ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.06.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: sannicolau mare
    ÎNSCRIS: 12.12.09
    STATUS: GOLD
    DATE SEJUR
    AUG-2007
    DURATA: 3 zile
    familie cu copii

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    95.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Vacanta la Geta!

    Ilustrație video-muzicală

    TIPĂREȘTE

    Cand vacanta de la Marea Neagra se apropia de sfarsit, sotul vorbise la telefon cu Geta, o colega, care se afla in Bucovina, in vacanta la parintii ei! Au schimbat fiecare impresii de vacanta si aceasta, amabila, stiindu-ne deschisi la astfel de incursiuni, ne-a facut o invitatie acolo si noi am zis: de ce nu?

    Nu vazusem Bucovina nici unul dintre noi, si acum aveam ocazia sa raspundem unei astfel de provocari, deoarece mai aveam inca libere cateva zile de concediu. Dar nu ne puteam imagina ca drumul pana acolo poate deveni o adevarata aventura si ca vom zambi de cate ori vom rosti cuvantul Bucovina!

    Asa ca, am pornit de dimineata de la mare, eu, sotul, fetita si inca o familie de prieteni cu care plecasem la mare, cu o singura masina si am ajuns in Bucovina dupa amiaza.

    Mai intai am dorit sa ramanem o zi in Delta, am strabatut frumoasele meleaguri dobrogene, dar, pentru ca la ora cand am ajuns in port plecase vaporul, ne-am continuat drumul, amanand acest vis pentru alta data. Drumul prin Moldova a fost deosebit de frumos. Vremea a fost buna, numai cer senin, soselele bunicele, dar cand ai chef de drumetii, nu mai conteaza altfel de amanunte, nu???

    Casele erau frumos pictate, fiecare avea un alt model, uneori cu ornamente din lemn. M-a impresionat multitudinea de biserici si manastiri, cat si faptul ca peste tot erau atatea monumente, care iti aminteau de lectiile de istorie!

    Dar sa va povestesc!

    Stiam noi ca satul se numeste Ehreste, si se afla la 35 km de Vicovul de Sus, dar nu stiam ca satul se afla la 1700m altitudine, si ca in sat se ajunge doar pe jos, drumul fiind neaccesibil masinilor. Aici Geta ne-a cam pus rabdarea la incercare. Am tot vorbit noi cu ea la telefon, dar la un moment dat telefoanele noastre nu mai aveau semnal, iar noi tot mergeam pe un drum de tara si nu mai ajungeam. Totul parea pustiu, dar incredibil de frumos!

    Am intalnit un batranel si i-am spus ca vrem sa ajungem in satul Ehreste, dar omul ne tot intreba la cine, pana ne-am dat noi seama ca eram in sat, dar satul se intinde pe o suprafata mare si casele sunt imprastiate pe munte! Nu stiam numele familiei la care mergeam, deoarece colega sotului era casatorita, si noi nu-i cunosteam numele de fata. Cum sa-i spun mosului ca merg la... Geta??? !!! Iar ea probabil uitase sa ne specifice ca va disparea semnalul, un amanunt care pentru noi a insemnat mult! Dar a facut povestea si mai palpitanta!

    Norocul a facut sa-mi amintesc o intamplare, adica, inainte cu o saptamana, in orasul nostru, am insotit-o pe Geta la posta sa expedieze la parinti un colet, iar eu i-am completat datele pe coletul postal si mi-am adus aminte numele de familie al parintilor.

    Intr-un final, i-am zis batranelului la cine mergem, si ne-a zis sa mai mergem putin in fata, ca nu mai avem mult.

    Nici nu va puteti imagina cum vine vorba sa cauti acul in carul cu fan!!! Am ajuns intr-un final, sotul colegei si tatal ei ne asteptau jos, in sosea, vorbisera cu padurarul sa ne primeasca masina la el in curte. Ne-am luat niste lucruri, si am urcat cu ei.

