ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.12.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2017
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Excelent. Bun gust, casă şi oameni de calitate

TIPĂREȘTE

Fără a cunoaşte detalii, fără a cunoaşte oamenii locului, am ales Casa Negustorului. Sau ea m-a ales pe mine. Nici nu contează acest amănunt.

Cert e că aveam nevoie de un loc bun de dormit, doar pentru o noapte. Criterii? Centrul oraşului, cameră simplă, cu baie, balcon. Ce-am găsit? Hmm...

Prin anul o mie nouă sute şi-un pic, un negustor pe numele lui Ludovic, construieşte o casă. Ăsta se satură de ea, o vinde lui Bernath-un alt negustor din Deva. Naţionalizată prin anii '50, recuperată prin 2002 de moştenitorii lui Bernath, casa este acum închiriată şi administrată de o familie pe care nu am cunoscut-o decât prin intermediul telefonului.

Pe vremea comuniştilor, acestă clădire a fost „a partidului”, soţii Ceauşescu au dormit de câteva ori în ea. Elena avea o cameră la etaj, Nicolae avea un apartament. Apartamentul a fost transformat în două dormitoare. Mobilierul nu aparţine vremurilor comuniste, el este achiziţia celor care gestionează afacerea.

Îniţial doream să rezerv pe booking. Dar, booking-ul nu are voce şi nu-mi putea oferi informaţii utile. Eu sunt mereu altfel, vreau detalii despre ceea „ce mă doare”, vreau să pun întrebări şi să primesc răspunsuri, în cazuri speciale. Aşa că eram dispusă să rezerv şi altfel, dar doar după ce vorbeam cu un om, nu cu un calculator. Şi... nici nu-mi place să-mi fie banii blocaţi.

Am aflat numărul de telefon, am sunat, am cerut detalii doamnei, am făcut rezervare verbală, fără plată în avans, ne-am înţeles perfect, ne-am acordat încredere fără a ne cunoaşte.

Am ajuns seara, după ora 21, aşa cum am prevăzut iniţial. Am sunat-o de doamnă, m-a ghidat până la intrare, la interfon, până în cameră, prin cameră. Era cu mine, la telefon, era ghidul meu deşi i-am ascultat doar glasul şi nu am cunoscut-o personal pot să confirm căldura, blândeţea vocii sale.

Cum e locul, casa şi interiorul?

Poziţionată central, pe strada Lucian Blaga nr 7, în centrul vechi al oraşului, „casa comunistă” este aşezată într-o curte spaţioasă, cu multe locuri de parcare, cu verdeaţă şi brazi pe post de decor, un leagăn stingher şi rece era vizibil la lumina caldă din curtea pensiunii.

Intrarea este frumoasă, ca într-un conac boieresc. Am tastat codul de acces primit de la doamnă, am intrat într-un hol imens, pătrăţos. Acolo e şi recepţia micuţă, în spatele pianului.

Clădirea are două (semi) nivele, opt camere, un loc pentru a savura micul dejun-opţional, o sufragerie pentru a bea o cafea din partea gazdei.

Mobilate în stil clasic, toate încăperile sunt decorate cu atenţie, fiecare detaliu emană bunul gust al oamenilor care se ocupă de imobil.

Camera 4, Camera Negustorului Ludovic, este spaţioasă, mobilată simplu, este elegantă şi extrem de curată. Patul este unul de mijloc, de fapt sunt două paturi lipite-exact pe gustul meu. Lenjeria albă, de bună calitate, multe perne aşezate frumos, o eşarfă de cuvertură colorează patul pentru a fi în ton cu draperiile geamului uriaş. Perdeaua din voal îmbracă geamul original, cu tâmplărie din lemn. Noptierele încadrau patul (bătrân din 1800 şi frumos recondiţionat), veiozele se odihneau pe ele, priza din spatele patului meu era defectă, ieşită din perete.

Vis-a-vis de pat erau două fotolii și o măsuță, deasupra lor era un tv cu ecran plat, agățat pe perete.

Şifonierul era doar cu suport pentru umeraşe, cu un umeraş în interior, frigiderul (mini barul) de lângă şifonier era plin cu produse contra-cost, bune pentru cei întârziaţi, aşa ca noi. Pe frigider era o cană pentru fiert apa, din partea casei am avut ceai şi pliculeţe cu zahăr. Şi aici am simţit nevoia de o a doua priză, am scos frigiderul (ştecărul) pentru a băga ştecărul de la cană în priză.

Între cameră şi baie este un hol mic, parchetat şi el, ca şi camera. Pe peretele din hol am văzut parola de wi-fi, nu am încercat-o, nu am avut timp.

A. C. nu am observat, nu ştiu dacă e nevoie.

Caloriferele erau fierbinţi, ne-a prins bine căldura camerei. Şi la propriu şi la figurat.

Baia este dreptunghiulară, suficient de mare, cu cadă, chiuvetă şi wc, h. ig din belşug, săpunele şi şamponele, multe prosoape albe, de bună calitate. Exista şi un feon, lângă oglinda mare, cu ramă albă. Aerisirea era asigurată de un geam care „dădea” în balcon.

