ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.06.2018
DE dnip
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 22.06.14
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 5 MIN

Descoperind frumosul Israel

TIPĂREȘTE

In luna aprilie am fost in Israel într-un pelerinaj foarte bine organizat încât parga eram într-un concediu. In doar 3 ore esti din Timisoara in Tel Aviv. Un pic strictete in aeroport dar ok totul.

Ziua I: Tel Aviv surprinzator si interesant. Faleza super frumoasa, apa turcoaz curata si nisip fin cu scoici rosiatice. In aprilie erau pe plaja la soare turisti si localnici. Hoteluri si clădiri administrative foarte înalte mărginesc faleza. Nu mi-a placut periferia deloc. Tipic zonei țărănești cu clădiri înghesuite si mizerie multă. Am plecat spre

Lod – la Biserica ce adăposteşte mormântul şi moaştele Sf. Gheorghe. Ne-am plimbat in Haifa, oras port, am avut privire panoramica asupra Gradinilor Bahai. Am făcut oprire la mare, la Caesarea unde am. admirat faleză si daunele de nisip, cât și apetitul făcut de Superman Magnificul.

Ziua II: Muntele Tabor – Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă”, Cana Galileei – Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii.

Nazareth – Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria dedesupt) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii.

Zonele turistice sunt amenajate si curatele in schimb periferiile cam sumbre si mizerabile.

Râul Iordan – Yardenit: – nuanța ciudata a raului verzuie-albastruie te face sa simti magia locatiei. Este un loc amenajat pentru a intra în apa Iordanului unde se fac botezuri simbolice. Cazarea la hotel în Tiberias, pe malul mării. Mâncare foarte gustoasă, bufet suedez, foarte bogat și gustos. Peste, paste, carne de tot felul, salate, tocănițe. Camera in hotel Tiberias era spre mare, vedeam rasaritul dimineata. A fost superb.

Ziua III: Muntele Fericirilor, apoi vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni. Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru. Deplasare către ţărmul Mării Moarte.

Am avut ocazia să facem. baie in Marea Moarta. Interesanta senzatia :pielea ramanea unsa parca de la atata sare. Te tine la suprafata fara sa faci vreun efort. Pe mal gaseai sare si bucati solidificate. Au magazine cu produse locale Ahava cu extract din mare. Ne-am deplasat la Mănăstirea Sf. Gherasim.

Ziua IV: Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului, Mănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit”, Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce apăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Muntele Sionului – Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Tain㔺i Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Deplasare la Zidul Plângerii.

Strictete la intrare, scanat genți. Am prins sabatul cand vin la zid perciunatii la rugaciune.

Am schimbat hotelul in Bethleem, hotel Nativiti, un hotel ok ca si cazare si conditii, mai modern decât cel din Tiberias dar ca si mâncare puțin mai slăbuț. Ierusalimul mi s-a parut de vis. Parca esti in trecut. Bine întreținute clădirile cetății O adevărată industrie peste tot. Bazarul merita vizitat Cât vezi cu ochii magazinute si dulciuri locale, mirodenii, articole bisericești, haine locale si tarabe cu sucuri proaspăt făcute din roșii si portocale.

Ziua V: Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos după care am ajuns la Biserica Sf. Învieri ce adaposteste Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Piatra ungerii ne intampina la intrare. Deja simti incarcatura locului si ceea ce Dumnezeu reprezinta. Înghesuială mare dar merita.

Nu va pot descrie încărcarea sufletească. Oricât ai fii de sceptic sau mai nereligios simti acel ceva, nu stiu dar in Sfântul Mormânt am avut o senzatie ciudata pe care nu o pot explica. Nu te lasa sa stai decât câteva secunde călugărul care organizează intrarea si ieșirea pelerinilor. Am. prins cozi mari dar mulțumită preotului care a organizat pelerinajul am ajuns la ore care ne-au permis sa intram repede.

Ziua VI: Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe. Deplasare spre Ierihon - privire panoramica asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii, Mănăstirea „Dudul lui Zaheu”. Frumos desertul dar am prins 38 grade.

Ziua VII: Pustiul Iudeii unde am mers 15 km pentru a vizita Mănăstirea Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis doar bărbaţilor, închinare la moaştele Sf. Sava) şi Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor. Apoi plecare spre Bethleem la Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de Maicii Domnului), Grota Laptelui, Ein Karem –Biserica Naşterii Sf. Ioan Botezătorul (ridicată pe locul naşterii Sf. Ioan) şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria.

Dintre toate obiectivele cel mai mult mi-a placut Sfântul Mormant, locul nasterii, Ierusalimul ca oras si Marea Moarta.

Macar o data in viata merita sa mergi in locurile Sfinte. Nouă ne-au placut si ne-au surprins plăcut încât am promis ca vom reveni.


[fb]
---
Trimis de dnip in 26.06.18 21:39:31
Validat / Publicat: 26.06.18 22:44:28
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU

VIZUALIZĂRI: 3480 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dnip); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Iordan
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13500 PMA (din 16 voturi)

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster87 [26.06.18 22:44:13] »

Am schimbat hotelul in Bethleem

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

krisstinna [28.06.18 08:56:59] »

@dnip: Salutare!

Ce ai ales pentru vara aceasta?

Ai renunțat la Croatia? Ai ales Grecia?

dnip [28.06.18 09:03:23] »

Hello. Da am renuntat la Croatia. Grecia a ramas. Din nou Parga pt ca de 2 ani tot revenim. Ne place locația. Completăm după Parga cu Halkidiki sau Corfu câteva zile.Am fi vrut Zakinthos dar dp.documentare amplă nu ne-a placut. Mai vedem. ????

krisstinna [28.06.18 09:18:06] »

@dnip: Vacanță frumoasă vă doresc, aștept să ne povestești!

dnip [28.06.18 09:19:37] »

@krisstinna: Multumesc la fel. Sper sa fie timp frumos. Ce destinație la tine?

krisstinna [28.06.18 09:25:30] »

@dnip: Abia am venit din vacanță, Croatia

Am căutat plaja cu nisip pentru tine, când te hotărăști sa mă anunți prin mesaj privat, îți ofer cu drag mai multe detalii

dnip [28.06.18 09:42:22] »

Super. Astept cu interes articolul si pozele

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dnip
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperind Israelul:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059210062026978 sec
    ecranul dvs: 1 x 1