ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.02.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2019
DURATA: 3 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 10

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Pârtiile din Poiana Brașov, cel mai mare domeniu schiabil din țară

TIPĂREȘTE URM de aici

Cum scriam în articolul anterior, ne-am cazat în Râșnov vezi impresii ca să fim pe pârtie la ora deschiderii, adică la ora 9. Noi am făcut 20 min. cu mașina până la casa de bilete din Poiana Brasov, nu 10 min. așa cum spun alți oameni. Când am ajuns în dreptul casei de bilete, soțul a oprit mașina în stradă ca să coborâm, eram gata echipați, doar ne-a dat schiurile jos de pe mașină... am avut noroc, pentru că mai târziu, după ce a parcat mașina și s-a întors, a observat alte două mașini oprite de catre poliție și amendate pentru oprire neregulamentara, chiar in locul in care am oprit noi (chiar dacă durata era scurtă, doar să coboare schiorii din mașină). Așadar aveți grijă unde opriți ca să nu vă pricopsiti cu o amendă.

Cu vreo două săptămâni înainte, în Poiană erau minus 17°C, iar eu mi-am dorit mult să fie cald pe când mergem noi acolo... așa a fost, mult prea cald, 9°C la baza și 3°C în vârf la telescaun. Ca să fie meniul complet, am primit de la Doame Doame: ploaie, ceață densă pe vârf, pârtii închise, instalațiia de telegondola închisa. Telegondola avea o defecțiune așa că de duminică la ora 14 și până luni nu a fost disponibilă turiștilor.

Să o luam acum cu începutul. Am făcut rezervare pentru trei nopți, in perioada 28-30 ianuarie 2019, intenționam să schiem 4 zile, pentru care ne-am luat concediu, am învoit copilul de la școală, am evitat weeekendul ca să nu pierdem timpul la rând și ca să nu prindem aglomerație pe pârtie... Ha! Ha! Ha!... totul era organizat în amănunt, trebuia să fie vacanța perfectă de schi... "Dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, spune-i despre planurile tale de viitor"... am pățit-o.

Prima zi

Am mers la casa de bilete și am fost informați că Telegondola Postavarul Express nu funcționează, doar Telecabina Kanzel. Am făcut greșeala de a cumpăra 20 de puncte, în ideea că dacă mai este necesar, putem adăuga puncte pe cartele, la o următoare coborâre.Costul celor 20 de puncte este: 80lei/ adult si 40lei / copil. Până acum, toate bune și frumoase.

Ne așezăm la rând la Telecabina Kanzel, nu am mai fost niciodată acolo, am mai urcat doar cu Telegondola de la bază.

Telecabina Kanzel parcurge un traseu de 2449m, ajunge la cota 1733m, capacitatea unei cabine este de 43+1 persoane și are o viteză de 7,5m/s, informațiile sunt de pe panoul informativ pe care l-am fotografiat când stăteam la rând.

Rândul pentru îmbarcarea in Telecabina Kanzel nu părea mare, doar că am așteptat la rând o oră și jumătate până am ajuns sus... rândul din interior era încă o dată cât cel de afară, nu știam ce este după ușă, am crezut că la ușă se termină așteptarea.

Am intrat foarte multe persoane în telecabina, dar m-am liniștit atunci când am citit în cabină că are o capacitate de 41 de persoane. După o așteptare atât de lungă, înțelegeți că nu am mai coborât până jos ca să mai cumpăr puncte, să mai aștept poate două ore la rând. Din 20 de puncte, 5 puncte au fost luate pentru urcarea cu Telecabina Kanzel, și ne-au rămas 15 puncte... nu puteau rămâne 16 puncte? ... ca să urcăm cu Telescaunul Ruia de 4 ori (este 4 puncte urcarea cu Telescaunul).

În concluzie, am urcat o dată cu Telecabina Kanzel și de trei ori cu Telescaunul Ruia de 20 de puncte achiziționate pe cartelă, mai exact 5 puncte Telecabina Kanzel și 4 puncte ori trei urcări, 12 puncte Telescaunul Ruia, în total 17 puncte. Cu trei puncte nu mai puteam face nimic, au rămas pe cartelă.

