ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.08.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
PREȚ 64 lei ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Makarska şi muntele Biokovo

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Biokovo, bună dimineața iubitul meu!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Asta se întâmpla zilnic, în fiecare dimineață, m-am îndrăgostit iremediabil de El. Trebuia să-l ating un pic, a fost al doilea obiectiv al meu din Croația, după cascadele de la Plitvice.

Biokovo este unic, o spun specialiștii, nu numai eu :). Este alb, e ca o umbrelă a Makarskăi, o protejează, este situat de-a lungul coastei Dalmate, între râurile Cetina și Neretva. Da, m-am îndrăgostit de un munte :p.

Cel mai înalt vârf este Sveti Jure, adică Sf. George, are 1762 m, acolo e amplasat un transmițător FM, pe limba mea: o antenă foarte mare.

Toată zona e protejată, este rezervație naturală.

Centrul de vizitare al parcului se află în orașul Makarska, nu l-am căutat, eram deja informată de acasă.

La prima vedere zici (unii) că nu-i mare brânză, e-un munte ca toți ceilalți munți. Pentru mine era ceva special, mă atrăgea ca un magnet.

Câteva „date tehnice”

Parcul e fondat în 1981, are o arie de 19550 ha, peste 1500 de plante și peste 100 de specii de păsări, 21 de specii de reptile, 7 specii protejate de amfibieni, 13 specii rare de lilieci, 199 de specii de faună subterană din care 60 de specii sunt endemice adică trăiesc numai acolo. Astea le-am aflat la fața locului, din plinatul primit odată cu biletele.

Drumul până la „poarta” muntelui

Biokovo e și pentru puturoși, drumul se poate parcurge ușor, cu mașina personală, cu autobuzul local din Makarska, cu bicicleta sau pe jos. Până la Sf Jure sunt 23 km, 2-3 sunt pietruiți, restul e asfalt, drum de o mașină uneori, de fapt de mai multe ori;).

La ultimul semafor la ieșirea din Makarska înspre Dubrovnik este un sens giratoriu, ne învârtim și ieșim la a treia căscare de drum, sunt indicatoare către Kotisina, după doar 3 km pe partea stângă e Grădina Botanică, parte a muntelui alb.

După alți câțiva km, tot pe partea stângă e o parcare largă, cu panouri și cu hărți, cu o căsuță pietruită pe post de casă e bilete, cu un ranger, adică un pădurar (tânăr) proțăpit lângă o barieră.

Așteptăm la rând, după bicicliști.

Biletul costa 50 kuna/persoană dacă ești cu mașina, sau 25/kuna de persoană dacă ai biclă. Vreo 32 lei. Cum naiba? Eu aș taxa mașinile în locul bicicliștilor.

Pentru bicicliști: Ruta Sveti Jure este inclusă în rutele profesionale. Amatorii să-și ia gândul. La turul Croației urcarea a fost de 28 km, lungă și grea.

Rangerul nostru ne-a întrebat de unde suntem, s-a mirat, ne-a întrebat în ce limbă putem comunica, ne-a prezentat pe scurt Biokovo în limba engleză, ne-a înmânat o hartă, biletele, ne-a instruit, ne-a urat succes și a ridicat bariera. Măi, nu eram din lumea a treia, avem și noi frumuseți de munți... în fine, drăguț pădurar :D.

Urcarea pe munte

A inceput cu un drum superb, printr-o pădure de pini, din loc în loc erau avertismente referitoare la incendii. Se întețește urcarea dar și emoțiile mele=)), apar nesuferitele de serpentine. Ups, pădurea dispare, apar arbori spinoși, în stânga vedem marea, coasta rivierei, insulele Brac și Hvar. În dreapta stâncă și pietre, drum doar de o mașină, eram deja îngrozită, vreo doi km nu aveam asfalt dar nici parapeți. Mi se ridicase tensiunea:(.

