ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.09.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Braşov
ÎNSCRIS: 18.08.14
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 6 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
37.50%
Mai degraba nemulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
67.50%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Mamaia își pierde farmecul de altădată

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Cred că sunt în asentimentul multora din generația crescută cu cheia la gât când spun că Mamaia este legată invariabil de nostalgia după copilărie. Pentru noi era stațiunea vacanțelor de vară, locul unde savuram micile noastre bucurii de copii trăiți în comunism: plajă, nisip, scoici și bălăceală, colace colorate și găletușe de plastic, plimbări cu titicarul, parcul de distracții, sau (cu puțin noroc) chiar gumă de mestecat și pepsi! Probabil așa se explică faptul că azi, conștienți că nu mai suntem copii și că nici Mamaia nu mai este cea de altădată, revenim acolo într-un fel de căutare proustiană a timpului pierdut.

Nostalgia este principalul motiv pentru care am ales în ultimii câțiva ani Mamaia, la care se adaugă și o anumită doză de comoditate, ceva calcule financiare... Cu fiecare întoarcere crește însă și sentimentul de dezamăgire, văzând o transformare în rău a stațiunii, o degradare inevitabilă, care nu provoacă decât tristețe celor care au cunoscut-o în alte vremuri.

Tocmai pentru a putea să ne bucurăm de atmosfera de odinioară, am ales în ultimele noastre vacanțe, finalul de sezon, sfârșit de august, început de septembrie, atunci e mai puțină lume, e mai liniște. La fel am făcut și anul acesta.

De fiecare dată mergem cu trenul la mare, și nu numai ca să ne aducem aminte cum era în copilărie, dar ni se pare mai comod, te mai miști, mai mănânci, citești, mai faci un rebus. Păcat că în ultima vreme călătoria cu CFR-ul devine tot mai des o aventură, din cauza întârzierilor. Încă nu suntem printre cei pățiți dar am auzit multe! În fața gării Constanța sunt autobuze în dreapta (1,5 lei o călătorie), microbuze în stânga (3 lei o călătorie) sau autobuzul etajat, drept în față (3 lei o călătorie sau 5 lei-toată ziua), cu toate se poate ajunge în Mamaia. Totuși cu cel etajat durează, pentru că din gară face traseul prin port, zona cazinoului, apoi merge spre Mamaia Nord. Am încercat acum doi ani și taxiul, a costat 25 de lei până la „Butoaie”, dar grijă să fie înregistrat și să aibă ceas.

Ce ne place la Mamaia? Răsăritul văzut de pe plajă, mirosul amărui al mării, zgomotul valurilor și țipetele pescărușilor. Scoicile scoase de valuri și împrăștiate pe țărm. Apusul pe lac. Plimbările lungi pe malul mării. Atmosfera de relaxare. Dispunerea stațiunii, între mare și lacul Siutghiol, plaja lată, cu nisip fin și intrare lină în apă. Posibilitatea de a alege un hotel cu vedere la mare. Faleza pietonală, atâta cât mai este.

Zona pietonală dintre hotel Riviera și hotel Vega arată bine, este aerisită, elegantă. De asemenea, activități plăcute sunt plimbările cu telegondola sau cu vaporașul (cel mic, Tomis, a fost mult mai interesant decât cel mare, simți cum te leagănă valurile). Plimbarea pe ponton este frumoasă. Noi am mers pe jos, pe lângă apă, de la hotelul Comandor, unde am stat, până la ponton, o oră am făcut, în pas foarte lejer.

Și experiențele culinare sunt binevenite. Ne plac terasele „împinge-tava” din zona „La Butoaie”, acolo întotdeauna am găsit o diversitate de feluri, proaspete, aspectuoase și gustoase, la prețuri rezonabile. Am încercat și unele restaurante, ca cel grecesc, Nikos, gelateriile (am mâncat o înghețată foarte bună, artizanală, la „Emilia”).

Ne plac și magazinașele cu recuzită pentru plajă, colace, mingi, pernuțe, sunt vesele și în ton cu vacanța. Plimbarea cu trenulețele (noi le numeam titicare) te fac să te simți copil din nou. Interesant este și turul cu autobuzul etajat, pentru a vizita zona Cazinoului, Acvariul, Delfinariul. Ne place să descoperim „vestigii” ale perioadei interbelice sau ale trecutului recent, vila reginei Maria, minaretele, toboganele pontonului de la Cazino, statuile care au mai scăpat pe ici pe colo la hotelul Rex, Doina sau Ovidiu. Până și satul de vacanță cu atmosfera sa de bazar oriental are un farmec special, pentru că la fel l-am văzut și în copilărie.

