ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.05.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Focsani
ÎNSCRIS: 10.08.09
STATUS: GOLD
LUNA
JUN-2009
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Cutitu d'argint

TIPĂREȘTE

Auzisem de Restaurantul Cutitu d'argint din Sinaia de la prietena mea cea mai buna. Doar auzisem si-mi era greu sa cred ce-mi povestea ea! Ca acolo se mananca cat poti de mult, cu o suma de bani fixa. Ca acolo ai, din partea casei, garnitura de mancare de fasole boabe la discretie, la fel ca si salata de varza sau de muraturi plus chipsurile din cartofi facute acolo. Ca acolo, oricat ai manca din felurile principale, tot banii aia ii platesti. Hm! Greu de crezut! Insa...

Prima data am ajuns acolo in 2008 iar in 2009 nu am ezitat sa ma duc la pas intins catre aceeasi locatie, pentru a lua masa.

Restaurantul se afla in drumul de intoarcere de la Castelul Peles, dar se poate ajunge pe acest drum, folosindu-l ca si drum de urcare (intersectia dintre drumul care duce la Brrasov, drumul spre Sinaia, drumul spre Marmote si drumul spre Castel, unde se afla si o statie de autobuz).

Prima data am stat in interior, data urmatoare pe terasa. Absolut incantator! Restaurantul are interiorul din lemn, mesele si scaunele la fel. Tersa din spate ofera o priveliste minunata, fiind amplasata langa un parau.

Aici se pot manca la discretie, 8 feluri de preparate la gratar, fara nicio limita. Bauturile se platesc separat de meniu care costa 49 de lei de persoana. Numele de Cutit vine de la niste sabii pe care sunt pregatite felurile de carne, dupa cum se poate vedea in poze. Cele 8 feluri de carne la gratar sunt urmatoarele (spre sa-mi aduc bine aminte) : carnati de casa, pastrama de porc, muschi de vita, muschi de porc invelit in bacon, coasta de porc, ciocanele de pui, aripioare de pui, pulpa de berbec. Ospatarul vine pe rand cu cate o sabie cu un fel de carne. Te serveste cu cat vrei din acel fel, dupa care vine cu urmatorul fel si tot asa pana la ultimul.

Dupa ce ai mancat din toate cele 8 bunatati, ospatarul vine din nou si te intreaba daca vrei s-o ia de la inceput sau doresti anumite feluri din cele pe care tocmai le-ai mancat.

Repet faptul ca mancarea din fasole, chipsurile si salata sunt la discretie.

De mentionat faptul ca politica restaurantului este aceea de a nu "lua la pachet" ceea ce nu poti manca si nici de a accepta 2 persoane la un meniu, motivat de faptul ca unul tine dieta sau ceva de genul asta.

Modalitatea in care spui pana la urma ca te-ai saturat, este intoarcerea unui carton (ca acela pe care se pun paharele) care pe o parte e verde, pe cealalta parte e rosu. Atata timp cat cartonul e cu fata verde in sus, ospatarul vine mereu la masa si te serveste si se opreste numai cand cartonul e cu fata rosie in sus.

E bine sa mergeti acolo cand va e foame cu adervarat si atunci cand nu sunteti la diete sau regimuri pentru vreo afectiune anume, pentru ca acolo se mananca la greu si totul este absolut delicios.


[fb]
---
Trimis de Clotilde in 21.05.10 11:50:44
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 22533 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Clotilde); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Restaurantul vazut din apropierea lui
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10800 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

dannek
[21.05.10 11:56:28]
»

Frumos descris si chiar apetisant, felicitari.

Am ocolit de vreo 2 ori restaurantul dar acum cu siguranta nu o sa il mai ratez locatia, dar trebuie neaparat sa am ceva Redigest la indemina.

Pentru pofta de mincare creata un vot mare.

Te mai asteptam cu impresii si din alte locatii!

mirelab
[21.05.10 11:58:24]
»

Se pare ca incet incet apar tot mai multe restaurante pe sistemul All You Can Eat, asa ca gurmazi... pe locuri, fiti gata... START!

Utile info pentru o astfel de experienta!

Costi
[21.05.10 12:07:47]
»

Dacă nu ar fi fost acest review, nu aş fi călcat niciodată pragul acestui restaurant, datorită numelui, nefericit ales, care mie îmi sună în urechi precum o manea.

Acum însă, când voi mai trece prin Sinaia, va fi o opţiune pe care o voi lua în consideraţie.

Pentru asta, mulţumesc Clotilde alături de 400 de puncte de la mine.

Poate ar fi fost bine dacă am fi aflat ceva mai multe şi despre băuturi, dar asta poate va povesti un bărbat, sau rămâne să aflăm noi înşine, la faţa locului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ClotildeAUTOR REVIEW
[21.05.10 12:12:23]
»

Multumesc pentru aprecieri!