Apare și asfaltul, urcăm fericiți crezând că suntem singurii nebuni de pe munte. Ei aș, e trafic=)): mașini, bicicliști, ATV-uri, pietoni, motociclete. Urcăm o pantă mare, urma o parcare, așa era pe hartă, noi urmăream traseul roșu indicat de ranger. Găsim un punct de belvedere, nu ne oprim decât la întoarcere acolo, înaintăm încetișor și-ajungem la o troiță pietruită, o admirăm din mers. Din pietre parcă răsăreau arbuști pitici și flori, era o liniște albă, mirosea a verde, stâncile zâmbeau în soare.

Ziua era perfectă, nici măcar un puf de norișor, erau 26 de grade.

Din loc în loc sunt indicatoare pentru bicicliști, cu diferite trasee, cu nr de km și timpul estimat parcurgerii acelui traseu.

Peisajul era înspăimântător de frumos, parfumul lui Biokovo trezea simțurile, drumul ondulat ne-a condus către un restaurant cu terasă și parcare, n-am poposit și-am continuat până la Ravna Vlaska, un alt punct de belvedere.

Iar un ranger...

Parcăm, coborâm, mergem pe balcon și oau, ca o pictură era totul, priveliștea era nemișcată dar vie, riviera Makarska era jos, sărutată de mare și încălzită de soare, era pitică, eram la 1228 m înălțime.

Rangerul ăsta avea și el o căsuță din piatră, n-am intrat dar am văzut niște magneți și pliante în interior. Vis-a-vis de căsuță era un panou informativ cu ce avem și ce nu avem voie să facem prin jur, un panou explicativ despre flora și fauna din rezervație, toate info sunt în croată și engleză, au și poze dar și desene.

Parcarea e suficient de mare, încap câteva mașini.

O stație service pentru bicicliști mi-a atras atenția în mod deosebit, n-am văzut până atunci, nici nu știam că există așa ceva.

O potecă pietruită ieșea din asfalt și ne îndruma pașii către un wc „eco”. Era un wc ca la țară, pe vremuri, numai că era un pic mai modern :), avea hârtie ig, era foarte curat, câteva chestii mirositoare mai acopereau mirosul, un tron din lemn avea gaură și capac de wc. Afară, lângă wc era o fântânică din piatra muntelui construită :).

Ne-am continuat drumul, era uneori tare îngust, ne așteptam unii pe alții, mașini, biciclete, motociclete și ups, un autobuz local. N-aș merge cu el nici plătită, jur!

Până la Sf Jure am întâlnit destule zone de relaxare, cu băncuțe, mese și umbrare.

Biokovo are multe doline adică locuri depresionare cu aspect de farfurie, erau ca niște lunci verzi, pe post de jgheaburi. Ei, locurile astea au un pământ fertil, în fiecare piticanie de dolină oamenii locului au plantat legume. Am văzut oamenii săpând roșiile și castraveții :). Unde locuiau ei? Habar nu aveam dar după fiecare grădină de legume mergeam vreo două, trei serpentine și vedeam o căsuță din piatră, era locuită.

Biokovo era ca un dalmațian, era alb cu pete, avea o frumusețe aparte, era atât de îngâmfat, avea și motiv, strălucea pur și simplu :).

Trecem de un platou stâncos, nu mai zărim Adriatica, pe un vârf vedem o căsuță, pe un indicator scria Vosac, eram la 1422 m, n-am oprit, noi îl doream pe Jure.

Șoseaua urca abrupt, noi călare pe ea, aglomerația era mare=)), am depășit vreo două mașini, o motocicletă mergea în fundul autobuzului, era interesant. Mai mult staționăm decât să circulăm, așteptam cu toții autobuzul care trebuia să facă multe manevre pentru a curba. Șoseaua parcă se sfârșește în cer, e terifiant:((.

Într-un final, cu palpitațiile la purtător, ajungem la Sf Jure, adică în vârf.

Aici e o căsuță, iar, cu un pădurar tânăr. Ăstia comunicau între ei prin stații. Pe geamurile căsuței erau lipite multe stegulețe, abțibilduri. Eu n-am avut ce să lipesc, m-am ofticat:((.