Balconul, mai bine zis terasa, era imens. Acolo am fumat şi mi-am băut ceaiul de la ora 5 dimi, cele două scaune şi măsuţa au fost foarte utile.

Curăţenia e cartea lor de vizită, totul străluceşte.

Decoraţiunile sunt de calitate, aşezate cu rost. La fel şi mobilierul.

Se poate mânca acolo un mic dejun contra cost, gen bufet, noi ne grăbeam şi nu am avut timp.

Nici nu am cunoscut oamenii, nu i-am văzut deloc.

Banii i-am lăsat pe măsuţa din cameră, aşa am hotărât dimineaţa, înainte de plecare.

Poţi cunoaşte pe cineva fără a face cunoştinţă, fără a sta de vorbă faţă în faţă? Eu cred că da, prin intermediul obiectelor, culorilor, mobilierului, al aerului emanat de clădirea ce le poartă amprenta. Toate acelea îi reprezintă, sunt EI, sunt de calitate, eu asta am simţit.

Sper să mai ajung în Deva, sper din suflet să ajung să îi cunosc şi altfel, adică stând de vorbă.

Felicitări, doamna AnaMaria! Şi mulţumesc frumos pentru ospitalitate şi încrederea acordată!

Fotografiile nu sunt foarte multe, sunt făcute doar seara la ora 22 şi dimineaţa, noi am fost oaspeţi doar la lumina argintie a lunii, soarele nu ne-a „prins” acolo.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 24.12.17 07:07:02
Validat / Publicat: 24.12.17 07:59:30
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1177 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
NOTĂ: Operatorul acestei destinații (proprietarul, administratorul etc) a scris un răspuns / drept la replică referitor la aceste impresii
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Recepție. Casa Negustorului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43400 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[24.12.17 14:06:30]
»

@krisstinna: Doamne, ce frumos! Mai @krisstinna, patroana nu e doar o doamna oarecare! E o DOAMNA, finuta, rafinata, eleganta, cu mult bun-gust si mult bun-simt, careia nu-i place nici opulenta, nici kitsch-ul!

Daca rezolva si problema prizelor, totul va fi de nota 20!

Felicitari pentru alegerea facuta!

Craciun fericit si voua! Va pup!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[24.12.17 20:14:06]
»

@krisstinna: Atat cat am putut vedea din poze chiar arata frumos si este un loc despre care chiar sa povestesti.

Felicitari, votat cu mare drag.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[26.12.17 08:34:27]
»

@Zoazore: Așa cum am povestit în articol, nu m-am întâlnit cu gazdele noastre. Habar nu am ce vârstă au sau cum arată.

Dar da, cred cu tărie că sunt de calitate având în vedere că tot ce ține de decor este realizarea lor, sunt obiectele lor.

Până și lumina era deosebită. Nu știu cum să spun dar am simțit că fiecare colț al încăperilor era luminat special, pentru a ne “vorbi”.

Multumesc, te pup!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[26.12.17 08:50:00]
»

@mishu: Este o casă cu poveste...

Ultima dată când au dormit dictatorii acolo, au fost treziți de zgomotul făcut de animalele vecinilor: cocosul cânta la 5 dimi, câinele lătra de zor.

Cu toate că oamenii au fost avertizați, obligați și amenințați de autoritățile de pe atunci să își ducă animalele departe de casă, vecinii casei comuniste au refuzat. Și când se pregătea ziua să-și arate fața, animalele s-au pus pe vorbit și pe cântat. Se spune că pupincuristii au fost îngroziți, speriați de o eventuală demitere, dar Leana a fost încântată, și-a adus aminte de liniștea tăcută de la țară, întreruptă uneori de necuvântătoarele din ogradă.

Din păcate nu am văzut toate încăperile dar sunt sigură că fiecare in parte avea ceva special. Chiar și denumirile date camerelor este una cu rost, in spatele fiecărui nume se ascunde o poveste, mai mult sau mai puțin frumoasă.

Majoritatea obiectelor de decor sunt achiziționate de la antichități, au și ele o istorie, o poveste aparte.

Mulțumesc frumos pentru vizită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema
[30.12.17 12:04:07]
»

@krisstinna:

La multi ani! Sa aveti un 2018 cu sanatate si excursii frumoase si sa ne revedem mereu cu bine! Doar de bine!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[30.12.17 13:07:24]
»

@Dan&Ema: La mulți ani!

Sănătate și numai bucurii!

Anamaria T
[01.05.18 17:24:33]
»

Doamna Cristina! Va mulțumim din suflet pentru cuvintele minunate pe care le-ați scris, și va așteptăm cu tot dragul și cu alta ocazie! Ne-ați făcut mândrii de munca noastră, persoane ca și dumneavoastră ne dau putere! Va salutam cu drag și va dorim numai bine!


NB Anamaria T este (sau a fost) reprezentant al unității
RĂSPUNDE
Adnotat ca DREPT REPLICA la review CRT
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Anamaria T, Dan&Ema, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Casa Negustorului (ex Vila Onix) :

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071106195449829 sec
    ecranul dvs: 1 x 1