ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.09.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 09.05.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Tenerife - Unde am fost şi ce am văzut

TIPĂREȘTE URM de aici

Aşa cum am promis revin şi cu un review din locurile vizitate anul acesta în Tenerife. Din cauza începerii serviciului nu am putut fi foarte prompt cu aceste impresii. Dar acum am găsit un pic de timp şi sub rezerva faptului că, poate am uitat unele amănunte încerc să vă povestesc cât mai corect cu putinţă pe unde am umblat şi ce am văzut.

În primul rând pot să spun că în cazul unui sejur în Tenerife dacă vreţi să faceţi plajă şi baie în ocean şi totodată să vizitaţi cât mai mult din această insula minunată 7 zile nu ajung.

După cum spuneam şi în review-ul despre hotelul în care am fost cazaţi, în timp ce căutam prin aeroport ghişeul firmei prin care ni s-a asigurat transferul aeroport – hotel – aeroport am dat peste Cosmin membru al GhidTenerife, o asociaţie de tineri din România stabiliţi în Tenerife şi care lucrează pentru o mare firmă de turism din Tenerife ca şi ghizi de limba română. De asemenea ei colaborează şi cu câteva agenţii de turism foarte importante din România.

Agenţia de turism prin care am venit în Tenerife nu are nici un raport de colaborare cu aceşti ghizi, dar Cosmin s-a oferit să ne prezinte el ofertele turistice şi nu numai, dacă suntem de acord. Venisem chitit să-mi caut singur toate excursiile în care doream să merg. Aveam o listă cu locaţii şi sfaturi de aici de la membri AFA, dar până la urmă comoditate a învins.

Aşa că a doua zi Cosmin ne-a căutat la hotel şi ne-a prezentat timp de o oră tot, de la cele mai bune restaurante, locuri de distracţie şi cumpărături până la excursiile care le aveau în portofoliu. Ne-a încântat foarte mult faptul că toate excursiile, mai puţin cea cu vaporul la văzut de balene, erau doar cu români şi toate erau cu ghid vorbitor de limbă română. Erau colegi de ai lui de la GhidTenerife. Am fost conştient de faptul că voi plăti în plus, decât dacă aş fi cumpărat pe cont propriu excursiile, dar nu am mai trebuit să fug în stânga şi în dreapta ca să cumpăr toate excursiile singur. Deh, domnia se plăteşte. El avea foarte bine structurat programul excursiilor astfel ca să poţi să vezi cât mai mult din atracţiile insulei. Astfel după o oră de prezentare şi o cafea în holul hotelului am cumpărat 4 excursii. Croazieră cu vaporul pentru a vedea balene şi delfini, vizită în satul Masca, Loro Parque şi Siam Park şi turul insulei cu vizitarea vulcanului El Teide. Din păcate timp pentru plajă şi baie a rămas mult prea puţin.

Astfel după ce am cumpărat excursiile am mers la o piaţă volantă cu preţuri mici, pe care ne-a recomandat-o amabila recepţioneră, iar la întoarcere am trecut pe la centrul de cumpărături Plaza del Duque. Tot în această zi am apucat să facem totuşi şi o baie în Atlantic la plaja Fanabe. Cu toate că nu era foarte însorit afară, când am ajuns în cameră după ce am făcut duş am constatat, că ne-a prins soarele.

Prima excursie a fost Croaziera cu vaporul Shogun pentru a vedea balenele şi o oprire ca să facem baie în Atlantic. Croaziera a fost de 5 ore cu servitul mesei la bord şi cu băutură inclusă. Astfel la ora 11 ne-am îmbarcat la bordul vasului Shogun şi după pozele de rigoare ne-am pus în mişcare.

Vasul, aşa cum a promis Cosmin, nu a fost aglomerat şi fiecare a avut un loc unde să se aşeze. Cam după o oră şi jumătate am ajuns în dreptul stâncilor Los Gigantes unde ne-am oprit şi timp de 30 de minute am putut face baie în oceanul Atlantic. A fost superb.

Tot atunci s-a servit şi masa, care a constat din pulpe de pui prăjite sau chifteluţe cu sos de roşii la alegere, garnitură de orez şi salată de varză roşie. În final cine a vrut a primit şi pulpe şi chifteluţe, era suficientă mâncare. În timpul mesei şi băuturile de la bar au fost gratuite toate. Altfel doar berea, apa, cola şi cafeaua au fost gratuite. Am mai băut rom 1 euro paharul, dar punea omul bine în pahar şi 1 euro paharul de Sangria.

