ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.10.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 9 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Despre flori, pisici, biserici și alte ”mărunțișuri”...

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Inițial am dorit să scriu despre flori, apoi despre biserici, m-am reorientat și am decis să scriu despre toate astea într-un articol mai atipic, pentru că sunt lucruri care m-au cucerit în această frumoasă insulă, Samos. Pentru că da, mi se pare de departe una din cele mai frumoase văzute până acum de mine.

Insula Samos este foarte verde, are apă din belșug, așa că vegetația este luxuriantă, plăcută privirii oricărui turist cât de critic să fie. Pe dealuri cât vezi cu ochii, în special în partea de nord-vest, sunt podgorii întinse, livezi de măslini, de pomi fructiferi, lime, lămâi, portocali, smochini, mere, prune, cireși, gutui și multe rodii. În partea de sud-est, predomină pinii și arborii de tamarisc, mai mult decât oriunde am văzut în Grecia. Foarte mulți smochini, duzi, roșcove, chiparoși, cactuși, aloe, yucca, palmieri, castani, măslini sau chiar un soi de stejar.

Florile atât de dragi mie și cred că nu numai, sunt la tot pasul, pe câmp, sălbatice, sau pe trotuare, în orașe, în sate, în curțile și grădinile oamenilor, în toate culorile și mărimile. Am văzut aici, ca și în insula Patmos, flori foarte mari, aproape gigantice, cred că asta e principala lor caracteristică. La tot pasul mă opream să mai fac o poză cu câte o floare deosebită, dar care nu era deosebită? :p Credeți că eram singura nebună ce umbla după flori? o, nu mai erau și alții... :))

Și nici nu puteai trece indiferent pe lângă aceste frumuseți care te agățau parcă de mâneci, hei, nu-i așa că eu sunt cea mai frumoasă? Seara când ieșeam la plimbare, plutea în aer o mireasmă dulceagă a florilor, un soi de caprifoi, care era în tufe bogate pe fiecare stradă din Pytagorio. Ori acele trompete ale îngerilor sau brugmansia, despre care se spune că sunt atât de otrăvitoare, dar așa de frumoase, în culori delicate, galbene sau corai, alb sau frez, catifelate, care sunt originare din America de Sud, din Munții Anzi, unde creșteau începând de pe malul oceanului, până pe crestele munților la 3000 metri altitudine... parfumul lor suav îl simțeam la apus, exact când ne făceam mișcarea de seară...

Leandrii parfumați, în tufe mici sau copaci mari, alb și roz... bouganvilea colorată, atât de proaspătă, de zici că era primăvară, în ghivece mici, urcate până la etaj, împletite prin alte tufe de flori, sau printre iedera cățărătoare, trandafirii japonezi sau hibiscus, cu flori cât palma, roșii, galbene sau albe, crini galbeni sau roșii ori canna, lantana camara sau salvia sălbatică, în culori pastelate, sau multicolore, sigur numele nu vă spune nimic dar dacă le vedeți, le știți, rodochiton, niște clopoței roz, foarte firavi, dipladenia, pe care acum o găsim și la noi, petunii, dalii, cosmos bipinatus sau mărăriță popular, pe vremuri am avut și eu în curte, ori primula de seară sau luminița de seară, galbene sau mov, de ce seară? pentru că atunci se deschid și mirosul lor e tot dulceag, îmbătător.

Apoi sunt mulți copăcei de lime, micuți, aproape lipiți de pereții caselor. Mușcate vesele, de toate culorile, crăițe, albăstrele, trâmbițe roșii pe garduri, dar și multe alte varietăți pe care nici nu le cunosc, însă care mi-au încântat sufletul la fiecare pas.

Aș dori să pomenesc și despre pisici, știți probabil, mulți ați și văzut, în Grecia, sunt iubite și îngrijite, în multe insule au adăposturi, am văzut asta în Skiathos, se organizează activități de strângere de fonduri pentru ele. Aici am văzut însă cele mai frumoase pisici, foarte dolofane, cu o blăniță moale și pufoasă, fără griji, foarte leneșe, minunate. Seara se învârteau în jurul tavernelor, cuminți, nu depășeau măsura, știind probabil că mai apoi vor fi răsplătite. Soțul meu glumea spunând că nu mâncăm la o terasă, dacă acolo nu sunt pisici, nu e semn bun, n-o fi mâncarea bună! :p Mie îmi sunt dragi, am făcut multe poze celor care au stat, o să vă convingeți.