Dar... oricât am încerca să privim cu îngăduință, nu se poate trece cu vederea faptul că, de la an la an, Mamaia își pierde farmecul, atmosfera sa este sufocată de construcții care strică armonia stațiunii, de mizerie și de gălăgie.

Construcțiile haotice

În primul rând pe noi ne întristează și ne revoltă modul brutal în care este afectată imaginea stațiunii, care a fost gândită și construită începând din anii 1960 ca un ansamblu arhitectonic armonios, presărat cu spații verzi și bazine acvatice. După 1990 s-a construit haotic și fără nici o regulă estetică, pe plajă și pe zonele verzi, astfel încât azi vedem fel de fel de ciudățenii strecurate oriunde a fost puțin loc, printre hotelurile inițiale, clădiri începute și abandonate, barăci presărate pe plajă, corturi de evenimente. Unele clădiri recente obturează pur și simplu vederea hotelurilor vechi, fiind împlântate drept în fața ferestrelor acestora! În zona hotelurilor Aurora și Flora e masacru: blocuri în șantier, clădiri ridicate fără nici o armonie pe plajă.

Pe malul lacului Siutghiol s-au construit blocuri de apartamente care alcătuiesc un peisaj urban total nepotrivit unei stațiuni. De la an la an mașinile sufocă stațiunea, s-au improvizat parcări pe spațiile verzi, s-a renunțat la porțiuni din aleea pietonală (între hotelul Victoria și marginea sudică a stațiunii aleea s-a transformat în șosea). S-au tăiat toate sălciile de pe plajă (prin 2003 am prins începutul operațiunii), aveau un farmec deosebit, făceau parte din spațiul marin original al litoralului românesc. În loc să valorificăm ce am avut noi special, avem acum în schimb palmieri chinuiți în ghivece, sau chiar palmieri de plastic! Singura plajă care mi se pare „din alt film” este cea a hotelului Vega, deși a mizat pe stilul de import, cu plamieri, măcar are un aspect unitar, în alb și albastru, cu materiale naturale, e aerisită, cu spațiu generos între primul rând de șezlonguri și apă. Evident, hotelul are niște prețuri exorbitante, dar mă gândesc că ele nu provin din faptul că și-au decorat plaja în alb-albastru.

Mizeria

Plaja e sufocată dintr-un capăt în altul de construcții în dosul cărora stau stivuite gunoaie și cresc buruieni, mii de șezlonguri sunt înghesuite fără nici o normă de intimitate sau de armonie. Nu există un aspect unitar, nu s-au impus reguli privitoare la materialele și cromatica utilizate, pur și simplu fiecare porțiune de plajă concesionată e decorată mai mult sau mai puțin inspirat, rezultatul fiind un ghiveci de prost gust. Pe majoritatea plajelor șezlongurile din materiale ieftine sunt așezate până aproape în apă, au saltele murdare și uzate, umbrelele sunt de toate culorile. Nisipul e plin de gunoaie, mai ales în zona de sud a stațiunii e dezastru! Până anul acesta, nu am mai avut niciodată senzația că mi-e scârbă să calc desculță pe nisip, acum mi s-a întâmplat în apropierea pontonului. Aveam impresia că merg printr-o groapă de gunoi: coji de semințe, șervețele, cotoare de porumb fiert, ambalaje, mucuri de țigări, pamperși folosiți. Stupefiant e faptul că multora nu părea să le pese, stăteau la plajă așa, acolo! Nici plajele din zona de nord nu sunt cu mult mai curate, de la an la an se degradează și ele, sunt pline de mucuri de țigări. De multe ori, înainte să ne așezăm la plajă, am strâns doze de bere sau șervețele abandonate și le-am dus la coșul de gunoi, la nici 10-15 pași distanță. Se vede treaba că pentru cei care le lăsaseră fusese extrem de greu...

Gălăgia

Zgomotul devine o marcă specifică a stațiunii Mamaia. Zi și noapte e un vacarm continuu, o amestecătură obositoare de bubuială de bași și lălăieli care agasează. La plajă, din 50 în 50 de metri e un beach-bar de unde răsună cât e ziua de lungă muzică de club, la volum maxim. Nu auzi valurile, nu auzi pescărușii, nu auzi... liniștea, ci un permanent bum-bum. Mai rău, toate aceste muzici diferite se amestecă iar rezultatul e departe de a te relaxa. Dacă în zona de nord, unde am stat, volumul era mai redus, în sudul stațiunii mi s-a părut de-a dreptul insuportabil. Noaptea, altă distracție, la volum mai mare. A ajuns să fie o chestiune de noroc dacă nimerești o poziție a camerei mai liniștită. E inadmisibil pentru o stațiune unde majoritatea oamenilor vin să se relaxeze, să scape de stres și să se odihnească!