    Peisajul care l-am descoperit, acolo, de sus, este unul de basm! O casa aici, una mai incolo, si un aer de te imbata parca! Am stat 3 zile acolo, dar in fiecare zi la amiaza toata lumea dormea. Uneori dormeam afara, la umbra unui copac, pe o patura!

    Parintii colegei erau niste oameni foarte primitori, intre doua varste, nu stiau ce sa ne mai faca, ca sa ne simtim bine. Aveau gospodarie mare, cu de toate, purcel, o vacuta, un vitel, pui.

    Am stat doar 3 zile, ca eram 5, nu doream sa abuzam de ospitalitatea lor!

    Ei locuiesc la granita cu Ucraina, si vorbeau bine limba.

    Intr-o dimineata ne-au facut la micul dejun"PRAJINESKI". Sa va spun ce contine mancarea asta foarte consistenta: carnati si carne de porc, prajite in untura si pastrate peste iarna, incalzite in tigaie, puse peste ele niste oua, si la urma niste branza rasa deasupra.

    In alta zii, am mancat balmos, foarte bun, mamaliga cu branza si smantana multa.

    Zilnic am cutreierat imprejmurimile!

    O data la cules de ciuperci, o data la cules de zmeura, era sezonul lor si erau atat de multe, ca nu razbeam sa le mai culegem, ! Si parca eram satui doar cand le vedeam!

    Seara, stateam pe prispa casei vechi de lemn, care mai era pastrata, ne uitam la stele, si cum de jos se ridica ceata! Ziua fiind cald iar seara racoare. Cerul era atat de senin uneori, incat uneori admiram si Calea Lactee! Eu cel putin pana atunci, nu o vazusem nicodata atat de clar!

    Ne-am simtit tare bine acolo, ma straduiesc sa va povestesc incat sa pricepeti macar un pic din vraja aceea ce te cuprinde cand ajungi acolo, sus, la'' Cucuiata''si ai impresia ca acolo esti chiar ''cineva'', ca... daca vrei poti atinge chiar si cerul cu mana! E uimitor cum in natura si printre oameni simpli, care sunt mai valorosi sufleteste decat altii cu studii inalte, reusesti sa te simti atat de minuntat!

    Deci, va asigur ca traditionala amabilitate bucovineana, nu este un cuvant inventat. Este perfect adevarat...

    Iar Bucovina e minunata, sa stiti. In drum spre casa am vizitat si binecunoscutele manastiri din zona, dar am sa va povestesc cu alta ocazie despre ele.

    Si, uite-asa, concediul nostru la mare, s-a prelungit intr-un mod neasteptat de frumos! Am vrut sa va povestesc acest lucru, ca sa va fac sa pretuiti si vacanta in alt mod, nu doar cele in confort, cu servicii scumpe, care, de multe ori nu-ti rezerva nici jumatate din bucuriile pe cere eu le-am trait in cele 3 zile... la Geta!

    Si... poate fiecare dintre voi are o... Geta! Daca nu, va doresc sa o gasiti!


    [fb]
    ---
    Trimis de ciocani elena* in 11.06.10 10:41:13
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 1749 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ciocani elena*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Nu putea lipsi Stefan nu?Doar suntem in Bucovina!
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9800 PMA (din 21 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    10 ecouri scrise, până acum

    pepsi70ro
    [11.06.10 10:50:18]
    »

    Superba Bucovina, tot amenint pe cineva ca voi ajunge in zona, poate reuseste sa ne convinga pe deplin, pe alte meleaguri (stie ea unde).

    Impresii deosebite pentru care te felicit!

    ionescunic
    [11.06.10 11:00:57]
    »

    Frumos, foarte frumos, concediu adevarat, n-am mai fost in zona din clasa a V a, aveam 10 ani...