La întoarcere am avut bucuria să întâlnim şi balenele Pilot. Au fost 8 sau 9 balene dintre care două familii cu tata, mama şi puiul după ei. Foarte frumoase şi parcă îţi venea să cobori în apă să înoţi alături de ele. Tot spectacolul a durat cam un sfert de oră, după care căpitanul a hotărât că am admirat destul balenele şi ne-am îndreptat către Puerto Colon. Din păcate delfini nu am văzut şi cred că foarte puţini au ocazia să-i vadă. Sunt mai scumpi la vedere şi cred că e şi puţină reclamă ca să atragă clienţii.

Următoarea excursie a fost Siam Park cuplată cu Loro Parque, pentru că am luat twin tickets. Loro Parque fiind programată miercuri şi joi turul insulei cu vizitarea vulcanului El Teide, iar noi vineri dis de dimineaţă plecam acasă, nu ne-a mai rămas decât să mergem luni la Siam Park.

De la hotel, la sfatul lui Cosmin am luat un taxi, care a fost un pic mai scump de cât ne-a spus el, dar am ajuns foarte repede. Taxiul a fost 7 euro. Dacă aveţi deja bilete cumpărate nu mai mergeţi la coada de la case, vă puneţi la coada de intrare în parc.

După intrare este recomandabil să vă luaţi un dulăpior la vestiar care costă 3 euro sau 5 euro, dacă vreţi sau nu să staţi la rând şi 5 euro o garanţie pe care o primiţi înapoi când predaţi cheia dulăpiorului. Pentru cei mai sensibili la tălpi e bine să aveţi o pereche de papuci de baie pe picioare şi ori o cremă de protecţie solară, ori un tricou pe voi. Chiar dacă nu pare foarte cald, veţi constata când plecaţi de aici că, soarele va ars foarte tare. Noi am renunţat să mai plătim acel “Fast Pass” pentru a nu sta la coadă la tobogane, costă 15 euro de persoană, şi am luat cozile în piept.

Pentru că am ajuns destul de devreme, pe la ora 10, primele tobogane le-am prins cu cozi rezonabile 10 – 20 de minute de aşteptat, dar la următoarele am aşteptat mai mult, iar la cea mai nouă atracţie toboganul Shinga am stat mai bine de o oră, dar a meritat.

Am vrut să mă dau şi pe Tower of Power dar, în final m-am uitat în buletin şi am renunţat. Dacă veneam pe la ora 9 cum ni s-a recomandat prindeam şi mai multe tobogane.

Nu rataţi golful unde se produc valuri artificiale foarte mari şi plimbarea pe râul leneş May Thai River parcă îi zice unde la final, dacă vă încadrați bine râul vă va duce pe o cascadă care, vă va arunc prin tubul transparent unde pe deasupra înoată rechinii. Siam Park merită toţi banii.

La plecare dacă tot eram în apropiere, 5 minute de mers pe jos, am vizitat şi Siam Mall. Erau magazine şi cu preţuri la haine între 5 şi 10 euro, dar şi magazine ce le găsiţi şi prin mall-urile noastre, cu preţuri mai mari. La hotel ne-am întors de data aceasta cu autocarul gratuit, care face traseul Siam Park – Costa Adeje.

În ziua de marţi a fost programată excursia la satul Masca.

Dar pentru că se pleca în excursie la ora 15, dimineaţa nu am ratat ocazia să mergem la baie la celebra plaja Playas del Duque. A fost extraordinar. Pentru că aici nu există diguri de protecţie oceanul vine mai agitat spre mal şi ai parte de fabuloase valuri şi de 2 metri. Apa este foarte curată având culori de la un albastru albicios până la albastru închis. Trebuie să mergeţi măcar odată pe această plajă.

Astfel s-a făcut ora 15 şi un microbuz a venit să ne ducă către satul Masca. Am fost doar 9 pasageri toţi români aşa cum s-a promis şi cu Ema un ghid foarte bun. Pe drum spre satul Masca am oprit în localitatea Armenime unde este showroom-ul firmei Tenerife Pearls şi unde poţi cumpăra de la perle de cultură cu preţuri începând de la 20 de euro până la perle naturale care pot ajunge şi la 20.000 de euro. Aici în schimbul a 25 de euro poţi chiar tu pescui dintr-un acvariu o stridie cu perlă în ea. O fetiţă din grup a pescuit o perlă evaluată la 73 de euro de cei de acolo. Soţia mea nu a scăpat prilejul să şi facă cadou o pereche de cercei cu 3 perle pe fiecare.

De aici ne-am continuat drumul către Masca şi am început să urcăm pe acel drum spectaculos plin de serpentine şi pe care nu este loc decât pentru o maşină. Ajunşi la Masca am luat evident fiecare câte o tradiţională îngheţată de cactus cu miere de palmier pe ea şi câte un suc de cactus. Dacă îngheţata nu m-a dat pe spate, sucul a fost foarte bun.

