ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.09.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 13.06.11
STATUS: PRETOR
LUNA
SEP-2018
cuplu fara copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Mergeti cu incredere!

TIPĂREȘTE URM de aici

La hotelul Bio Suites din Rethymno, unde am fost cazati am beneficiat de demi pensiune, lucru care ne-a permis libertate de miscare in zilele state acolo. Asa ca intr-una din ele, zi in care ne-am permis sa stam doar la mare si la soare, undeva dupa ora pranzului am hotarat sa gasim un restaurant unde sa luam pranzul. Datorita meniului foarte variat pe care il aveam la cina de la hotel devenisem cam mofturosi si cusurgii, asa ca in primul rand am vrut sa gasesc ceva care sa ma atraga ca si situare.

Asadar primul criteriu de departajare, direct pe faleza, desigur, partea cu constructii, ca pe plaja inca nu au aparut bodegi si bodegute ca stiu eu unde … Al doilea criteriu, Mythos la draft ' megala' (mare), al treilea mancare buna, gen o friptura, ceva, ca gyros tot mancasem si vroiam sa vad bucata de carne intreaga, sa obosesc eu cand o tai! :))

Am inceput sa luam 'la pas' faleza orasului Rethymno din dreptul plajei care apartinea hotelului nostru si unde lasasem sezlongurile acoperite cu prosoape (nu ca am fi melteni, insa platisem pt toata ziua si era pacat sa le abandonam fiind pe randul 1) indreptandu-ne catre orasul vechi, aflat cam la 600 m distanta. Si tot oprindu-ne sa cercetam fiecare taverna din drum, am ajuns aproape de intrarea in port. Aici am gasit o taverna draguta, care avea berea la care tanjeam, era si pe faleza, avea si ceea ce vroiam sa mancam, insa nu-mi placea ca mesele exterioare, unde aveai voie sa fumezi erau prea pe trotuar 'in picioarele ' trecatorilor. Cand eram pe punctul de a ne continua cercetarile, Nina imi spune: tata, au si mese sus! Am ridicat privirea, am vazut o terasuca cu flori pe margine, am intrebat un ospatar daca se poate fuma acolo si dupa raspunsul afirmativ, am si urcat! Era ceva gen restaurantul Gemini, cel din Parga, unde mancasem si ne placuse pozitionarea, anul trecut motiv in plus sa grabesc escaladarea treptelor … Si cum norocul este de partea celor flamanzi, am gasit o masa de 4 exact pe partea cu strada!

Era destula lume si sus, mai ales la mesele din exterior, si era un singur baiat care servea si alerga la toate! Mesele, foarte dragute, din lemn gros, lacuit majoritatea de marime 'stas ', 4 persoane, la nevoie unite daca sunt mai multe, cum erau unele in spatele nostru. Picioarele meselor erau tot din lemn, doar scaunele faceau nota discordanta, fiind din aluminiu, intre partea de sus si cea de jos unde erau banci din lemn.

Nu va spun cat de obosit parea acel ospatar si totusi cand ne-a adus meniurile a avut puterea sa ne zambeasca si sa ne ureze bun venit! Nu l-am lasat sa plece pana nu am comandat 4 Mythos 'tora' (acum) iar faptul ca m-am adresat in greaca l-a bucurat/amuzat vizibil.

Berea a sosit repede, rece, dar nu cu halbe inghetate ca in alte parti ale Greciei, insa dupa ce ai stat la soare nu mai avea nicio importanta.

Cu comanda nu ne-am grabit, am rasfoit de mai multe ori meniurile si intr-un final am mers pe mana nevestei si am comandat ca si ea, un 'pork chop', mai ales ca avusese succes si anul trecut … Cumnatii, unul gyros, celalalt un souvlaky, ambele de porc, Nikos, ospatarul a venit, desigur nu cu mana goala ci cu inca un Mythos, pentru ca halba mea era crapata si se scursese toata berea ( :)) ).

Am toata aprecierea pentru cei care lucrau la acest restaurant pentru faptul ca, desi localul era in proportie de 65 % ocupat, comenzile nu au durat prea mult, in maxim 20 de minute sosind si farfuriile noastre, care aratau excelent! Nici gustul nu a fost cu nimic mai prejos decat aspectul, carnea fiind facuta exact cat trebuia ca sa nu devina nici tare nici cruda, cartofii prajiti erau cartofi proaspeti (nicaieri in Creta nu am vazut cartofi congelati) si aveau o culoare superba de galben-auriu iar gustul acestora cel mai bun din toate locurile vizitate din Elada. Painea, un fel de focaccia, calda, un pic de tzatziki, un pic de ceapa, o felie de lamaie, apoi doua felii de rosie si un pic de salata completau toata suprafata farfuriei. Preturile le veti putea vedea fiecare in meniul pe care am sa-l postez.

Am mancat foarte bine, am mai comandat doua beri pt mine si al meu cumnat, si ca sa reducem din timpul de asteptare l-am rugat pe Nikos sa ne aduca si nota. Doar ca pana la nota, pe masa ne-au fost aduse paharele cu ouzo, raki si lichior de zmeura, din care desigur ca doar am gustat. Aceasta practica, foarte folosita pe pamant elen te face sa te simti mult mai bine, chiar daca uneori, intentia conteaza … Iar in Creta, oriunde ne-am dus, am intalnit-o...

Nota de plata a fost de 51 de euro pentru toti patru, adica mai putin de 12 euro / persoana … Nu cred ca a fost mult, nici cu cei 5 euro lasati ospatarului care s-a 'miscat' admirabil in toata acea aglomeratie si a bucatarilor care, desi faceau comenzi dupa comenzi, au gatit exemplar cele comandate. De aceea va recomand restaurantul Petrino, mai ales partea sa superioara de unde aveti alta perspectiva asupra strazii... Pofta buna!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de iulian68 in 19.09.18 05:06:20
Validat / Publicat: 19.09.18 08:07:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 1434 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulian68); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Skewered pork.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

Dana2008
[19.09.18 08:17:22]
»

@iulian68: Start vot!!! Felicitări pentru articol!

Iau un mic dejun românesc cu gândul la aromele greșești. ????

Călătorii plăcute!

iulian68AUTOR REVIEW
[19.09.18 09:09:45]
»

@Dana2008: Multumesc Dana, parca nici nu stiu cand a trecut sejurul asta... Noroc cu pozele...

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[19.09.18 09:27:46]
»

Yummy!

iulian68AUTOR REVIEW
[19.09.18 11:49:21]
»

@Carmen Ion: Sarut mana de regula asa e peste tot la ei. Totusi mi s-au parut cu mult mai ospitalieri decat in multe alte locuri din Grecia, nu ca nu ar fi fost si acolo, dar parca a fost ceva in plus la acest capitol. Multumesc pentru vizita, Carmen! ????

mishu
[23.09.18 14:28:16]
»

@iulian68: Nici la tine nu am indraznit sa ma uit la poze decat asa pe margine, dar si asa s-au vazut mai bine decat speram, astfel inghit in sec.

Felicitari, votat cu mare drag.

iulian68AUTOR REVIEW
[23.09.18 14:52:23]
»

@mishu: Nici nu stiu cum sa fac, daca le pun, va am pe constiinta pe voi, cateva prietene drage, daca nu, articolul ar arata ca fara garnitura... Eu zic totusi sa te uiti dar sa si mananci, in fond toata viata ai sa faci asta, cu sau fara voia ta! ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulian68, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm? Taverne în Rethymno și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.087066888809204 sec
    ecranul dvs: 1 x 1