lângă faptul că vrei să mănânci ceva bun, trebuie să te simți și bine. Muzica în surdină te învăluia într-o atmosferă intimă, plăcută. Mese aici nu sunt foarte multe, cred că vreo 12 am numărat, când toate acestea sunt ocupate, clienții nou-veniți se pot refugia către subsol, la crama boltită și cu pereți de cărămidă, un alt loc atrăgător și confortabil, sau în exterior, la una dintre cele două terase sezoniere ce deservesc restaurantul (dispuse pe două laturi ale clădirii). Treptele unei scări ce pornește de lângă bar conduc până la culoarul cu intrare spre camerele de la mansardă. Am urcat acea scară și am fotografiat și de sus spațiul ocupat de restaurant, după cum veți vedea în poze, mi-am cam băgat nasul peste tot… :) Din meniul ales de noi nu puteau lipsi papanașii, dar bineînțeles și gulașul! Porții mari, prețuri decente.

Oriunde veți alege să mâncați, în restaurantul foarte frumos amenajat, cu gust și ingeniozitate, în crama răcoroasă sau pe terasă, la adăpostul umbrelei, la o masă mare de lemn, parcă veți intra în atmosfera austriacă – germană, unde restaurantele de la pensiuni sunt mai degrabă mici, intime, atrăgătoare. Așa am simțit eu…

Micul dejun – numai cuvinte de laudă… În primul rând, mi s-a părut o modalitate perfectă de a începe o zi frumoasă în saloanele elegante. Mese impecabil aranjate, îți făcea plăcere să-ți prelungești micul dejun… Pe alese și pe săturate, un fel de ”all you can eat” matinal… produse de calitate și la discreție, o cafea excelentă… nu le mai înșir, vă puteți delecta doar cu pozele… Nenumărate sticle cu vin, frumos etalate pe un rastel la înălțime făceau reclamă cramelor de renume transilvănene, dar și poftă de degustare… Prietenii întâlnirii AFA n-au uitat degustarea de la Jidvei, nu-i așa? ;)

Pensiunea nu dispune de o parcare privată, există totuși un indicator cu parcare gratis pentru riverani. Noi am avut noroc și în cele două zile am parcat mașina chiar pe aleea de lângă intrarea în pensiune. Se poate parca și pe stradă, în fața pensiunii - 5 lei/zi.

Dacă poposiți în Sighișoara, Gasthaus Alte Post vă invită s-o descoperiți chiar de la intrare, unde vă întâmpină o mică terasă cu măsuțe și fotolii, pături de învelit pentru zile răcoroase (ca-n cazul nostru – luna martie), ziare și reviste, pliante turistice, numeroase obiecte de decor ce-ți atrag atenția și-ți bucură privirea…

Pensiunii bine administrate, combinând ospitalitatea, mâncarea gustoasă și atmosfera de un farmec aparte, i-aș atribui din inimă, chiar și patru stele!


[fb]
---
Trimis de Alina53 in 28.08.19 11:56:52
Validat / Publicat: 28.08.19 14:30:36
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIGHIȘOARA [MS].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1001 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alina53); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Gasthaus Alte Post, la poalele Cetății Medievale
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37700 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 30.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    Alina53AUTOR REVIEW
    [28.08.19 14:17:40]
    »

    @webmasterX: Scuze, https://www.youtube.com/watch?v=NxbQCJ8Zmko

    webmasterX
    [28.08.19 14:30:08]
    »

    @Alina53: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    webmaster
    [28.08.19 14:31:06]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Alina53AUTOR REVIEW
    [29.08.19 08:48:16]
    »

    @webmaster: Mulțumesc frumos!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Alina53
    Alte impresii din această RUBRICĂGasthaus Alte Post:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056796073913574 sec
    ecranul dvs: 1 x 1