ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.11.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 28 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 11 MIN

Acasă la ultimii olari hurezeni

TIPĂREȘTE URM de aici

Despre Pensiunea Casa Paloși citisem demult un articol elogios și, descoperind-o în același timp pe booking, „am pus-o deoparte” pentru momentul potrivit. Care nu a întârziat să apară, deși cu oarece poticneli... Dar când e să fie, e! Am rezervat înițial 3 nopți la ei în prima variantă a circuitului nostru românesc, am și avut un schimb de mail-uri cu stăpâna casei, apoi am anulat, căci perioada trebuia schimbată radical. N-am mai găsit disponibilitate pentru noua perioadă și m-am reorientat, cu mare regret. Doar că iar s-a schimbat schimbarea și a trebuit să reiau căutarea pentru Horezu, dar numai pentru o noapte. Ia să vedem noi ce mai face Casa Paloși?! Și... surpriză! Iaca o dublă liberă! Adjudecat, să nu se răzgândească!

Am ajuns în Horezu pe înserate, după o zi cu adevărat plină, venind dinspre Râmnicu Vâlcea și am setat pe GoogleMaps locația pensiunii, urmărind în același timp traseul pe harta de pe telefon. Am lăsat Lukoil pe stânga, apoi ni s-a recomandat să facem dreapta, pe lângă supermarketul Annabella, pe urmă prima la dreapta și iar la dreapta, pe Str. Ulmului (cum e numit pompos, inclusiv pe booking, drumeagul neasfaltat ce duce mintenaș la Casa noastră - construit de proprietarii pensiunii, după cum aveam să aflăm).

Am oprit în micuța parcare pietruită din fața porții și, în timp ce ne dezmorțeam oasele, ne-am oferit răgaz să admirăm fâneața din apropiere și să inspirăm cu nesaț aerul proaspăt și parfumat. Îndreptându-ne în direcția casei, primul lucru care ne-a încântat a fost clopoțelul de la poartă, cu un cocoș metalic fixat deasupra (și pe care nu a fost nevoie să-l folosim, căci poarta am găsit-o deschisă).

Am coborât cele câteva trepte pe lângă peretele lateral al casei și am ajuns într-o curte largă, acoperită cu iarbă frumos tunsă, presărată din loc în loc cu pâlcuri de flori și străbătută de câteva alei formate din plăci neregulate de piatră. Una dintre aceste alei ducea la grătar, construit din cărămizi, decorat cu farfurii pictate și cu ghivece cu flori și având deasupra un acoperiș, asemenea unei căsuțe adevărate. Alături era un foișor cu o masă mare în mijloc, dar nici țipenie de om!

Ne-am îndreptat totuși către casă, am urcat cele câteva trepte, am străbătut veranda deschisă și am îndrăznit să intrăm. Un hol larg, living în dreapta, bucătărie în față, alături niște trepte ce duceau la mansardă - dar nimeni nici aici! Tocmai atunci a apărut o doamnă tinerică, volubilă, care s-a prezentat a fi una din turiste și ne-a spus că Diana, stăpâna casei, o împuternicise să ne predea singura cameră ce a mai rămas. „Vine și Diana imediat, m-a rugat s-o sun când apăreți! ” Se pare că Diana încercase să mă sune mai devreme, dar probabil nu avusesem semnal, căci nu-mi apărea niciun apel ratat pe telefon.

Camera noastră era la etaj (de fapt toate camerele sunt sus), prima pe dreapta și ne aștepta cu cheile în ușă. Mi-a plăcut din prima clipă, mi s-a părut chiar mai caldă și mai intimă decât îmi apăruse pe booking. Dacă ar fi să definesc foarte pe scurt stilul acestei pensiuni, aș zice „etnic-sofisticat”, stil care mie îmi place foarte tare, pe de o parte se încearcă păstrarea tradițiilor, pe de alta nu se face rabat la confortul modern. Nu prin mărime impresionează camera, ci prin decorațiuni și atmosferă.