Despre bauturi nu prea pot spune multe, asa cum bine a intuit Costi, dar stiu sigur ca nu-s mai scumpe decat in alte locatii de pe Valea Prahovei.

Adevarul e ca denumirea restaurantului te poate face sa crezi ca e vorba despre altceva inauntru, insa, realitatea e alta.

Inca ceva! Stiam ca mai e un restaurant si in Mamaia, insa nu mai stiu daca functioneaza si nu am fost niciodata in locatia de la mare.

Diaura*
[21.05.10 12:32:45]
»

Multumim pentru sfat si SB; cu prima ocazie cand ajung la Sinaia, acolo ma opresc pentru o " proba".

Am mancat in Ungaria in astfel de restaurante cu pret fix si nu stiam ca deja au aparut si la noi (de fapt acesta este primul de care aflu eu).

Cat costa o " portie "?

Costi
[21.05.10 13:13:00]
»

@ Diaura

49 de lei, scrie în review

Andox
[21.05.10 13:37:28]
»

Foarte utila si interesanta informatia .

Chiar nu stiam ca exista asa ceva in Romania . Super fain. Am mancat in Germania la un astfel de restaurant si am fost incantat.

Alex_Macedo
[21.05.10 13:48:10]
»

Eu sunt gurmand, frate... nu mă duc că poate muşc şi ospătaru'!!!

Acest sistem... "Crăpelniţa", am testat-o la Budapesta acum... 12 ani!!! Atunci pentru 2200 de... "hufi" (35RON), aveai... ce să spun!! Cutzitu D'argint e... cu porţia... e gradiniţă, pe lângă acel restaurant... Tanne se numea... undeva pe o colină, nu ştiu dacă pe partea Buda sau Pest DAR, 7 feluri de ciorbe, jdămii de felul doi, pateuri, prajituri... allinclusive e glumă!! Am rezervat o salvare şi o targă numa' pentru mine!!

Bauturile separat şi acolo dar... ospăţuuu'!!!

Când voi trece prin Sinaia, cred că nu voi rezista...

Vot, number 9!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
cosminp
[21.05.10 13:50:44]
»

@clotilde, nu cumva este chiar in curtea castelului peles?

daca da, am fost acolo in urma cu un an si jumatate si a fost extraordinar.

iar muzica lautareasca si populara romaneasca adevarata, nu facuta pe calculator.

un vot si de la mine.

biancuta
[21.05.10 13:50:46]
»

Un review extrem de util, cu foarte multe informatii. Eu nu alerg prea tare dupa mancare, dar sotul meu va fi extrem de dornic sa intre aici si cu siguranta va fi extrem de incantat dupa ce va iesi. Un vot mare si din partea mea!

ClotildeAUTOR REVIEW
[21.05.10 13:56:06]
»

Alex_Macedo, crede-ma ca si iubitul meu este gurmand ca si tine si fara carne moare! Nu pleaca satisfacut din orice restaurant si-a mers mai mult tras de mana de mine la Cutit! Acum ma trage el de mana sa mergem acolo!

Am vrut sa-l duc si la Marmote anul trecut, dupa ce citisem impresii de acolo pe site. Insa, dupa o juma' de ora de mers pe jos, dupa ce aveam limba pan' la genunchi si Marmotele nu se aratau, ne-am intors, cu "fi-ti-ar marmotele re ras" printre buze.

cosmip, nu, nu este restaurantul din curtea Pelesului. Restaurantul este in drumul de coborare de la Peles, nu drumul acela pe care sunt amplasate tarabe, dar, il poti folosi ca drum de urcare si pe acesta, spre Peles.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ionescunic
[21.05.10 14:13:41]
»

Bun review si interesant, cunosc cateva personaje cu care m-as incumeta sa merg la acest restaurant.

Ce vreau sa precizez ca in urma cu cativa ani, in Mamaia fiind am intrat la o terasa din cele multe din piata unde era scena cu dansatori brazilieni si avea exact acelasi sistem de masa, cred ca avea si acelasi nume si probabil acelasi patron, poate ne lamureste Pepsi70 daca da o fuga pana acolo, daca mai exista in Mamaia sau nu stabilimentul. Si pretul era la fel din cate imi amintesc.

magdalena
[21.05.10 16:49:05]
»

De asa ceva nu am mai auzit! Chiar e inedit! Nici eu nu il bagam in seama, dar acuma, dupa descrierea facuta...., pe langa cel de la Cazarma, sigur ma duc!

abbilbal*
[10.07.10 00:40:26]
»

Într-adevăr interesant. Pe vremuri se practica doar băutura cu "burta" la anumite crame. Acum văd că începe şi cu mâncarea pe acelaşi principiu.

Pentru informaşie şi fotografii maximum de puncte admise.