Am vrut să vă mai povestesc despre biserici, m-au încântat, m-au intrigat, în egală măsură, cumva sunt altfel decât tot ce-am văzut până acum. Cele mai multe sunt foarte mari, înalte, de nu puteam nicicum să le cuprind în poze. Construite din piatră, de culoarea cărămizie, sau albe, cu geamuri înguste, sau mici rotunde, ca rozetele, sau înalte, cu o cupolă sau mai multe, cu clopotnița alături, sau nu, acoperite cu țiglă roșie sau dom albastru, ceea ce mă ducea cu gândul la Santorini, toate impresionează plăcut privirea turistului.

M-a nedumerit și încă n-am înțeles cum de sate mici de munte, au chiar și două, trei biserici, de dimensiuni considerabile, comparabile cu niște catedrale. Pe marginea drumului, sau în mijlocul satelor, ori în vârful muntelui, toate au un farmec aparte. Nu am intrat decât în câteva, marea majoritate erau închise.

Albă, modernă și frumoasă, micuță este bisericuța Agios Nikolaos din Potami, situat pe marginea unei stânci și care se vede așa frumos și de pe plajă. Tot Agios Nikolaos este și biserica din Nea Karlovassi, superbă, situată pe strada cu același nume. În satul Kastania, undeva prin centrul insulei, am văzut una din cele mai mari și înalte biserici, cumva îngrămădită în spatele unor căsuțe mici, vizibilă de departe, chiar din parcare sau din piațeta din mijlocul satului, unde sunt castani dar și un platan uriaș, am urcat pe o străduță în pantă, în spatele bisericii, ca s-o pot fotografia.

A urmat satul Marathocampos, unde am găsit altă biserică frumoasă, Agios Antonios, la fel de mare, de impunătoare ca o cetate, cu niște ziduri groase, parcă de apărare. Exact la asta mi-a fugit gândul, la cetățile fortificate din Transilvania, cu bisericile lor la fel de mari. Dar din toate câte le-am văzut și admirat cel mai mult mi-a plăcut biserica Agios Dimitrios, pe care am găsit-o ușor fiind vizibilă din drumul principal, cel care vine din Kokkari, în nord și duce în vest, către Karlovassi.

La scurt timp după ce am plecat din micul Agios Nikolaos, satul, fermecați încă de micul sat pescăresc, absolut întâmplător, am zărit această mică biserică. Am oprit pe dreapta, am început să fac poze și atunci o doamnă, care era probabil responsabilă acolo, ieșind din clădirile anexe, mi-a spus să intru. M-a cucerit mica biserică, cu interiorul ei frumos, cu bolta pictată în albastru, cu stele, arcade luminoase, coloane de marmură albă și mici detalii florale aurite. Frumoasă, spun încă o dată.

Am mers apoi în satul Koumaradei, în munți, să vedem Mânăstirea Megali Panagia, a Fecioarei Maria, despre care deja v-am povestit, doar că nu am avut norocul s-o vedem și pe interior, fiind închisă, dar mă bucur că totuși am putut intra în curtea așezământului, să o vedem de aproape, după ce o văzusem și de pe câteva dealuri mai sus, un pătrat perfect, ziduri groase, întocmai ca o fortăreață, ce înconjoară în fapt biserica din centru. Frumoasă e și Mânăstirea Spiliani, cea care poate fi vizitată plecând din Pytagorio, vezi impresii, împreună cu mica bisericuță din peștera alăturată, dedicată tot Fecioarei Maria.

Despre biserica Metamorphosis din Pytagorio, iarăși v-am povestit, este chiar lângă castelul Logothetis, este foarte veche, construită în 1833, renovată de doar câțiva ani, o puteți vedea din avion chiar de la sosire pentru că acolo, deasupra mării avionul dă un ocol, trecând peste plaje, ca să poată ateriza la Potokaki, doi km mai încolo.