Mi-a plăcut că s-a păstrat dușumeaua de lemn și că aceasta era acoperită cu un covor oltenesc autentic. Piesele de mobilier erau desperecheate, dar acest lucru nu mi s-a părut nicidecum deranjant, pentru că oricum făceau parte din același film. Un pat dublu pe mijloc, cu tăblie înaltă de lemn, sculptată frumos în partea de sus; deasupra, un tablou cu un peisaj rural pictat, decorat cu o maramă de borangic, în felul în care sunt atârnate ștergarele brodate la icoane. Alături, oglindă cu ramă de lemn și într-unul din colțurile de sus, o farfurie de ceramică pe care erau desenați 2 pești. De-o parte și de alta a patului - câte o noptieră. De fapt, una era un dulăpior cu 4-5 rafturi, iar cealaltă o masă dreptunghiulară joasă; ambele acoperite cu mileuri dantelate. Pe peretele dinspre fereastră, un alt tablou pictat în stil naiv și un goblen rotund cu trandafiri roz. Am uitat să zic despre așternuturile curate, perfect netezite, din bumbac imprimat în nuanțe deschise, sub care se ascundea o saltea... perfectă numai bună de întins oasele noastre obosite!

Față în față cu patul - o băncuță de lemn învelită în țol tradițional și un dulap splendid, în două uși, din lemn sculptat (o adevărată piesă de colecție, îmi imaginez cât s-o fi bucurat Diana când l-o fi descoperit pe la vreun târg de vechituri!). Ferestre - două, acoperite cu perdele de muselină albă.

(Un singur lucru ne-a mirat - firele izolate ce ieșeau din peretele de deasupra patului, era clar că așteptau niște corpuri de iluminat. Aveam s-o întrebăm pe stăpâna casei despre ele și ea avea să ne confirme: da, încă nu găsise ceva potrivit, nu putea să atașeze acolo vreo aplică gen Ikea. Corect.)

Un colț din fostul dreptunghi al camerei a fost delimitat prin pereți de rigips și transformat într-o baie modernă. Nu ne-a deranjat că era micuță, atâta timp cât am avut tot ce ne-a trebuit: tron, chiuvetă, oglindă, cădiță de duș. Drept consumabile - hârtie igienică, săpun lichid, șampon și balsam de păr (de bună calitate). Dacă ar fi să cârcotim, am aminti faptul că nu exista perdea pentru duș, dar nici n-ar prea fi avut cum s-o atârne. Atâta necaz să avem noi în viață!... Baia beneficiază de un gemuleț pentru a se putea aerisi.

A apărut și Diana - o tânără frumoasă și caldă, care și-a cerut în mod repetat scuze că nu ne-a putut oferi decât camera aceasta mică, fără televizor. Serios?! Nu avem tembelizor? Nici n-am remarcat. Acasă nu-l deschidem cu zilele, ar fi culmea să ne lipsească taman în vacanță! Așa că aviz amatorilor: camera noastră mică și frumoasă nu există să poată fi poluată sonor! Diana a zis că se gândește să monteze totuși unul, eu am sfătuit-o să nu facă asemenea blasfemie, mai sunt și nebuni ca noi care special caută camere fără TV (și i-am povestit despre Casa cu Zorele, de la Criț).

Se cam necesita să halim de seară și am întrebat gazda noastră unde ne recomandă. Eu aveam în cap Doi Cocoși, dar ea ne-a îndrumat spre „pensiunea cu acoperișul roșu de la intrarea în Horezu, nimeni nu știe cum o cheamă”. I-am urmat sfatul și n-am regretat; am mâncat sarmale cu mămăliguță (eu) și pulpă de pui cu cartofi la cuptor (Tati) și la sfârșit am șeruit o porție de papanași cu smântână și dulceață de afine. De-li-cios! 75 ron afacerea, mai mult decât rezonabil. Dar tot n-am aflat cum o cheamă pe mâncătorie, nici măcar ospătărița nu știa; pe bonul de casă scrie „SC STELDAN SRL”. Mă rog, căsoaica aia cu acoperiș roșu de la intrarea în Horezu dinspre Râmnicu Vâlcea, ați reținut, da? ...

