ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.08.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
LUNA
APR-2018
prieteni
4 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Gustul Ciprului într-o „casă” autentică: Georgia Meze House sau apologie pentru mâncarea cipriotă

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Deși eram în Cipru pentru a doua oară, recunosc că povestea despre meze n-o prea știam bine, spre rușinea mea. Am reușit s-o învăț doar un pic, dar suficient încât să-mi dau seama în ce constă, în minivacanța cipriotă din aprilie anul acesta.

Vag, aflasem de acum doi ani de la patronul tavernei situată la parterul cazării noastre din Larnaca, că meze ar însemna o pleiadă de feluri de mâncare locale care se comandă cel mai bine în patru deoarece ar fi însemnat cantitate prea mare, nefiind prea potrivit atunci pentru noi, doi bărzăuni, singuri în vacanță. Primind asemenea explicații, am renunțat să încercăm meze atunci, deși curiozitatea era mare.

Anul acesta, împrietenind-ne cu o pereche chiar din momentul sosirii la hotel, mi-a încolțit din nou ideea de a experimenta meze. Aflându-ne toți patru la recepția hotelului Daphne (vezi impresii), pe când ne făceam formalitățile pentru check-in, mă „mănâncă” s-o întreb pe recepționeră unde ne recomandă să încercăm cel mai bun meze pe care-l știe ea. Acesteia i-a înflorit fața de îndată și fără nicio ezitare, îmi răspunde: Georgia Meze House. Continuă să-mi spună că este unul dintre cele mai bune localuri din Paphos unde mâncarea este grozavă, patronul la fel, nu foarte scump, destul de select și că-mi garantează că vom fi foarte mulțumiți. Apoi ne mai zice că putem să ne folosim de numele său, ba chiar să spunem că ea ne trimisese și ne explică sumar în ce constă mâncarea. Bineînțeles că la auzul existenței celor 20-30 de feluri de mâncare la o singură masă, nu am crezut nicio iotă, gândindu-mă ce reclamă își fac ăștia, cine naiba să creadă așa ceva?! Le-am propus noilor companioni să ne „ocupăm” prima seară cu meze, să vedem ce-o fi cu chestiile astea așa vestite, totodată, fiind patru persoane, părea că ar fi potrivită formula în care să consumăm aceste preparate.

Dar ce este meze? Meze este mâncarea tradițională cipriotă și reprezintă baza bucătăriei cipriote - o combinație complicată de mici mostre de aperitive, salate, sosuri, de preparate diverse din carne sau pește, ori mixte aşa cum am avut noi, stropite din belșug cu vin și bere, în funcție de preferință și putință. De fapt, meze constă în servirea succesivă a preparatelor ce se găsesc la momentul acela în restaurant, dar nu mai puțin de 20 la număr, poate chiar 30, în ordinea menționată mai sus.

Cine se înhamă să mănânce meze trebuie să dispună de „spațiu suficient de depozitare”, întrucât pofta e mare, dorința și mai mare și de la o mare plăcere la durere nu e decât un pas mic. Un pas pe care orice persoană neobișnuită cu abundența îl poate face pățind și ceva probleme digestive așa cum a fost și cazul nostru.

Aflată la răspântia drumurilor maritime dintre Asia, Africa și Europa, în calea tuturor celor care călătoreau pe Mediterana între continente, insula a împrumutat influențe gastronomice de la fiecare vecin sau câte puțin de la toți cei care au venit cu gând s-o cotropească sau numai s-o vadă. Așa că în bucătăria cipriotă, pe lângă aromele locale, se întrepătrund arome grecești, turcești, arăbești sau chiar britanice puse în valoare de arta culinară și maeștrii care stau în slujba acesteia.

Conform obiceiului cipriot, seara se merge la masă, la tavernă, după orele 19,00, căci abia atunci începe să se anime atmosfera. Nici noi nu am făcut excepție, am găsit taverna destul de ușor, pe strada Constantias, colţ cu strada Tekfrou, practic la o intersecţie, la cam 250 m de hotelul Daphne. În acea zonă din Kato Paphos, pe străzile Dionysou și Constantias, tavernele se găsesc lipite una de alta, că nu prea ştii la care să te opreşti.

