ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.03.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Constanţa
ÎNSCRIS: 24.08.15
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Cum ne-am petrecut cele 4 zile in Berlin (sfaturi/recomandari)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

https://www.youtube.com/watch?v=8v5dCDMcb_I

Salut, m-am decis sa devin membru activ al comunitatii AFA si sper sa pot fi si eu la randul meu de folos, asa cum numeroase persoane care si-au povestit aventura aici m-au ajutat si pe mine in organizarea multor City-Break-uri. Voi incepe cu ultima mea aventura, Berlinul.

Deoarece ziua onomastica si cea de nastere a prietenei mele sunt relativ apropiate ca si data, am decis sa cumulez cadourile si sa-i ofer un City Break surpriza la Berlin. Zis si facut. Perioada aleasa a fost 15.02.2018-18.02.2018. Una dintre temerile noastre a fost vremea, insa exceptand seara, dupa ora 19:00, cand intr-adevar frigul era destul de greu de suportat, pe timpul zilei au fost in jur de 8 grade constant, in toate cele 4 zile.

Am rezervat din timp (noiembrie) biletele de avion de la RyanAir (74 euro, 2 persoane, dus-intors) la un pret extraordinar zic eu. Urmatorul pas a fost sa aleg un hotel pentru perioada respectiva. Dupa acelasi principiu ma ghidez mereu: intai aleg biletul de avion cel mai ieftin, dupa care aleg hotelul, deoarece astfel pot obtine cel mai mic pret total.

Sa incepem cu inceputul. Noi, locuind in Constanta, am ales sa mergem catre Otopeni cu masina personala pe care am parcat-o in aeroport (120 lei / 4 zile). Safe si comod.

De regula in City Break-uri calatorim doar cu bagaj de mana ceea ce ne este arhisuficient pentru 4-5 zile. Cu atat mai mult cu cat la RyanAir ai dreptul la 2 bagaje.

Zborul a fost ok, am aterizat pe Aeroportul Schonefeld in jurul orei 12:00, exact cum era programat, dupa care am iesit din terminalul D si ne-am indreptat catre statia de metrou/tren. Acest drum poate fi foarte usor reperat: Imediat cum iesiti din terminal, veti observa un drum de aproximativ 300m cu un acoperis deasupra. La capat veti traversa strada printr-un pasaj subteran si deja sunteti in statie. Pe partea dreapta se afla tonomatele de bilete. Se poate plati atat cash cat si cu cardul. Tonomatele dau rest. Pentru o calatorie pana in centru am platit 3.40E /persoana.

Cel mai rapid si comod transfer catre oras este trenul regional RE7 sau RB14. Calatoria pana la statia Ostbanhof a durat fix 17 minute. Odata ajunsi la hotel, am primit abonementele pentru transport si nu am mai cumparat niciun bilet. Despre transportul public din Berlin, numai cuvinte de lauda. Foarte dese, curate si se respecta la secunda afisajul de pe ecranele din statii. Recomand sa va cumparati bilet sau abonament deoarece controalele sunt foarte dese iar amenzile sunt usturatoare. Am fost controlati chiar sambata seara dupa ora 23:00. Exista 3 tipuri de mijloace de transport pe linie: U-bahn = echivalentul metrolui cu numeroase opriti, S-bahn = tren urban si suburban cu statii nu la fel de dese dar care conecteaza Berlinul cu locatitatile adiacente si Trenul Regional.

Ziua 1:

Dupa efectuarea formalitatilor pentru Check In la hotel, ne-am dus bagajele in camera iar la ora 13:30 deja plecasem in explorare.

Primul obiectiv – East Side Gallery, aflat vis a vis de hotelul nostru, 1,3 kilometri din fostul Zid al Berlinului, acoperit de graffiti. Imediat la capatul zidului se afla cel mai frumos pod din Berlin, Podul Oberbaum. In momentul in care trece un tren pe pod, privelistea este incantatoare. Apoi ne-am urcat intr-un S-bahn pana in Piata Alexanderplatz. Prima zi am dedicat-o unei imagini de ansamblu a Berlinul si am decis sa mergem la pas pe langa principalele obiective: Turnul de televiziune, Rotes Rathaus (primaria), Domul, Pariser Platz, Poarta Brandenburg si Cladirea Parlamenutului. Aproape toate aceste obietive sunt insirate de-a lungul bulevardului Unter den Linden. Am terminat plimbarea in jurul orei 20:00 dupa care ne-am retras la hotel pentru a ne odihni si pregati pentru o noua zi de hoinareala.

Ziua 2:

In cea dea doua zi, dupa micul dejun am mers sa vedem cu proprii ochi celebrul club de noapte Berghain aflat in aproapierea hotelului. Cine nu stie povesti despre Berghain si despre cum se poate face accesul in acest club sa faca o cautare pe nenea Google :)). Acesta nu era in plan insa ocolul a fost unul foarte mic. Am luat un metrou catre AlexanderPlatz si am ajuns la Turnul de Televiziune. Pretul biletului:14 euro/persoana. Pentru a evita coada creata la bilete, exista doua tonomate pentru plata cu cardul, unde cozile sunt muuult mai mici si se misca mult mai repede. De sus priversitea te lasa fara respiratie. Merita!!