Peisajul de la debarcarea dinTelecabina Kanzel, este de vis, superb, de poveste, unic. Brazii acoperiți în întregime cu zăpadă înghețată, au luat tot felul de forme de personaje de basm: pitici și moșnegi cu fes în cap. Vârfurile brazilor erau încovoiate de greutatea zăpezii înghețate pe acestea, ramurile erau lipite de trunchi, parcă brazii puratau manta albă de gală. Toul era feeric. Chiar dacă nu schiați, merită din plin cei 35 de lei ca să urcați și să coborâți cu Telecabina. Așa ceva nu ați mai văzut! A doua zi a urcat și soțul meu până acolo ca să admire peisajul și să-l imortalizeze (el nu schiază).

Pârtia Drumul Roșu

Pârtia Drumul Roșu are un grad de dificultate mediu- ușor, o lungime de 4752m, altitudinea maximă 1765m, nu are instalație de nocturnă.

Drumul Roșu este ușor, chiar trebuie să împingi din bețe pe suprafețele cu înclinație mică, care sunt ca un drum de legătură intre mai multe pârtii, pentru a ajunge la pantele mai abrupte mai grele. Este o combinație dintre ușor și greu, care alternează pe toată lungimea traseului.

Pârtia Drumul Roșu era impecabilă la prima ora, zăpadă multă și bine bătătorita. Nu era aglomerație pe pârtie, pentru că nu se putea urca cu Telegondola.

Telescaunul Ruia parcurge o lungime de 1150m, ajungând la o altitudine superioară de 1710m.

Era cald, la îmbarcarea pe Telescaunul Ruia afișajul electronic ne arăta că erau între 2-3 °C

A fost frumos pe partie, dar s-a terminat repede (punctele!!!).

Cabana Postavaru 2*, se află la altitudinea de 1604m. Înăuntru se poate mânca, prețurile nu sunt mari, oferta este bogată, găsiți în meniu: mâncăruri gătite, ciorbe/supe, preparate la grătar, minuturi, garnituri, salate. Nu trebuie să coborâți de pe pârtie pentru a mânca.

În timpul primei coborâri ne-am oprit la cabana Postavaru unde am băut apă (6 lei/ 0,5 l), am mers la toaletă și am făcut câteva fotografii. Ne era sete după lunga așteptare la rând la Telecabina Kanzel.

Pe la ora 14 eram iar la casa de bilete. Ce mai puteam face două ore până se închid instalațiile de urcare pe cablu?

Programul instalațiilor de urcare pe cablu este de la ora 9-16.

Copilul mai avea puncte pentru că la Telescaunul Ruia, el a avut intrare separată, pentru copiii până la 12 ani și i-au fost retrase doar trei puncte la fiecare urcare. Deci 5 puncte la Tekecabina Kanzel si 3 puncte ori trei urcări la Telescaunul Ruia, în total 14 puncte consumate din 20 de puncte. Cu cele 6 puncte, el s-a mutat pe Pârtia Stadion.

Pârtia Stadion este o pârtie albastră, pentru începători, cu o lungime de 612m, deservită de teleschi. Aici, atât copiilor cât și adulților li se iau de pe cartele un punct pentru o urcare.

Eu, nu mai avea rost să stau o oră și jumătate la rând la Telecabina Kanzel, era deja trecut de ora două și la ora 16 se închidea programul instalațiilor, așa ca am fost sfătuită de către doamna de la casierie să merg pe bucla Sulinar - Lupului - Drumul Albastru, pentru că acolo era instalația de transport pe cablu Telescaunul Lupului.

Bucla pentru telescaunul Lupului dacă nu vrei să cobori pe pârtia neagră Lupului: Pârtiile Lupului- Drumul Albastru- Sulinar

Acum am fost prima dată pe aceasta buclă. Am cumpărat abonament pentru două ore, dar imi ajungeau 10 puncte, pentru că am coborât de trei ori, am consumat 9 puncte și era deja ora 16. Am irosit 20 lei. În loc de 45 lei /10 puncte, am plătit 65 lei/ abonament de la ora 14:00.

Am pierdut timp pentru că am luat schiurile în spate și am urcat pe Drumul Albastru, care începe din vârful partiei Stadion și face legătura cu Pârtia Lupului. Eram singura persoana care urca, toată lumea cobora. Am întrebat schiorii care coborau și am ajuns într-un final la Telescaunul Lupului.

