ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.05.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 17.07.09
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2009
DURATA: 7 zile
team-building
"ECHIPA" A INCLUS:
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.33%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Joint Vienna Institut Residence

Residenţa J. V. I. - cazare cu circuit inchis.

TIPĂREȘTE

Scriu acest review, după ce, webmaster7 şi-a dat acordul prin e-mail, deoarece este un spaţiu de cazare cu circuit închis, la care au acces doar persoanele prezente la seminariile susţinute în cadrul Joint Vienna Institut de F. M. I. (cum a fost cazul meu), Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (B. E. R. D. ), Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare (B. I. R. D. ) sau autorităţile austriece.

De asemenea, o altă motivaţie a acestor rânduri este şi aceea că, eu nu am găsit nici măcar un rând în română, înainte de a mă duce acolo şi cred că, pe viitor, potenţialilor seminarişti acolo, aceste rânduri le va oferi tot ce au nevoie pentru a-şi face o idee despre ce-i aşteaptă.

Cazarea se face (cel mai probabil pentru a se reduce costurile), în Rezidenţa J. V. I. , situată pe Schmalzhofgasse, nr. 12, o stradă paralelă cu Mariahilferstrasse, se ajunge foarte uşor cu metroul, până la staţia Zieglergasse (de pe Mariahilferstrasse), de unde pe jos se merge circa 100 metri şi după magazinul de pantofi Salamander se ia stânga, pe Webgasse (vreo 300 metri) şi apoi la stânga este Schmalzhofgasse şi la alte 200/300 metri se ajunge la rezidenţă.

Oricum, odată cu scrisoarea de invitaţie am primit, aşa nemţeşte toate detaliile necesare (la venire, din aeroport am luat C. A. T. – ul, până la Wien Mitte, de unde am schimbat cu U3, spre Ottakring şi din staţia de pe Mariahilfstrasse, pe jos – total 10, 80 Euro, iar la întoarcere am luat un taxi rezervat cu o zi înainte de la recepţie pentru un tarif fix de 20 Euro).

Aici, este asigurată recepţia 24/7, iar accesul se face peste tot pe baza cartelei magnetice primite la cazare.

Clădirea are 3/4 etaje şi după aprecierea mea se pot caza în camere single (pentru cursanţi) şi apartamente (pentru lectori) în jur de 100 de persoane.

La parter sunt situate recepţia, sala de calculatoare (free), sala de sport (free), sala cu maşini de spălat (astea merg cu monede – nu ştiu cât costă, eu nu am folosit-o stând doar 7 nopţi), sala pentru micul dejun, telefoane publice, aparate de băuturi şi minuturi, alte spaţii tehnice.

Camerele sunt de la etajul 1 în sus. Rezidenţa are şi lift, util dacă ajungi cu bagaje multe (mulţi cursanţi stau 2 luni, la cursurile de Economie Politică Aplicată) şi sunt în regim single, dotate cu un pat, birou, fotolii, o măsuţă, o comodă cu televizor (eram acolo când a murit regele Jackson), şifonier şi o mică chicinetă cu veselă. Plus baia bine dotată, la nivel de 3*, după mine. Nu trebuie uitat nici balconul prevăzut cu un scaun sport.

Curăţenia este exemplară, se schimbă lenjeria la 2 zile, iar prosoapele zilnic, cele lăsate pe jos.

Dacă ajungi cu un laptop la tine, există şi o conexiune prin cablu la internet, free, dacă nu, se pot folosi calculatoarele din sala de la parter.

Pe fiecare etaj este şi câte o bucătărioară dotată cu de toate, foarte utilă dacă stai pe termen lung, eu nu am folosit-o.

Se oferă doar mic-dejun, rezidenţa neavând spaţii de gătit (în sensul de bucătărie pentru a se găti în sistem organizat pentru toţi), mic-dejun furnizat în fiecare dimineaţă de o firmă de catering şi servit, de Maria (o d-nă româncă din zona Braşovului căsătorită-n Viena de 20 de ani), care de altfel, după micul dejun face şi curăţenie, împreună cu Claudia (o româncă din Banatul Sârbesc), aşa că, românii sunt bine trataţi acolo.