Despre bisericile din capitală v-am povestit deja, la fel și despre cele din Vourliotes. (vezi impresii, vezi impresii)

Sigur că sunt multe biserici pe insulă, dar spuneți voi, care insulă nu are? Iar pe lângă biserici multe, în Samos se spune că sunt peste 67 de peșteri, mai mici sau mai mari, doar că nu sunt deschise publicului, încă, multe sunt în curs de amenajare. În afară de peștera lui Pitagora, unde se ajunge din satul Marathocampos. Noi nu am ajuns, poate voi, sau poate altădată. În peșteră veți găsi Panagia Sarantaskaliotisa dedicată Fecioarei Maria. Nu lipsesc cascadele, în zona Potami, în nord-vest râuri, lacuri în zona Potokaki, o lagună cu multe specii de plante și animale, în sud-est lângă Psilli Ammos, la Alyki, unde dacă ajungeți puteți vedea chiar și flamingo.

În Samos, găsiți mai multă istorie, ca oriunde, situri arheologice, muzee, locuri în care au trăit generații, oameni de seamă, matematicieni, astrologi, filozofi, scriitori.

Am scris despre flori, biserici, pisici, mai doresc să vă spun că sunt taxiuri multe, se poate circula comod, circulă autobuze, mai regulat decât oriunde am fost, am primit bon fiscal la fiecare tavernă, terasă sau cafenea, chiar și pe plajă, o corectitudine mai mare ca oriunde.

Acum vă las în compania pozelor, așa că pregătiți-vă pentru multă culoare!

 

Webmaster, o melodie, interpretată de celebra Nana Mouskouri, despre Samos,

https://youtu.be/A3eU9crcDdY

mulțumesc!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de maryka in 29.10.17 17:55:38
Validat / Publicat: 29.10.17 20:35:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 3075 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

28 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Mica biserică Agios Dimitrios, aici am intrat.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43850 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

28 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[29.10.17 20:33:37]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Rodel
[29.10.17 21:50:23]
»

Si florile, si bisericile, si pisicile fac parte din decorul si spiritul Greciei alaturi de albastrul cerului si al mării. Frumos ai surprins acest spirit!

almona CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[29.10.17 22:18:18]
»

Am venit cu SB meritat. Frumoasa plimbare de seara si da, florile, bisericile si pisicile (ordinea este aleatorie) sunt omniprezente in Grecia.

marykaAUTOR REVIEW
[29.10.17 22:42:12]
»

@webmasterX:

Mulțumesc frumos!

marykaAUTOR REVIEW
[29.10.17 22:55:37]
»

@Rodel:

Mulțumesc frumos pentru aprecieri! Da, toate astea ne fac vacanța mai frumoasă! Și e bine să ne bucurăm de toate aceste mici aspecte, mici ingrediente ale unui sejur reușit!

krisstinna
[29.10.17 23:01:18]
»

@maryka: Mărunțișurile alea sunt bijuteriile Greciei.

Nu ești singura care pozează diverse. Și eu o fac, cu mare plăcere

Consider că fără acele fotografii, vacanța nu ar fi perfectă. Ele ne hrănesc sufletul pe timp friguros, mai cu seamă in anotimpul alb.

Sunt alegică la pisici, deja m-a luat mâncărimeaLe privesc de la distanță, mă amuz de parșivenia lor și le arunc și ceva de mâncare.

Despre biserici... ar fi un haos pe pământ dacă oamenii nu ar avea frică și credință. Numai așa poți reuși să domolești o mulțime dezlănțuită.

Bravo, felicitări pentru ideea acestui articol

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marykaAUTOR REVIEW
[29.10.17 23:05:06]
»

@almona:

Mulțumesc frumos pentru aprecieri, vot și ecou.

Toate astea fac parte din farmecul acestei țări. E ca un soi de vrajă, care cere tot mai mult și mai mult. Să revii, iar și iar. Eu o fac. An de an.

AZE
[29.10.17 23:33:54]
»

@maryka: Felicitări, articol frumos cu fotografii și mai frumoase, mai ales cele cu pisicile.

Ciudat am vrut să dau un SB la 22.27(ora la care erau 19 voturi) dar am văzut un ecou în care s-a scris de un SB acordat la 22.17. Ne-am întors în timp cumva? Egal nu mai contează-o fi o greșeală articolul merită încă de trei ori atâtea voturi plus un ZB.

Ca și fapt divers în acest moment eu am o problemă cu pisicile personale, sînt prea multe până acum am reușit să le mai schimb stâpânul, idee mea este să râmân doar cu câteva exemplare castrate, că de altfel... pierd controlul

marykaAUTOR REVIEW
[30.10.17 09:23:54]
»

@krisstinna:

Mulţumesc frumos!

