ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.11.2017
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
    DIN: Galati
    ÎNSCRIS: 15.01.09
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    NOV-2017
    DURATA: 5 nopți
    familie cu copii
    2 AD. + 2 COPII -- v: 5 și 7 ani

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CAZARE [camere etc]:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CADRUL NATURAL:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    95.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    la PMM* = 30 EUR
    *PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

    TIMP CITIRE: 6 MIN

    La Pensiunea Almaș, trecând prin codrii de aramă

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Stau și cuget. Nu cred că mulți bunici și-au dorit cu atâta ardoare să sosească mai repede acea scurtă vacanță a celor mai mici învățăcei, de doar o săptămână, de la început de noiembrie… Și implicit, mi-aduc aminte de copilăria mea, de pe la jumătatea secolului trecut, când patru generații trăiam frumos în aceeași casă din centrul Galațiului…

    Dorul de nepoței se strecoară mereu tiptil și acum chiar ne dădea ghes, cum să-l potolim mai lesne? Noi, bunicii, la Galați, ei la Iași. Și iată că a venit telefonul salvator!

    - Bunica, suntem în vacanță, nu veniți la noi?

    Probabil că de aceea există bunicii pe lume, să-și bucure nepoțeii… Dacă în sejururile noastre, la hoteluri sau pensiuni, împânzeam camera cu fotografii de-ale lor, de data aceasta, iată, i-am avut aievea lângă noi.

    În toiul toamnei am plonjat în culorile sale arămii, în satul ce poartă același nume cu al pensiunii, în zi de sărbătoare, Duminica, când almășenii se întorceau de la biserică.

    De la Iași până la pensiune am făcut vreo 140 de kilometri, străbătând tărâmuri de legendă, încărcate de fapte eroice din istoria neamului. Și din nou am fost mândră de Moldova mea, de satele prin care am trecut, cu gospodării și case frumoase și îngrijite, ce încă păstrează arhitectura tradițională.

    Cum se ajunge la Pensiunea Almaș? Fie din sud, dinspre Piatra Neamț, fie din partea de nord, dinspre Târgu Neamț. Până la Piatra Neamț sunt 14 kilometri, de Târgu Neamț o despart vreo 37 de kilometri. Pe șoseaua DN15C, venind dinspre Piatra Neamț spre Târgu Neamț, puțin mai la nord de comuna Gârcina se face o ramificație spre vest – DC146. Pătrundem pe valea Almașului, pârâul însoțindu-ne la mică distanță. Străbatem o zonă deosebit de pitorească, satul este flancat de o parte și de alta de dealuri bogat împădurite.

    Satul Almaș nu este mare, dar păstrează acea blândețe idilică a satului românesc de odinioară. Casele devin din ce în ce mai răzlețe, ne apropiem de Mănăstirea Almaș în dreptul căreia se încheie și drumul de asfalt. Urmează drum pietruit, în regulă până la pensiune, fără carii. La vreo 3-400 de metri de mănăstire, puțin mai izolată de restul comunei, dar mai având câțiva vecini în apropiere, Pensiunea Almaș se află într-o poiană de la poalele domoale ale dealului împădurit ce coboară până în preajma pârâiașului.

    Almașul te înalță până la altitudinea de 550 metri, nu este foarte mult, dar vecinătatea cu pădurile de conifere și foioase ne-a făcut plămânii fericiți. Pensiunea se recomandă pentru cei ce-și doresc liniște și relaxare într-un frumos cadru natural. Apoi, apropierea față de unele dintre cele mai importante și mai vechi vetre monahale din Moldova, dar și de mărețul Ceahlău și Lacul Bicaz, o îndreptățesc să fie socotită drept un bun punct de plecare.

    În cele cinci zile ne-am plimbat prin Piatra Neamț și Târgu Neamț, am vizitat mănăstirile Neamț, Agapia și Văratic, Horaița și Almaș, locuri în care liniștea ți se lipește de suflet, am fost în Parcul Natural Vânători-Neamț, în rezervația de zimbri și faună carpatină Dragoș Vodă.