Pe platforma betonată am găsit parcarea aproape plină. Am primit indicații despre loc, parcare și timpul de staționare. Nimeni nu are voie să stea mai mult de 30 minute, timpul e limitat pentru a nu încurca și bloca circulația.

Locul e măricel, antena e uriașă, e îngrădită, accesul e interzis acolo, așa cum e firesc.

Erau toalete ecologice, de-alea din plastic.

Se poate coborâ pe o potecă îngustă, pietruită, anevoioasă, până la bisericuța Sf George. Nu ne-a ajuns timpul, a fugit repede nesuferitul:(.

Domnul C se tot uita după șerpi, credea că stau pitiți după pietrele albe=)). După juma de potecă ne-am întors, a zis că a văzut un șarpe negru . M-am speriat și l-am întrebat unde. Răspuns: „pe un panou era într-o poză”. Aha!:(

Aveam deja 25 de minute de când eram pe platformă, regula trebuia respectată, nu cred că ne certa pădurarul pentru 5 minute în plus dar așa pot face mulți și nu e normal. Trebuia să coborâm, am renunțat la bisericuță, puteam fi „atacați” de șerpii de pe panou=)).

E inutil să mai spun că o vijelie de gânduri împletite cu imagini reale care păreau ireale mi-au îmbogățit ziua și vacanța. Eram deasupra mării, a oamenilor, a vieții, eram aproape de cer.

Încărcați de frumos, i-am mulțumit lui Biokovo și-am scos mașina din parcare. Am fost opriți de ranger, urcau două „motoare” mari.

Cumva se și grăbea domnul C, autobuzul se pregătea să coboare și era mult mai bine să fim în fața lui.

A fost mult mai ușor la coborâre, tot palpitant dar tare emoționant.

Semnalul telefonului a fost bun, am vorbit cu copilul la telefon în timp ce eram prin dolinele muntelui.

Net aveam full, totul era perfect.

Biokovo are o vreme schimbătoare, mereu, temperatura sus era de 19 grade, era un pic răcoare dar ne-a protejat soarele. Știam că trebuie să fim prevăzători, incendiile sunt imprevizibile acolo, iar ploaia își poate face de cap în orice secundă. Știam doar eu =)), nu era cazul să-l informez și pe domn, ar fi avut un motiv în plus să nu urce.

E bine să aveți haine și încălțări potrivite, noi n-am avut :D.

În rucsăcel să puneți ceva de ronțăit și o sticluță cu apă.

Deși sunt doar 23 km, toată excursia ne-a luat trei ore din zi. Puteți să alocați o zi întreaga lui Biokovo, sunt locuri pentru picnic și odihnă.

O frumusețe sălbatică, Biokovo e chiar impresionant, se ridică din coasta Adriaticii, ascunde numeroase peșteri, trasee provocatoare, animale și multe, multe flori.

Un muzeu al naturii - regina noastră, un muzeu creat de natură și protejat de oameni iubitori de frumos. Sunt muzeele mele preferate, le ador. Iar pe Biokovo îl iubesc, a fost fantastic.

Mulțumesc, Biokovo!

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de krisstinna in 04.08.18 08:49:37
Validat / Publicat: 04.08.18 10:44:25
VIZUALIZĂRI: 2313
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Biokovo, văzut din Makarska
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 72100 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  23 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [04.08.18 10:43:20] »

  Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

  Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

  Carmen Ion [04.08.18 11:52:30] »

  @krisstinna: Frumoase locuri!

  E genul de drum care îi place lui Adrian iar mie îmi dă palpitații... Dar și când ajungi acolo, sus, și vezi ce panoramă ți se așterne la picioare...

  Dana2008 [04.08.18 12:33:00] »

  @krisstinna: Superb! FELICITĂRI! 😘

  Dan&Ema [04.08.18 12:39:18] »

  @krisstinna:

  Ce fain! 🗻

  doinafil [04.08.18 12:43:53] »

  @krisstinna: E frumos „iubitul” tău! Nu mă mir că te-ai îndrăgostit de el!

