ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.10.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
JUL-2017
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Casa cu Cerb, aer de cetate, prețuri deloc medievale

TIPĂREȘTE

În drumul nostru spre Hunter Vip - vezi impresii am poposit la Sighişoara, îmi era dor.

Timpul a trecut în viteză peste noi, anii s-au scurs cu repeziciune şi habar nu am când s-au evaporat cele 20 de veri de când am vizitat frumosul oraş.

Ne-am plimbat cu drag prin centrul Cetăţii Medievale, am căutat un locşor în care să ne răsfăţăm cu o cafeluţă şi să ne dezmorţim oasele.

Domnul a ales Casa cu Cerb. A ales de fapt terasa micuţă, amenajată direct pe piatra cubică, pe drumul strâmt care duce la Turnul cu Ceas, în partea dreaptă a Pieţei Cetăţii. Atmosfera era relaxantă, caldă, pe gustul meu.

Ne-am aşezat la una dintre mesele din fier ale restaurantului, incomode şi scaunele spun eu, dar puteam privi străduţa înţesată cu magazinaşe cu suveniruri, dar cel mai important era că puteam admira emblematicul Turn.

Clădirea Casei cu Cerb este un monument istoric, denumirea provine de la pictura exterioară care reprezintă un cerb în mărime naturală, cu capul şi trofeul montate pe zid. Fiind folosită în trecut ca locuinţă pentru unii cu înalte funcţii (cum altfel?), după restaurarea completă este transformată în pensiune cu zece camere, cu săli pentru conferinţe, simpozioane şi seminarii, dar şi un restaurant/bar.

Ospătari nu am văzut decât doi, unul mai tânăr şi aerian şi altul mai copt şi mai responsabil. Amabilitatea era cartea lor de vizită. Am primit imediat meniul nu foarte bogat dar cu preţuri „centrale”.

Am comandat două beri, una cu alcool -7 lei, alta fără -13 lei, un expresso 5,30 lei, o ciorbă de burtă 10,10 lei, una de văcuţă 10,20 lei, smăntână 2,70 lei, ardei iute 1,50 lei, pâine 3 lei, papanaşi 15,85 lei, cu un total uriaş de 68,65 lei pentru nişte lichide și două guguloaie cu dulceață, ne-am declarat învinşi de Cetate, de Cerb şi de Sighişoara=)).

La achitarea notei am primit un pliant frumos colorat şi două vederi superbe cu Casa cu Cerb, am fost încântată de dar :))

Porţiile erau extrem de mici, domnul C spunea că special sunt puse ciorbele în castroane de bebeluşi, ca să fii obligat să mai comanzi şi altceva în caz că eşti înfometat :p. Zeama a fost gustoasă, nu zic nu, dar n-am căzut pe spate de plăcere, nici nu m-am minunat. Ciorbița de burtică a fost delicioasă, spunea C.

Papanaşii ne-au fost recomandaţi de ospătar, zicea că sunt renumiţi, cei mai buni din oraş. Eu i-am spus clar că nu cred :D, mai buni ca cei pregătiţi de mine nu am mâncat nicăieri. Am luat o porţie amândoi. Nu au fost wow, dar nici de lepădat, au fost pitici, exact cum mă aşteptam, dacă nu-i gustam nu pierdeam absolut nimic.

Am mers un pic şi în interior, nu puteam rata ocazia.

Acolo am descoperit o recepţie micuţă, un bar, un salon cu vreo şapte mese, lângă el era bucătăria, iar în capătul lui erau toaletele. Era foarte curat, nu mirosea a mâncare.

Pardoseala cu gresie era acoperită cu o traversă persană, interior cu aspect de cramă, încăpere luminată cald, decorată frumos, scaunele tapiţate ţineau companie meselor acoperite cu feţe de masă albe.

Toaletele erau micuţe, curate, consumabile ieftine, nu regale, recomand o vopsea peste caloriferele ruginite :). Nu de alta dar dacă mai trece Prinţul Charles pe acolo (aşa cum a mai făcut) nu se poate uşura de tot ceea ce consumă fără să plătească.

Am înţeles că deţin şi o colecţie de vinuri, nici nu vreau să-mi imaginez ce scoruri au la vin, sigur o ia inima la trap.

Una peste alta, mie mi-a plăcut, vă recomand o oprire, măcar pentru a savura o bere nefiltrată şi a privi aerul medieval al Pieţei Cetăţii.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 05.10.17 10:26:58
Validat / Publicat: 05.10.17 10:58:52

VIZUALIZĂRI: 2471 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Vedere de la Casa cu Cerb, Sighișoara
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40700 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

tata123 🔱
[05.10.17 11:21:15]
»

@krisstinna: Interesant, prin prisma istoriei și a poziționării în cetate. Frumos la Sighișoara, așa cum scria și Nicolae Iorga la 1906: Niciunul nu se poate asămăna cu dânsa ca frumuseță a orânduirii, ca păstrare bună a stradelor și caselor de odinioară, ca liniște și curățenie în împrejurările de astăzi.

