ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.02.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 3 nopți
single

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 42 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 9 MIN

Un hotel excelent pentru „ieșit în lume”

TIPĂREȘTE

La sfârșitul lui mai 2017 a trebuit să particip la un congres, la Brașov. De obicei mi se repartizează un loc într-un hotel și asta e; oricum, nu prea am avut a mă plânge, știu că standardele sunt destul de sus și oricum nu petrec prea multă vreme în camera respectivă. De data asta însă am avut posibilitatea să aleg între... aproximativ 15 locații, de unele mai auzisem, de altele nu...

Ca un adevărat profesionist ce mă aflu, am luat-o științific. Le-am poziționat pe hartă, am citit review-uri, m-am uitat la poze, am cântărit avantaje și dezavantaje și am ales: Hotel Kolping.

Hotel Kolping este clasificat la 3 stele și pe booking are nota 9 din peste 1300 de comentarii. Este situat la poalele Tâmpei, pe Str. Petofi Sandor, nr. 27. Se laudă cu 37 de camere duble, 3 suite și 3 apartamente, iar prețul unei nopți de cazare (ce include și micul dejun) pleacă de la 250 până la 340 lei, în funcție de numărul de ocupanți, de spațiu, dotări, view și poate și alte criterii.

Am ajuns în Brașov într-o superbă zi de mai, aproape vară! Prietena cu care am venit trebuia să fie la 12 la o ședință, așa că n-a mai avut timp să mă ducă și la hotel, am coborât la Kronwell, lângă gară. N-a fost bai, căci - așa cum se întâmplă de obicei la astfel de evenimente - este imposibil ca „în secunda doi” să nu dai nas în nas cu vreun cunoscut! Ceea ce așa s-a și întâmplat, o altă prietenă tocmai descindea și ea din altă mașină. Ne-am înregistrat la congres, ne-am dus pe urmă și-am mâncat la Sergiana (despre mâncătorii altădată!), am dezbătut ultimile noutăți presante și... gata, fiecare pe la casa ei, că ne cam săturaserăm să plimbăm bagajele după noi!

M-am uitat pe hartă și-am constatat că hotelul meu nu era chiar departe, dar nici aproape, așa că am preferat să iau un taxi. Șoferul mi-a confirmat alegerea: „O să cam fie de urcat, doamnă!” A avut dreptate.

M-a lăsat chiar la ușa hotelului și specific asta pentru că e ceva pantă chiar și din stradă până la intrarea în hotel! Mă așteptam la asta, o luasem în calcul atunci când am făcut alegerea, bănuiam ce înseamnă „la poalele Tâmpei” și nu m-am înșelat. Mi-a plăcut însă mult aspectul exterior al clădirii alb-maro, nu prea înaltă (2 etaje), asimetrică. În fața ei am observat și o mică parcare, deja plină la ora aceea (ulterior am observat că mai erau locuri și undeva în stânga, sub terasa primului nivel al hotelului).

Am urcat cele câteva trepte, am trecut de ușa de la intrare și m-am trezit într-un hol generos, acoperit cu plăci mari de gresie de calitate, mobilat însă auster, doar cu o canapea de piele și cu un stativ cu pliante turistice. În stânga, o ușă, deasupra căreia scria „Moldova/ Săli de seminarii”. În față se făceau însă niște scări spiralate către nivelul următor și o plăcuță aurie fixată pe perete îmi spunea că aia e direcția potrivită: „Spre Recepție”.

M-am trambalat cu trolerul pe ele, în timp ce eram hotărâtă să dau o bilă neagră hotelului din acest motiv; ulterior mi-am revizuit evaluarea, căci aș fi putut lua liftul chiar de la parter, de afară, dacă aș fi ocolit intrarea prin stânga. Mă rog, să zic că o biluță neagră tot merită, căci acest lucru nu era semnalizat în niciun fel, iar turistului gogoman care vine pentru întâiași dată în viață la Kolping nu-i dă prin cap să facă stânga, ci se repede la intrarea principală! Și prima oară îți trebuie cel mai mult, că atunci vii cu bagajele, pe urmă poți să zburzi pe scări, nu-i problemă!