    Sanziana
    [11.06.10 12:01:27]
    »

    daca m-ai vedea acuma cum ma umflu in pene de mandrie ca vorbesti asa de frumos de "frumoasa mea Bucovina...."

    Pacat ca nu ai avut ocazia sa participi si la o nunta pe acele meleaguri ,ai fi avut ce povesti ani in sir prietenilor. Ca si o curiozitate, nu ai pomenit nimic de ceva licori Bahice, desi au acolo o traditie bine impamantenita si au o afinata....(prietenii stiu de ce).oricum, un vot mare si felicitari si pentru fotografii

    Ovidiu, de cand te tot amenint ca ma cheama si Geta: ) cred ca pana la urma vorbesc cu tagma majoritara din familia ta si iau ele hotararea sa porneasca incoace

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    ciocani elena*AUTOR REVIEW
    [11.06.10 12:31:15]
    »

    Multumesc tuturor de voturi, si Sanziana ai de ce sa te umfli in pene, Bucovina chiar e frumoasa, si apropo de afinata, normal ca am degustat-o, ca doar sunt afine acolo, har domnului.

    alinutzza140*
    [11.06.10 16:42:59]
    »

    Un vot mare de la mine pentru frumoasele randuri. Va felicit ca ati ajuns in frumoasa Bucovina si ati cunoscut ospitalitatea acestor oameni.

    georgiana
    [11.06.10 18:54:56]
    »

    Foarte tare poza nr 16: ''Doamna cu coasa'' ???

    Ai vazut cat e de important cateodata un simplu telefon??? Cum iti schimba el programul de vacanta??

    Si eu am patit asa o chestie acum cativa ani.

    Venisem de o saptamana doar de la mare, de la Cap Aurora si suna nepotul de 3 ani, aflat in vacanta cu famila lui la Costinesti si el nu realiza, normal, distantele la varsta aceea si atat se tot lauda ca e atat de frumoas acolo si tot insista ca de ce nu vin si eu sa vad!

    Si... ganditi-va ca a 3a zi am plecat in week-end cu trenul la mare, noi doi, la Costinesti, ca sa-i facem pe plac nepotelului! Si a fost minunat, cu ei! Chiar daca asta a fost doar una dintre micile mele nebunii pe care le-am pus la cale, sa mergi in week-end la 1000 de km, pentru doar 4 zile! Sper ca va imaginati ca si acum tot el a ramas febletea mea...

    Felicitari pentru povestea inedita! si eu sunt deacord ca cele mai frumoase excursii si chefuri sunt acela facute pe nepregatite! Un vot pentru Geta...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster13
    [11.06.10 19:37:00]
    »

    Elena am atasat aceasta melodie sper sa-ti faca placere sa o asculti!

    haiduc
    [13.06.10 00:57:21]
    »

    Un vot pentru frumoasa poveste,descriere si Bucovina.

    Poate stii cum trec si iarna ?

    sanziana

    Inca o pana la coroana mandriei tale.

    In vizita din 2008 cu ginerele si fica am cerut sa ne dea micul dejun in foisorul din curte. Deodata fica mea spune : tata daca nu vedeam frumusetea asta asi fi crezut ca asa privelisti frumoase sant numai in filme.

    Micul dejun am mancat in curtea pensiuni langa Manastirea Humorului. :-))

    Cu aceasta ocazie iam povestit ca bunica mea a fost din Dorohoi.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    raduu1972
    [07.07.10 22:30:50]
    »

    frumoasa clipe ai petrecut acolo, hmmm imi doresc sa ajung si eu pe acolo cat mai curand posibil

    ciocani elena*AUTOR REVIEW
    [07.07.10 22:33:17]
    »

    Sa mergi daca poti, nu o sa-ti para rau deloc,merita sa stii.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinutzza140*, ciocani elena*, georgiana, haiduc, ionescunic, raduu1972
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Bucovina:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051995038986206 sec
    ecranul dvs: 1 x 1