ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.06.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
JUN-2018
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Hanul Pescăresc Câmpu Cetății, Sovata

TIPĂREȘTE

Introducere

De ziua mea, trebuie să facem ceva memorabil, căci este o zi specială, deci se va întâmpla ceva uimitor... am tot fredonat de dimimineță un vers din piesa lui Bryan Adams: let's do something amazing baby... și propunerea a sosit... hai la Câmpu Cetății la păstrăv. Nu am mai mancat acolo din 2003, cu toate că localul este la doar 38 km. de Tîrgu Mureș, iar la Sovata am fost mai des. Din Sovata până la Câmpu Cetății sunt doar 16 km.

Am căutat pe net numărul de telefon și am făcut rezervarea. Este un pas important, fără de care șansele de a pinde loc la masă, sunt minime. Ei bine, ziua mea, 9 aprilie a picat anul acesta în a doua zi de Paște, când oamenii au fost liberi și au ieșit din casă, la terase.

Localul este in general plin. In timp ce mâncam am văzut multe familii care se uitau dupa o masa libera și apoi plecau pentru ca nu gaseau locuri libere la mese. Alții, în schimb, stăteau și așteptau, urmăreau să prindă o masă în momentul când se elibera.

Acesta a fost motivul pentru care am renunțat să mai mâncăm deliciosul păstrăv de la Campu Cetății. Am ajuns și noi acolo, dar nu am avut unde să stăm si nam facut cale intoarsa.

Rezervarea am facut-o la terasă. Mâncarea a fost delicioasă, desertul și mai și, plimbarea în jurul lacurilor relaxantă și cu multă veselie la vizionarea salturilor înalte pe care le făceau păstrăvii la locurile în care cădea apa în lacuri, ca o mini cascada. Am făcut foarte multe fotografii, vroiam să scriu un articol despre acest loc frumos. De la păstrăvărie, am mai avut o dorință, să ne plimbam în Sovata în jurul lacului Ursu și să urcăm pe poteca amenajată prin pădure, până la lacul Mierla.

Da, ceva amazing s-a întâmplat, așa cum mi-am dorit, energiile au funcționat, mi-a fost furat telefonul primit de Crăciun, scoasă cartela și gata cu Samsung A5. Concluzia este: ai grijă ce îți dorești.

M-am supărat pentru că nu mai aveam materialul ca să pot scrie articolul. Localul și mâncarea le fotografiez doar eu, soțul meu fotografiază doar peisajele și animale. Știam că voi avea un nou telefon de ziua mea, nu ma lasa sotul suparata, dar nu știam când voi mai ajunge la Păstrăvăria de la Câmpu Cetății.

De întâi iunie, zile libere din nou, trebuie să ieșim undeva... Câmpu Cetății era în așteptare, deci nu a trebuit să ne gândim unde să mergem, a fost suficient să sunăm pentru o rezervare.

Accesul

Din Tg Mures, am mers pana in Miercurea Nirajului (mai este varianta prin Tg Mures - Sovata, dar e mai aglomerat), de unde ne-am incadrat tot spre Sovata, conform indicatorului de la sosea, pe un drum pitoresc, printre dealuri, puțin circulat.

De la drumul principal aveți indicator spre Hanul Pescăresc Câmpu Cetății, virați și intrați pe o șosea neasfaltată, scurtă, 4 km, dar prăfuită. Nu înțeleg de ce după atâția ani și cu așa un trafic mare de clienți, nu se asfaltează drumul.

Scurt istoric

Am văzut la televizor pe un post național, un reportaj de la Câmpu Cetății, cu patronul Hanului Pescăresc care povestea ca păstrăvăria este o afacere de familie, moștenită din tată în fiu. Popularea cu păstrăv se face din crescătorile proprii.

Aici, pe brațul mare al râului montan Niraj, initiatorul pastravariei, Lokodi Gerghely, a creat mai multe lacuri pe care le-a populat cu păstrăv curcubeu. Păstrăvăria a suferit mari pagube în timpul celui de-al doilea razboi mondial. În anul 1995 a fost construită prima clădire a Hanului Pescăresc.