Micul dejun este îndestulător, cu o varietate destul de mare de produse, care însă se mai şi repetă, aşa că, cei ce stau 2 luni sunt sigur că se sictiresc. Sunt fructe, ceai, cafea, mezeluri, legume, salate şi, fiindcă sunt destui musulmani, mâncăruri pork free.

Atenţi nemţii (austriecii) la cel mai mic detaliu. Pe bune.

De la rezidenţă, cu ajutorul cartelei magnetice, se poate ajunge prin curtea interioară la sălile de curs, situate pe Mariahilfstrasse, nr. 97, deasupra magazinului Muller, la etajul 5 şi 6 (până şi liftul se pune în mişcare cu ajutorul cartelei).

Nu am întâlnit acolo, când am fost eu, în afara celor 2 colegi care m-au însoţit, alţi români, deoarece am înţeles că, pentru ţările membre U. E. , cursurile nu sunt gratuite şi cursul de 2 luni de Economie Politică Aplicată, ar costa 5. 500 Euro (curs, materiale, cazare şi mic dejun), un preţ destul de piperat, dar cine ştie, oricând şi un român mai poate ajunge pe acolo, cu ajutorul unui sponsor (cum a fost F. M. I. – ul în cazul meu).

În schimb am dat peste 3 moldoveni de peste Prut (2 fete şi un băiat), care făceau acest curs (integral în engleză – nota bene), cu care am mai discutat şi-n altă limbă decât engleza.

Stau la dispoziţie oricând cu orice detalii.

AmFostAcolo şi aş mai merge, cine ştie când.

P. S. : Nu-i loc de mers cu familia, scrie negru pe alb inclusiv pe invitaţie, dar dacă aş mai merge mâine, cred că n-ar observa nimeni că n-aş merge singur (poate doar d-na Maria, dar ea nu s-ar supăra).

P. S. 2: Nu am scris acest review pentru puncte, aşa că, rog webmasterii să şteargă punctajul primit automat pentru review şi poze, chiar dacă, chiar AmFostAcolo.


---
Trimis de creivean in 10.05.10 18:51:12
VIZUALIZĂRI: 3273
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (creivean); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3900 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

creivean [10.05.10 21:08:01] »

webmaster

Dacă se poate ar trebui luate stelele.

L-am pus doar datorită faptului că nu am avut posibilitatea de a nu selecta această casetă.

Nefiind cu circuit deschis turiştilor, nu are clasificare hotelieră.

Mulţumesc.

webmaster7 [10.05.10 22:46:00] »

Am dat jos stelele hotelului .

va ramane insa la sectiunea de hoteluri, insa fara stele, fiind cazare cu circuit inchis.

PSE [31.03.11 13:41:56] »

Buna ziua!

In luna mai a acestui an plec si eu la un Workshop, sponsorizata fiind de BERD. Am putine emotii de teama ca nu voi reusi sa ma descurc suficient de bine in limba engleza astfel incat sa ma fac inteleasa si sa inteleg tot ce mi se spune. In informatiile pe care le-am primit eu mi se spune clar ca voi avea un program extrem de incarcat si ca vor exista simulari ale unui mediu de lucru extrem de intens. Ca urmare... nu as avea timp pentru sotul meu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
creivean [31.03.11 19:24:51] »

@PSE

Nici nu bănuieşti câtă bucurie-mi faci, văzând că până şi un review la o locaţie cu circuit închis poate fi de ajutor.

Eu pentru asta l-am scris. Când am fost acolo, mi-ar fi plăcut să am ce citi despre această locaţie şi să văd câteva poze.

Ce să zic. Eu, m-am descurcat destul de bine, nu am avut traducere decât în rusă, aşa că nu s-a pus problema, am înţeles tot, am avut emoţii doar la prezentarea pe care am făcut-o în limba engleză. Acum, drept să-ţi spun, prezentarea am pregătit-o de acasă, am repetat-o destul de mult, aşa că o ştiam bine, nu m-am poticnit. N-am avut parte nici de multe întrebări suplimentare, deoarece esticii cu care am fost coleg de seminar, nu au fost prea interesaţi de România.