Urmatoarea oprire a zilei, Marienkirche (Biserica Sf. Maria). Este una dintre cele mai vechi biserici berlineze cu o arhitectura grandioasa, care a supravietuit multor incercari de-a lungul timpului. Intrarea este gratuita. In imediata apropiere se afla primaria (Rotes Rathaus) insa din pacate nu ne-am putut bucura decat de exteriorul cladirii, fiind inchis accesul vizitatorilor. Mai departe, am vizitat Domul si am nimerit fix in timpul unei slujbe. Ne-am asezat cuminti pe bancuta si timp de 30 minute am asistat la predica preotului si la un superb mini-concert la orga catedralei. Pretul biletului: 7 euro/persoana. Acest bilet include vizita catedralei, a criptei si urcarea in dom care se face doar pe scari, insa merita pe deplin. De aici am mers pe jos prin Gendamenmarkt catre Checkpoint Charlie. Aici, asteptarile mele (nu stiu de ce) parca erau putin mai mari, am ramas foarte putin impresionat... doi tipi imbracati in soldati care cereau 3 euro de persoana sa faci o poza cu ei (cu aparatul tau desigur) si care comentau la cei ce pozau fara sa dea bani.

Fiind un inflacarat fan al fotbalului, cam peste tot pe unde calatoresc, una dintre opririle mele consta in vizitarea stadionului echipei locale. Am avut norocul ca de aceasta data, echipa fanion a orasului, Hertha Berlin sa joace pe propriul teren o etapa de campionat cu F. C. MAINZ, asa ca nu puteam lipsi de la acest eveniment. Pretul biletului a fost 25 euro/persoana. Olympiastadion din Berlin este unul dintre stadioanele de top din Europa pe care s-a jucat atat o finala de Cupa Mondiala (2006) cat si o finala de Uefa Champions League (2015). Odata cu acest meci, mi-am dat seama cu adevarat (stiam deja dar acum m-am convins) ca noi nu existam in fotbal. Oamenii vin la meci ca la teatru, in familie, socializeaza, beau bere, rad, se distreaza. Seara am cazut in pat ca din Turnul de Televiziune, si dupa un somn bine-meritat am plecat intr-o noua misiune.

Ziua 3:

Prima parte din cea de-a treia zi am dedicat-o trecutului trist al Berlinului sa zic asa. Am vizitat Memorialul zidului Berlinului, un muzeu aflat in aer liber care nu are cum sa nu te faca sa devii melancolic din pricina evenimentelor neplacute ce s-au revarsat asupra Berlinul datorate ridicarii acestui zid. Aici inca se mai afla in picioare o o buna parte din zid, exact cum era el prezent in trecut, fara grafitti. Intrarea este libera.

Urmatoarea oprire a fost la Memorialul Holocaustului, de asemenea un monument in aer liber fara taxa de acces. Memorialul este dedicat evreilor morti in timpul Razboiului, ocupa aproximativ 19.000 de metri patrati si se afla la mica departare de locul in care buncarul lui Hitler este ingropat. Memorialul Holocaustului este facut din 2711 lespezi din piatra gri care nu au niciun fel de insemn. Vizitatorii se pot plimba prin acest monument fara restrictii in orice directii deoarece nu exista niciun fel de sablon al pietrelor. Arhitectul a spus ca spera sa Memorialul Holocaustului sa devina o parte integranta orasului si sa ajunga sa se confunde cu tot ce se afla in jurul sau.

A urmat vizita oficiala (pentru celebrele poze si o analiza in amanunt) a Portii Brandenburg. Dupa aproxmativ o ora de invartit in jurul portii, in Piata Pariser si in Piata 18 Martie, am mers prin parcul Tiergarden catre Monumentul Victoriei. Se poate urca in columna pe scari contra unei taxe de 3 euro, noi nu am facut-o.

Ne-am intors in zona centrala unde am vizitat celebrul cartier Nikolai, dupa care a urmat o scurta runda de cumparaturi (suveniruri, chestii, trestii, socoteli) iar apoi am revenit in barlogul de la Ostbanhof.

Ziua 4:

In ultima zi, ne-am trezit dis de dimineata deoarece la ora 8:30 am avut rezervare la Riechstag (Cladirea Parlamentului German). Pentru ca nu am fost foarte bine informati cu privire la modalitatea de rezervare, singurele variante disponibile de vizitat erau fie sambata seara in jurul orei 22:00, fie duminica dimineata, asa ca am ales cea de-a 2-a varianta. Recomand pentru vizitarea Parlamentului sa rezervati online cu cel putin o saptamana inainte pentru a va putea alege ora si ziua dorita. Intrarea este gratuita. Totul foarte organizat, vizita dureaza in jur de o ora. Veti primi si un ghid audio gratuit. Merita pe deplin, in special domul din sticla.

