ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.07.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 26.09.17
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2019
DURATA: 6 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 11 MIN

”Mai Duni acolo o dată!”

TIPĂREȘTE URM de aici

Probabil așa ar fi spus cei mici dacă eram din zona așeia a țării. Oricum, au zis că mai vor, să spun și de ce.

Anul trecut, mai din vremea frigului așa, când nerăbdătorii apucă planurile pentru car înainte să folosească sania, ce-mi vine mie să iau din nou la puricat coasta sud-vestică a Mării Negre în ideea de a găsi o variantă nouă de destinație pentru marea următoare. Și uite așa ajung iar în zona sudică a Bulgariei, atrăgătoare și pentru că nu fusesem, și dau din nou peste oferta Duni.

Atât de interesantă mi s-a părut că am călcat în picioare criteriul distanței până la plajă și cu gândul la copii am ales Holiday Village pentru tobogane, locul de joacă din apă și multele piscine dispuse prin parcul cuprinzător.

Deși am căutat câteva impresii anterioare am făcut rezervarea după o căutare destul de superficială, însă ce e interesant că ulterior am început să dau de recomandări bune de pe la toată lumea pentru alegere.

Am documentat drumul cu amicul goagăl însă nu am reușit să plecăm la drum din București către Giurgiu decât după ora 8, și după multiple bâlbâieli și nehotărâri am reușit să trecem prin vama Ruse la ora 10.

Am mers însă mult mai bine prin Bulgaria, și cu ochii pe indicatoare m-am trezit că ajungem la Duni fix la ora 14 (4 ore din Ruse, aproape 6 de acasă), urmând cel mai scurt drum: București - Giurgiu - Ruse - centură Shumen - Veselinovo - stânga Kamcia - Liuleakovo - Vresovo dreapta - Aitos - Burgas - Duni. Am detaliat drumurile dus și întors și alte aspecte legate de organizare separat.

Pe baza voucherului am intrat în curte, am parcat apoi ne-am învârtit un pic să vedem ce și cum.

Complexul este minunat, văzusem o mie de poze dar realitatea ne-a surprins plăcut: construcții cu țiglă roșie specifică limitate ca înălțime și ascunse printre arbori, alei mărginite de flori și vegetație îngrijită, apoi pădurea de pin care acoperă toată zona. Cazarea în complex se poate face în Holiday Village la mai multe corpuri de clădire de mai multe tipuri, ce sunt înșirate pe deal începând din spatele hotelului Belleville. Există hoteluri de 2-3 etaje amplasate mai aproape, de la amfiteatrul de după intrare și restaurantul Sozopol: hotel Laguna, apoi în sus spre deal Romance, Coral și Flora. Mai sunt două feluri de căsuțe: Renaissance, cu 4 apartamente la parter și 4 la etaj sau Paradise, care sunt individuale și dispuse câte două lipite una de cealaltă. Aceste două tipuri de viluțe sunt împrăștiate peste tot prin complex în completarea celorlalte clădiri, de la hotelul Bellevile și intrarea în curte și până hăt sus pe deal. Din ce am observat căsuțele au avantajul unor terase ceva mai mari decât balconașele camerelor din corpurile de hotel.

Am apreciat foarte mult arhitectura și dispunerea pitorească a ansamblurilor dispuse grupat pe alei sau mai rarefiate prin pădurice. Aleile principale sunt largi și luminate permițând circulația electrocarelor cu bagaje, iar cele mai mici de acces sunt pavate cu piatră șerpuind către căsuțele mai depărtate.

Noi am fost repartizați la o vilă Renaissance, undeva spre vârful dealului într-o rariște, beneficiind de apropierea celei de-a doua parcări, care este amplasată spre capătul de sus al complexului. Accesul cu bagajele ne-a fost însă facilitat de un angajat cu mașinuță electrică din parcarea de jos până lângă căsuță, acestea fiind singurele vehicule care circulă prin complex. Am mai surprins și câteva dube de aprovizionare sau scutere de-ale angajaților dar în rest se circulă doar pe jos. Evident, este permis și accesul mașinilor la parcările gratuite pentru turiștii cazați.

Întoarcerea la viluță poate pune probleme, e un pic de urcuș însă noi am considerat acest pas foarte util pentru un somn odihnitor :)

Apartamentul nostru avea un living cu două canapele, măsuță și un mic frigider, cameră de dormit și o baie măricică. Ferestrele aveau plase de țânțari și am profitat de liniștea de afară, întreruptă doar când pornea aerul condiționat de la căsuța vecină. Dealtfel l-am folosit o singură dată să-l testez că merge :) La fel a fost și cu TV-ul LG, ca să constat că între posturile bulgărești, germane și rusești nu am de ce să aleg tocmai TVR internațional așa că mult mai plăcută a fost leneveala la măsuța de pe terasă, cu o carte în față. Seiful e prezent dar e pe leva, la fel și internetul în camere. Acces la internet gratuit se spune că există doar în holul hotelului Belleville dar nu am simțit nevoia să-l testez.

