ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.07.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Mediaş [SB]
ÎNSCRIS: 07.03.16
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 12 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Între români în Anglia

TIPĂREȘTE URM de aici

Anglia – exceptând probabil Londra - nu este una dintre destinaţiile prea alese de turiştii continentali, fie ei germani, austrieci, italieni sau români (iar naţiile le-am menţionat la întâmplare). Turiştii sunt preponderent britanici, plecaţi hai – hui prin ţară în concediu sau, mai ales, după împlinirea vârstei de pensionare.

Am citit, m-am documentat, am ales itineraiul dar pentru unele informaţii de la faţa locului am îndrăznit să cer niscaiva lămuriri lui Cătălin (alias icata24 pentru membrii AFA), despre care aflasem că locuieşte în Regatul Unit, fără a cunoaşte zona de reşedinţă. Spre marea mea surpriză, aveam să aflu că domiciliul lui se află la câteva mile de aeroportul pe care ne făceam intrarea în Anglia.

Am găsit două persoane deschise, foarte amabile şi, nu în ultimul rând, foarte ospitaliere întrucât invitaţia lui Cătălin de a petrece o noapte la ei a şi fost onorată.

Am aterizat în Birmingham iar pentru a ne deplasa la Rugby, oraşul în care locuieşte icata24, am luat trenul din staţia Birmingham International.

Pentru a ajunge în din aeroport în gara feroviară eşti nevoit să ajungi în terminalul Plecări iar de acolo urmăreşti indicatoarele spre Birmingham International. Urci un etaj şi iei un tren suspendat şi gratuit (un fel de telecabină) – compus din 2 mici vagoane – pentru a ajunge în gară în aproximativ 2 minute. E ingenioasă modalitatea de legătură între cele 2 staţii, evitându-se astfel aglomeraţia prin trecerea la înălţime peste parcări şi şosele de legătură. Acest mijloc de transport operează zilnic între orele 3.30 a. m. – 0.30 a. m., în restul intervalului (3 ore) transferul fiind asigurat cu autobuze.

Calea ferată asigură transport la aproximativ 10 - 15 minute către Londra Heuston – prin Coventry -, la 10 minute către Birmingham şi la intervale ceva mai mari către Manchester sau Nottingham.

Exactitatea sosirii garniturilor în gară vă poate fi indiciu pentru reglarea ceasului iar confortul acestui mijloc de transport se află undeva deasupra mediei întâlnite în alte ţări.

Bilete pot fi procurate atât de la maşinăriile prezente care acceptă plăţi cash sau folosind cardul cât şi de la funcţionarii căilor ferate britanice. Preţul biletelor variază în funcţie de compania feroviară pe care o alegeţi pentru transport – aici operează Virgin Trains şi West Midlands Train - şi de alegerea voastră pentru un bilet de o călătorie valabil pentru orice oră sau pentru o oră anume. La urcarea în tren, dacă pe biletele mai ieftine nu e trecut locul şi vagonul, vă puteţi aşeza doar unde este indicat ” loc liber” pe displayul de deasupra fiecărui scaun.

E obligatoriu să păstraţi biletele întrucât veţi avea nevoie de ele şi la finalul călătoriei pentru a putea ieşi din incinta gării.

Odată coborâţi în Rugby, ieşim din gară şi nu ratăm imortalizarea lângă simbolul oraşului, mingea ovală disputată de practicanţii sportului ce poartă numele oraşului. De altfel, această minge – sau oul cum i-am mai zis eu – este prezent în mai toate zonele oraşului prin care ne-am preumblat în scurtul periplu ghidaţi de Cătălin, cel care ne-a reperat imediat în faţa gării.

Ne-a condus la monumentul ridicat în onoarea inventatorului acestui sport, William Webb Ellis – cel care dă şi numele trofeului câştigat de campioana mondială -, apoi la Rugby Art Gallery Museum, acolo unde se afla şi un Hall of Fame al practicanţilor acestui sport. Aici erau expuse tablouri sau portrete ale unor mari jucători, printre care şi invitatul la nunta regală de acum câteva săptămâni, Jonny Wilkinson, cel care a adus printr-un drop gol victoria Anglie în faţa Australiei la CM din 2003 şi în onoarea căruia peste 70.000 de francezi s-au ridicat în picioare şi au cântat imnul Marii Britanii pe celebrul “Parc des Princes”, dovadă de recunoaştere supremă a calităţilor sale sportive.

Ne preumblăm la pas prin centru oraşului şi ne mai destindem puţin în urma călătoriei pe o vreme numai bună pentru asemenea activitate.

Aveam să aflăm că gazdele noastre mai invitaseră la ei încă vreo trei familii stabilite acolo, aşa că după amiaza o petrecem alături de alţi conaţionali de-ai noştri pregătind şi gustând mâncarea tradiţională a meleagurilor de pe care am plecat în urmă cu vreo câteva ore, respectiv mititeii depănând momente.

Ne-am bucurat să aflăm că românii se caută şi se vizitează la aşa mare depărtare de ţară, că vorbesc în dulcele grai de acasă, că nu uită momentele vieţii petrecute în România dar ne-am şi întristat să aflăm că planurile lor de viitor exclud întoarcerea pe plaiurile natale.

Ţinem să vă mulţumim Camelia şi Cătălin pentru ospitalitatea voastră! Pentru bucuria de a găsi atâta amabilitate între străini, pentru că ne-aţi pus casa voastră la dispoziţie deşi nu ne cunoscusem în prealabil ca şi pentru clipele de amuzament datorate pisoiaşilor voştri zgubilitici!

Vă aşteptăm cu drag la noi!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Marius 72 in 08.07.18 17:48:35
Validat / Publicat: 08.07.18 21:04:40
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE.

VIZUALIZĂRI: 2045 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marius 72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Mirare...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13500 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Birmingham:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050832033157349 sec
    ecranul dvs: 1 x 1