In continuare, activitatea din restul zilei nu a fost una foarte activa deoarece am mers intr-o cafenea cu niste prieteni care locuiesc in Berlin care ne-ai povestit mai multe detalii despre viata de zi cu zi in Berlin. A urmat din nou o trecere in revista pe langa obiectivele principale, dupa care in jurul orei 14:00 am plecat spre aeroport.

Alte recomandari:

Mancare:

Berlinul nu se poate lauda cu o bucatarie foarte diversificata si atragatoare din punctul meu de vedere. Insa, recomand, recomand, recomand sa mergeti la Burgermeister, o burgherie tip fast food, acolo unde am mancat cei mai buni burgheri din viata noastra. De aceea am mancat in acelasi loc doua zile la rand. Si acum mai am vise uneori cu acei burgheri si cartofii cheesy si chilli cheesy. Yummy! Ca si pret, doi burgheri cu doua portii de cartofi, undeva la 16-17 euro.

Pe toate drumurile in Berlin veti gasi traditionalul CurryWurst despre care s-a tot vorbit. Am incercat in mai multe locatii dar pot spune ca nu m-a dat pe spate niciunul. Poate cel de la Curry36 a fost mai ok. In jur de 4.5 euro un carnat scaldat in sos cu praf de curry si cartofi prajiti.

Durumul de la Mustafa's Gemuese. Era o coada cam de 100 de metri, fara exagerare. Bun, insa nu atat de bun incat sa merite atat de mult asteptat la coada. Pret: 5.5 euro.

Am mai incercat mancare chinezeasca, sushi, turcesc, insa nimic spectaculos.

Tot o recomandare, in materie de imbracaminte de aceasta data este magazinul Primark aflat chiar in AlexanderPlatz, unde preturile sunt cu adevarat foarte mici. Am mers intr-una din zile si in Mall of Berlin, numeroase magazine dar ca si la noi aceleasi preturi si produse.

Sa inchei, Berlinul mi s-a parut un oras viu, in care ai ce face indiferent de anotimp. Oamenii locului sunt foarte dezinvolti, majoritatea vorbitori de limba engleza. Cele aproape patru zile petrecute in capitala Germaniei nu ne-au fost suficiente sa ne bucuram de tot ce era de vazut si facut. Cu siguranta vom mai reveni candva, de preferat intr-o perioada mai calduroasa.

Sper ca nu v-am plictisit cu atat de multe detalii insa chiar si asa simt ca mai aveam atat de multe de povestit si adaugat. De asemenea odata cu aceasta excursie, am hotarat sa ne facem si un vlog de calatorie. Astept parerile voastre referitoare la vlog si postare. Clipul poate fi gasit pe net: Jurnal de călătorie: 4 zile in Berlin | Februarie 2018. Pentru orice alte informatii, va stau la dispozitie. Multumesc.


[fb]
---
Trimis de AndreiCorchi in 22.03.18 21:54:37
Validat / Publicat: 22.03.18 22:15:30
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GERMANIA

VIZUALIZĂRI: 9118 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AndreiCorchi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX [22.03.18 22:15:16] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

mihaelavoicu [23.03.18 08:06:47] »

Ce frumoși sunteți amândoi în Berlin! Mai ales, că ai și fes pe cap, cu BERLIN scris pe el!

Întâi vă felicit că ați ales Berlinul, apoi pentru faptul că nu ați ocolit luna februarie. Și eu am fost tot într-un februarie și a fost vremea super.

Voi sunteți tineri și nu știți cum era zidul și poarta Brandenburg înainte vreme, cum ne uitam spre partea vestică, spre lumea liberă.

Dacă vă mai duceți la Berlin, veți descoperi alte frumuseți. Nu știu dacă aici ai spus tot ce ați văzut, dar vă asigur că mai sunt multe.

Felicitări și am votat cu mult drag!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
r-Uca [23.03.18 11:48:33] »

Foarte fain articol, plin de detalii si sfaturi utile!

Chiar ma pregastesc pentru un citybreak in Berlin si toate detaliile tale imi vor prinde foarte bine (apreciez ca ai trecut si preturile).

Multumesc pentru info!... si la cat mai multe citybreakuri reusite!

AndreiCorchi [23.03.18 14:02:17] »

@mihaelavoicu: Multumesc foarte mult pentru apreciere. Nu am zis chiar tot ce am vazut, am punctat obiectivele de baza. Ar fi iesit un material mult prea lung. Oricum, minunat Berlinul, banuiesc ca vara e si mai si.

AndreiCorchi [23.03.18 14:04:54] »

@r-Uca: Bunaa! Cu multa placere! Succes! Sper sa ai parte de vreme frumoasa!

mishu [25.03.18 20:08:32] »

@AndreiCorchi: Frumos povestit, iar voi doi tineri frumosi. Sa calatoriti cat mai mult si sa povestiti cat mai mult.

Felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AndreiCorchi, mihaelavoicu, mishu, r-Uca
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Berlin:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062258958816528 sec
    ecranul dvs: 1 x 1