ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.07.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgovişte
ÎNSCRIS: 22.07.16
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 15 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 10

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Madeira, un Hawaii in Europa... !

TIPĂREȘTE

Va salut!

Simt nevoia sa adaug un review al proaspatului nostru concediu in Madeira, Portugalia, una din putinele insule vulcanice ale Europei, intrucat, dupa cativa ani de Grecia, Muntenegru, Croatia, Spania, plus mare parte din Europa continentala, constat ca exista in zona EU ceva ce merita mentionat, ceva ce rivalizeaza de la egal la egal cu destinatii mult mai exotice, mai "delicate" dpdv cost, distante, vaccinuri necesare, periculozitate, etc.

Pe scurt, mergeti in concediu in Madeira, vizitati-o, si veti uita ca exista insulele Greciei, drumetiile din Alpii Austrieci, ori coasta Spaniei, Italiei.

Nu voi avea timp, spatiu sau rabdare sa scriu toate impresiile mele, dupa 15 zile de vacanta activa, sau toate locurile de vizitat (e plin internetul de asemenea sugestii, de liste cu plaje, cu trasee turistice, cu atractii diverse).

Voi incerca in cele de mai jos sa dau o nota personala review-ului, cu parerile MELE, cu ceea ce consider EU ca e de mentionat, intrucat Madeira este atat de complexa si variata, intrucat, de la caz la caz, unii ma vor aproba intru totul, sau aproape deloc. :)

O aventura:

1. Drumul.

Se ajunge cu avionul. Cu escala. Daca iei bilete din timp, pot fi mai ieftine, dar nu te astepta ca pt 2 adulti + 1 copil sa dai cu mult mai putin de 1000Eur. Plus ca escala sau tipul aeronavei ori compania aeriana fac diferenta la un zbor de aproape o zi. Am ajuns sa-i inteleg (uneori invidiez) pe cei care dorm pe jos in aeroporturi :))))

Plus ca aeroportul din Funchal/Madeira este in top 10 - cele mai periculoase aeroporturi din lume, cu rafale de vant lateral care fac aeronava sa scartatie si sa se zguduie din toate incheieturile. Daca ti-e frica sa aterizezi pe Otopeni, probabil ca pe Funchal vei lesina (in cel mai bun caz :))

2. Durata excursiei.

Daca vrei sa vizitezi "toata" Madeira, probabil ca ai nevoie de cateva luni de zile. Nu face ca mine, care, obisnuit sa te cam saturi in 8-9 zile de o insula ca Zakynthos, ca ai vazut cam ce era de vazut, ai facut baie in toate plajele, etc., sa speri ca va fi la fel in Madeira...

Repet, am stat 15 zile, si cu toate astea, din cei ~1000km de drumetii, noi am facut 7-8km, din cele 20-30 de plaje si locuri de baie, noi am vazut 12-13, iar din atractiile turistice am bifat mai putin de 10%.

3. Ce e de facut.

Orice. Chiar orice, mai putin de schiat. In rest, drumetii pe munti, pe plaje, vizitat orase, muzee, gradini tropicale, obiective istorice, facut baie, pescuit sportiv - atat marin (dentex, ton, peste spada, barracuda, etc, etc.) cat si montan (pastrav curcubeu), plimbari infinite cu masina, delicii culinare pentru gurmanzi (mancat de fructe de care nici n-ai auzit, cea mai buna vita pe care am mancat-o vreodata - am auzit ca e import Argentina & Brazilia, deci..., peste si fructe de mare, bauturi - vinul de Madeira, de Portugalia, Poncha, Rom, Sangria, etc, etc) si multe, multe altele.

Bun.

Pentru a va potoli putin entuziastmul, mentionez ca Madeira nu prea e pentru amatorii de zacut la plaja, la umbra, cu berea-n bot. De ce? Sunt destinatii mai aproape, mai ieftine care ofera asta, nu merita drumul si e pacat de bani si de efort.