Hanul Pescăresc

Acualul Han Pescăresc datează din anul 2009. Hanul este format din restaurant, terase, 8 căsuțe cu câte două camere și 2 căsuțe tip apartament, dotate modern și exigent, cu toate utilitatile, wifi, cu parcare închisă.

Pescarii pot pescui în cele trei lacuri destinate acestui sport, cu echipamente care se închiriază de la o terasă unde sunt expuse mai multe undițe și plase de pescuit. De acolo se poate achiziționa peștele prins, care este cântărit. Prețul este afișat acolo atât pentru pește (26 lei/kg), momeală, cât și pentru uneltele de pescuit, undița (5 lei).

Pentru persoanele cazate acolo, pescuitul este gratuit.

Lacurile destinate pescuitului sunt populate cu crap, caras și amur.

O atenționare este afișată pe un panou:

- peștele prins este interzis a se arunca înapoi în lac (deci trebuie să îl plătiți și să-l luați acasă!!!)

- nu prăjim păstrăvul prins

- scăldatul interzis, adâncimea apei este de 80 cm.

Am văzut o ofertă valabilă pentru grupuri de minim 15 persoane, cu 10 lei/ pers. care constă în:

- vizită la crescătoria de păstrăv

- pescuit sportiv (fiecare turist poate pescui doi pești, ulterior aceștia rămânând în locația noastră).

Nu ne-am mai interesat dacă ne luau și nouă peștii prinși pentru că nu eram grup, deși băiatului meu i-am spus că va pescui acolo. Am crezut că pestii prinsi se pot arunca înapoi în lac. Am abandonat ideea pescuitului pentru că nu aveam ce face cu peștii prinși.

Restaurantul și terasele

Restaurantul

Este o clădire amenajată modern, cu o capacitate ce 160 de locuri.

În Hanul Pescăresc se intră direct în clădirea restaurantului, de unde se iese apoi pe terasele aflate deasupra lacului.

Chiar la intrare, pe paretea stânga, află recepția.

Construcția este o combinație de mobilier din lemn: scari, lambriuri și bârne din lemn care îi dau un aer cald, primitor.

Acesta este amenajat cu mese de 6 si 4 persoane, cu scaune din lemn, cu geamuri mari îmbracate în perdele și draperii, cu stâlpii și pereții împodobiți cu tablouri și aplice și un televizor mare, deasupra barului.

Toaletele sunt curate, moderne, este o masă pentru schimbat copiii mici, săpun lichid, șervețele. Acestea sunt câte două încăperi amplasate în locuri opuse în restaurant.

Terasele

Acestea au legătură cu restaurantul din care se intra si de unde se face servirea. Se poate intra si din curte, peste un pod care trece peste lac. Terasele sunt în întregime din lemn, sunt semideschise și decorate cu ghivece cu roșcate roșii si sunt construite desupra unui lac.

Mâncarea

Noi am mâncat aceleași fileuri de păstrăv, ca în aprilie și același desert, pentru că ne-a plăcut foarte mult. Pregătirea comenzii durează cam 30-40 de minute, timp în care ne-am plimbat în jurul lacurilor. Astfel timpul a zburat foarte repede.

Concret, am comandat și savurat: păstrăv curcubeu prăjit filee (26,80 lei/ buc.), filee de păstrăv somonat (27,80 lei/ buc.), cartofi prăjiți (7,40 lei), cartofi prăjiți cu cașcaval (8,40 lei), mujdei cu boia, 100 ml. (3,50 lei), mujdei cu smântână 100 ml. (4,50 lei) și desertul delicios Găluște Somloi (9,60 lei).

Totalul notei de plată a fost de 135 lei, fără băutură.

Aici gasiti preparate diverse din pastrav curcubeu si pastrav somonat, astfel: pastrav curcubeu filee prajit (26,80 lei), pastrav prajit in ulei (22,60 lei/230 g.), pastrav la gratar (22,60/220g.), filee de pastrav somonat (27,80 lei), rondele din pastrav (22,80 lei), platou mix din pastrav cu cartofi aurii si trei feluri de mujdei (96 lei).