Cine a vrut a putut să viziteze satul, dar noi am preferat să stăm pe terasa cofetăriei şi să admirăm toată panorama din împrejurimi în timp ce savuram sucul şi îngheţata. S-a stat aici o oră. Pe drum s-au făcut opriri pentru ca să putem fotografia spectaculoasele peisaje.

Şi a venit şi miercuri cu excursia la Loro Parque. Pentru că Loro Parque este situat în Puerto de la Cruz durează cam două ore ca să ajungi cu autocarul acolo. Noi am plecat pe la ora 8 din Costa Adeje, ghidul a mers cu noi până unde a trebuit să se îmbarce ultimul turist, iar apoi ne-a lăsat în grija şoferului. Cred că aşa este protocolul. Autocarul ne-a lăsat în faţa intrării parcului, iar fix la 16 şi 30 de minute trebuia să fim toţi în autocar, ca să ne ducă înapoi.

După ce intraţi nu refuzaţi pliantele oferite de cei din interior, pentru că în ele este harta cu dispunerea locaţiilor şi orarul spectacolelor. Ca un sfat, încercaţi să vedeţi întâi spectacolele şi apoi să vizitaţi restul parcului. Cele trei spectacole care contează au doar trei reprezentaţii pe zi. Aşa că nu rataţi ocazia. Noi am reuşit să le vedem pe toate.

Spectacolul cu orci a fost primul, apoi reprezentaţia delfinilor şi ultimul a fost cel cu leii de mare. Toate au fost frumoase, dar nouă ne-a plăcut cel mai mult spectacolul delfinilor. În deschiderea acestuia a fost şi o mică reprezentaţie cu papagali. Atenţie fiecare spectacol e în altă locaţie.

După ce am rezolvat spectacolele am putut vizita în linişte parcul. Astfel am văzut mii de papagali de toate speciile, flamingo, alte păsări pe care nu le-am putut identifica, un clan de suricate, gorila – ne-a cam tratat cu flit, cimpanzeii, aligatorii şi chiar şi pe Leneşi cum se căţărau în copaci.

Am văzut şi pinguinii Humbold şi cei Imperiali, cărora li s-a creat un mediu cât mai natural. Aveau chiar şi zăpadă artificială. Ningea pe ei. La ieşire am fost printr-o încăpere plină cu tot felul de meduze şi alte vieţuitoare marine ciudate. Aveai impresia că te afli in filmul “Avatar”. La 16 şi 30 de minute am fost în autocar şi am plecat către Costa Adeje.

Şi cum tot ce e frumos ţine puţin a venit şi ziua de joi, ultima din sejur, cu excursia în turul insulei şi vizitarea vulcanului El Teide. Plecarea a fost la 8 şi 30 de minute cu autocarul şi avândul ca şi ghid pe Paul. Un cuvânt de laudă pentru acesta. După ce am adunat toţi turiştii am pornit în turul insulei.

Prima oprire a fost la plaja La Arena, plaja cu cel mai negru nisip din insulă, unde am oprit am făcut câteva poze am admirat peisajul şi am plecat mai departe. Apoi ne-am oprit la plaja Playa de los Guyos din apropiere stâncilor Los Gigantes, ca să le putem admira şi de pe uscat. De aici am început să urcăm la munte şi ne-am oprit la restaurantul Los Camellos într-o atmosferă rece ca de început de iarnă.

Pentru cei doritori se puteau face o plimbare cu cămila, iar ceilalţi puteau bea tradiţionala cafea cu "pipi de cămilă". De fapt o cafea îmbunătăţită cu un lichior local, cred că de portocale sau banane. După ce s-a terminat plimbarea cu cămila, ne-am continuat drumul către Garachico, oraşul acoperit de lavă. Ne-am oprit şi am făcut poze la noul oraş reconstruit, dar tot la baza muntelui şi am văzut traseul pe unde s-a scurs lava când a acoperit oraşul.

De aici ne-am continuat drumul către Icod de los Vinos unde am oprit la un magazin unde am degustat brânză de capră, vinuri şi băuturi alcoolice locale. Cine a dorit a putut să cumpere aceste produse şi multe altele produse pe insulă printre care şi renumite sosuri pentru mâncare. Tot aici am admirat şi copacul vechi de 1200 de ani, El Drago Milenario cu care nu am pierdut ocazia să ne facem fotografii.

După o oră petrecută aici, am pornit către Puerto de la Cruz unde am luat prânzul. La intrarea în restaurant am fost întâmpinaţi de o formaţie de muzicanţi cu muzică locala, care au cântat cât a durat prânzul. Prânzul a avut trei feluri, o supă locală cu afumătură, tăiţei şi boabe de năut, friptură de pui, de porc sau peşte la alegere, desert şi câte o carafă de vin alb şi roşu la patru persoane. A fost un prânz foarte bun.