Dpdv DOAR plaje, sunt destinatii mai placute in Grecia, Turcia, Spania, etc. Nu mergi in Madeira DOAR ca sa faci baie in mare. Pentru asta poti merge la Eforie Nord. E mai ieftin si mai aproape. In Madeira mergi pentru mult mai multe.

Revenind.

A. Plimbarile:

Se zice ca Madeira e in principal o destinatie de plimbari, si pare corect. Are cam 5000km de trasee, dintre care 1000km sunt adecvate turistului obisnuit, care pot fi facute cu un minim de echipament, pe care il poti lua lejer in bagaj (bete de drumetie, niste pantofi/ghete de hiking montan, o gecuta cu gluga, minim sapca, lanterna si eventual pentru cei ambitiosi, casca de protectie - tunelele pot face cucuie turistilor mai inalti si mai... natangi :)). Sunt marcate pe nivele de dificultate, asa ca daca mergi cu copii - alegi usoare sau moderate, «5km, cu diferente mici de nivel de la plecare la sosire, daca esti hard-core, enjoy the rest.

Dintre aceste trasee, cam jumatate sunt trasee montane, in platoul superior al insulei, prin nori :)))), iar restul sunt levade.

Ce sunt levadele? Levadas sunt aductiuni de apa. Practic santuri in munte, care aduna apa paraurilor de munte si o aduc spre localitati, spre culturile agricole. Insula e muntoasa si vulcanica, pamantul de cultivat e putin si valoros, si atunci fiecare peticel e lucrat, cultivat si trebuie udat. Toata apa vine din munti, din levade, din ploi. Acestea au fost sapate acum sute de ani, si sunt intretinute, si in prezent, impecabil. De-a lungul lor, pe acelasi traseu pe care probabil circula localnicii care le intretin si care mai dau drumul apei intr-o directie sau in alta, sunt trasee de plimbari. Traseele pot avea de la 3km la 20km, cu grade diferite de dificultate, iar frumusetea si maretia peisajelor, diversitatea plantelor, nu pot fi descrise in cuvinte.

B. Plajele:

Sunt vreo 20-30, cu grade diferite de amenajare. Practic, pot fi catalogate in 3 categorii: prima, plaje amenajate, cu nisip galben auriu adus din Sahara, turistice, cu sezlonguri si umbrelute, tot tacamul; a doua: proponderent in partea nordica a insulei, dar nu exclusiv, sunt bazinele cu apa din ocean - acestea isi iau apa din ocean, mai ales la flux, de la valuri, dar o pastreaza si la reflux, cand tin apa ca niste piscine imense, sunt foarte pitoresti, poti face si snorkeling, tin pesti, mai mici sau mai mari, care cauta adapost in acestea, cand oceanul e mai agitat; a treia categorie sunt plajele naturale, amenajate partial sau deloc. Acestea din urma sunt preponderent cu bolovani, adesea imensi, pe care rareori se poate sta, sunt frumoase, dar intratul in apa e o aventura si cand oceanul e linistit, dar cand e agitat, e suicid curat. Printre ele, sunt cateva cu nisip natural, aproape NEGRU, intrucat pietrele vulcanice sparte dau nastere unui nisip bazaltic negru sau maroniu inchis, absolut diferit de albul/galbenul grecesc, sau de roscatul spaniol.

C. Madeira by car:

Daca nu faci asta, ai fost degeaba atata drum. Ai privelisti fantastice, amenajate impecabil (Miraduro), sosele de vis, parcari, etc. Cascadele sunt la fel de comune ca gramezile de gunoi in Romania; -). Traseele poti sa ti le faci singur sau poti alege Madeira by taxi - serviciu oferit de taximetristi care te duc ei in punctele de belvedere cele mai apreciate. Daca mergi cu taxiul e mai scump si invariabil vei sta mai putin. Daca mergi singurel, sigur vei pierde anumite atractii, dar te poti consola ca le vei pierde orice ai face, Madeira se poate vedea integral doar daca te muti acolo (mi-a trecut prin cap... ; -)).