Recepția e un spațiu drăguț, aerisit, luminos aflat fix în mijlocul primului nivel, pe care îl împarte cu restaurantul pentru mic dejun și cu restaurantul a la carte, cu spațiul de relaxare, cu o vitrină ce expune articole sportive și cu zona lifturilor. Am fost preluată imediat de... nici nu mai știu; tânără? tânăr? parcă era o fată totuși. (Ehee, a trecut mult de atunci, dragii moșului! :)...) Am completat formularul arhicunoscut și am primit cheia de la cameră (cheie, nu cartelă electrică; dealtfel, am fost rugată s-o las la recepție de fiecare dată când plec din hotel; probabil s-au gândit să n-o car aiurea). Mi s-au oferit relații despre micul dejun (de la 7 la 10) și mi s-a explicat că îmi voi găsi camera la ultimul nivel, al... 3-lea! N-am zis nimic, am crezut că nu m-am uitat eu bine... Mai târziu, misterul avea să se elucideze. Hotel Kolping e construit pe o pantă, deci una e din față și alta e din spate. De exemplu, ușa din capătul palierului meu (ultimul deci) dădea fix pe o terasă folosită pentru gratarageală, după care începea pădurea.

Urcai deci și descoperii camera 306, penultima de pe coridor. În dreptul fiecărei uși e câte o plăcuță pe care sunt scrise numărul și numele (în română/germană/magiară) camerei; pe a mea o chema Mediaș; nu știu de ce, dar mi-a plăcut asta. Poate pentru că am trecut cândva prin Mediaș și m-a încântat aerul său plin de mister, chiar dacă totul era închis și orașul nu mi-a dezvăluit niciunul dintre ele...

Mi-a plăcut și camera de cum i-am trecut pragul, liniștitoare și caldă, îmi venea să mă trântesc în pat și să nu mă mai dau jos 3 zile din el! În primul rând, mult alb - pereții, mobilierul de lemn, lenjeria. Pe jos, pe toată suprafața, un covor cu desen cadrilat, ca de pătură, în tonuri de bej și gri. Singurele pete de culoare erau „eșarfa” de cuvertură verzulie de la capătul patului și tabloul de pe perete, înfățișând un peisaj cu Biserica Neagră și Tâmpa îmbrăcată în copaci ruginii.

Structura camerei pe care am avut-o eu (cred că standard, după cum mă uit acum pe site-ul hotelului, cea mai mică, 24 mp) este una clasică: hol, în dreapta baia, în față camera și un mic balcon. Holul e dotat cu cuier, dulap de haine în 2 uși (umerașe și o pătură de rezervă) și suport de bagaje pe care am găsit un pachet mare de șervețele, perie și cremă de ghete, iar dedesubt papuci de unică folosință.

Baia are o suprafață rezonabilă și conține și ea tot ce trebuie: chiuvetă încastrată într-un blat simplu, oglindă, cabină de duș, vas de toaletă, coș de gunoi, uscător de păr. Gresie gri, faianță bej. Prosoape suficiente, inclusiv pentru duș - albe și pufoase. Drept consumabile - săpun, șampon, gel de duș, cască de păr; toate la dublu, plus hârtie igienică. Totul de bună calitate și perfect funcțional. La chiuvetă apa curge acționând robinetul în sus; dacă îl ridici puțin, jetul este moderat, dar crește în situația în care faci întreaga cursă. Un mod ingenios de a evita risipa, ca și binecunoscutul „cod al prosoapelor”.

Camera conține un pat matrimonial, încadrat de două noptiere cu veioze (în sertare erau 3 ediții ale Noului Testament, una în română, una în germană și alta în maghiară!), prize și întrerupătoare, iar pe peretele opus - un mic birou, un scaun și o oglindă. Mini-barul l-am descoperit la a doua strigare, ascuns după ușa birouașului. Destul de dotat (apă, bere, vin, suc, ciocolată, alune), prețuri rezonabile. Pe birou - o tavă cu pahare sigilate în folie, TV-ul cu ecran plat și telefonul.

M-a atras imediat ușa care se deschidea spre micul balcon, datorită priveliștii ce se întrezărea prin perdeaua fină. Balcon e mult spus totuși, nu avea decât vreo 25-30 cm! :) Dădea însă spre oraș (în dreapta) și spre pădure (în stânga); nu vă povestesc ce plăcut era să deschid dimineața ușa aceea și să mă trezesc în miros de iarbă udă și triluri de păsărele! Deși camerele cu vedere la oraș sunt mai scumpe, eu doar pentru priveliștea spre pădure aș reveni la Kolping și aș cere special o cameră cum am avut, pe latura sud-vestică a hotelului!