Ne-am petrecut restul serii pe pridvorul frumos decorat al pensiunii noastre, în compania unei berule reci. Eram prea obosiți ca să mai explorăm domeniul, și nici întunericul care se lăsase nu ne-ar fi ajutat în acest sens. Foișorul din curte fusese deja cotropit de grupul de bucureșteni; ce-i drept, au propus să ne facă și nouă loc, dar nu i-am lăsat, oricum vroiam să ne retragem devreme; vârsta, deh...

A doua zi ne-a întâmpinat senină și proaspătă, o adevărată zi de vacanță! Am pornit să fac un tur pe afară, nestingherită de nimeni, în timp ce Tati încă se mai întindea în pat. Am început „inspecția” cu parterul pensiunii, decorat cu tot felul de obiecte tradiționale. Nu cred c-aș putea să le enumăr pe toate, ce țin minte e că fiecare colțișor mă uimea și mă încânta, pe măsură ce-l descopeream. O masă ovală acoperită cu o frumoasă față brodată... Mașina de cusut veche, farfurii pictate atârnate pe pereți... Covoare în culori vii... O sobă cu olane, așa cum aveam să văd peste câteva ore la Măldărești... Vitrina cu porțelanuri... Ca și în cazul camerei în care dormisem, lucruri de calitate, din colecții diferite, dar frumos armonizate de un adevărat ochi de artist! Bravo, Diana!

Tot la parter se găsește și bucătăria comună, evident că nouă nu ne era utilă, dar probabil că alții se vor bucura de existența ei. N-am stat să deschid dulapurile, dar sunt convinsă că nu lipsesc de niciunele. Aragazul cu cuptor și combina frigorifică se subînțeleg, însă s-ar putea să mai fie și alte acareturi de-astea moderne. Nu prea-mi stau mie ochii la asemenea trivialități, mai repede remarc ceșcuțele din ceramică vesel pictată sau copăița portocalie cu flori albastre din colțul chiuvetei sau desenul naiv atârnat pe perete...

Următorul obiectiv a fost, desigur, veranda. Nu vă zic nimic de cele două spații de relaxare amplasate în câte o margine, vă zic însă de pereții albi acoperiți cu o explozie de flori pictate în culori dulci, pastelate! Superb! Văzusem asta în pozele de pe booking, dar în realitate e mult mai frumos. Nu mă mai săturam să admir!... Parțial, veranda este acoperită pe exterior de tufe de trandafiri și ghivece mari cu flori. Câteva vrejuri de iederă se cațără temerare pe pereți, îmbrăcând un întreg colț de casă, până la acoperiș. Idilic tablou!

Am descoperit apoi micuța piscină ovală, de fapt o descoperisem cu o seară înainte de la fereastra camerei noastre, atrasă fiind de copiii care se zbenguiau în apă. Bine, știu pe cineva care s-ar simți jignit să se imerseze „în ligheanul ăsta”, dar eu n-aș fi făcut mofturi dacă aș fi avut suficient timp pentru această activitate. Cum nu aveam, nu-mi rămânea decât să trag 2-3 poze și să merg mai departe.

Piscina este amplasată în apropierea casei, la marginea unei fânețe de dimensiuni generoase, acoperită la vremea vizitei noastre cu iarbă înaltă și superbe flori de câmp de toate culorile! Doamne, ce parfum la ora aceea tânără a dimineții! Ce splendoare abia mângâiată de o boare, scăldată în razele călduțe! Aș mai fi rămas, dar lumea începuse să mișune prin zonă...

Am revenit în curtea cu grătar și foișor și am remarcat și alte elemente de decor frumos amplasate, ca și leagănul de lemn, pe care cu o seară înainte nu-l văzusem.