De final...

După ce se întoarce din Mamaia, sentimentul pe care îl încearcă orice iubitor mării este unul amar. Ai tot mai mult impresia că trebuie să te refugiezi din calea urâtului și e tot mai greu să găsești acolo un colțișor unde să poți face asta. Din dragoste față de mare și din nostalgie pentru timpul care a trecut, te-ai întoarce, dar constați că trebuie să faci tot mai multe compromisuri. Mamaia mi se pare că aduce tot mai mult cu un mall uriaș, gălăgios, cu mirosuri de mâncare, culori țipătoare, înghesuială și standuri pestrițe cu mărfuri chinezești, ori pentru asta nu e nevoie să cumperi bilet la mare. Vara aceasta am simțit mai mult ca oricând că trebuie să mă concentrez ca să nu văd părțile negative. Nu știu dacă pe viitor litoralul nostru va merita un asemenea efort...


[fb]
---
Trimis de Rofri in 16.09.18 12:40:21
Validat / Publicat: 16.09.18 14:29:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAMAIA.

VIZUALIZĂRI: 1789 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rofri); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Plaja Vega - așa da!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

RofriAUTOR REVIEW
[16.09.18 13:14:42]
»

Am rugămintea la webmaster să insereze acest clip: youtube - Mamaia de altădată...după 40 de ani

Mihai18
[16.09.18 17:09:52]
»

Dacă era posibil, dădeam clik de două ori pe FB

a) Despre review. Mi-a plăcut pentru că îmi place

Mamaia pe care am vizitat-o de zeci de ori, încă de pe vremea când Nadia Comăneci era o stea la Montreal. Ai dreptate, Mamaia parcă nu mai este ce a fost cândva ori este altfel, dar totuși ea există și ne încântă. Peste trei zile plec la Mamaia, chiar dacă am citit acest review.

Cândva, colega noastră @ Krisstinna a spus „Să învățăm să desprindem frumosul din urât și binele din rău” Așadar, să-i urmăm sfatul.

b) Despre videoclip.

Sunteți extraordinară cu începutul sonorului videoclipului. Mi-a plăcut mult această emisiune, care putea fi recepționată doar acolo. Într-o vară am plecat la mare cu magnetofonul Tesla și un radiotranzistor și am făcut multe înregistrări apoi acasă am făcut o selecție începând cu semnalele sonore ale postului Radio Vacanța, genericul muzical (Valurile Dunării într-un ritm mai alert), vocile Doinei Caramzulescu, inegalabilul vorbitor de limbă franceză Paul Grigoriu și alții, apoi melodii și iar melodii.

Anii treceau, magnetofonul nu mai era sigur și conținutul benzilor de magnetofon l-am transfera pe minicasete pentru casetofon. Din nou au trecut ani și ani și în vara aceasta le-am transferat pe două DVD-uri. Am 135 minute de înregistrare a Radio-Vacanței din acele vremuri.

Cu bine.

iulian68
[16.09.18 17:20:31]
»

Am citit cu foarte mare atentie fiecare cuvintel si iti dau perfecta dreptate in toate cele expuse. Din pacate nu vad insa vreo modalitate de a opri acest fenomen in aceasta tara in care pana si insectele sunt corupte. Iar parerea noastra, din pacate, nu conteaza...

Mihai18
[16.09.18 18:17:25]
»

@iulian68:

Când două persoane spun la fel, este bine să le crezi. @Rofri are dreptate. Până în anul 1990 Mamaia era îngrijită și în ansamblu arăta mult mai bine ca acum. De exemplu, în zona Aquapark, între 2 hoteluri bine îngrijite am găsit un hotel părăsit complet, cu pereții scorojiți și multe bălării în jur și acela nu era singurul. Dovedesc cu fotografii. Cazinoul arată jalnic și am fotografii-detaliu cu tencuiala din exterior căzută, unele geamuri lipsesc. În Constanța, în plin centru, sunt clădiri gata să cadă și fără geamuri. Mă doare sufletul.

Am scris în penultimul review că peste 3 zile merg să văd marea. Voi locui în Constanța într-un apartament cu 2 camere iar o zi va fi rezervată stațiunii Mamaia. Stiu că voi întâlni și zone total neângrijite ori în paragină, dar să fiu obiectiv, sunt și hoteluri bune cât și spații verzi îngrijite.