La Georgia, ne-a întâmpinat Kristofolos, patronul, un tip cumsecade, trecut de 50 de ani, înalt şi subţirel, dar modest și de un bun simț excesiv, specific omului de la țară, după cum aveam să aflăm din povestirile sale.

I-am spus cine ne-a trimis și ce vrem, el ne-a măsurat un pic cu privirea în glumă zicându-ne că ne „înscriem” pentru meze, fiindcă, de regulă, acestea se comandă pentru minimum patru persoane, lucru ce-l aflaserăm deja. Ne-a mai întrebat dacă suntem pregătiți căci va fi o seară pe cinste, noi ne-am declarat înfometați de-a binelea și atunci ne-a zis că vom sta cel puțin trei ore la masă și vom mânca pe săturate. Totuși, ca să fie sigur că ni se vor deschide papilele gustative, din partea casei, ne-a adus câte un pahar de zivania, băutura cipriotă ce seamănă cu tescovina de la noi, doar că e mai puternic înmiresmată și mai bogată în grade. Ne-am hotărât să luăm meze special, o combinație, între cel de carne și cel de pește, la 16€/persoană.

Kristofolos a bătut gongul prin a ne aduce primele preparate. Interesant este că ne prezenta tot ce aducea, denumind fiecare fel de mâncare și descriind în ce constă și cum a fost gătit, fiind un ghid foarte bun ce promova cu succes mâncarea cipriotă. Așa ni s-a umplut masa cu platouri mici cu taramosalata (salată de icre roşii), tzatziki, pastă de tahini, humus, salată de sfeclă roșie, de vinete, salată de morcovi, măsline, însoțite de feta stropită cu ulei de măsline și ierburi aromatice, precum și delicioasa pita, adusă sub formă de bucăți mici de lipie, aromate, calde. Nouă, cum ne era o foame de lup, nu ne-a fost prea greu să ne năpustim asupra salatelor, neștiind că acela era doar începutul, relativ timid, al serii. De băut, noi, fetele, am vrut în primul rând apă minerală, băieții: unul, vin de Cipru (de casă), celălalt, bere locală Keo, urmând ca noi, fetele, să fim norocoasele care au putut alege fie vin, fie bere, după cum am simțit.

Apoi, Kristofolos a venit cu halloumi, delicioasa brânză cipriotă, friptă pe grătar așezată pe felii subțiri de carne de porc, tot la grătar. S-a oprit și ne-a spus că așa se servește cel mai bine halloumi, pe pat de carne de porc, fripte laolaltă, să-și împrumute miresmele. Bună brânza halloumi, o brânză de oaie sau de capră, sau mixtă, nu prea tare, dar cu o textură ce nu se modifică la căldură, de aceea se pretează foarte bine la a fi friptă pe grătar. Când o mănânci, ai senzația că scârțâie ușor, dar mi s-a prea gustoasă ca să-i găsesec vreun defect. În plus, ne-am cumpărat și noi din supermarket, la plecare pentru acasă, fiindcă se poate mânca și nepreparată termic, iar cu roșii și măsline, e o nebunie, nu alta!

A urmat episodul cu pește și fructe de mare, un episod căruia nu puteam să-i rezist, dat fiind că sunt preferatele mele. Așa că m-am sacrificat și m-am înfruptat cu kalamari, gavroși, creveți, midi, care au fost foarte gustoși. Ne-au fost serviți ca mix pe două platouri arhisuficiente pentru toți. Pentru mine, acolo s-a produs declicul care m-a anunțat că am atins vârful de sațietate. Ce-a urmat a fost așa doar o degustare a unor preparate minunate pe bază de carne.