Ştiu că îţi plac toate "mărunţişurile" astea care fac deliciul unei vacanţe. Cu ajutorul lor, ne amintim întotdeauna cu multă plăcere de o anumită destinaţie, mai ales pe o vreme cum a fost cea de aseară, când am rămas şi fără net, cât pe ce şi fără lumină.

Mie îmi plac pisicile, iar acolo le-am putut admira, erau simpatice şi cuminţi. Unele chiar şi "pozau" bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
marykaAUTOR REVIEW
[30.10.17 09:31:49]
»

@AZE:

Mulţumesc frumos pentru aprecieri, ecou şi vot!

Nu ştiu ce s-a întâmplat cu votul, care e ordinea, ştiu că la mine aseară a picat netul, asta e!

Cât despre pisici, e greu cu atâtea! Şi eu am, îmi plac mult. Iar acolo în Samos, am văzut unele din cele mai frumoase exemplare. Parcă ele ştiau asta, erau cumva mândre, că noi le admirăm şi le fotografiem. Cred că erau obişnuite cu aparatul foto.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[30.10.17 11:30:08]
»

@maryka: Foarte frumos și articolul acesta despre flori, pisici, biserici și alte „mărunțișuri”! Și mărunțișurile au rolul lor în vacanță, așa că toate trebuie considerate ca parte integrantă a vacanței, chiar dacă pe unele le vedem mai importante sau pe altele, mai puțin. Uneori, acestea fac deliciul în vacanță, pun „sare și piper” unei anumite destinații!

Am intenționat să ajung să-ți scriu imediat cum am citit acest review, dar n-am apucat decât acum.

Vacanțe cel puțin la fel de frumoase și pe viitor îți doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marykaAUTOR REVIEW
[30.10.17 12:11:27]
»

@irinad:

Mulţumesc frumos! Noi ştim că toate astea ne fac să iubim cu atât mai mult această destinaţie!

ANILU
[30.10.17 21:29:45]
»

@maryka: Ce frumos miroase articolul tău ????. Ce combinație de "mărunțișuri" grecești.

Prin pozele atașate ne-ai arătat de câte flori te-ai bucurat!

Și iar ai dreptate, ultima insulă este cea mai frumoasă.

Eu cred că fiecare insulă are ceva specific, fiecare are frumusețea ei.

M-am bucurat citind articolul tău.

Felicitări.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marykaAUTOR REVIEW
[30.10.17 21:49:14]
»

@ANILU:

Mulțumesc frumos pentru aprecieri!

Mie personal îmi place să mă bucur de toate aceste nimicuri, lucruri simple, poate mărunte pentru alții, care îți bucură sufletul și de ce nu, ochii? Aici, timp am avut suficient, m-am bucurat de fiecare mică floare, am admirat îndelung bisericile atât de frumoase, iar pisicile au avut darul de a ne descreți frunțile, asta, dacă mai era nevoie...

și nu în ultimul rând culorile mării... care mă fascinează așa mult...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[30.10.17 22:02:11]
»

@AZE:

Avem o genă comună!!!

elviramvio
[30.10.17 22:10:09]
»

@maryka:

Foarte frumos articol. Si inspirat titlul! Pisicile, o poveste frumoasa in aprope toata viata mea, din primii ani pana acum. Cele grecesti au o legenda, cred ca o stii. Mereu impartim cu ele fripturile pe la greci și bulgari.

Mi-am lasat cateva pisici, pardon, poze, pentru o cană de cafea!

marykaAUTOR REVIEW
[30.10.17 22:30:09]
»

@elviramvio:

Mulțumesc frumos!

Sigur că știu multe variante de legende, dar cea care îmi place cel mai mult e cea din Polonia. Se pare că un stăpân a aruncat puii născuți recent într-un râu, iar pisica mamă a scos un mieunat sfâșietor. La auzul ei, salcia de pe mal și-a întins ramurile în apă ca pisoii să poată ieși. De atunci, salcia nu înflorește primăvara, ci face doar niște inflorescențe acoperite de un puf moale, ce seamănă cu blănița pisoilor, de aceea se cheamă ”mâțășori”.