Totul depinde de seminarul la care mergi tu, s-ar putea să ai dificultăţi cu anumiţi termeni tehnici, însă, până la urmă, chiar dacă în urma conversaţiei în engleză, rămâi cu febră musculară, de la atâta gesticulat (pentru a te face înţeleasă), eu cred că nu ai motive să te temi ))

Cât despre soţ. Am zis şi în review, este interzisă intrarea în spaţiul rezidenţei a străinilor, peste tot accesul se face cu cardul personal. Poate că, dacă recepţionerii nu sunt atenţi, sau îi ocoleşti, intrând prin partea clădirii de seminar, poţi să-l culci acolo, dar eu aş face-o, aş avea un stres suplimentar pe cap.

Cu timpul liber, după părerea mea, după-masa ai suficient. Eu/noi am avut o cină festivă la rezidenţă, o cină festivă la un restaurant specific vienez, iar într-o zi, am fost la SCS (la dus cu autobuzul IKEA, din P-ţa Operei, gratuit, iar la întoarcere cu tramvaiul + metrou, totul a fost ok.). Şi aici depinde de seminar...

Vezi că, la rezidenţă ai doar micul dejun (buffet, îndestulător), celelalte mese le poţi lua în zona Mariahilferstrasse. Eu am mâncat la Centimeter (pe care-l recomand dacă vrei o mâncare bună la un preţ decent, vezi că am scris un review), dacă-ţi plac fructele de mare/peştele ai un Nordsse, ai McDonald's, eu am mâncat până şi la o terasă turcească de pe celebra stradă şi a fost ok.

Vezi că pe Webgasse, strada de lângă, este un mic Billa, cu de toate, dacă stai mai mult îţi poţi lua de acolo orice, poţi găti în bucătăria existentă pe fiecare etaj şi servi masa-n cameră (ai toate tacâmurile/farfuriile necesare în cameră).

Dacă mai ai şi alte întrebări, îţi răspund cu mare plăcere.

P. S. : transmite rogu-te salutările mele d-nei Maria (o să o găseşti în fiecare dimineaţă, în sala de mic dejun) şi lui Claudia (ajută la curăţenia-n camere + o găseşti în clădirea de seminarii, la fiecare pauză, ea fiind cea ce se ocupă cu cafeluţele, etc. , dacă astea-s prevăzute în protocolul vostru).

Să te simţi/distrezi bine, în frumoasa capitală europeană, dragă sufletului meu.

PSE [01.04.11 14:20:37] »

Multumesc de sugestii si informatii. Eu am mai fost in Viena iar hotelul era situat exact pe Mariahilfer Strasse, deci zona imi este extrem de cunoscuta. Referitor la pontul cu muncatul la Centimeter, mi l-a mai dat cineva chiar inainte sa stiu ca voi pleca la acest curs. Numai ca la acea ora ma gandeam ca nu voi calca prea curand prin Viena. Se pare ca a fost destinul... Despre vreo prezentare pe care ar trebui sa o sustin acolo, chiar nu stiu nimic, dar mi-ai dat o ideea buna si ma voi interesa astfel incat sa nu am surprize. Cand mi-a trecut prin cap sa mearga si sotul meu nu s-a pus problema sa stea cu mine. Era suficent sa fie acolo, chiar daca statea la un hotel, insa am semnat un regulament de participare care-mi interzice cu desavarsire acest lucru si chiar nu as vrea sa par neserioasa. Workshop-ul la care particip eu se numeste Livrare proiecte de succes si este sponsorizat de echipa infrastructurii municipale si de mediu BERD. Dar mi-ai dat de gandit... asa ca mai pun cateva intrebari legate de acesta. Multumesc frumos

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
creivean [05.04.11 22:43:50] »

Uite aici review-ul meu despre Centimeter. În Vienna sunt vreo 7, dar asta din review este cel mai aproape de Mariahilferstraße, adresa exacta fiind Centimeter II - Stiftgasse 4. Vezi că în review ai şi Coordonatele GPS (dacă ai un tel cu gps de ex.) şi saitul în germană.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
PSE [05.05.11 19:28:12] »

M-am interesat si am primit si eu o tema, asemeni tie. A trebuit sa pregatesc o prezentare depre un proiect la care am lucrat sau la care lucrez si in care a fost sau este implicata si BERD. Ceea ce am si facut iar acum cateva zile am si trimis-o pe mail mai departe. As mai avea sa te intreb cateva amanunte legate de acesta prezentare, pe care mi-ai spus ca a trebuit sa o pregatesti si tu.