Simțind că noi, fetele, ne-am cam săturat, Kristofolos a venit cu cafele din partea casei și ne-a ținut de vorbă pentru a ne antrena în discuții și pentru a ne detașa un pic de starea de moleșeală ce ne cuprinsese. Ne-a întrebat de unde suntem, dacă am mai fost în Cipru, dacă ne place, etc. Noi ne-am revenit subit, am răspuns și am percutat imediat, întorcând tirul întrebărilor spre el. Așa am aflat că era originar din peninsula Akamas iar la auzul spuselor noastre că urmează să mergem și noi în Akamas, ochii i-au devenit strălucitori, iar nostalgia după locurile natale l-a făcut să ne povestească cu mult drag despre plaiurile copilăriei sale, din Neo Chorio.

În secvența ce a survenit, ne-au fost aduse keftedes și dolmades, adică niște chiftele din carne de vită cu multă ceapă și multă mentă și sarmale în foi de viță umplute cu orez, subțirele și lunguiețe. Pe alt platou mai mic au apărut niște plăcinţele sărate, din aluat presărate cu brânză rasă mărunt cărora le-a spus bourekia.

Am gustat la îndemnul gazdei, dar mai ales să nu jignim, din toate, am constatat că toate erau gătite foarte bine, băieții au mai ciugulit câte un pic ca să dea bine. Deja, ospătarul se obișnuise să nu mai ia de pe masă platorile în care mai era mâncare, în ideea că poate mai revenim asupra ei, așa că masa devenise prea îmbelșugată.

Următoarea etapă a mesei a fost dedicată exclusiv preparatelor din carne gătite în vase de lut la cuptor: kleftiko, afelia, mousaka alături de care au fost aduse garnituri precum cușcuș și cartofi prăjiţi. Dacă despre mousaka nu mai zic ceva fiindcă toată lumea știe ce e, kleftiko este o mâncare consistentă din carne de miel gătită în suc propriu, îndelung, la cuptor până se frăgezește și se desprinde de pe os. Cât despre afelia, acesta reprezintă un soi de tocană obținută din cubulețe de carne de porc, slabă și fragedă, după ce au stat la marinat o noapte în vin roșu, condimentate cu chimen, scorțișoară, coriandru și piper.

N-aș putea spune că nu ne-am atins de bucate, căci am pus din fiecare pe limbă de curiozitate. Erau demențiale! Se topeau efectiv în gură, dar ce păcat! , că nu mai încăpeau în burtă nici cu slujbe. Deja începuserăm să ne foim pe scaune, căci nu ne mai găseam locul, e drept că trecuseră mai bine vreo două ceasuri de când veniserăm. Totul se adeverea, încet, încet, era clar că nu fusese nicio exagerare depre meze.

Când să zicem că, gata, s-a terminat şi putem cere nota, apare și ultima rundă de bucate constând în preparate la grătar: souvla şi souvlaki, dar şi sheftalia cu cartofi prăjiți și salată de varză şi ardei iuţi muraţi. Souvla și souvlaki sunt frigărui de porc sau de miel la grătar cu cărbuni, de mărimi diferite, în timp ce souvla sunt făcute din bucăți mari de carne, souvlaki sunt din bucăţele mici. Sheftalia reprezintă nişte miniburgeri făcuţi din carne tocată de porc cu multă ceapă, înveliţi în prapur, care se pot găti şi la cuptor, nu numai la grătar. De regulă, se servesc în pită şi sunt apetisanţi.

N-am mai putut nici măcar să privim cum trebuie mâncarea, căci până și privirea ni se săturase de atâta „risipă” de feluri de preparate. Kristofolos a apărut cu soluția salvatoare să ne pună tot ce nu se consumase la pachet, lucru cu care toată lumea a fost de acord, așa că ne-am dus la hotel încărcați de parcă veneam de la piață.

La final, ne-a fost servită din partea casei o băutură digestivă în niște păhărele mititele, un fel de lichior din plante și fructe, puternic aromat, cu gust dulce-amărui, recunoscut, zicea el, pentru proprietățile sale de a ușura digestia. Ne-au fost aduse şi cubuleţe de pepene roşu, dar n-a fost chip să mai îngurgităm decât micile licori care au fost numai bune pentru ajutarea digestiei. Totuși, la hotel am luat și ceva medicamente în același scop pentru a putea avea parte de somn.