Din Drumul Albastru se coboară pe Pârtia Sulinar, pe care o intersectează. La baza este instalația de transport pe cablu Telescaunul Lupului.

Telescaunul Lupului anulează la urcare 3 puncte pentru adulți și 2 puncte pentru copii si parcurge o distanță de 800m.

Telescaunul te lasă pe pârtia neagră Lupului, unde cobori doar partea din vârful pârtiei, cam 100m, după care te încadrezi la dreapta, pe Drumul Albastru, o pârtie ușoară, un drum, care face legatura între Lupului și pârtiile Sulinar și vârful pârtiei Stadion (sau casa de bilete, Telegondola și Telecabina Kanzel).

Deci de pe partia Lupului, după 100m se intră la dreapta prin pădure pe Drumul Albastru, după care se ajunge la jumătatea pârtiei Sulinar pe care o întretaie. Acolo se coboară panta și ați ajuns iar la telescaunul Lupului. Este un traseu mediu, combinat cu ușor și puțin greu, pe trei pârtii de dificultăți diferite.

La ultima coborâre, nu m-am mai încadrat să cobor pe Sulinar, am alunecat si impins din bețe pe Drumul Albastru până la capăt, adică în vârful Pârtiei Stadion, pe care am coborât-o ca să mă întâlnesc cu familia mea.

Aceasta a fost prima zi.

În ziua a doua, am cumpărat abonament pentru două zile, atât pentru mine cât și pentru copil, ca să nu mai avem problema punctelor și funcționa Telegondola.

Abonamentul pentru o zi costă 150 lei/adult și 85 lei/copil. Noi am vrut să facem economie la buget și să cumpărăm abonamente pentru două zile, astfel, am plătit 240lei/ adult și 130lei/copil, în total 370 lei.

Bucurie mare, abonamente aveam, soare era, 6°C la ora 9 dimineața, Telegondola funcționa, dar...

Pârtiile erau foarte aglomerate pentru că s-au închis: o variantă de la baza a pârtiei Drumul Roșu care se intersecta cu pârtia Subteleferic, care și aceasta la rândul ei era închisă pentru că se derula acolo un concurs de schi alpin. Pe lângă toate acestea, au început precipitațiile, sub formă de ploaie la bază și lapoviță la înălțime.

În mare a fost o zi plină, cu mult schi si cu obligația de a coborâ până la baza pe traseul: Drumul Roșu - Sulinar- Drumul Albastru. A fost bine.

A treia zi

Noaptea a plouat, a treia zi printre picături de ploaie ne-am îmbarcat în Telegondolă, deh, aveam abonament si ne gândeam că sus e bine și nu plouă... dar surpriză când am coborât din Telegondolă am dat peste o ceață densa, nu se vedea la 5m. Copilul a intrat în panică, a început să plângă. La un moment dat a intrat într-o doamnă, care a căzut, el a căzut la randul lui și încă un schior a intrat în ei... eu nu am văzut nimic pentru ca era ceață, băiatul striga ‘mami’, eu îi spuneam să vină... a fost tensionant. Îl așteptam și el nu mai venea, eu nu il vedeam...

Nu înțeleg de ce se vând cartele în condițiile acestea: ploaie și ceață densă. De la jumătatea pârtiei, în jos nu era ceață. Noi nu am mai urcat. Riscul era foarte mare. Ambulanța pârtiei cobora într-una cu schiori accidentați. După ce am ajuns jos, am mai rămas o oră și jumătate pe Pârtia Stadion ca să mai schieze copilul. Ploua foarte tare, dar lumea schia. Dacă ai echipament bun, nu te uzi, ești capitonat cu echipament rezistent la apă, cască, ochelari, cagula.

Așa a fost schiatul nostru, curmat prea devreme de capriciile vremii. Am plecat mai devreme acasă, noi plănuisem 4 zile de schi în Poiană.

Recomand Domeniul schiabil Poiana Brașov, partiile sunt bine întreținute, zăpada este mare, transportul rapid pe cablu cu telegondola, cabana Postavaru pentru o pauza si peisaj.


[fb]
---
Trimis de Dana2008 in 06.02.19 21:35:58
Validat / Publicat: 07.02.19 08:47:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în POIANA BRAŞOV.