La punctele Tourist Info se pot lua detalii, harti, etc. Go there si personalizati-va plimbarile in functie de preferintele personale, n-o sa va spun eu exact unde sa mergeti si ce sa vedeti.

D. Urban attraction:

Da. Avem. Piata din Funchal (capitala) e must-see, acolo vezi si piata de legume-fructe, si cea de peste. Muzee la toate colturile, orasul vechi, gradini botanice, tropicale, porturi navale cu vase vechi si noi, etc. Shopping? NU. PENTRU SHOPPING MERGI LA MILANO, PARIS, LONDRA, etc. Nu ca nu sunt magazine, mai gasesti, dar rar. Madeira e o insula de emigranti, au venit in valuri, sunt diferiti, vorbesc o portugheza ciudata, care difera de la localitate la localitate, ei se cunosc intre ei dupa accent, si desi Madeira tine de Portugalia, este regiune autonoma, cu Presedinte, Guvern, Parlament propriu. Asa ca madeirezii sunt niste portughezi mai "speciali", mai simpli, desi super-ospitalieri, nu le pasa ce tzoale pun pe ei si cu ce masini se duc la munca (ca sa nu mai zic ca masinile noi sunt groaznic de scumpe, cam cu 5000eur mai mult ca pe continent, vin doar pe container cu vaporul), asa ca ideea de fitza le e straina.

In schimb le place viata si mancarea, petrec saptamanal, au sarbatori mai mereu, trag cu artificii si fac "fiestas".

E. Water & other sport attractions:

Avem si pentru disperatii sporturilor de toate, de la parapanta, surfing, kite-surfing, jetski, sailing, snorkeling si scuba diving, ... la pescuit.

Daca nu va rupe in doua raul de mare, pescarii impatimiti, ca mine, pot prinde ce n-au sa prinda in veci la noi.

Ca idee, cand am fost eu, acolo se desfasura etapa concursului mondial de pescuit la ton.

TON, da? Adica ala de 2-300kg, cu care lupti 1 zi. Daca stii ce si cum. Eu nu stiu, asa ca am renuntat la ideea de ton si marlin, si m-am limitat la rapitori mai mici, asa in jur de 10-20kg. Pe care-i aduci de la adancimi de 130-150m, asa ca putina sala inainte de plecare n-ar strica.

4. Unde sa stai.

Hotel sau vila? Cum vrei, depinde si cat de mare e grupul, sau familia. Dar, daca e hotel, sa fie FARA pranz sau cina, ca sa te forteze sa pleci, nu sa stai in incinta. Desi exista hoteluri de 4-5 stele, sa mergi in Madeira si sa stai in hotel e ca si cum ai merge in Egipt si n-ai ajunge la piramide.

Obligatoriu masina. De inchiriat. Preturile sunt ok (~ 35eur/zi all included pt clasa mica sau mini). Drumurile sunt aproape impecabile (mai putin pe coclauri, sau off-road, daca doresti), tuneluri brazdeaza insula in toate partile, sunt ca in Austria. Parcari sunt, suficiente, cam cu 1.6eur/2h sau 8eur/zi. In nordul insulei parcarile sunt preponderent gratis. In sudul aglomerat, nu. Daca n-ai permis, sau chiar nu vrei sa conduci, taxi sau transport in comun. Transportul in comun acopera impecabil 90% din insula, trebuie doar sa cauti un ghid de calatorie pe tema asta.

5. Ce / unde mananci.

Restaurante/taverne sunt. Cam peste tot. Ce insa iti recomand e sa le cauti pe alea ale localnicilor, nu pe cele turistice - cu firme mari si luminoase.