Nota de plată a venit destul de subțirică pentru tot festinul de care avuseserăm parte: 96,20€ pentru toți patru, am lăsat câte 50 €/cuplu. La final, nu m-am putut abține să nu-mi satisfac curiozitatea și l-am întrebat pe Kristofolos cine e Georgia. Foarte mândru, mi-a răspuns că Georgia este fiica sa, studentă în Marea Britanie, de fapt singurul său copil pe care-l iubește foarte mult și pentru care ar face orice.

Seara la tavernă se încheiase, practic, după aproximativ trei ore de la venire, deci cele zise fuseseră adevărate întrutotul, nimic nu se dovedise exagerat, numai noi fuseserăm neîncrezători și cam cârcotaşi.

În concluzie, sper că am fost convingătoare și v-am stârnit curiozitatea ca atunci când ajungeți în Cipru şi sunteţi în gaşcă, să dedicați o seară la tavernă pentru meze. Însă, vă sfătuiesc sincer să vă pregătiți dinainte psihic, cel puţin, dacă nu şi fizic de un ospăţ cum nu aţi mai văzut!

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip al cântăreţului cipriot Michalis Chatziganis:

https://www.youtube.com/watch?v=sorfIotLfIk

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 11.08.18 12:06:05
Validat / Publicat: 11.08.18 13:21:08
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CIPRU.

VIZUALIZĂRI: 4034 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 În drum spre Georgia Meze House, o bougainvillea de Paphos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 70200 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

webmaster26 [11.08.18 13:20:05] »

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Paphos?, PAPHOS" (nou-creată pe sait)

DOINITA [11.08.18 16:20:18] »

Stiu ce inseamna meze la cipriotii, am patit-o si noi si am fost doar 3! Dar meze am intalnit si la greci, doar ca la ei trebuie sa ti -le " configurezi" singur. Cand mergem cu prietenul nostru, cretan, la fel patim. Se umple masa cu farfurii, platouri, boluri si bolulete, iar noi tot un stomac avem. Deși e mult prea târziu, o urare de: sa va fie de bine, nu strica. Pentru un articol de nota zece, ce prezintă o călătorie culinară intr-o bucătărie de nota zece, dau si eu votul nr10!

irinad [11.08.18 16:52:40] »

@DOINITA: Mulţumesc frumos de aprecieri, ştiam că îţi plac mâncărurile greceşti şi cipriote şi mă bucur mult că şi povestea mea despre "meze" nu te-a lăsat indiferentă!

Ştiu că e cam târziu scris acest articol, la vremea respectivă am intenţionat să scriu, dar m-am luat cu multe altele, iar întâmplarea a făcut ca cineva drag să mă întrebe zilele trecute despre mâncarea din Cipru şi mi-am amintit imediat de ospăţul de care am avut parte în Paphos.

Sper, totuşi, să fie de folos celor care consultă saitul şi vor să afle unde ar putea mânca în Paphos şi câte ceva despre preparatele cipriote.

Te îmbrăţişez cu mult drag!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doinafil [11.08.18 19:05:06] »

@irinad: Dacă am să ajung în Cipru, 1000/100 n-am să aleg meze, nici măcar pentru prânz, dar-mite pentru cină! Ar însemna să-mi supun stomacul și ficatul la agresiuni cărora nu le-ar face față. Trei feluri de mâncare - inclusiv desertul - sunt, pentru noi, mai mult decât necesare!

Mi-amintesc că, cu ani în urmă, după mesele festive de la nunțile sau botezurile la care eram invitată - unde felurile erau cele „clasice” la noi, la români - a doua zi zăceam, efectiv, cu dureri de cap și stări de vomă (iartă-mă, dar chiar asta era starea), din cauza bilei supraîncărcate!

Nu știu cum v-ați descurcat voi după „dezmățul culinar” - cred că pot să-l numesc așa pe acest „meze” cipriot!

Daaaaar, voi sunteți tineri, cred și sper că n-au fost probleme digestive după!

Bine că știu acum, de la tine, să nu mă aventurez comandând „meze”, oriunde aș merge în Grecia și, mai ales, în Cipru!

