ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.06.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.11.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
FEB-2016
DURATA: 10 nopți
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

O cazare de vis in Cahuita

TIPĂREȘTE URM de aici

Dupa ce am terminat cumparaturile, din complexul localitatii Cahuita, am plecat cu noua mea gazda spre casuta, unde urma sa locuiesc 10 zile si de unde incepea si vizita intregii superbe coaste caraibiene, destinatie total diferita de restul tinuturilor Costei Rica.

Am trecut de intrarea in Parcul National Cahuita, am continuat sa mergem cu masina pe un drum batatorit, marginit de palmieri, mangrove si plini de familii de maimute din specia urlatoarelor. Am trecut pe langa cateva casute viu colorate, ingropate in vegetatia luxurianta si tufe mari de flori in toate culorile posibile, inclusiv floarea Sangrillos, rosie si galbena, care creste pe acest pamant din abundenta. Chiar numele oraselului e legat de aceasta floare. Primii indieni veniti pe acest loc, indienii Miskito pescarii, care au navigat din Nicaragua, atrasi de broastele testoase care depuneau ouale in perioada martie-septembrie si stateau pana plecau cu puii lor in apele oceanului, au dat numele acestui loc de, cawi-ta". Acest nume in limba tribului miskito, inseamna numele flori Sangrillos, uimiti de multitudinea acestor flori care acopereau acest tinut, colorandul in rosu- intens, galben si care cresc in tufe mari.

Masina a oprit in fata unei porti, dupa care printre florile din gradina se zarea o casuta colorata in albastru-indigo, cu un pridvor, cu o masuta, canapea si cel mai atragator pentru mine a fost hamacul care era intins intre 2 stalpi ai pridvorului. Totul arata ca intr-o minunata poveste. Nici nu se mai punea problema sa parasesc acest loc, iar pentru piscina, urma, ca dupa lungile plimbari de peste zi sa fac o oprire la hotelul El Encanto.

Casuta e compusa din livingul in care intri, pe partea dreapta bucataria, utilata cu frigider, aragaz cu butelie, filtru-cafea si dotata cu minimul necesar de vase bucatarie. Din living mergeai in fata pe un hol mic, unde pe partea dreapta si stanga se deschideau doua usi, care duceau in cate un dormitor (unul de culoare indigo, celalat colorat in roz-lila),iar holul se termina cu intrarea in baie. Administratorul de la hotel, care era si propietarul acestei casute (destinata numai pentru inchiriere, el impreuna cu familia locuind la hotel, unde avea un apartament), aranjaze numai un dormitor cu asternuturi de pat, deoarece facusem rezervarea pentru o singura persoana si urma sa folosesc numai un dormitor.

Pretul fixat in aceste conditii fiind de 35$/noapte, dar acces in aceasta casuta imi revenea numai mie. In spatele casutei era o camaruta cu masina de spalat, unde aveai si detergent. Tot acolo spala lenjeria de pat, menajera care venea la fiecare 3-4 zile, pentru schimbat patul si facut curatenie. Pentru mine era mai mult, decat imi trebuia, dar aceasta casuta putea fi ocupata de 2 perechi pentru o suma de 45 $/noapte. Administratorul, mai avea 2 casute asemanatoare cu a lui, pe care le inchiria tot el, dar apartineau unor prieteni. Celelalte doua casute aveau mobilierul mai elegant si dotarile mult mai bune, cuptor cu microunde, vesela, storcator de fructe. Pretul era de 60 $/noapte. Am avut ocazia sa merg in una din aceasta casuta, dupa o saptamana, de la sosirea in Cahuita, cand a venit administratorul la mine, la poarta sa ma anunte ca am vecini, o familie de romani care au adresa in Canada pe pasaport. Am mers imediat la ei si m-am bucurat de prezenta lor doar 1 zi plina, cand am fost ghid pentru acea zi, iar seara am petrecut-o impreuna la restaurantul, Roberto"-cu bucatarie caraibiana, in centrul oraselului. Aici toate comenzile erau peste, langusta, scoici, toate pescuite in ziua respectiva, personalul te cucereste cu amabilitatea lui, buna dispozitie pe care emanau cand ii chemai, iar muzica exotica, specifica culturii lor , vesela cucerind inimile tuturor consumatorilor.