Speranța nu moare niciodată.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorinakiss
[16.09.18 18:26:07]
»

@Mihai18: Radiovacanta se putea receptiona si in Campina, cel putin intre anii 1982-1985, pe frecventa 1458 KHz. Oricum impresiile si clipul sunt extraordinare, trezind multe amintiri.

RofriAUTOR REVIEW
[16.09.18 18:36:13]
»

@Mihai18: Mulțumesc mult pentru aprecieri! Vreau să precizez că videoclipul l-am descoperit și eu pe YouTube așa ca nu vreau să-mi atribui vreun merit. Mi-a plăcut și mie foarte mult. Vă doresc un sejur liniștit, sigur în perioada aceasta va fi mai plăcut la Mamaia.

RofriAUTOR REVIEW
[16.09.18 18:46:57]
»

@iulian68: Așa este, corupția, incompetența dar și delăsarea au dus la această situație. Mentalitatea "merge și-aşa" nu face decât să agraveze lucrurile. Constatăm cu tristețe și căutăm frumosul mai departe...

Mulțumesc pentru aprecieri!

RofriAUTOR REVIEW
[16.09.18 18:57:38]
»

@dorinakiss: Mă bucur că am reușit să stârnesc amintiri. Videoclipul nu-mi aparține, am și eu toată admirația pentru cei care l-au realizat.

Mulțumesc pentru apreciere!

iulian68
[16.09.18 20:27:12]
»

@Mihai18: dragul meu coleg, nicio clipă nu am pus la indoiala vreun cuvintel din cele spuse de autor. Intaresc toate acestea ca unul din aceeasi generatie care a fist dus de parinti mai intai, apoi si-a dus copilul la rabdul sau in Mamaia. Am fist an de an paba in anul 1999. De atunci pana anul trecut nu am mai pus piciorul acolo, orientandu-ma catre alte statiuni, neptun, saturn, venus. Anul trecut intampkarea a fost sa ajung si sa stau doua zile, ocazie cu care am revazut statiunea... Retine ca nu am scris NIMIC despre aceadta vizita pt ca atat de suparat si de dezamagit am fost incat nu am vrut sa-mi mai aduc aminte de ce an vazut!

Yersinia Pestis
[16.09.18 20:32:04]
»

Am vrut să scriu dar mi-am dat seama că aș putea fi bannat!

Mamaia devine, în fiecare sezon, stațiune de cocalari: sosiri la cluburi cu elicopterul, șamapanie adusă cu roaba, copiii maneliștilor care n-au nicio brumă de bun-simț!

Asta e, am ajuns, din comunism, în consumism. În numele banului este permis orice și chiar mai mult!

Iubirea de mare? O noapte la “Vega” este 100 de euro, doar cu MD. Un sejur de 7 zile, AI, 2000 de euro. Cine își permite sumele astea?

Din păcate iubirea de mare se mai poate manifesta pe plajă la Sulina, la Sf. Gheorghe sau, la Gura Portiței. Acolo (încă) n-au ajuns cocalarii ci, doar părinții lor, care au ajuns să cumperr Delta Dunării pe bucăți. Și nu numai, alții și-au tras câte-o insulă, vezi Belina...

Scuză-mi pesimismul, o s-ajungem ca-n “ O piatră pe cer” a lui Asimov, după 50 de ani o să fim urmăriți ca fiind persoane inutile ba chiar obositoare pentru societate, mai ales dacă avem amintiri vii!

rentea
[16.09.18 21:06:34]
»

@Rofri: Acelasi sentiment l-am incercat si eu acum ceva vreme facand o vizita in Eforie Nord. Acolo situatia e (mult) mai trista decat in Mamaia, crede-ma. Am fost anul acesta in zona, dar am iesit numai pentru scurt timp din resortul Phoenicia... ce am descoperit seamana foarte bine cu ceea ce ai descris tu.

Eu nu mai merg, aceasta a fost solutia mea, poti gasi ceva deosebit, foarte frumos si asemanator cu Mamaia pe care o stiam la Balchik.

Cu toate acestea, am gasit cateva locuri foarte frumoase in mamaia: zona hotelului Vega (ma tot chinuesc de ceva vreme sa ajung aici) si zona Phoenicia Royal. Exceptiile care (din pacate) confirma regula: turismul la noi in tara e dezastruos.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
RofriAUTOR REVIEW
[16.09.18 21:09:26]
»

@Yersinia pestis: O viziune sumbră pe care o împărtășim și noi cu mulți din generația noastră. Așa e, te simți tot mai mult exclus din locurile pe care le îndrăgeai, alungat de năvala consumerismului și a „neamului prost”. Ești nevoit tot mai des să te refugiezi în puținele locuri liniștite unde te poți relaxa fără să suporți pe banii tăi mârlănia. Din păcate așa se înțelege a face turism la noi: rabat la calitate.