Să vă fie de bine! (o mică curiozitate am, dacă nu te superi: ai mai comanda „meze” vreodată, chiar dacă ați fi minim 4 persoane?!)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen Ion [11.08.18 19:05:49] »

@irinad: Ce festin! Să vă fie de bine!

irinad [11.08.18 19:32:45] »

@doinafil: Da, o întrebare bună mi-aţi pus la finalul ecoului dvs. ! Cred că dacă aş fi într-un anume mediu şi s-ar comanda meze la masă, nu m-aş da înapoi, dar acum aş şti la ce să mă aştept şi ce să mănânc, dar mai ales doar aş ciuguli din toate, în niciun caz nu m-aş mai sătura din aperitive şi felul următor. Nefiind din fire prea mâncăcioşi, nici acolo n-am mâncat prea mult cantitativ per total, de aceea am primit la pachet destul. Noi am vrut să mâncăm chiar la prânz meze fiindcă am ajuns destul de devreme în Paphos având zborul dimineaţa, dar ni s-a spus că meze se consumă seara, unele taverne nefiind deschise decât seara.

După ce am ajuns înapoi la hotel, am mai luat ceva medicamente de digestie şi am adormit mai greu, ce-i drept, dar măcar am aflat ce înseamnă meze. Nu mi-a părut rău nicio clipă de faptul că am ales meze, chiar dacă am avut un oarecare disconfort digestiv, ne-am simţit bine la Georgia, iar pentru asta îi rămânem recunoscători patronului, un om deosebit!

O seară frumoasă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinad [11.08.18 19:35:55] »

@Carmen Ion: Aşa a fost, Carmen, o masă memorabilă de care ne-am bucurat să avem parte! În afara mesei propriu-zise, socializarea a fost foarte importantă!

webmaster [11.08.18 20:09:17] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

irinad [11.08.18 20:27:44] »

@webmaster: Mulţumesc frumos!

krisstinna [11.08.18 22:06:27] »

@irinad: Excelentă descriere a bucatelor cipriote!

Mi-e dor, poate voi reveni cândva in Cipru, tare mult îmi place

Mi-ai făcut poftă de “de toate” dar aș mânca acum niște calamari și aș bea o bere Keo

Ei, beau apă cu lămâie, fumez o țigară și visez un pic

Felicitări, sa va fie de bine!

irinad [11.08.18 22:25:59] »

@krisstinna: Mulţumesc, îţi cunosc sentimentele pentru Cipru, ştiu că acesta-i cel mai aproape de inima ta, aşa că şi mâncărurile cipriote cred că sunt pe gustul tău, desigur nu-i obligatoriu să fie cuprinse într-un meze, pot fi şi separate.

Cu calamarii m-ai "lovit" unde mă doare şi pe mine cel mai tare, dar sper să am parte de ei într-un viitor nu prea îndepărtat. Şi mie mi-e dor de un Keo, soţului meu, cred că de mai multe, chiar!

Seară frumoasă în continuare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
maryka [12.08.18 17:21:33] »

Azi am reușit să văd și eu pozele! Articolul l-am citit de ieri, dar voiam neapărat să văd pozele cu atâta mâncare! Doamne, chiar era atâta mâncare! Păi cum se poate să guști măcar din toate cele? oricum cred că e un adevărat festin, al vizualului, dar mai ales al gustului! Sincer, eu nu cred că aș fi făcut față! Sigur făceam o criză biliară doar la vederea lor!

Dar totul sună așa de bine, arată așa de bine! Iar „stropite” cu bere, vin, sau ceva tărie, în decursul a trei ore cum ați făcut voi... e o experiență!

Foarte frumos, să vă fie de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinad [12.08.18 18:21:29] »

@maryka: Bine ai zis, după salatele de început şi fructele de mare, doar am privit la felurile de mâncare aduse şi uneori am mai ciugulit din curiozitate şi ca să nu creadă gazdele că nu erau gustoase. În timp ce, la viaţa noastră de turişti, prin insulele greceşti am mai întâlnit situaţii la taverne când porţiile erau mai mici decât ne aşteptaserăm sau nota de plată mai umflată cu alte "adaosuri" faţă de ceea ce calculaserăm, meze este o reală risipă de mâncare în opinia mea şi relativ ieftină la ceea ce oferă. Singura problemă e că este greu "de dovedit", mai ales pentru cei ce nu sunt obişnuiţi cu mesele îmbelşugate. Însă, cum întotdeauna ne-a plăcut să încercăm la masă din tradiţia locurilor prin care am trecut, de data aceasta am văzut ce înseamnă meze cipriot.