Mobilierul era OK, dotările au fost funcționale cu excepția unui un bec ars și unei plase puțin rupte la un geam. Puțin deranjantă pardoseala, mai ales a vecinilor de la etaj când li se agitau copiii sau când se buluceau câtre camere, dar asta nu dura mult :) Curățenie se făcea zilnic, cam de ochii soacrei, că păienjeneii din colțuri nu au fost deranjați, însă cearceafurile și prosoapele au fost schimbate des. În plus, față de cele 2 cartele de acces am primit 4 carduri pe care le puteam schimba pe câte un prosop la unul din multele puncte: la parcul acvatic, la plajă sau la hotelurile Marina Beach sau Pelikan.

Oaspeții complexului au dealtfel acces la toate restaurantele și dotările complexului, mai puțin la hotelul de 5 stele Marina Royal Palace, în plus existând și cele 2 restaurante a la carte pentru care e nevoie de rezervare. Am luat cina într-o seară la restaurantul Marina Beach, însă nu am sesizat vreo diferență ba dimpotrivă am avut probleme în a găsi masă liberă pe terasă, așa că restul meselor le-am luat la restaurantul Sozopol, amplasat undeva aproape de centrul complexului, foarte convenabil coborând de pe deal în drum către bălăceală. Restaurantul Sozopol e de fapt o terasă enormă cu acoperiș, înconjurată de trandafiri urcători, leandri, flori și boscheței ornamentali, care reunește și câteva porțiuni de terasă mai mici aflate în soare și care oferă posibilitatea de a sta la umbră, în aer proaspăt și cu vedere la piscine și tobogane.

Masa am luat-o mereu fără probleme în a găsi locuri libere, și sunt destule scaune de bebe pe roți, destul de ușor de manevrat.

Dimineața făceau mereu clătite destule și nu prea am văzut coadă, în schimb la ouă ochiuri și omletă pe plită lumea aștepta aproape mereu iar umplutura omletei putea fi aleasă și compusă din 5 sau 6 ingrediente.

Multe dimineți prăjeau niște turte la care lumea iar făcea codă, probabil de dorul scovergilor de acasă :)

Mezelurile nu erau cine știe ce, salamuri comune, brânzeturi de 3 feluri, mai aveau și cremwuști mici, sau alte chestii calde gen șuncă prăjită, cartofi la cuptor cu brânză, niște ciuperci coapte sau cartofi făcuți în unt cu mărar.

Prânzul și cina beneficiau obligatoriu de antreuri reci, salate cu sos de minim 3-4 feluri, 3 feluri de paste, 2 sosuri, preparate la grătar de 3 feluri (pui/porc/vită, tocături gen chiftele/mici/cârnați și pește), alte 2 feluri cu pește la abur plus o specialitate la tigaie (rețin acum pastele cu fructe de mare, porcul felii cu legume în stil chinezesc sau pastele cu legume). Au plusat în câte o ocazie cu scoici, creveți mici sau câte doi pești de câteva kg la tavă.

Dulciurile foarte variate, însă majoritatea erau variațiuni de cremă în culori plus 2 feluri de tort acceptabile. Mai reușite mi s-au părut baclavalele și sarailiile, aprovizionate suficient la fiecare masă.

Fructe erau de multe feluri: pepene galben și roșu, prune, caise, portocale, banane, nectarine și mere. Eu așteptam ceva struguri, pe care-i prefer, dar mi-am pus pofta-n cui până acasă.

Într-o zi au avut și porumb fiert, însă bucuria copiilor era înghețata de după prânz și seară.

Per total varietatea este foarte bună, iar calitatea produselor mi s-a părut suficientă.

Cafeaua de la dozator bună, sucurile de 3 feluri și asemănătoare cu cele la cutie din supermarket, decente aș zice.

Despre băuturi iar nu am ce comenta: în timpul meselor fiecare se putea servi și cu 3 feluri de vin iar barurile de la restaurant ofereau bere Slavena la pahar rece (mie unul mi-a plăcut), șampanie locală sau tării.

În timpul zilei erau deschise barurile de la parcul acvatic sau plajă, unde aduceau o pizza slabuță și niște biscuiți parcă. Se puteau comanda 10 cocktail-uri alcoolice și 4 nonalcoolice, bineînțeles și bere sau alte tării locale. De asemenea am putut comanda lapte cu nessquick pentru pitici, cafea la espressor sau limonadă cu frunze de mentă.

Am apreciat punerea la dispoziție a sticlelor de apă de 1,5 l de la frigider pentru plimbăreți.