  Cred că te „înșeală” cu multe Doamne, dar asta trebuie să te mulțumească, nu-i așa?!

  crismis [04.08.18 14:14:34] »

  @krisstinna: Wow! Super-idee de petrecut măcar o juma' de zi! De ținut minte!

  Vezi, Tati ar fi făcut invers decât dl. C. Adică ar fi mers musai la bisericuță, chiar cu riscul de a întârzia peste limita celor 30 de minute. Și cu riscul de a mă enerva pe mine, care, ca și tine, îmi place să respect regulile (în general).

  Frumoasă excursie făcurăți, bravo!

  ANILU [04.08.18 17:04:23] »

  @krisstinna: Frumoasă plimbarea ți-a oferit ”iubitul tău alb”... pardon!!! iubitul tău soț creț, te-a plimbat pe muntele alb...

  Spectaculos traseu... te plimbi pe munte și admiri marea...

  Și mie îmi dă emoții asemenea trasee... dar când ajungi sus... uiți de emoțiile drumului și admiri ”muzeul naturii”.

  Anormal mi să părea să nu ajungi acolo sus... adică să stai doar jos la malul mării... să-l admiri doar din balcon și să nu ajungi acolo sus...

  Foarte organizați croații ăștia, știu să protejeze ceea ce le-a oferit natura.

  Fălicitări pentru plimbare.

  krisstinna [04.08.18 18:04:05] »

  @webmasterX: Mulțumesc

  krisstinna [04.08.18 18:07:26] »

  @Carmen Ion: Așa e, drumul e cu palpitații.

  Mă mai amuza domnul C din când in când, îmi arăta că a crescut consumul combustibilului , poate pentru a îmi verifica “pulsul”.

  Mulțumesc frumos de vizită!

  krisstinna [04.08.18 18:11:32] »

  @Dana2008: Mulțumesc frumos!

  Să știi că Biokovo e plin cu drumuri de tot felul, trasee multe, lungi sau scurte, are de toate pentru toți, inclusiv pentru alpiniști.

  Noi am urmat traseul cu roșu, cel pentru mașini, la indicația pădurarului.

  Mulți turiști parcau mașinile și mergeau pe jos, pe poteci, in drumeții scurte.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  krisstinna [04.08.18 18:12:33] »

  @Dan&Ema: Mulțam de vizită!

  krisstinna [04.08.18 18:22:16] »

  @doinafil: Da, mă înșeală zilnic dar îl înțeleg

  E frumos, are cu ce, are ditamai antena, dolinele sunt interesante, stâncile lui strălucesc in soare, e uimitor.

  Și nu numai asta. Ca parte a muntelui este și Grădina Botanică pe care nu a dorit domnul să o vizităm, dar și Vepric, un alt loc superb.

  Deci sunt trei muzee într-unul, toate trei in natură, toate trei deosebite pentru mine.

  Te pup cu drag!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  krisstinna [04.08.18 18:29:48] »

  @crismis: Domnul C a fugit mai mult de șarpe decât de altceva. Șerpi nu am văzut, or fi, dar nu pe potecile călcate intens de oameni.

  Să știi că poți aloca o întreaga zi lui Biokovo, mai este și Grădina Botanică de văzut, e la poalele lui, dar și Vepricul, in cealată parte a muntelui, o să scriu despre el. Totul e să te orientezi, să fie vremea favorabilă, să nu fie înnorat că altfel nu vezi nimic.

  Mulțumesc

  krisstinna [04.08.18 18:39:46] »

  @ANILU: Zilnic îi ziceam de Biokovo domnului C, se săturase de gura mea

  Dar ce, și eu l-am dus la Dubrovnicul lui, nu putea să mă refuze la infinit

  Bine, l-am aglomerat eu un pic, aveam activități intense, pe unele le-a acceptat, pe altele nu.