VIZUALIZĂRI: 1937 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Pârtiile din Poiana Brașov

partia Drumul Rosu, luni

EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 53300 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX [07.02.19 08:48:32] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "La Schi în Poiana Brașov, POIANA BRAŞOV" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

webmaster [07.02.19 09:15:10] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

În plus, articolul a fost selectat şi ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Chloe [07.02.19 09:28:11] »

Daca mi se permite o completare: la intrarea in Poiana Brasov, in Poiana Mica, s-a amenajat o parcare cu plata in care iti poti lasa masina, apoi cu un mini-autobuz poti ajunge la baza partiei. Mini-autobuzul este gratuit pentru cei care platesc aceasta parcare.

Asa ca dupa ce lasi masina, te poti schimba in clapari, iti poti lua echipamentul de ski si poti ajunge rapid, frumos si civilizat la baza partiei.

Felicitari pentru review, imi pare rau ca ati prins telegondola nefunctionala si vremea nu prea grozava.

Dupa parerea mea, domeniul schiabil din Poiana ramane cel mai bine intretinut dintre toate domeniile de la noi din tara. Si prezinta marele avantaj de a avea un schi pass unic pentru toate partiile si toate instalatiile.

Dana2008 [07.02.19 10:56:01] »

@webmaster: Mulțumesc frumos!

Dana2008 [07.02.19 12:10:50] »

@Chloe: Bună Chloe!

Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Noi am oprit mașina la câțiva pași de stația de autobuz la care autobuzul aduce schiorii, până la pârtie și la casa de bilete. Și mie mi se pare a fi o soluție foarte bună pentru decongestionarea traficului supra-aglomerat din Poiana Brașov. Știam de la știri despre aceste curse, dar cum nu am apelat la ele, nu le-am specificat în articol.

Foarte bună completarea! Mulțumesc frumos!

Călătorii plăcute! Pe curând, Chloe!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mprofeanu [07.02.19 21:36:53] »

@Dana2008: Doamne ce poze, o minunăție!!!

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [07.02.19 21:54:38] »

@Dana2008: Foarte frumoase fotografiile, iar informațiile prezentate sunt utile, fără doar și poate, atât iubitorilor de schi, dar nu numai. Am fost și noi în mai multe rânduri la Poiana Brașov atât vara, dar și iarna, cu toate că prețurile la cazare în acea zonă nu sunt deloc prietenoase cu bugetul turiștilor obișnuiți. Foarte bună alegerea voastră de a vă caza la Râșnov. Revenind la peisaje, am avut parte și noi de magia iernii la începutul lunii ianuarie când am vizitat Băile Tușnad și am ieșit la săniuș pe această pârtie de la marginea stațiunii.

Toate cele bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008 [08.02.19 09:40:40] »

@mprofeanu: Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri!

Peisajul superb te incarca cu multa energie pozitiva, iti face sufletul sa zambeasca! Chiar si acum cand ma uit la fotografii simt acea emotie euforica ca atunci cand eram acolo. Am inca cateva sute de instantanee de pe paartie, dar nu vreau sa obosesc vizitatorii, sau sa incarc articolul.

Calatorii placute!

Pe curand!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008 [08.02.19 09:51:31] »

@Crazy_Mouse: Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri!

Am citit articolul tau de la Baile Tusnad.

Referitor la preturile de cazare, noi am folosit tichete atat in Rasnov cat si in Poiana Brasov, asa ca nu ne-a afectat bugetul in mod direct.

Cand am scris costul excursieiei 1500lei, includea si tichetele de vacanta, in valoare de 150 lei la Rasnov si 700lei in Poiana Brasov pe doua zile, plus costul motorinei. Nu am cheltuit atat de mult. Banii s-au dus in mare parte pe abonamente si cartelele cu puncte pentru schi.

Noi am mancat pe partie la restaurantul Olimpic, de langa partia Stadion, cu preturi mici de tot, pt sportivi, cu circuit inchis. Mancam toti trei de 40 lei pranzul tarziu, ciobe si snitele, gratare, etc. Micul dejun era inclus in cazare, a fost achitat cu tichetele de vacanta.

Calatorii placute!

Pe curand!

Sunt de mare ajutor tichetele de vacanta!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Chloe, Dana2008, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂLa Schi în Poiana Brașov:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079113006591797 sec
    ecranul dvs: 1 x 1