ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.05.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Pitești
ÎNSCRIS: 23.07.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAR-2018
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

O incursiune în viitor

TIPĂREȘTE URM de aici

Ziua a treia a calatoriei noastre in Valencia a fost dedicata Orasului Artelor si Stiintelor.

Este un complex inceput in anul 1990, a carui constructie a durat aproape 20 de ani. Aspectul general te duce cu gandul mult in viitor, nu prea seamana cu constructiile cu care majoritatea dintre noi suntem obisnuiti.

Sincera sa fiu, nu stiam nimic despre existenta acestui complex, nu citisem nimic si nu vazusem vreo fotografie! Cum am mai spus, excursia a fost cadou de Craciun de la copiii nostri. Am primit un sul de hartie A3 cu cu un colaj de fotografii ale acestui complex si o plaja maaare, plus perioada (20 -24 martie). Pentru ca nu puteam ghici si sub amenintarea ca nu plecam daca nu ne prinem, „ne-au ajutat” cu o a doua foaie, o harta din satelit a Valenciei. Am transpirat cautand indicii pe net, pana am aflat destinatia.

Si, dupa trei luni, iata-ne si aici!

Constructiile care alcatuiesc acest complex sunt urmatoarele:

-Oceanografic, care adaposteste cel mai mare parc oceanografic din Europa.

-Agora: o cladire colorata, in care au loc diverse evenimente importante, avand peste 5500 locuri.

-Palatul Artelor „Regina Sofia”, formata din patru mari sali unde au loc spectacole de muzica si teatru. Aici isi are sediul si Opera din Valencia.

-Hemisferic, o cladire sub forma unui ochi care se reflecta intr-un bazin de apa si unde se afla un cinematograf IMAX, planetariu si un laser, care utilizeaza un ecran sferic imens. Doar imi inchipui cum e sa vizionezi un film acolo.

- Muzeul Stiintelor Principe Felipe, o cladire imensa din beton si sticla.

-Podul l'Assut de l'Or este el insusi o opera de arta. Am citit despre el ca are 125 m fiind cea mai inalta constuctie a Valenciei si ca este sustinut de 28 de cabluri gigantice.

-L’Umbracle, o alee cu palmieri, care te apara de soare.

Noi am inceput vizita cu Oceanografic. Autobuzul 95 ne-a lasat chiar in fata acestuia, metroul are statia ceva mai departe. Noi am avut biletul inclus in Valencia Tourist Card. Am avut nevoie de varianta tiparita pe care au scanat-o la intrare. O aveam la mine cu totul intamplator, nu stiam ca trebuie, credeam ca e suficient cardul!

La intrare e bine sa va interesati de programul spectacolului cu delfini si al cinematografului. Si nu uitati sa luati un plan al complexului, pentru a nu omite ceva.

Am luat de la inceput bilete pentru filmul 4D, cu 3 E/persoana. Aveam de ales intre „20.000 de leghe sub mari” si „Uraganul”. Am optat pentru al doilea.

Este impresionant acest parc oceanografic. Se intinde pe o suprafata de 111.000 metri patrati si este impartit in 10 domenii, care reflecta ecosistemele diverselor zone marine de pe glob.

Este structurat pe mai multe zone, in care traiesc 450.000 de vietati din 500 de specii.

In acvariile din interior intalnim pesti de toate formele, marimile si culorile din marile temperate, tropicale si din Marea Rosie, pinguinii din Antarctica, focile si morsele din Arctica, rechini, lei de mare, pisici de mare. O atractie o reprezinta balena alba, impreuna cu puiul ei, care numai a pui nu arata.

Nici meduzele nu se lasa mai prejos in a ne impresiona.

Intr-o anumita zona este amenajat un tunel de 70 metri in care esti inconjurat din trei parti de apa, pe deasupra vizitatorilor trecand numeroase vietati marine. Noi am mai vazut asa ceva, dar ma amuzam sa vad reactiile celor surprinsi de aparitia brusca a unei pisici de mare sau a unui rechin!

La exterior se gaseste zona pasarilor, in care traiesc numeroase specii de pasari, de la ratuste pana la pasari flamingo.

Bineinteles ca nu am ratat spectacolul cu delfini, pentru care nu se plateste bilet separat. Timp de 30 minute, sase delfini si instructorii lor s-au intrecut in tot felul de sarituri, jocuri si alte giumbuslucuri!