Rodel
[30.10.17 23:26:40]
»

@elviramvio: Si in viata mea, pisicile sunt o frumoasa poveste. O poveste veche. Ma bucur sa le intalnesc in Grecia, fac parte din peisaj, au devenit un simbol.

elviramvio
[01.11.17 00:46:38]
»

@maryka:

Superbă, pe asta chiar n-o știam. Ești o comoară!!

Foarte frumoase pozele, le-am văzut acum după o zi obositoare dar cred că în noaptea asta mă visez în Grecia !!

elviramvio
[01.11.17 00:49:21]
»

@Rodel:

Si noi la fel cu pisicile, le iubim și acasă și în Grecia. De fapt Grecia fără pisici cred că-și pierde o fărâmă din farmec.

mogly
[01.11.17 16:12:27]
»

@maryka: Un motiv in plus sa iubesti Grecia: florile, pisicutele si bisericile. Mi-au placut mult fotografiile, mi-au inseninat ziua. Multumesc!

Am vazut si eu o multime de pisicute prin Grecia, am poze cu pisicute de Corfu, de Paxi, de Mykonos si de Rodos. Cele mai multe pisici le-am vazut in Chora Mykonos, cele mai frumoase flori in Corfu si in Apollona un satuc din Rodos, iar biserici peste tot, dar cel mai mult mi-au placut cele albe din Mykonos, micute insa dadeau o nota de puritate si curatenie. Mi-e dor de Grecia! Calatorii de vis!

marykaAUTOR REVIEW
[01.11.17 18:09:25]
»

@mogly:

Mulțumesc frumos! Mă bucur că sunt în asentimentul multora când vine vorba de flori, atât de dragi mie dar și altora, pisicuțe sau biserici. Anul acesta după ce le-am văzut pe cele din Santorini (mă refer la biserici) nu am crezut că mă va mai impresiona ceva și totuși iată dovada... Superbe astea din Samos, impresionante prin măreția lor. Iar pentru că m-au încântat așa mult o să mai scriu despre străzile frumoase din Samos, cu flori sau fără...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marykaAUTOR REVIEW
[01.11.17 18:12:05]
»

@elviramvio:

Păi mă bucur dacă ați visat frumos despre Grecia, mai ales în noaptea asta!

elviramvio
[02.11.17 20:44:33]
»

@maryka:

La cât de obosită eram, nu știu ce-am visat sau dacă am visat! Cine nu-și face vara coș la sobă, fluieră toamna în frig pe lângă meșteri! Și nu mă mai domni, dă-mi voie să mă simt mai tinerică și la trup că la minte cred că mă apropii de grădi! ????

mishu
[03.11.17 21:31:35]
»

@maryka: Sa vorbim despre "elementele" din titlu, imi plac florile, ele ne coloreaza frumos viata si nu putem trai fara ele, biserici, sunt de acord cu @krisstinna, ne mai aduc aminte sa nu pacatuim, iar pisicile, ce sa spun, nu sunt referatele mele (eu am caine, asa ca sunt fan caine) insa mi-au placut tare mult cele 2 poze cu pisici in copac, parca stateau intentionat la poza.

Cat despre "maruntisuri", ele completeaza minunat tabloul, astfel incat sa rezule un articol superb.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marykaAUTOR REVIEW
[04.11.17 10:59:57]
»

@mishu:

Mulțumesc frumos! Am găsit ceva și pentru cei ”fani” câine. P 55! Glumesc, desigur, dar toate astea adunate la un loc îți bucură privirea și îți încântă sufletul!

iulian68
[22.05.18 16:50:55]
»

Multumesc, foarte util, mai ales ca avem in vedere si vizitatea acestei insule... ????

marykaAUTOR REVIEW
[22.05.18 17:40:49]
»

@iulian68:

Recomand cu drag, e una din insulele care mie personal mi-a plăcut foarte mult. Dacă aveţi de gând să o vizitaţi, puteţi răsfoi toată seria de articole pe care am scris-o anul trecut despre această insulă. Sigur, puteţi alege şi o excursie în Turcia, sau în Patmos, cum am făcut şi noi, vezi rw.

Oriunde aţi alege să mergeţi, eu vă doresc o vacanţă frumoasă şi o şedere plăcută!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
almona, ANILU, AZE, elviramvio, irinad, iulian68, maryka, mishu, mogly, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă insula Samos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.099869966506958 sec
    ecranul dvs: 1 x 1