ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.07.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
JUL-2019
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Drakata, un restaurant de 10 plus, plus 10 pentru cafeaua la nisip

TIPĂREȘTE URM de aici

Cum am ajuns la restaurantul Drakata

După ce am străbătut Podul Acoperit grupul s-a impartit în două plus eu și prietena mea. Cei mai tineri, adică de 50-60 ani (unde ești tu Einstein cu teoria relativității?) au urcat prin cartierul Varosha spre fortăreața, alții cu bani și gologani au luat un taxi să meargă 25 km până la peștera Devetashka iar noi două, după ce am străbătut câteva străduțe cu case din alte timpuri, ne-am gândit că ar fi cazul să mâncăm ceva. În piața Todor Kirkov erau aliniate mai multe hoteluri și restaurante dar noi, fără vreo recomandare prealabilă am mers spre unul din ele. Fiind destul de cald ne-am așezat la o masă pe terasă. În minutul următor un chelner ne-a adus revista Menu- Card din care am citit despre istoria localului și meniul oferit

Câteva date (istorice) despre restaurant nu strică

Imobilul a fost construit la sfârșitul sec. XIX de bogatasul Mihail Totkoff care l-a vândut lui Stoian Minkoff și fiul. Aceștia au deschis o berărie care în puțîn timp a ajuns renumită. Denumirea de Drakata a fost dată în timpul primului război mondial. În 1926 berăria Drakata a fost vizitată de regele Boris al III-lea cu ocazia inaugurării stației de apă a orașului. În clasamente, Drakata ocupă locul 1 în cele mai bune 8 restaurante din Loveci

Serviciul

A fost asigurat de o fetiță, probabil practicantă, în spatele ei stand continuu chelnerul principal. Chelnerul ne-a întâmpinat cu “ Bine ați venit! ” rostit în engleză, franceză, rusă, italiană și română. După ce s-a lămurit ce nație suntem, a aplicat limbajul universal prin semne

Ce am mâncat și băut

La inceput am luat o tarie pe din doua. Am comandat câte jumătate de porție de cartofi prăjiți (1 porție de 250gr. costă 3 lv), jumătate de salată (1 porție de 400g, 5,1 lv) și fiecare câte o porție de file de porc la grătar (1 porție de 300 gr. 8.6 lv). Chelnerul a înțeles ce doream și ni le-a adus la două farfurii. Salata Rotary pe lângă roșii, ardei, castraveți, ceapă, avea crutoane mici de pâine prăjită, măsline, capere, felii de ou și cuburi de telemea; porția de friptură era compusă din două medalioane mari cât palma unui bărbat. Bineînțeles că nu am putut mânca tot și ne-a pus la o caserolă compartimentată salată, cartofi prăjiți și un medalion de friptură așa că a doua zi am avut prânzul asigurat. De băut, eu am băut bere Heineken 330 ml fără acool, prietena mea bere Drakota la pahar 500ml. În total ne-a costat cu bacșiș cu tot 35 leva (1 leva=2,4 lei), adică 84 lei pentru două persoane cu ceva mâncare luată la pachet pe a doua zi

Cafeaua

Cafeaua ne-a fost servită cu mare pompă ca unor personalități de vaza. Au fost aduse pe o tavă de chelnerița secondată în spate de maestro. Pe tavă erau două ibrice mici de cupru alături de ceșcuțe și farfurioare de ceramică pictată.Cafeaua fusese facuta la nisip. Într-un pahar cu apă rece se găsea o linguriță de șerbet alb de lămâie. De când n-am mai fost servită așa? Din anii 60 de la turcii din Ada Kaleh.

Angajament

Am vorbit cu prietena mea că la prețurile practicate (transport cu tren sau autocar 80-90 lei dus-întors, cazare hotel 3 stele cca 30 eu, masă la restaurant Drakata cca 40 lei) n-ar strică să mai vizităm pentru două zile orașul, ocazie cu care am putea vizita cascadele Krushuna și peștera Devetashka.


[fb]
---
Trimis de Michi in 26.07.19 18:43:10
Validat / Publicat: 26.07.19 22:52:28
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 1811 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Vedere generala restaurant
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

crismis
[26.07.19 23:15:25]
»

@Michi: Confirm, Restaurantul Drakata e unul dintre cele mai bune unde am mâncat în Bulgaria! Noi am stat pe terasa cealaltă, mai mică, de lângă râu, cu vedere splendidă la Podul Acoperit.

MichiAUTOR REVIEW
[26.07.19 23:28:05]
»

@crismis: ma bucur ca avem aceeași părere.

iulianic
[28.07.19 14:21:23]
»

@Michi: Nu am servit masa la Loveci. Nu s-a nimerit la momentul potrivit, dar știu că Bulgaria are o bucătărie foarte plăcută nouă, românilor. Am încercat-o în multe alte părți.

Cât despre Loveci... Nu știu dacă am văzut un loc mai autentic, mai tradițional decât Loveci. Podul acoperit, Muzeul Etnografic, biserica, drumul pietruit, în pantă, pe lângă vechile case și Muzeul Vasil Levski, statuia supradimensionată a eroului bulgar din vârful dealului, cetatea... toate mi-au lăsat frumoase amintiri. Sper că și dumneavoastră.

MichiAUTOR REVIEW
[28.07.19 19:54:54]
»

O Doamne! N-am văzut decât Podul si cateva străduțe pentru ca n-am putut. Nu am trecut testul de excursii

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, iulianic, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Lovech? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058905839920044 sec
    ecranul dvs: 1 x 1