Casuta era aproape de Parcul National, de ocean, intr-o vegetatie abundenta, copaci inalti plini cu maimute urlatoare, care odata cu ivirea zorilor, ora 6 am (pentru ca aici ziua incepe la 6 fix si seara se lasa la ora 18 fix, ziua egala cu noaptea), dar ora scularii tuturor era in jur de 5,30-6,00 cu un spectacol de urlete. Partea buna e ca nu la tinea prea mult, dar suficient sa te scoale. Spectacolul se reia seara dupa ora 17, inainte de a merge familia de urlatoare la culcare. Localnici le mai gonesc in parcul national, mai mult pentru linistea lor. Dar in gradina primesti vizita multor specii de pasari, cu un minunat penaj colorat, in multe culori si cu o varietate de triluri care iti bucurau auzul, dupa urletele matinale sau pe inserat al urlatoarelor. In aceasta tara oamenii convietuiesc cu tot ce apartine naturii impreuna cu, vietuitoarele, plantele si pe care le protejeaza si le respecta. De aceea pe buna dreptate se poate spune ca, Pura Vita "incepe chiar de aici, de pe coasta salbatica caraibiana.

Locatia un adevarat rai, cu o gradina paradisiatica, care a fost ca o explozie de flori deschise in toata splendarea lor, dupa ce a trecut uraganul venit din Brazilia, in ultimele 3 zile, ale perioadei petrecute in acest minunat colt al Cahuitei. Au fost 2 zile in care a plouat non stop, zi si noapte. Dupa aceste zile, curtea baltea in apa, nu mai puteam cobora de pe pridvorul casei, decat cu cizme. Si cum nu aveam aceasta incaltaminte, iar administratorul nu ma putea ajuta, fiind plecat cu fiul lui la San Jose, sa-l duca la scoala, am stat cu rezervele de apa si alimentatie, pe care le-am avut in frigider. Am putut sa-mi cumpar cateva fructe, mango si un pepene rosu, pe care le-a adus cu caruta un localnic, cultivator si care a trecut prin fata casei. Am ajuns in slapi pana la poarta, cu picioarele baltind in apa. Mai greu a fost cu apa de baut, in ultima zi am terminat apa plata imbuteliata si am fiert apa de la chiuveta, dar chiar si asa am avut dupa aceasta zi probleme, o usoara toxi-infectie. Care s-a ameliorat, dupa ce am ajuns la o farmacie (la ei farmaciile au si un medic, care te ajuta chiar cu produse care necesita reteta.) si cum zilele petrecute pe toata coasta caraibiana se sfarsisera, ploaia se oprise, dar toata zona era inundata. Raurile erau umflate si acoperisera soseaua. Am fost anuntata ca in ziua urmatoare, cand trebuia sa plec, masina care va veni, nu va mai merge pe traseul normal. Vom merge peste munti, pana la San Jose, care insemna un traseu mai lung si in loc de 4-5 h vom calatori vreo 8 h. Pentru mine, aceasta veste m-a bucurat, aveam ocazia sa cunosc si alte trasee pe care nu la strabatusem. Dupa acest potop, rufele mele puse la uscat, ramasesera ude, curtea baltea in apa, doar pe pietris mai puteam merge, dar vegetatia era o minunatie. In curte am descoperit o explozie florala. Toti arbustii, copacii inflorisera, era o multitudine de culori care imbraca curtea. A fost ziua cand gradina a fost un adevarat rai.

Mai multe despre locatia avuta cat si despre hotelul El Encanto, va spun mai multe pozele atasate la rw. In gradina hotelului traiesc alaturi de turisti, papagalul hotelului, iguane, broasca cu ochi rosii, iar intr-un bazin te bucuri de prezenta pestisorilor exotici. Piscina alimentata permanent cu susurul unui mic parau facea ca apa sa fie permanent limpede si te imbia sa te arunci in piscina, unde scapai de caldura care te toropea toata ziua. Despre acesta cazare, atat casuta, cat si hotelul, imi voi aduce mereu, aminte, ca despre un loc unde traiesti in mijlocul unei naturi, a unui popor minunat, exuberant si ospitalier,locuri idilice. Este o oaza de liniste, relaxare, unde lenevesti asa cum leneveste si Lenesul cu trei degete, care sta toata ziua atarnat de creanga copacului, sub frunzele lui, fiind adapostit de sagetile trimise de razele soarelui.

Casele din lut, viu colorate, in rosu, galben, verde, albastru inchis, inconjurate de gradini pline de flori complecteaza natura luxurianta, plajele cu nisip alb, totul sub un cer de un albastru stralucitor. Despre Parcurile Nationale de pe coasta caraibiana, din Porto Viejo, Parcul National Manzanillo, o sa va delectez in urmatoarele rw-uri.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de grecudoina in 25.06.19 21:00:08
Validat / Publicat: 26.06.19 13:29:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA CENTRALĂ. A mai fost în/la: Panama, Cuba, Belize. Insula Roatan, Cozumel
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 360 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 si cactusii din curte au inflorit
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9000 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂCazări diverse:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.037005186080933 sec
    ecranul dvs: 1 x 1