    Să ții pasul cu copiii, oricine știe, nu-i ușor, dar voia bună și amuzamentul au caracterizat fiece zi petrecută împreună cu ei. Valurile de energie pozitivă provenite din partea lor parcă au încercat să mai șteargă niște ani de pe răbojul nostru, cam încărcat, dealtfel…

    Pensiunea Almaș și-a deschis porțile pentru turiști pe 25 septembrie 2015. Semnalizată din fața porții, pensiunea te primește pe o alee lungă de câțiva zeci de metri, străjuită de o parte și de alta de spații întinse de verdeață și care te conduce până la locurile de parcare. Suprafața proprietății este generoasă, pensiunea este înconjurată de grădini, un mic iaz, livadă, loc amenajat de joacă pentru copii, piscină exterioară, foișoare, o clădire anexă, garaje, loc de parcare.

    Clădirea pensiunii este o construcție armonioasă, bine proporționată, cu terasă la soare și balcoane pentru fiecare cameră. Parter, două etaje și mansardă, ea își primește oaspeții în opt camere: o cameră dublă, cinci camere matrimoniale triple și două suite. La parter se află recepția, un salon comun spațios și bucătăria.

    Noi am rezervat o suită. Aici, pentru unii ar putea apărea un mic inconvenient: suita se află la etajul al doilea, dacă aveți multe bagaje, noi chiar am avut, urcatul până la cameră poate părea puțin obositor… Noi am avut ajutorul celor doi prichindei la căratul bagajelor. Suita, de 50 mp, un adevărat spațiu în care să te poți lăfăi, a fost pe placul tuturor, mici și mari. Propriu-zis, erau două camere – dormitor și living, nedespărțite între ele, inundate de lumină, ceea ce-mi place foarte mult! Dormitorul avea două ferestre în trei canaturi, cealaltă cameră – o fereastră mare și ușă ce dădea pe terasă. Living-ul l-am transformat în dormitorul celor mici – canapeaua extensibilă (120/200) am desfăcut-o și i-am repartizat-o nepoțelului de 7 ani, iar cele două fotolii dolofane le-am unit și au servit drept culcuș nepoțelei de 5 ani.

    Mobila prezentă în suită: în micuțul antreu se găsește un cuier și o comodă joasă pe care s-au odihnit o parte dintre bagaje. În partea de jos ea are un dulăpaș și un rastel pentru încălțăminte. Sufrageria este aerisită – doar canapea extensibilă, cele două fotolii și un birou cu taburet. Biroul are un sertar adânc, iar în partea stângă are încorporat minifrigiderul. Dormitorul cu pat dublu încadrat de două noptiere, un dulap cu două uși, masă cu patru scaune și o altă masă cu sertare, pe care se află televizorul LCD cu diagonală mare. Camerele au podea cu parchet, ușor de întreținut. Curățenia a fost făcută zilnic, iar lenjeria și prosoapele ne-au fost schimbate după două zile.

    Baia prevăzută cu tot ceea ce este necesar – cadă, lavoar, WC și bideu -, uscător de păr și articole de toaletă gratuite și înlocuite dacă se consumau.

    Terasa, foarte mare și ea, înzestrată cu măsuță și două scaune, loc plăcut de relaxare, în timpul verii.

    La subsolul clădirii se află o cameră de joacă pentru copii, atunci când vremea nu le permite să zburde pe afară. În curte, cei mici au leagăne și două trambuline pentru țopăit.

    Restaurantul pensiunii este foarte primitor, îngrijit și frumos decorat, iar personalul nu dezminte proverbiala amabilitate moldovenească. Decorul, cele două televizoare, dar și șemineul din piatră în care ardeau lemnele în fiecare seară, adăugau un plus de atracție acestui loc, ca să nu mai vorbim despre porțiile de mâncare gustoase și dolofane pregătite cu drag de bucătăresele pricepute. La cerere, vă puteți bucura de facilitățile grătarului pregătit în aer liber.

    Vremea în timpul sejurului nostru, la început de noiembrie, nu ne-a fost potrivnică, așa încât n-a fost nevoie să îndemn nepoții să iasă afară și să râdă la soare, doar în ultima zi, când am plecat, începuse să bureze ușor, probabil se îmbufnase și ea că nu se mai poate bucura de jocurile și râsetele zglobii ale celor doi micuți…

    Pensiunea Almaș - un loc pe care-l recomand cu drag și în care ne-am simțit atât de bine în compania nepoțeilor!