Între timp, apăruse Diana; dealtfel, ne lansase încă de cu seară invitația la cafea pentru ora 9 dimineața. Ne-a servit licoarea aromată în frumoasele ceșcuțe pictate cu flori mari, galbene și am rămas ceva vreme la taclale cu ea și cu Tati pe verandă. Ne-a povestit cu mândrie că face parte dintr-una din ultimile familii de olari adevărați din zonă, că a învățat și ea meșteșugul acesta minunat care, din păcate, într-o zi destul de apropiată se va pierde... Că locuiește cu părinții nu departe, acolo unde au și atelierul, la șosea (și aveam să-l vizităm mai târziu și să achiziționăm câteva produse minunate). Că aceasta e casa veche, bătrânească, pe care a renovat-o prin forțe proprii. Că de bunul mers al pensiunii se ocupă singură, până la cele mai mici amănunte (ea spală și calcă lenjeria, spre exemplu), aceasta având totuși regim sezonier. Nu a găsit o formulă prin care să poată servi și micul dejun (chestie care e cu muuult mai complicată decât pare), dar s-a gândit că ar fi un gest drăguț să-și bea cafeaua dimineața împreună cu oaspeții săi.

Am plătit în ron (130) și ne-am luat rămas-bun de la gazda noastră cea frumoasă și harnică, pentru că ne așteptau încă multe minunății în zonă. De emoție (!), am uitat cheia de la cameră în buzunar... Nu înțelegeam de ce mă sună Diana la vreo oră după ce ne despărțiserăm... Noroc că eram la Mânăstirea Hurezi și oricum aveam să trecem din nou prin Horezu pentru a ne continua călătoria, așa că am convenit s-o lăsăm la atelier... Diana, jur că nu mi s-a mai întâmplat asta niciodată! De dragul tău cred, subconștientul meu a vrut să te mai vedem o dată... Bine, sper să te mai vedem și altădată, ne-a plăcut mult cubușorul ăsta de la Horezu!

Așa că, dragi prieteni, dacă vă gândiți să vă stabiliți baza în Horezu, alegeți Casa Paloși! Dar trebuie să vă hotărâți din timp, că ăle' 4 camere se dau ca pâinea caldă! De ce? Păi e un loc fermecător, intim, liniștit, cu o gazdă minunată. În jur, aveți o grămadă de chestii de vizitat: mânăstiri (nu le enumăr, chiar sunt multe, uitați-vă pe hartă), culele de la Măldărești, Peșterile Polovragi și Muierii și multe altele... Nici Transalpina nu-i departe. E și o păstrăvărie prin zonă, am auzit-o pe Diana recomandând-o bucureștenilor... Și când vă săturați de colindat, reveniți la Casa Paloși, vă întindeți pe iarbă, printre flori, cu o carte în mână, sau vă răcoriți la piscină... Ah, vară, unde ești?!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 25.11.17 11:01:51
Validat / Publicat: 25.11.17 12:15:18
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în HOREZU
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2416 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Vedere de pe verandă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 60400 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 28.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    19 ecouri scrise, până acum

    webmasterX [25.11.17 12:09:53] »

    Excelentă recomandarea

    Mutat în rubrica "Pensiunea Casa Paloși, HOREZU" (nou-creată pe sait)

    --

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    webmaster [25.11.17 12:17:57] »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    crismis [25.11.17 12:19:59] »

    @webmasterX: Mulțumesc! Da, localizarea pe hartă e corectă.

    @webmaster: Mulțumesc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    krisstinna [25.11.17 12:49:07] »

    @crismis: Superb loc ai găsit, superb ai povestit!

    O poveste de vară, asta am citit și privit

    crismis [25.11.17 12:55:17] »

    @krisstinna: Mulțumesc, știu că ți-ar fi pe plac și ție! Iar prețul nu e prohibitiv deloc. Un loc cu adevărat minunat, în care sperăm să mai revenim și noi.

    mprofeanu [25.11.17 14:29:51] »

    @crismis: O cazare excelentă, frumoasă și cu un preț bun pentru ceea ce oferă! Mi-a plăcut mult interiorul!