Curtea este bine gândită, vizavi de restaurantul Sozopol este zona de petrecere a zilei și începe dinspre șosea cu barul de la piscină cu o mare terasă înconjurată de trandafiri, apoi o piscină la fel cu multe flori împrejur, locul de joacă din apă (”pirații” pentru kinderi), toboganele înalte (6 la număr, distractive) apoi o zonă cu saună, bar propriu și alte 4 piscine ”de relaxare” cum zic ei, separate de un zid și care beneficiau de umbra unor tei și sălcii parcă, un loc numai bun de moțăit pe șezlong la umbră cu o carte bună... bine, asta pentru cine are timp și-și permite să lenevească :)

Toată zona cu piscine este dealtfel înconjurată de o armată de șezlong-uri, care ar trebui să fie suficiente și în plin sezon... mai ales dacă nu s-ar manifesta boala ”rezervărilor”.

Oricum, la Duni se plictisește numai cine vrea cu tot dinadinsul, nu cred că există om (cu sau fără copii de orice vârstă) care să nu aprecieze una din activitățile disponibile, în plus față de cele acvatice:

- tenis de câmp (9 terenuri am numărat)

- tenis de masă - am văzut doar una, ar cam fi problemă dacă sunt mulți doritori

- șah cu piese mari

- teren de fotbal cu porți mici

- tir cu arcul

- biciclete de închiriat, au tururi zilnice cu ghid, de diferite dificultăți (poză)

- zonă pe plajă cu fileu pentru volei

- umbrar pe plajă cu program de aerobic/zumba sau alte bâțâieli

- loc de joacă (acoperit cu o prelată) pe nisip lângă zona acvatică

- amfiteatrul cu spectacole seara

În plus, pe leva mai sunt o sală de internet, un teren de minigolf (12 leva/adult, 8 leva/pitic, pentru un joc cu 18 găuri) sau niște trasee pe elemente gonflabile pe mare pentru pitici. Se fac de asemenea plimbări de 90 de minute cu iahtul, 35 de leva ziua și 45 de leva seara.

Seara au spectacole în amfiteatrul încăpător, întrețin piticii cu un minidisco și am înțeles că au și discotecă adevărată. Am auzit-o doar:(

Am avut parte și de o petrecere pe plajă, cu dansuri, degustări de produse din țările învecinate, demonstrații de mers prin jar, jonglerii cu flăcări și foc de artificii la final. Frumos.

Plaja e minunată pentru copii, nisip aproape curat la aglomerație, impecabil către sud, iar adâncimea apei crește extrem de greu și valurile sunt foarte mici, chiar și pe vânt.

Șezlongurile sunt destul de căutate în zona din fața Marina Beach, unde nu prea sunt libere decât la piscină, însă mergând către extremitatea opusă se pot găsi libere frecvent chiar și-n linia a doua. Dealtfel în capătul sudic al plajei amenajate apa este mai curată și mai limpede și am găsit cochilii de melci și scoici interesante sau crăbuleți agitați.

Nu m-abțin și zic și ceva despre micile neplăceri: șezlonguri în primul rând ”rezervate” în grup de câte 6-8, muzică pusă la boxă acoperind zgomotul jeturilor de la locul de joacă (care se auzeau destul de tare!), șezlonguri balamucite la piscină de nu se mai putea trece sau alte mici pocinoage.

Și acuma cine oare credeți că ieșea în evidență cu aceste năravuri binecunoscute, în condițiile în care complexul era plin de nemți, ruși, polonezi sau unguri?

Eu credeam, în naivitatea mea, că dacă fug la sud de Burgas scap de mitocănia unora care ne fac reclamă tuturor... ne-am simțit oricum mult mai bine decât la Nisipurile de Aur dar se pare că unele comportamente se împrăștie, mai ales către sud.

Oricum, mi-au ajuns 7 zile de civilizație, iar o să am de tras să mă reobișnuiesc cu mizeria de/din București.

Iar de data asta o să fie și mai greu, că a fost și mai frumos, o vacanță DUNIezeiască (de dragul spusei, să nu exagerez totuși).

În loc de P. S., mulțumiri celor ce au fost anii trecuți și au dat detalii, mai ales lui Istrătescu. Sper să nu-i supăr că devoalez și eu un loc pe care-l vrem cât mai puțin schimbat.

Îmi doresc ca în afara lucrurilor găsite utile în review doritorii să respecte regulile de acolo ca să ne simțim bine cu toții.

De-asta în alte părți se poate și e frumos iar pe litoralul nostru e jeg, că la noi nu se respectă nimic.

Vacanțe plăcute să aveți!


[fb]
---
Trimis de Kavarnap in 31.07.19 14:29:55
Validat / Publicat: 31.07.19 16:59:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Sf. Constantin și Elena, Nisipurile de Aur, Albena, Kavarna

VIZUALIZĂRI: 2082 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Kavarnap); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Viluță Renaissance
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12600 PMA (din 15 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDRR Holiday Village Resort:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060454845428467 sec
    ecranul dvs: 1 x 1