Cu burţile pline am plecat să luăm cu asalt vulcanul El Teide. Am urcat cu autocarul până la 2250 de metri, unde am avut o oră timp liber să ne minunăm de acest peisaj selenar, să facem fotografii sau să filmăm. Este într-adevăr o senzaţie ciudată să fi în conjurat de toată acea lavă pietrificată şi de formele ciudate lăsate în urma topirii şi răcirii acesteia. Vorbeai şi aveai senzaţia că nu te auzi. A fost o vreme foarte frumoasă cu un cer însorit şi albastru şi foarte cald pentru înălţimea la care ne aflam.

Nu s-a urcat mai sus pentru că datorită Kalimei, vântul dinspre Sahara cu particule fine de nisip în ele nu se vedea nimic în jos. Sub 2000 de metri era ca un fel de nor care bloca priveliştea. De aici traversând craterul vulcanului am început să coborâm spre Costa Adeje. Cum coboram aşa apărea vegetaţia specifică montană.

La ora 20 am fost la hotel, am luat cina, ne-am împachetat şi vineri la 3 şi jumătate dimineaţa aşteptam autocarul să ne ducă la aeroport.


[fb]
---
Trimis de marsus in 25.09.17 19:58:46
Validat / Publicat: 25.09.17 21:32:59
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA

VIZUALIZĂRI: 5203 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marsus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Playa La Arena cu cel mai negru nisip de pe insulă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23300 PMA (din 19 voturi)

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX [25.09.17 21:32:43] »

Mutat în rubrica "'Opționale' prin Tenerife, TENERIFE" (nou-creată pe sait)

webmaster [26.09.17 09:00:58] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Aurici [26.09.17 13:07:42] »

@marsus: Excelent și articolul și pozele cu explicații! Mulțumim și vacanțe la fel de plăcute!

marsus [26.09.17 14:10:56] »

@Aurici: Mulţumesc! Sper să mai fie!

celena2 [10.06.18 19:50:02] »

@marsus: Salut, imi poti spune, te rog, cat ai platit pentru toate obiectivele vizitate? Noi plecam in iulie si mi-am listat toate obiectivele pe care as dori sa le fac, din cate vad coincid cu ale tale. La vulcanul El Teide ati avut si masa inclusa? Multumesc mult.

marsus [10.06.18 20:38:33] »

@celena2: Bună, cu rezerva faptului că a trecut un an şi s-ar putea ca unele preţuri să nu mi le mai amintesc corect, mai jos o să fac o listă cu preţurile pentru o persoană.

- Croaziera pentru văzut balene cu vaporul Shogun 5 ore cu pânz inclus 55 euro. E croaziera care rentează cel mai bine chiar dacă este mai scumpă. Veţi vedea sigur balene Pilot şi 30 de minute baie în largul Oceanului Atlantic în dreptul stâcilor Los Gigantes.

- Siam Park cuplat cu Loro Park 60 euro economiseşti 10 euro dacă le achiziţionezi la pachet

- Excursie la satul Masca 30 euro

- Excursie la vulcanul El Teide împreună cu un tur aproximativ al insulei, cred că 60-65 euro de persoană. Am avut şi prînzul asigurat. Una peste alta în jur de 210 euro de persoană.

Iar anul acesta insula La Gomera 49 euro.

Preţurile sunt valabile pentru cei cazaţi în sudul insulei zona Costa Adeje - Las America - Los Cristianos. După cum am scris şi în review am luat excursile prin GhidTenerife un grup de români care în colaborare cu o firmă locală de turism organizează excursile cu grupuri numai de români, dacă e posibil şi cu ghid în limba română. A fost alegerea mea să merg cu ei în excursie şi nu am regretat cu toate că mi-a ieşit mai scump. Dacă luaţi de la agenţiile din staţiuni preţul ar putea fi mai mic, undeva pe la 180 euro.

Aveţi în vedere că fiecare agenţie au organizate excursile după cum le pică lor bine. De exemplu unele cuplează satul Masca cu turul insulei, altele vulcanul cu turul insulei.

Bănuiesc că mergeţi cu charter, dacă mergeţi cu low cost cu escală şi nu aţi achiziţionat încă biletele, înercaţi să evitaţi escala la Londra.

Dacă mai doriţi şi alte informaţii mă puteţi contacta fără probleme.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
celena2 [11.06.18 05:48:08] »

@marsus: salut! Multumesc pentru raspunsul prompt! Avem zbor direct si ne vom caza in Costa Adeje. In functie de program, ma gandesc sa vizitez si Jungle Park... multumesc inca o data!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, celena2, marsus
Alte impresii din această RUBRICĂ[Alte] 'Opționale' prin Tenerife:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067873001098633 sec
    ecranul dvs: 1 x 1