  Dar i-am dat și pauză, trei zile

  Sus, acolo, acolo ești doar cu cerul, senzația e minunată.

  Da, ai dreptate, foarte organizați croații, toată vacanța i-am înjurat și beștelit pe cei care ne-au și ne conduc țara asta frumoasă.

  Mulțumesc frumos

  Zoazore [05.08.18 10:21:31] »

  @krisstinna: Un adevărat muzeu al Naturii! Ce curajos a fost Domnul C!

  Măi, nu eram din lumea a treia, avem și noi frumuseți de munți... în fine, drăguț pădurar

  = nu cred că la asta s-a gândit rangerul cel simpatic! Asta face parte din fișa postului. Cred că nici lui nu-i face mare plăcere să repete și să tot repete in dou-trei limbi același lucru. Dar e obligat! În caz de vreo nenorocire, Doamne Ferește, el v-a spus!

  Tare frumos e pe-acolo, dar nici eu n-aș urca 23 km pe picioare! N-aș putea, fizic! Poate-n două-trei zile!

  Superb iubitul tău alb! Și ce protector și iubitor este el cu draga lui Makarska!

  maryka [05.08.18 17:39:11] »

  Dar ce mi-a plăcut „dalmațianul” tău! Într-adevăr frumos, El e frumos! Merita să fie văzut de aproape. Cucerit, învăluit!

  iar peisajul văzut din balcon, spre albastrul mării, superb! Albastrul mării și al cerului, nesfârșite!

  Mă bucur că nu v-ați întâlnit cu șerpii din afiș

  Floricelele sunt tare frumoase, albe, mov sau galbene.

  Mi-a plăcut plimbarea ta și povestirea!

  webmaster [05.08.18 18:33:09] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  krisstinna [06.08.18 08:57:09] »

  @Zoazore: Când m-am referit la pădurar și la indicațiile lui am vrut să spun că niciodată, niciodată nu voi rupe plante dintr-o Rezervație și nici nu aș “muta” vreo stâncă, n-aș aprinde focul, n-aș deranja animalele.

  Eu nu rup nici din sutele de plante din grădina mea, îmi e milă, nu vreau să le ucid. De pe câmpuri mai sacrific câteva floricele, cele de câmp sunt florile mele preferate. Așa sunt eu, unii iubesc trandafirii eu ador florile de câmp , sunt mai țărancă un pic.

  Curajos domnul C? Păi din cauza lui n-am ajuns la bisericuță

  Mulțumesc frumos!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  krisstinna [06.08.18 09:00:05] »

  @maryka: Da, pentru peisaj am urcat acolo, e premiul lui Biokovo pentru cei care-l ating.

  Mulțumesc frumos

  krisstinna [06.08.18 09:00:39] »

  @webmaster: Îți mulțumesc frumos!

  DOINITA [09.08.18 16:45:29] »

  Felicitari pentru excursie! Am citit mai tarziu, dar... am adus votul cu nr 50!

  krisstinna [09.08.18 21:01:09] »

  @DOINITA: Ce dulce ești

  Știi, îmi doresc din suflet ca aceste impresii să fie de ajutor cuiva, eu n-am avut informații multe și mi-a fost greu.

  Dacă un singur om va ajunge acolo datorită îndemnului meu, eu voi fi tare încântată.

  Croatia e mai ieftină decât litoralul românesc din toate punctele de vedere.

  Sper ca oamenii să prindă curaj și sa viziteze acele locuri.

  Mulțumesc frumos!

  DOINITA [09.08.18 21:57:32] »

  @krisstinna: Am fost in Croatia in 2008 cand turistii romani erau putini si cand preturile chiar erau ok. Am avut o cazare foarte buna (in Podgora), dar asa cum ne este stilul am colindat si in nord si in sud de cazare, dar ne-au ramas inca multe de vazut.

  Vacante frumoase!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  ANILU, crismis, Dan&Ema, doinafil, DOINITA, maryka, Zoazore
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0917270183563 sec
  ecranul dvs: 1 x 1