Ca idee, localnicii nu gatesc acasa, ca noi; ei mananca in oras, la resturant, si de aia traficul in localuri e semnificativ, mancarea e exclus sa fie stricata sau veche, cu dezavantajul aglomeratiei la orele de varf - pranz si cina. Noi luam in general o pranzo-cina, pe la 4-5-6pm, ca sa fie mai liber.

Orice din meniu e bun, dpdv-ul meu, mai putin hamburgher-ii, care da-i incolo, sunt o mizerie oriunde in lume. Atentie mare la bolo di caco, lipie pe vatra, unsa cu unt si cu usturoi, si data la cuptor. Ingrasa rau si creeaza dependenta!!!

Ce au ei traditional - mancarurile din vita si din peste. Puiul lipseste aproape cu desavarsire, la fel si orice alt fel de pasare, dar n-o sa-l regretati. Lipseste si vitelul, si ce o sa va mire este de ce sa sacrifici vita cand e tanara, in loc sa ajunga la maturitate si cand e asa de buna!

Pestele, mult si bun, proaspat, ti-l arata sa-ti alegi, daca vrei. Zeci de feluri, dintre care, cele mai comune sunt espada (black scabbard - e un peste abisal foarte ciudat, dar fara oase si bun rau, inclusiv gatit cu banane), dentex-ul (ei ii mai zic red snapper, desi nu e snapper), sea-bass-ul, si-n rest, dorade, ton, macrou, bonito, pesti papagal, et etc etc. Desigur fructe de mare, din care nu ratati Lapas-urile, un fel de stridii locale.

Pretul la mancare e senzational, adica exista inclusiv varianta pranz la 6Eur/pers - in timpul saptamanii si 10Eur/weekend. Plus bauturi, care in general sunt ieftine, gen 1.5eur/cafea. De mentionat ca portiile sunt uriase, comanzi 3 portii si mananca 5 persoane. Deci, degeaba. La banii astia, prost ai fii sa mananci acasa. Sunt de asemenea patiserii cu tot felul de... chestii locale:-).

Pe insula eternei primaveri vei vrea sa mananci fructe, multe, si de multe feluri. Portocalele si bananele (de banani e plina insula) sunt fructele care-ti vor schimba impresia asupra acestui aliment, la revenire in Romania vei constata ca ce avem noi aici n-are legatura cu... nimic. Fructul pasiunii (maracuja) noi nu prea l-am prins (nu era sezon de cules), dar gaseam mango, ananas, un fel de corcoduse cat prunele mari, avocado, anona, guave, smochine, curmale, si alte cateva zeci de feluri de care n-am vazut, sau carora nu stiu cum le zice.

6. Scurta descriere a insulei.

Madeira - insula eternei primaveri.

Madeira e o insula vulcanica, in Oceanul Atlantic, la 1000km de Lisabona si ~300km de Africa - coasta marocana. In jur, pustiu, pana la Azore sau Tenerife. Apa adanca, »200m, ocean adevarat, nu Mediterana. Insula e ciudata, intrucat s-a format nu gratie unui singur vulcan, care sa aiba con vulcanic (gen Hawaii, Sf. Elena, Galapagos), ci gratie scaparilor continue de lava prin crapaturi in scoarta terestra. Relaxati-va, activitatea vulcanica a incetat de acum 6000 de ani... :).

Ocazie cu care vizitati va rog si pesterile vulcanice, sunt cu totul si cu totul altfel decat ce avem noi, sunt tunele prin care a curs lava vulcanica...

Cu toate astea, muntii depasesc 1800m, ceea ce e enorm pentru o insula in mijlocul marii, insula lunga de 58km, iar muntii dau climatul special al acesteia.

Asadar, pe insula in general bate vantul, jumatate de an de la nord la sud, cealalta jumatate invers. Dar, datorita muntilor care blocheaza vantul si norii, in general jumatate de insula e tropicala, cu nori, umezeala, vant si vegetatie abundenta, iar cealalta e insorita, fara vant, mai calda si arida. Sudul e arid, comericial, turistic si insorit 99.9%, iar nordul e tropical, luxuriant, umed, mai linistit, mai putin comercial (SI MAI IEFTIN; -)).