Am fotografiat meniul, ca sa va puteti face o idee despre oferta si preturi. Pe langa preparatele din peste, veti gasi in meniu: ciorbe, gratare, tocanite din pui, porc si vita. Candva, voi comanda ce comand eu de obicei, gulas de vita (12,80 lei), dar deocamdata pestele este preparatul rege la Campu Cetatii, pastravul pregatit fara cusur, chiar de catre patroana hanului, asa cum am vazut la televizor.

Bauturile

Sucurile la 250 ml. au toate pretul de 5,50 lei; gama de sucuri Frunzetea la 500 ml. costa 7,50 lei; nectarele la 250 ml. costa 7 lei, strongbow cidru la 8,50 lei, etc.

Servirea este promta si cu amabilitate.

Programul

Programul afișat este: deschis de luni- duminica, între orele 10:00 - 22:00.

Pe lângă mâncarea garantat bună, nouă ne place mult plimbarea pe care o putem face în jurul lacurilor, să admiram peștii și peisajul. În curte sunt mai multe specii de arbori decorativi, tunși frumos, in forme diferite, un loc de joacă pentru copii, foișor, loc pentru fumat, arbuști, bănci, totul înconjurat de dealurile înverzite ale Nirajului.

Distracție - Safari Tours

Aici se organizează o excursie tip safari pe văile Nirajelor, cu mașini militare de epocă.

Durata excursiei este de 2 ore, cu plecare din Câmpu Cetății la orele 12:15,15:00,18:00. Pentru pornirea excursiei trebuie să fie minim 8 persoane.

Prețul este de 40 lei/ adult și 20 lei/copil.

Parcare este foarte mare. Lângă parcare sunt tarabe cu jucării, pălării, ceramică, suveniruri si o masă cu siropuri naturale la intrarea în curtea hanului.

Va recomand Hanul Pescaresc de la Campu Cetatii, un loc etalon la noi in judet si nu numai, pentru preparatele din pastrav.


[fb]
---
Trimis de Dana2008 in 15.06.18 21:58:01
Validat / Publicat: 15.06.18 23:43:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPU CETĂȚII [MS].

VIZUALIZĂRI: 8289 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Hanul Pescăresc Câmpu Cetății, Sovata

langa lacuri

EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50100 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[15.06.18 23:43:18]
»

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Câmpu Cetății, CÂMPU CETĂȚII [MS]" (nou-creată pe sait)

Dana2008AUTOR REVIEW
[15.06.18 23:50:29]
»

@webmasterX: buna seara! multumesc frumos!

crismis
[16.06.18 00:02:44]
»

@Dana2008: Locul ăsta chiar pate un colț de Rai!

Îmi povestea o cunoștință ce planuri de vacanță are pentru vara asta: va petrece, pentru al 3-lea an consecutiv, câteva zile la Hanul Pescăresc, lângă Sovata! Normal că am fost curioasă și am intrat imediat pe net să văd despre ce-i vorba! Păi da! Mai ales acum, că zici și tu!

De ținut minte.

webmaster
[16.06.18 07:15:52]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

krisstinna
[16.06.18 07:16:41]
»

@Dana2008: La mulți ani, frumoasă doamnă!

ANILU
[16.06.18 08:08:00]
»

@Dana2008: Îmi place să-mi beau cafeaua și să citesc pe AFA.

Acum am senzația ca-mi povestești aventurile voastre de la Câmpul Cetății!!!

Am stat de vorbă și cu @crismis mai devreme ????

Cunosc locația, am fost de câteva ori, chiar și iarna am ajuns pe acolo.

După plimbarea cu mocanita de la Sovata am descoperit și Safari tours și chiar am stat de vorbă cu tânărul care face acele plimbări cu mașinile safari.

Tare bine arăți ????

Să vă fie de bine.

Călătorii frumoase.

Toate cele bune.

Dana2008AUTOR REVIEW
[16.06.18 17:06:47]
»

@crismis: Multumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Parcă spuneai că intenționez să treci prin jud. MUREȘ. Poți include în program și o vizită la Câmpu Cetății să mănânci păstrat dacă îți place și desertul de care scriam, galuste Somloi.