Erau tare draguti cand isi aplaudau instructorii si cand multumeau spectatorilor pentru aplauze.

Am intrat si la cinematograf, pentru vedea filmul 4D. Odata cu ochelarii am primit si cateva instructiuni. Printre ele si aceea ca, daca ametim, sa scoatem ochelarii si stam cu ochii inchisi.

Era vorba despre un uragan (am uitat numele, dar auzisem de el), si drumul de 15000 km pe care il parcurge acesta. Fimul a inceput cu niste copii care se joaca intr-o zona desertica din Africa. Uraganul se naste ca o briza un pic mai puternica, pe care noi, cei din sala o resimtim pe fata, ca o adiere. Brusc soarele este acoperit de nori negri, incepe sa tune si sa fulgere. Suntem atinsi de nisipul purtat de vant, stropiti de rafalele de ploaie. Toata sala tipa atunci cand un copac mare „cade”peste noi, cand un val „se repede” peste noi sau cand o barca esuata e pe cale „sa ne loveasca”.

Totul a durat 20 minute si a fost o experienta inedita.

La iesire am dat peste un restaurant gen "impinge tava". Am mancat bine, la preturi acceptabile. Ma asteptam sa fie mai scump, tinand cont de locul unde ne aflam.

Plecati de la Oceanografic am admirat cladirea Agora si Podul l'Assut de l'Or, pe care l-am traversat si ne-am indreptat spre Muzeul Stiintelor. Cladirea in sine este impresionanta, dar ceea ce am vazut in interior nu m-a impresionat foarte mult. Poate pentru ca am ajuns la varsta la care am acumulat multe cunostinte... In schimb pentru copii si tineri e raiul pe pamant in ale cunoasterii unor fenomene fizice sau locuri de pe Pamant. Am regretat ca nu am facut o scurta calatorie in spatiu, deoarece era inchis!

Nici la Hemisferic nu am avut noroc, in acea zi nu erau decat doua proiectii, ultima incepuse inainte ca noi sa ajungem acolo.

Ne-am continuat plimbarea prin L”Umbracle.

Am citit pe undeva ca a fost facut pentru a masca parcarea care se afla dedesubt. Daca e asa, bravo arhitectului: a obtinut locuri de parcare dar si o zona atragatoare, de plimbare in natura.

Acesta este descris ca fiind coloana vertebrala a Orasului Artelor si Stiintelor si se intinde pe o suprafata de 4000 mp. Este o alee cu palmieri si traversata de o bolta facuta dintr-un schelet metalic. Aici se gaseste asa numita Aleea Sculpturilor – unde sunt expuse, in aer liber, sculpturi ale autorilor contemporani.

Ne-am plimbat un pic pe alee, ne-am odihnit, am mai facut cateva poze si am plecat spre hotel. Aveam in plan sa ne reintoarcem in centrul Valenciei, pentru a-l vedea si noaptea.

In concluzie, acest loc merita cu prisosinta vizitat, timpul necesar fiind o zi intreaga.

Am regretul ca nu m-am informat despre orele la care ruleaza filmele la Hemisferic. Dar lasa, ca ma duc la Bucuresti sa vad un film IMAX!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de adrianaglogo in 01.05.18 14:58:44
Validat / Publicat: 01.05.18 17:11:06
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA

VIZUALIZĂRI: 2012 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianaglogo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 49400 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

webmaster87
[01.05.18 17:07:47]
»

@adrianaglogo:

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Orașul Artelor și Științelor, VALENCIA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Oceanografic Park (Orașul Artelor și Științelor) ]

webmaster
[02.05.18 07:35:54]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

adrianaglogoAUTOR REVIEW
[02.05.18 07:47:22]
»

@webmaster: Multumesc.

Yersinia Pestis
[02.05.18 11:17:25]
»

Frumoasă plimbare, frumos review, frumoase poze!

Mulțumim că le-ai împărtțit cu noi!

Deși, o cârcoteală ror am:

La cât de științific și futurist este locul, puteau să aibă grijă de gâștile alea să nu le scape-n cerneală, să le facă așa de roz!

Trebuie c-a fost o experiență deosebită, felicitări pentru ea!

adrianaglogoAUTOR REVIEW
[02.05.18 15:02:56]
»

@Yersinia pestis: Sa stii ca si eu am zis la fel, ca sunt vopsite! Chiar am zis ca astia umbla cu cioara vopsita!