    Zona o știu pentru că am fost de multe ori acolo, este adevărat în trecere.

    Un popas minunat!

    crismis [25.11.17 15:25:29] »

    @mprofeanu: Așa zic și eu, un foarte bun raport calitate/preț. Deja mi-e dor de zona aceea!

    Zoazore [25.11.17 15:49:05] »

    @crismis:

    vă întindeți pe iarbă, printre flori, cu o carte în mână

    = și cu căpușele cum facem?

    Zic și eu așa, de invidie! Că-mi place tare camăruța aia cu mobila desperecheată, fără televizor și cu icoană.

    Ce multă vară e-n pozele tale, ce mult mi-a plăcut...

    crismis [25.11.17 15:55:47] »

    @Zoazore: Ne dăm cu Autan, ce să facem?! Măi, Zoa, eram și io un pic poetă...

    Frumoasă pensiune, frumoasă zonă! M-aș muta acolo, dar... am obligații aici!

    Zoazore [25.11.17 16:01:19] »

    @crismis: Nu-ți zisăi că-s invidioasă pe iarba aia pe care (le dau naibii de căpușe!) m-aș întinde să privesc cerul!

    Da, zona asta e deosebită, încântătoare, caldă și blândă!

    xpac [25.11.17 17:46:22] »

    Yess! Superbonus!

    crismis [25.11.17 18:15:52] »

    @xpac: Danke!

    Dan&Ema [26.11.17 06:15:27] »

    @crismis:

    130 lei, apreciere 100% si fainul articol de mai sus constituie o recomandare de luat in seama.

    crismis [26.11.17 08:58:46] »

    @Dan&Ema: Corect. Chiar merită, n-am făcut-o... gratuit!

    Aurici [27.11.17 12:49:54] »

    @crismis: Îmmm, ce loc! Cu toate că am trecut de multe ori pri Horezu și întotdeauna ne oprim ca să mâncăm acolo, mi s-a părut prea aproape de casă și nu m-am gândit la o cazare vreodată. Dar pentru așa un locușor merită să mă gândesc. Măcar să mai alternăm ieșirile de week-end și să luăm în calcul și Horezu, iată, la care nu ne-am gândit niciodată ca la o posibilitate de a petrece week-end-ul. Da' de ce, nu știu. Foarte frumos! Și pe gustul meu.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    tata123 🔱 [27.11.17 13:11:32] »

    @crismis: Mulțumim pentru această recomandare atât de... drăguță. Pensiunea arată foarte bine, decorurile sunt acolo unde trebuie să fie, viața la țară e atât de colorată.

    Apreciez și magazinul/atelierul de la șosea, am intrat acolo de mai multe ori. Chiar în luna august am fost în magazin, mă uit pe fotografii și observ că am pozat un anunț cu „Oferim cazare” și numărul de telefon. Chiar și curtea magazinului e feeric împodobită cu diverse obiecte.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismis [27.11.17 22:48:55] »

    @Aurici: Păi m-am gândit la tine ca un posibil client fericit, să știi!

    Zona are foarte multe de oferit, dar fiind aproape de voi, probabil că deja ați vizitat-o. Pensiunea e o adevărată bijuterie, merită de mers doar pentru atmosfera ei! M-aș bucura să citesc un articol marca @Aurici despre Casa Paloși!

    @tata123: Da, îmi amintesc și eu de anunțul cu cazarea postat la atelier! Ei, despre asta era vorba!

    Călătorii minunate îți doresc!

    mishu [30.11.17 20:32:01] »

    @crismis: Casuta din povesti asa as numi-o eu. Un loc minunat unde sa nu stai doar o noapte.

    Felicitari, votat cu mare drag

    crismis [30.11.17 21:42:10] »

    @mishu: Chiar! Bucureștenii rezervasera toată mini-vacanta, ce i-am mai invidiat!!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Aurici, crismis, Dan&Ema, mishu, mprofeanu, tata123 🔱, xpac, Zoazore

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070111036300659 sec
    ecranul dvs: 1 x 1