Trecerea de la nord la sud se face, printre altele, si printr-un tunel de 3.5km pe sub munti, iar trecerea dintr-o parte in alta seamana cu pasajul secret din filme gen "Cronicile din Narnia", unde parca treci intr-o alta dimensiune... e greu de explicat in cuvinte.

E primul loc din viata mea unde n-am vazut tantari sau viespii. Nu exista :)))) Poate fi ceva mai bun? Nu exista insecte deranjante, de nici un fel, nici animale. Am vazut in toata insula 4 caini si 5 pisici. Si milioane de soparle, care probabil nu lasa insectele sa prolifereze.

7. Costuri.

Depinde ce vei face.

Pe mine, 2 adulti + 1 copil, in grup de 8 pers, 15 zile, in conditiile in care am inchiriat o vila, in nordul insulei la Sao Vicente, unde e mai ieftin fata de de Funchal sau Calheta (topul turismului), plus mic dejun la vila din supermarket, plus bauturi pt seara la vila, mesele principale la restaurant, plus auto inchiriat, plus 2 iesiri cu barca pe ocean la pescuit, cu drum cu tot si nici o restrictie la nimic - 4000EUR.

Daca m-as mai fi restrans putin, poate as fi dus-o la 3500.

8. Plusuri si minusuri.

plus-uri:

- bate la fundulet orice am vazut eu in Europa, si m-am plimbat nitel

- ai activitati de facut care nu te vor lasa sa te plictisesti oricat ai sta

- costul decent, mai ales la mancare

- senzatii tari

- macar o data in viata trebuie sa faci plimbarea asta

- destinatie adecvata si varstnicilor, dar si copiilor, am vazut o multime, si sunt si trasee ok pentru ei

- destinatie foarte safe, mai ales acum, cand Europa devine din ce in ce mai periculoasa

- temperaturi ideale, niciodata sub 8 grade, niciodata peste 27. Cand am fost eu, final de iunie, inceput de iulie, erau ziua 24, noaptea 21. Dar nu e foarte relevant, clima oceanica nu lasa sa fie nici prea cald, nici prea frig, indiferent de luna.

- lipsa insectelor deranjante, puteti lasa Autan-ul acasa.

minusuri:

- e o vacanta din care vii obosit, nu odihnit. fizic, nu psihic, dar oricum, trebuie s-o stiti.

- drumul e lung, si greu, escale obositoare, vrei companii bune, sunt scumpe, vrei ieftineala, paralizezi in avion de inghesuiala, si 8-9 ore (exclusiv escala) nu-s de ici-colea

- diferenta de fus orar (2h) nu e mare, dar se simte, mai ales la intoarcere

- daca ti-e frica de avion, in general, in cazul acesta particular va fi horror. :-)

- desi e o insula, nu o confundati cu insulele Greciei, nu e nimic mai diferit, iar atractiile sunt 80% altele.

- nu plecati 2-3-7 zile, nu ajung. Zau!

Ca o concluzie.

Am scris destul. Dar nu suficient, nu totul. Nu va imaginati ca ce am scris eu aici acopera totul despre Madeira. Sentimentul meu, dupa 15 zile, este ca abia am zgariat putin sub suprafata celor ce trebuie facute/vazute, asa ca, intr-un fel sau altul, ar trebui si sper sa revin.

Andrei.


[fb]
---
Trimis de Stereo in 18.07.17 11:30:19
Validat / Publicat: 18.07.17 13:30:43

VIZUALIZĂRI: 8730 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Stereo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 57900 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

zlatna [18.07.17 13:43:16] »

@Stereo: Felicitări pentru articol. Un mini ghid pentru cine va ajunge în această parte a Europei.