Dar mi-a încolțit o idee... ce ar fi sa ma cazez intr-un week-end la Câmpu Cetății și să merg în safari, cu Mocănița, băiatul să pescuiasca. Sau poate cand vii aici sa facem o mini-intalinire AFA la Hanul Pescaresc cu Afa-istii din zonă, căci în București văd că este tradiție deja. Ce părere ai?

Călătorii plăcute! ????????

Dana2008AUTOR REVIEW
[16.06.18 17:09:25]
»

@krisstinna: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

????????

Dana2008AUTOR REVIEW
[16.06.18 22:27:33]
»

@ANILU: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Cum de vii atât de des în jud. MUREȘ?

Ai fost cu Safari Tours? Mi se pare interesant.

Cum a fost cu Mocănița din Sovata? Merită plimbarea?

Când mei vii prin Tg Mureș, anunță-mă să ne întâlnim.

Cred ca ești de acord cu mine că-i frumos la Câmpu Cetății și păstravul e gătit bine.

Mulțumesc frumos pentru complimente!

Pe curând! Numai bine! Pa! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008AUTOR REVIEW
[16.06.18 22:30:55]
»

@webmaster: Mulțumesc frumos!

ANILU
[17.06.18 08:23:39]
»

@Dana2008:Am scris despre plimbarea cu Mocanita de la Sovata, tare mult ne-a plăcut. Acolo la capăt de drum era tânărul cu Safari. Corelau plimbările.

Doritorilor de pastrav le asigura transportul de la Mocanita la restaurant, contra cost bineînțeles

Soțul lucrează la Mediaș și așa cel puțin o dată pe an ne plimbăm prin zonă.

Tare frumos este la Câmpul Cetății, o spun cu mare plăcere.

O zi frumoasă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[17.06.18 13:42:49]
»

@Dana2008: Tare mult mi-a plăcut plimbarea cu tine! Nu pescuiesc, n0am răbdare, dar aș sta cu drag la o vorbă cu tine la Hanul pescăresc!

E tare frumos!

crismis
[17.06.18 18:25:40]
»

@Dana2008: La Tg. Mureș a trebuit să renunțăm, era prevăzut inițial în circuitul de anul ăsta, dar am trecut fără să ne mai oprim. Mai ales că am înțeles (inclusiv de la tine) că ar merita să-i dedicăm mai multe zile, nu doar câteva ore, cum mă gândisem inițial.

Rămâne pe... altădată! Dacă se organizează ceva, dă de știre, poate percutăm și noi, dacă om putea!

Vacanțe frumoase până atunci și multă sănătate!

Dana2008AUTOR REVIEW
[17.06.18 22:27:26]
»

@Zoazore: Multumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Nici eu nu am răbdare, dar nici nu vreau să omor pești... mie îmi plac gata gătiti!... Nu i-am omorât eu!

Și eu aș sta de vorba cu tine acolo sau în oricare alt loc.

Te pup!

Să vezi dacă îți place articolul care urmează saptamana viitoare, dacă locul, am fost ieri și nu mai imi venea să plec.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008AUTOR REVIEW
[17.06.18 23:04:14]
»

@crismis: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Te aștept la Tg Mureș pe când are loc în agenda voastră... vă pot îndruma și prin județul Mureș către niște destinații turistice interesante. Dacă mă anunți dinainte și îmi spui ce îți dorești faci în timpul alocat vizitei, am să îți fac cele mai bune propuneri.

Călătorii plăcute!

Te pup!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dana2008AUTOR REVIEW
[17.06.18 23:07:59]
»

@ANILU: Dacă treci prin Tg Mureș, aș vrea să ne vedem. Anunță-mă te rog frumos dacă ai timp.

Pe curând! Pa!

Zoazore
[18.06.18 09:57:18]
»

@Dana2008: Ha, saptamana viitoare sunt deja la bulgari! Prin 10 iulie oi vedea articolul tau!

Concediu frumos si voua!

Dana2008AUTOR REVIEW
[18.06.18 14:39:30]
»

@Zoazore: concediu plăcut! ????????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, crismis, Dana2008, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Câmpu Cetății:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.1562659740448 sec
    ecranul dvs: 1 x 1