Yersinia Pestis
[02.05.18 15:20:35]
»

@adrianaglogo: Păi, erau păsări falmengo și altfel de lopătari, nu erau ”ciorumbei”!

roxi-nico
[02.05.18 15:21:40]
»

Filmul despre uragan nu l-ati vazut în Hemisferic?

adrianaglogoAUTOR REVIEW
[02.05.18 15:25:28]
»

@Yersinia pestis: Da, am mai vazut flamingo, dar nu erau asa de strident colorati. Ne-a zis cineva ca intensitatea culorii variaza in functie de anotimp. Si s-ar putea sa fie asa, noi am mai vazut in Cipru, in decembrie. Erau f. ff multi, dar mai rozalii, nu chiar rosii!

adrianaglogoAUTOR REVIEW
[02.05.18 15:27:31]
»

@roxi-nico: Nu, nu la Hemisferic. La Oceanografic.

roxi-nico
[02.05.18 15:39:55]
»

@adrianaglogo: Adică sunt filme si la Oceanografic si la Hemisferic? Noi mergem luna viitoare si citind despre, am avut senzatia ca filmele sunt doar la Hemisferic...

adrianaglogoAUTOR REVIEW
[02.05.18 16:12:16]
»

@roxi-nico: La Oceanografic ruleaza doua filme. Unul de 20 minute (asta cu uraganul) si altul mai scurt. Asta stiu sigur. La Hemisferic nu prea stiu exact, asa ca nu te pot lamuri.

Pt cel de la Oceanografic sa iei bilet cum ajungi- noi am fost la ora 13. Iti recomand pe cel mai lung.

mamii
[08.01.19 21:34:38]
»

@adrianaglogo: buna seara! Vom merge in Valencia curand cu cei 2 copii. Am incercat sa luam online bilete la Oceaneograf si trebuie sa stabilesc foarte exact orele si zilele in care merg (online se pot rezerva pe acelasi bilet 3 zile consecutive). Imi puteti spune cam cat timp se petrece in Oceaneograf? Putem lasa muzeul si sfera cu filmul intr o singura zi?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adrianaglogoAUTOR REVIEW
[09.01.19 10:59:37]
»

@mamii: Timpul petrecut de noi la Oceanograf a fost cam 1/2 de zi. Dar nu e concludent pentru familia ta. Am vazut din ultimul tau articol varsta copiilor (8 si 10 ani). Poate ca ei vor sa stea mai mult, sa vada cu atentie toate vietatile de acolo.

Si sigur si la Muzeu vor vrea sa stea mai mult decat noi.

Daca aveti timp suficient (nu ai precizat cate zile veti sta) puteti imparti in doua zile vizita in Orasul Artelor si stiintei. Si cred ca mai ramane timp si pentru altceva, gen cumparaturi, plimbari prin oras sau prin parc.

Daca te mai pot lamuri cu ceva, o fac cu placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mamii
[09.01.19 11:34:43]
»

@adrianaglogo: Multumesc! Asa ma gandeam si eu, sa impartim in 2 zile vizita, mai ales ca varianta de achizitionare a biletelor online ne permite asta. Asa nu ratam nici filmul sau alte evenimente. Vom sta 5 zile, dar prima este cam sacrificata, ajungem la 17.30. Foarte de ajutor raspunsul!

adrianaglogoAUTOR REVIEW
[09.01.19 11:50:21]
»

@mamii: Ma bucur ca ti-am fost utila.

Puteti folosi si prima zi pt o plimbare prin oras. Depinde si unde se afla hotelul vostru. Dar merita sa faceti o tura de seara.

mamii
[09.01.19 14:41:26]
»

@adrianaglogo: Avem un apartament in Centrul vechi, aproape de Gradini. Vom merge la Parcul Gulliver sigur si prin Centrul Vechi.

adrianaglogoAUTOR REVIEW
[09.01.19 14:44:33]
»

@mamii: e foarte bine

adsoPHONE
[29.03.21 07:55:38]
»

Cred ca Valencia e cea mai buna destinatie pentru a plimba copii sub 14 ani. Oceanograful (spectacolul delfinilor e wow, cu adevarat), Orasul Stiintelor, Bioparcul, plajele, orasul in sine - totul e minunat!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, adso, mamii, roxi-nico, Yersinia Pestis
Alte impresii din această RUBRICĂOrașul Artelor și Științelor:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.091253995895386 sec
    ecranul dvs: 1 x 1