ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.05.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: bucuresti
    ÎNSCRIS: 28.04.10
    STATUS: JUNIOR
    DATE SEJUR
    AUG-2009
    DURATA: 3 nopți
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CAZARE [camere etc]:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    PLAJA şi MAREA:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    98.33%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 2 MIN

    O varianta buna de cazare in Gura Humorului

    TIPĂREȘTE

    Anul trecut am facut circuit Bucovina - Maramures. Prima oprire a fost in Gura Humorului unde am stat 2 nopti. Ne-am cazat la pensiunea Bucovina asa cum ne hotarasem de acasa dupa lungi cautari pe internet. Am fost intampinati cu caldura si bineinteles cu afinata. Proprietarul un om vesel ne-a prezentat pensiunea si camerele in care vom sta. Pensiunea se afla aproape in varful dealului si de aici poti vedea perfect imprejurimile. Atmosfera e rurala te mai deranjeaza un cocos si poate un miel in apropiere. Camerele sunt curate, singura problema este ca miroase un pic la baie dar s-a rezolvat tinand geamul mai mult deschis. Domnul proprietar ne-a oferit consiliere pentru cele 2 zile care le vom petrece acolo ajutandu-ne sa ne organizam timpul cat mai bine.

    In acesta pensiune exista bucatarie si loc de gratar unde oaspetii sa isi prepare singuri de mancare. Noi am servit masa la o pensiune alaturata La Roata. Pensiunea La roata mi-a amintit de casa batraneasca a bunicilor mei. La aceasta pensiune se pot servi mancaruri traditionale foarte gustoase.

    In prima zi am vizitat manastirile Voronet si Humor iar a doua zi am vizitat cetatea Sucevei. si manstirea Sf. Ioan cel Nou. Cetatea se afla pe deal de acolo se poate vedea intreaga vale a Sucevei. Cetatea Sucevei facea parte din sistemul de fortificatii construit in Moldova la sfarsitul secolului al XIV -lea in momentul aparitiei pericolului otoman. Sistemul de fortificatii cuprindea: asezari fortificate: curti domnesti, manastiri cu ziduri inalte, cetati de importanta strategica, care au rol de aparare intarite cu ziduri de piatra, valuri de pamant sau santuri adanci. Cetatea de Scaun a Sucevei a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din judeţul Suceava din anul 2004 şi este alcătuită din următoarele 4 obiective: Fortul Muşatin - datează din sec. al XIV-lea; Incinta exterioară - datează din perioada 1476-1478; Şanţ de apărare - datează de la sfârşitul sec. al XV-lea; Zid de contraescarpă - datează din a doua jumătate a sec. al XV-lea. La acestea se adaugă un sit arheologic, Platoul din faţa Cetăţii de Scaun, care este localizat la "Câmpul Şanţurilor".

    Manastirea Sf. Ioan cel Nou este o manastire de calugari si poarta hramul sf. mare mucenic Gheorghe. Biserica a fost inceputa de voievodul Bogdan al III-lea, fiul lui Stefan cel Mare, in 1514 si terminata de Stefanita Voda, fiul lui Bogdan in 1522.

    Las si pozele sa vorbeasca pentru ca ele pot spune mai mult decat mine.

    A sa nu uit coordonate GPS N 47. 5537, E 25. 8794. Adresa pensiunii: str. Wirzburg, nr. 31

    Sper sa va placa daca ajungeti acolo mie mi-a placut foarte mult.


    [fb]
    ---
    Trimis de aurelia radu* in 30.05.10 12:29:38
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GURA HUMORULUI.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2928 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (aurelia radu*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P17 Loc de joaca pentru copilasi
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    [900 PMA] [450 PMA]
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 600 PMA (din 3 voturi)

    ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    aurelia radu* [30.05.10 14:44:40] »

    Scuze am stat 3 nopti.

    magdalena [30.05.10 18:28:16] »

    Mi-a placut cum arata pensiunea unde ai fost cazata, dar mai mult "La roata".

    Ca si cazare, ai idee daca pensiunea aceasta e ok?

    aurelia radu* [30.05.10 22:06:20] »

    Nu am vazut camerele de la aceasta pensiune dar trebuie sa fie rustice. Oricum pensiunea era foarte populata. Cred ca merita incercat mie mi-a placut foarte mult si data viitoare cand voi ajunge la Gura Humorului ma voi caza la aceasta pensiune.

    PS Pe internet arata bine camerele

    sidexplozia2000 [20.07.10 23:33:31] »

    O pensiune super, am fost acolo, am stat 3 nopti, gazdele o familie tanara, foarte primitori si draguti. Curatenie exemplara si atmosfera de vacanta. Cand am fost noi, stapanii aveau un cibanesc german foarte simpatic, cu care ne-am jucat in curte

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    aurelia radu*, magdalena, sidexplozia2000
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Bucovina:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056015014648438 sec
    ecranul dvs: 1 x 1