1. Ati avut fiecare dintre voi o zi anume in care a trebuit sa faceti prezentare sau toata lumea in aceeasi zi?

2. Ce alte activitati ati mai avut in afara acestor prezentari?

3. Cate ore pe zi erau alocate acestor cursuri?

4. A existat si o testare la final?

Mi-ar fi de mare folos daca mi-ai putea raspunde, ca sa-mi fac si eu o ideea mai de ansamblu asupra activitatilor pe care e posibil sa le desfasor si eu acolo.

Multumesc

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
creivean [05.05.11 20:09:53] »

Hai sa vedem. Eu am fost acolo la un schimb de experienţă între ţările din partea asta a lumii (doar noi şi bulgarii eram în U. E. , în rest Georgia, Moldova, Ucraina, Macedonia, Kazahstan, Uzbekistan, etc.), pe spălare de bani şi finanţarea terorismului, sponsorul nostru fiind F. M. I. -ul.

Lucrarea am prezentat-o în ultima zi toate ţările (am avut alocate câte 30 min. /ţară), dar a mea nu a durat atât şi nu am avut întrebări din partea colegilor, aşa că am turuit-o şi gata Oricum şi eu o trimisesem în avans pe mail, aşa că era deja în mapele tuturor....

În celelalte 4 zile, am avut mai mulţi lectori (francezi, englezi, italieni şi 2 doamne de la F. M. I.) care ne-au prezentat mai multe speţe interesante şi modalităţi de acţiune în acel domeniu.

Totul se termina în jur de 17.00 (cu pauza de masă de o oră). În prima seara am avut o cină festivă la Residenţă, iar o altă seară ne-au dus la un restaurant tradiţional. Într-o zi, am mers la S. C. S. pe cont propriu (mai fusesem anterior), la dus am mers gratis cu autobuzul de la IKEA (pleacă din faţa Operei, la 30 de mun.), iar la întoarcere cu tramvaiul+metro.

În rest, timp liber. Noi seara, ieşeam mai ales cu moldovenii şi un ucrainean simpatic în oraş, la o cină/bere la terase, în diverse zone din oraş (pe lângă Mariahilferstraße).

Noi nu am avut nici o testare, că n-a fost un curs (în sensul propriu) ci s-a urmărit să ne cunoaştem/stabilim relaţii între noi (mai pe la gata, macedoneanca mi-a zis ca are origini aromâne şi că mi-a înţeles unele glume făcute la/şi la adresa ei în româneşte ). Am primit şi eu o diplomă de participare+o foto de grup făcută-n curtea residenţei.

Se pare că tu o să participi la un alt gen de seminar, aşa că, nu ştiu cât de folositoare ţi-or fi cele scrise de mine.

Oricum, sunt ferm convins că o să fie ok. la urmă, în fond românu îi descurcăreţ din fire, nu-i aşa?

P. S. : Dacă nu o să urci câteva review-uri de acolo când te întorci, mă supăr...

PSE [05.05.11 20:35:06] »

Orice informatie este bine venita, chiar daca eu voi participa la un cu totul alt tip de activitate... asa ca inca odata multumesc de ajutor. Si bineinteles ca voi adauga si impresiile cu care ma voi intoarce sau poate chiar de acolo. Nu este exclus sa te mai asaltez cu ceva intrebari din mijlocul actiunii.

Tine-mi pumnii... am emotii

creivean [05.05.11 20:44:20] »

Liniştită!

Să mă vezi pe mine ce emoţii am avut, mai ales că FMI-ul nu a acceptat să-mi deconteze benzina, să merg cu auto (doar aveam numai 500 Km.), în schimb, am mers cu maşina de la serviciu până la Timişoara, pe urmă cu avionul (Tyrolean Airways, companie a Austrian) şi din aeroport cu CAT-ul + metrou, tot drumul făcându-l de unu singur. Am ramas uimit că au plătit mai mult pentru avion + maşina de serviciu, decât să-mi dea mie bani pentru 75-80 l benzină. Na, da aşa-s unii...

Da, cum ziceam mai sus m-am descurcat...

Mult succes.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
creivean, PSE

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0744178295135 sec
ecranul dvs: 1 x 1