ClotildeAUTOR REVIEW
[10.07.10 09:18:55]
»

Multumesc, abbibal! Sper, din tot sufletul, sa ajungeti cat mai multi dintre voi la Cutit!

kmy
[21.07.10 20:48:31]
»

Şi eu am mancat pe săturate la acest restaurant, dar totusi mi se parea că din carnurile mai bune, gen muschi de vita, miel sau berbecut punea in farfurie cam cu zgarcenie. Trebuia să insist să lase mai multe bucăţi de carne, si cum nu prea ştiam cum stă treaba mi-era cam jenă. Acum abia aştept să mai ajung o dată pe la acel restaurant, că deja ştiu ce e mai bun şi cît să cer.

creivean
[21.07.10 21:03:33]
»

@Clotilde, Ăsta-i restaurantul: click aici?

@ionescunic

daca mai exista in Mamaia sau nu stabilimentul

Conform saitului de mai sus, există şi la Mamaia.

georgiana
[21.07.10 21:08:05]
»

Deosebit de ''gustos'' acest review!

Imi vine sa zbor la Sinaia!

marian 1973
[21.07.10 21:15:31]
»

M-am saturat numai privind!

ClotildeAUTOR REVIEW
[22.07.10 12:08:14]
»

Da, creivean, acesta este restaurantul. Insa nu pot sa dau detalii despre locatia din Mamaia, din cauza faptului ca n-am fost acolo, din pacate. Poate vara asta aflu ce si cum e si la Mamaia. )

creivean
[22.07.10 13:18:30]
»

În Mamaia, din câte ştiu eu, este în zona fântânilor şi a Cazinoului. Astfel, dacă stai cu spatele la Cazino, repectiv la gelateria de acolo, restaurantul este imediat în stânga. L-am văzut şi eu, dar fiind cu All, la Modern, nu am mâncat acolo.

ClotildeAUTOR REVIEW
[22.07.10 14:11:03]
»

Am vrut sa raspund si celorlati, insa am probleme cu internetul.

Georgiana, imi pare bine ca ti-am facut curioase papilele gusative.

Marian, iti dai seama cum e cand ajungi acolo si vezi live tot ceea ce am fotografiat eu. Va doresc tuturor sa ajungeti la Cutitu d'argint!

Creievean, sper ca ai postat impresii si poze de la Modern, imediat o sa ma duc sa vad, pentru sunt foaaaaarte curioasa despre toate locatiile din Mamaia.

creivean
[22.07.10 14:15:49]
»

Am stat 4 ani la rând, dar am scris doar 2 review-uri. Dacă vrei să le citeşti fa click aici şi click aici

SebastianG
[13.11.13 10:05:01]
»

Eu am ajuns prima oara la Cutitu d'Argint in anul 2007, excursia fiind prima din multele facute cu prietena mea de atunci (acum sotia mea), la Sinaia. Pentru ca am sosit in Sinaia cu trenul si eram pentru prima oara acolo am luat un taxi pana la vila din centru unde eram cazati. In taxi l-am intrebat pe sofer pe unde am putea sa ne simtim bine in Sinaia iar acesta ne-a spus ca s-a deschis un restaurant nou pe drumul catre Peles, care este foarte laudat de clientii pe care ii transporta. Zis si facut, intr-una din seri cand coboram de la castel ne-am adus aminte de cele spuse de taximetrist, tin sa precizez ca era un frig afara de crapau pietrele, fapt care a ajutat la deschiderea apetitului meu si asa urias. Fara sa mai intru prea mult in detalii, am intrat in restaurant, care trebuie sa va spun ca este destul de impresionant, rustic cu barne din lemn, blanuri pe pereti, are parter si etaj, in fine... un loc frumos. In restaurant se auzea muzica de Liviu Vasilica, haiduceasca asa... intru cu prietena (sotia) imi fac curaj si ma asez la o masa. Ma uit pe geam si afara incepuse sa ninga frumos. Vine ospatarul, ne da binete, aprinde lumanarea de pe masa si ne intreaba curios, "ati mai fost vreodata la noi? " si de acolo a inceput nebunia. Am comandat vin, si a inceput baiatul sa ne care la mancare... cred ca a fost un mare moment de cumpana pentru prietena mea atunci cand a vazut cat pot sa ingurgitez la o singura masa, trebuie ca ma iubea serios de nu a dat bir cu fugitii... orisicat... de atunci am fost la Sinaia de 6-7 ori, niciodata nu am ocolit Cutitu d'Argint. Si inca ceva, preparatele sunt toate gatite cu specific brazilian (cei mai buni grataragii din lume sunt brazilienii!).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
15 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abbilbal*, Alex_Macedo, biancuta, Clotilde, cosminp, Costi, creivean, dannek, Diaura*, domidoc, georgiana, kmy, magdalena, marian 1973, SebastianG
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sinaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.077021837234497 sec
    ecranul dvs: 1 x 1