Nu știu ce aveți cu cerbul, și tu și Mishu, numai pe acolo v-au purtat pașii vacanței. eu am intrat acum câțiva ani buni în Casa lui Vlad Dracul - și am ieșit foarte repejor după ce am văzut prețurile din meniu

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[05.10.17 11:36:35]
»

@krisstinna: Si iar mi-am vazut "casa", caci in P04 casa galbena imediat in continuarea casei cu cerb este locul in care am dormit o noapte, mandra foc ca am dormit in buricul targului (normal si pretul pe masura).

Noi am mancat insa in alta parte la recomandarea lui @Andox caruia ii multumesc, si o sa povestesc si eu despre acel loc.

Cat despre portii cred ca daca ajungeam acolo cu termitele mele mancau si meniul la apetitul pe care il au .

Iar preturile pe langa faptul ca mi s-au parut maricele (mai ales pentru papanas) fioarte ciudate - 15.85?

Sa va fie de bine insa, felicitari pentru articol, votat cu mare drag

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[05.10.17 18:50:02]
»

@tata123: Îmi place mult Sighișoara, îmi doream să o revăd și am profitat de ieșirea la Reghin pentru a simți din nou aerul ei medieval.

Am intrat și la Vlad Dracul dar nu erau mese libere la terasă așa că am ajuns la Cerb. Inițial am vrut să oprim undeva unde mănâncă de obicei localnicii, dar domnul C a vrut ceva de vacanță, parfumat.

Nici nu era nevoie să citesc prețurile, știam că sunt grăsuțe

Domnul C nu prea ține cont de lucrurile astea, spre deosebire de mine el alege ceea ce nu ar alege oamenii obișnuiți tocmai pentru că știe că e scump și clientela se selectează de la sine

Eu aș fi mâncat sendvișuri in mașină, nu mă deranja și eram la fel de bucuroasă.

Mulțumesc frumos!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[05.10.17 19:01:46]
»

@mishu: Mulțumesc, draga mea

Eu nu l-am căutat pe Andox, nu aveam mult timp la dispoziție, eram doar in trecere.

Avantaje și dezavantaje cazarea în buricul târgului, ca peste tot în lume.

Toate prețurile sunt cu fracție, sunt psihologice Și pe mine m-a amuzat acest detaliu.

Eei, Cerbul e pentru figuri de stil, pentru străini, nu pentru termite

Bine că nu a fost copilul cu noi, el mănâncă numai vită de nu-ș care, îți dai seama că intram in fibrilatii la prețurile alea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ANILU
[05.10.17 19:21:05]
»

@krisstinna: Să vă fie de bine.

Ei, acuma și cu tine, doar erați în centrul centrului, porții mici și prețuri mari.

Am mâncat și noi aici dar în interior, era frig nu se putea sta afară, dar o dată, a fost suficient ????

Mi-au plăcut tare mult pozele, mai ales cele din piață.

Este foarte frumoasă Sighișoara.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Zoazore
[05.10.17 20:11:42]
»

@krisstinna:

un expresso 5,30 lei, o ciorbă de burtă 10,10 lei, una de văcuţă 10,20 lei, smăntână 2,70 lei, ardei iute 1,50 lei, pâine 3 lei, papanaşi 15,85 lei, cu un total uriaş de 68,65 lei pentru nişte lichide

Astea-s calculate cu TVA? Sau fără?

Păcat că orașul e frumos! Domnul C. are dreptate cu porțiile mici!

P13 și P18 îmi plac mult!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[05.10.17 20:18:26]
»

@ANILU: Nici eu nu mă mai opresc pe acolo, o dată in viață e ok

Mulțumesc de vizită,

krisstinnaAUTOR REVIEW
[05.10.17 20:20:35]
»

@Zoazore: Cu tot cu

Dacă și eu spun că-s mici, îți dai seama cât de puțin era

Te pup, mulțam de vizită

elviramvio
[06.10.17 00:10:41]
»

@krisstinna:

Cred că era pui de papanaș, precum trovanții Fluturașului.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[06.10.17 18:58:12]
»

@elviramvio: Da, ai dreptate, erau puiuți

Cred că și trovanții erau mai "adulți"

Mulțumesc

maria55 †
[07.10.17 09:07:30]
»

@krisstinna: in P02 si P05 se vede o terasă! Am recunoscut-o! In scurts mea vizită prin Sighisoara, AmFostAcolo! Nu stiam că se numeste asa, dar rămâne memorabila fiindcă ai fost si tu acolo, iar eu am fost la o suetă si o cafea, cu... Andox!!! Dragul de el, era in perioada in care "bună ziua a dat si belea si-a căpătat"!!! ????

krisstinnaAUTOR REVIEW
[08.10.17 07:35:03]
»

@maria55: Ei, nu e chiar așa cu “beleaua”

Andox și a lui soție te-au tratat ca pe o prințesă, ți-au oferit ajutorul lor pentru că așa sunt ei, au sufletul bun și curat. Și țin la tine, ți-au fost alături atunci când soarele ți-a zâmbit mai puțin.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, elviramvio, maria55, mishu, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sighișoara și împrejurimi? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068700075149536 sec
    ecranul dvs: 1 x 1