Mulţumesc că ai trecut pe la mine, întotdeauna este o plăcere pentru mine să "vorbesc" cu tine!

O seară frumoasă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Yolanda [14.08.18 11:51:00] »

@irinad: o experienta interesanta acest meze mixt.

Eu am avut parte doar de "fish meze" la taverna Vassos în Ayia Napa, am fost 4, la un pret de 50€ si asa a fost prea mult. Felicitari, un adevarat festin!

irinad [14.08.18 18:54:01] »

@Yolanda: Ştiu, ţi-am citit articolul, aţi fost foarte inspiraţi că aţi luat două porţii de meze, şi nu patru, cum am făcut noi, cred că şi noi ne-am fi descurcat mult mai bine cu două, dar asta a fost... După cum zici, este interesant şi mixul acesta de meze, dar şi ce aţi mâncat voi mi se pare foarte bun, eu din acela aş fi luat, dar am ales calea de mijloc fiindcă peştele nu era pe placul tuturor companionilor.

Mulţumesc de vizită, scuze pentru răspunsul întârziat, înainte de o zi liberă, totul se precipită la serviciu!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Aurici [06.09.18 17:08:18] »

@irinad: N-am scris un articol separat, dar am pomenit și eu de Georgia când am scris despre Cipru, pentru că tot acolo am mâncat și tot la îndemnul recepționerei de la Daphne. Noi ne-am amuzat tare din cauza lui Kristofolos, pentru că la fiecare fel pe care ni-l aducea, el bea cu noi o zivania, dar ni se părea că se ciupește mult mai repede. Apoi l-am urmărit și am văzut că el mai avea un pahar pe care tot îl pupa în drumurile lui. Până la sfârșitul mesei s-a făcut praștie dar a rămas simpatic. Eu o să mai încerc meze, dar cred că 4-6 persoane ar fi formula potrivită pentru o porție. Noi am abandonat atunci cu mult înainte de a se termina toate felurile. Și am murit de necaz .

Să vă fie de bine și data viitoare să încercați și un meze de pește. Nouă ne-a plăcut mult mai mult decât cel cu cărnuri.

irinad [06.09.18 20:30:06] »

@Aurici: Ştiam că şi voi aţi mâncat la Georgia tot la recomandarea recepţionerei de la Daphne, citisem la tine în articol, dar am ţinut să scriu separat fiindcă, într-adevăr, meze ne-a impresionat pe toţi patru şi pentru că nu acordasem atenţie prea mare acestor meze, până să aflu că sunt ceva serios şi superconsistent.

Kristofolos era o figură, e adevărat că zivania era o mică pasiune de-a lui, dar era atât de cumsecade şi de bun-simţ, că ne cucerise cu atitudinea lui de gazdă superospitalieră. Băieţii l-au simţit că vrea să socializeze şi -l provocau la discuţii despre Akamas după ce îi spuseserăm că vom merge în excursie în peninsulă, iar el ne declarase cu nostalgie că acolo copilărise. Ne povestea despre Akamasul din timpurile copilăriei sale şi îi facea mare plăcere să-şi aducă aminte de vremuri apuse.

Da, meze de peşte par să fie o variantă mai puţin grea, le vom avea în vedere pentru o altă vizită în Cipru, că nu neg că mi-ar plăcea să mai ajungem pe-acolo.

Mulţumesc mult pentru ecou, aşteptam să "vorbeşti" cu mine, mai cu seamă că avuseseşi experienţă la Georgia. Te pup!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, doinafil, DOINITA, irinad, maryka, Yolanda
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Paphos și împrejurimi? :

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075302124023438 sec
    ecranul dvs: 1 x 1