După ce am terminat inspecția domeniului personal, am trecut la cea a... restului. Întâi am ieșit prin ușa din capătul culoarului, cea de care v-am amintit mai devreme și am admirat de la înălțime întregul complex și acoperișurile roșii de dincolo de el. Pe urmă am revenit în cameră și am luat la puricat înscrisurile răspândite peste tot. Lucrul cel mai interesant pe care l-am aflat a fost chiar povestea hotelului! Deoarece mi se pare destul de lungă, n-o să v-o spun acum, ci o să atașez mai bine o fotografie lămuritoare și cine vrea o poate citi de acolo. Ideea e că Hotelul Kolping nu este o simplă casă de oaspeți, ci face parte dintr-o fundație caritabilă cu tradiții de peste un secol și jumătate! M-am bucurat și mai tare că am ales acest loc!

Era timpul să părăsesc primitoarea mea cameră și, coborând scările, am descoperit decorațiuni discrete și de bun-gust. Peste tot domnea liniștea și rafinamentul simplu al spațiilor nord-europene. Și, desigur, o curățenie fără cusur...

Micul dejun se înscrie în aceleași coordonate: preparate variate și gustoase. Nu am făcut poze acolo deloc (ba, cred că am scăpat una) și nu mai știu exact ce am mâncat, chestii obișnuite, oricum (pâine, unt, miere, mezeluri, brânză, ouă, legume, fructe, ceai, cafea). Nimic memorabil din niciun punct de vedere.

Am vrut să încercăm în ultima seară și restaurantul a la carte, nu mai aveam chef să ieșim în oraș. Greșeala noastră a fost că n-am întrebat de dimineață, căci avuseseră un eveniment la prânz și dăduseră apoi liber personalului. Așa că a trebuit să ne urnim fundurile, ceea ce până la urmă a fost cu folos... Nu sunt restaurante în imediata apropiere, dar până în centrul vechi (la Poarta Elisabeta) se fac cam 10 minute (la întoarcere mai adăugați câteva, căci, precum zisei, e de urcat un pic!). Tot atât și până la Biserica Sf. Nicolae și la Prima Școală Românească. Cartierul e însă unul dintre cele mai liniștite și mai pitorești din Brașov.

Wi-fi funcționează bine (cu parolă), n-au fost probleme. Seif aveți la recepție, dacă e musai.

Una peste alta, Hotelul Kolping a fost o experiență mai mult decât plăcută, nu cred că puteam alege mai bine, m-am felicitat maxim! Pentru poziția lui m-aș întoarce oricând acolo, dar nu știu dacă pe banii mei; mi se pare destul de scumpișor. Pe de altă parte, o parte din bani merg spre fapte bune, ceea ce e lăudabil... Oricum, un loc cu care nu-ți e rușine să ieși în lume, în care mi-aș caza fără emoții un prieten ne-român. Căci mi-am făcut un obicei când mă duc prin diverse dormitorii prin țară, mă raportez la această situație ipotetică. „Aș aduce aici un străin sau mai bine nu?!” Din fericire, în ultima vreme am răspuns de multe ori, din toată inima: „Da!”


[fb]
---
Trimis de crismis in 03.02.18 18:42:25
Validat / Publicat: 03.02.18 19:34:50
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în BRAȘOV
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1564 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Vedere de la balconașul meu spre dreapta...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 54000 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 42.30 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    9 ecouri scrise, până acum

    webmaster26 [03.02.18 18:45:55] »

    @crismis: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    crismis [03.02.18 19:50:56] »

    @webmaster26: Da, e ok.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster [03.02.18 20:44:15] »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    crismis [03.02.18 20:50:47] »

    @webmaster: Mulțumesc!

    Zoazore [04.02.18 08:55:20] »

    @crismis: Azi sunt ”în mână bună”. La așa frumusețe de hotel, așa ce se asortează un SB! Deci, l-am ”livrat” din toată inima!

    crismis [04.02.18 09:16:16] »

    @Zoazore: Danke!

    elviramvio [04.02.18 09:22:30] »

    @crismis:

    Chiar ești profesionistă! Și norocoasă!

    crismis [04.02.18 09:27:27] »

    @elviramvio:

    Zoazore [04.02.18 09:31:19] »

    @crismis: Bitte!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crismis, elviramvio, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂKolping Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081338882446289 sec
    ecranul dvs: 1 x 1