Ar fi bine pe viitor la poze să scrii și câte o mică explicație să înțelegem și noi ce vedem. Dar și fără explicații pozele sunt superbe.

O insulă în care se ajunge destul de greu.

Toate cele bune și multe concedii plăcute.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Stereo [18.07.17 14:50:48] »

@zlatna: multumesc, la fel!

Ref. la poze, am ales in mod intentionat sa nu dau multe detalii, oricum mi-a fost greu sa aleg doar cateva din sutele...

Rolul lor e mai degraba exemplificativ si de teasing, decat sa lamureasca anumite aspecte, ori sa arate unele locuri.

Ca sa fac asta, ar trebui sa iau fiecare zona in parte, si asta mi-ar lua ani

Mai degraba prefer asa, si eventual, unde stiu, sa raspund punctual la intrebari!

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster [18.07.17 17:12:45] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mprofeanu [18.07.17 17:52:10] »

@Stereo: Felicitări pentru review și pentru frumoasele poze!

Madeira este așa cum ai spus și tu o insulă deosebită. După ce am văzut Insula Tenerife și Insula Gomera, tot vulcanice din Arhipelagul Canare, gândul meu a zburat de mult la Insula Madeira. Au apărut între timp alte vacanțe și alte oportunități.

Sigur se merită mai ales că acum TAP Portugal a revenit din această vară cu plecări de la Bucuraști spre Lisabona și apoi La Funchal.

Dan&Ema [18.07.17 20:45:02] »

@Stereo:

Felicitari Andrei! Grozav articol! Si ce poze!

Daca mai adaug ca tocmai m-am intors din Grecia deranjat de gaze si insecte si mii de albine, ca si data trecuta, ce ramane de facut?

Ce ai spus tu...

Multumesc!

mirmicu [18.07.17 23:16:05] »

Felicitari. Pentru vacanta!

Cat despre articol... un deliciu!!!

pmanuela [19.07.17 08:33:33] »

@Stereo:

Felicitari pentru articol si pentru destinatia aleasa.

Si un vot mare pentru poze, care sunt superbe.

Intr-adevar, Madeira cred ca bate multe destinatii de vacanta.

Multumesc pentru detalii si pentru de informatiile pretioase pe care ni le-ai dat. Mie imi vor fi foarte utile in septembrie, cand voi petrece 12 zile in aceasta minunata insula.

Vacante placute in continuare si sa ne mai povestesti...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Stereo [19.07.17 09:07:54] »

@pmanuela: have fun!

Si daca ai intrebari ref. la Madeira, in masura in care stiu, voi incerca sa te lamuresc!

Stereo [20.07.17 11:09:38] »

si pentru mai multe imagini si... filmulete:

fishing youtu.be/c2ydds7VvEE

levada youtu.be/DCxO3GiFB7g

drumetii youtu.be/S2dcnSGvmOA

Garajau, Cabo Girao youtu.be/mkABXMAkGWw

Seixal Porto Moniz youtu.be/eYvJRI9rP5o

trip allover youtu.be/6wrXpWw5Y-w

@ admin - daca pot fi inserate in review, ar fi minunat

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
pmanuela [20.07.17 11:30:10] »

@Stereo:

Multumim inca odata pentru pozele minunate.

Superb...

sebigeanina [12.09.17 20:18:24] »

Citit şi votat cu mare plăcere, un articol foarte bine detaliat, cred că aţi avut o vacanţă pe cinste.

Stereo [12.09.17 20:23:31] »

Multumesc!!! Intr-adevar!

Mika [26.06.18 14:00:35] »

@Stereo: Felicitări pentru articol! Plănuim un concediu in septembrie in Madeira si dupa ce am citit review-ul tau cred ca este exact ce ne trebuie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Mika, mirmicu, mprofeanu, pmanuela, sebigeanina, Stereo, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Madeira:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062751054763794 sec
    ecranul dvs: 1 x 1