RofriAUTOR REVIEW
[16.09.18 21:34:35]
»

@rentea: Sunt convinsă că situația e asemănătoare pe tot litoralul nostru, se vede și din impresiile postate de turiști. De altfel, e valabilă observația și pentru Predeal, Sinaia, ce să mai discutăm de Herculane sau Rânca. Nu există o viziune, nu există gust, nu există armonie. Merge și-așa...

baron
[16.09.18 22:06:02]
»

Foarte bun articolul dvs, l am votat cu toata inima chiar daca este dureros de adevarat. Imi place la Mamaia si de aceea prefer sa ma fac ca nu vad decat lucrurile care imi plac:marea superba, rasaritul fantastic din mare si apusul in zona lacului, plaja lata si nisipul fin, cele cateva terase care ofera servicii de calitate si unele zone de promenada de care ati povestit si dvs. In rest imi propun sa nu vad nici iarba netunsa si buruienile din statiune, nici cocalarii cu lanturi groase care lasa tone de mizerie pe plaja nici vanzatorii ambulanti in general nimic din ceea ce ar putea sa nu mi convina. In acest fel reusesc sa vin acasa cu amintiri frumoase si cu imaginea de alta data a statiunii Mamaia neschimbata. Si daca tot s a facut referire la coruptie si corupti cred ca totusi Mamaia arata mult mai ingrijita pe vremea primarului plecat acum in destinatii exotice in cautare de libertate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
rentea
[16.09.18 22:09:02]
»

@Rofri: cu o exceptie: Sinaia a devenit o statiune frumoasa, am fost zilele trecute (de altfel, merg destul de des pe-acolo) si mi-a placut tare, tare mult cum au organizat festivalul Sinaia Forever. Eu cred ca e cea mai frumoasa si armonios dezvoltata statiune de la noi din tara.

RofriAUTOR REVIEW
[16.09.18 22:15:12]
»

@baron: Mulțumesc pentru apreciere! Aceasta a fost și atitudinea mea, să văd doar lucrurile frumoase, dar devine din ce în ce mai greu.

RofriAUTOR REVIEW
[16.09.18 22:19:18]
»

@rentea: Mă bucur că Sinaia arată bine, n-am mai fost de vreo trei ani pe acolo.

Mihai18
[17.09.18 08:29:36]
»

@dorinakiss:

Vă mulțumesc. Nu am știut acest lucru. Dar, în fiecare dimineață, la începutul emisiunii, Doina Caramzulescu printre altele spunea că Radio-Vacanța transmite de pe litoral pe lungimea de undă de 206 KHz. Foarte slab o mai recepționam la plecare, până pe la Hârșova. Litoralului îi dădea frumusețe luminile, lumea și muzica printre care în mod special Radio-Vacanța. În extrasezon, litoralul este trist. La sfârșit de noiembrie fiind la o consfătuire profesională la Eforie-Sus, hotel Flamingo, într-o după-amiază m-am dus în Mamaia, la capătul liniei de troleibus (la două butoaie) unde făceam plajă. Acolo, foarte mulți câini care lătrând au înconjurat mașina. Ar fi fost o imprundență să cobor așa că mare lucru nu am vizitat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorinakiss
[17.09.18 13:16:12]
»

@Mihai18: Corect ce spuneti. Se transmitea pe mai multe lungimi de unda. 206 KHz era pe unde medii (UM) si 1458 KHz era pe unde scurte (US).

Radu
[03.10.18 15:05:20]
»

@Mihai18: Credeam ca numai mie imi vin idei de astea

Catalina Ch
[28.06.19 11:59:12]
»

Mi-era foarte dor de Mamaia, asa ca anul acesta am rezervat o camera in apropiere, in Constanta, Zona Delfinariu, nu am mai fost din anul 2007, deci de 12 ani, voi retrai fiecare moment al copilariei petrecut aici cu parintii, de data aceasta alaturi de sot si de fetita noastra. Multumesc tuturor pentru impresiile postate, ma ajuta sa stiu la ce sa ma astept si imi promit mie ca nimic nu imi va strica sejurul si voi trece peste orice neajuns cu zambetul pe buze!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
baron, Catalina Ch, dorinakiss, iulian68, Mihai18, Radu, rentea, Rofri
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Mamaia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072193145751953 sec
    ecranul dvs: 1 x 1