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de Alina53* in 21.11.17 17:32:04
    Validat / Publicat: 21.11.17 20:09:37
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PIATRA NEAMȚ.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2602 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alina53*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P04 În apropierea pensiunii se află Mănăstirea Almaș
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    [1300 PMA] [600 PMA]
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46200 PMA (din 34 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 30.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    18 ecouri scrise, până acum

    Alina53* [21.11.17 17:45:23] »

    Webmaster, te rog să atașezi videoclipul următor: https://www.youtube.com/watch?v=cJRjji9zvxE Mulțumesc!

    webmasterX [21.11.17 20:05:57] »

    Mutat în rubrica "Pensiunea Almaș [Almaș, Gârcina, NT], PIATRA NEAMȚ" (nou-creată pe sait)

    --

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    webmasterX [21.11.17 20:08:20] »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    Alina53* [21.11.17 20:11:48] »

    @webmasterX: Mulțumesc frumos! Poziționarea pe hartă este corectă.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Zoazore [21.11.17 20:23:40] »

    @Alina53: Șiii... START VOT!

    Cunoscându-vă, pe tine și pe Ovidiu, îmi imaginez veselia și distracția voastră cu nepoții! Aș fi vrut și eu niște bunici ca voi!

    Iar faza cu adusul toamnei în cameă a fost... Mie mi-au dat lacrimile!

    Alina53* [21.11.17 21:09:04] »

    @Zoazore: Ei sunt bucuria noastră! Ai dreptate, distracția se prelungea până seara târziu când cădeau răpuși de oboseală.

    Și STOP lacrimi, nu se ”asortează” cu tine…

    Dacă ți-ai dori niște bunici ca noi, nu-i nici o problemă, la inima ta mare, încăpem amândoi confortabil!

    Zoazore [21.11.17 21:15:59] »

    @Alina53: Păăiii... nu prea încăpeți, fiindcă sunteți deja acolo!

    Superbe poze!

    Alina53* [21.11.17 21:28:59] »

    @Zoazore: Mulțumesc, Zâno!

    webmaster [21.11.17 21:52:18] »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    crismis [21.11.17 22:40:30] »

    @Alina53: Foarte fain! Proiectez o vacanță prin țară pt la anul și pensiunea asta e pe listă, dar la competiție acerbă cu alt loc minunat în care am vrut să mai ajung o dată și n-a fost să fie... O să vedem ce se va cerne...

    Felicitări pt vacanță, să petreceți astfel de clipe minunate multă vreme de-acum înainte. Sau măcar până intră nepoții la... facultate?!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    krisstinna [21.11.17 22:45:13] »

    @Alina53: Frumos, emoționant articolul tău!

    O cazare de ținut minte, nu sunt încă bunică, sper sa nu fiu prea curând

    Dar, pentru o relaxare in natură mi se pare perfect totul.

    Felicitări, m-ai “răscolit” un pic. Pozitiv, ceea ce e de bine

    Alina53* [22.11.17 09:21:50] »

    @webmaster: Mulțumesc frumos!

    Alina53* [22.11.17 09:29:53] »

    @crismis: Mulțumesc, Cristina! Profităm și noi acum de ei, cât sunt încă mici...

    Alina53* [22.11.17 09:33:10] »

    @krisstinna: Mulțumesc, draga mea! Ai să vezi mai târziu, totuși, ce frumos e să fii bunică...

    krisstinna [22.11.17 12:06:45] »

    @Alina53: Sunt convinsă că da, este. Dar mai avem mulți ani până la pensie, asta e ideea. Nu am putea să ajutăm copiii așa cum ne-am dori.

    Alina53* [22.11.17 12:11:19] »

    @krisstinna: Ei, mai au și pensionarii câte un avantaj...

    mishu [22.11.17 20:32:29] »

    @Alina53: Un loc unde mi-ar placea sa ajung inainte de a deveni bunica deoarece nu se stie ce puteri voi mai avea atunci.

    Mi-a placut totul si nu scap din vedere nici farfuriile .

    Felicitari, votat cu mare drag.

    Alina53* [22.11.17 23:26:04] »

    @mishu: Mulțumesc și eu pentru votul ce cu drag mereu îl dărui! Cât despre puteri când vei deveni bunică, asta depinde și de nepoți, te fac atât de fericită, încât și puterile parcă-ți cresc înzecit.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Alina53*, crismis, mishu, Zoazore

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.080530166625977 sec
    ecranul dvs: 1 x 1