ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.04.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Cluj Napoca
ÎNSCRIS: 26.08.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Plitvice pe ploaie

TIPĂREȘTE

M-am trezit dimineata pe sunetul subtil al unei ploi linistite. Stiam din seara precedenta ca va ploua, si dupa o analiza a situatiei, si cateva review-uri imbucuratoare ale altor aventurieri prin ploaie, am decis ca nu merita ratata ocazia de a vizita parcul natural Plitvice.

Dupa ce am lasat masina in parcare (de la intrarea 1), ne-am luat umbrelele si pelerinele de ploaie si am pornit spre intrarea in parc. Primul lucru care m-a surprins a fost numarul mare de vizitatori (tinand cont de vreme). Probabil toti erau in situatia noastra: nu au vrut sau nu au putut sa isi schimbe planurile, asa ca si-au luat inima in dinti si au venit sa viziteze parcul national pe ploaie.

Pentru cei care sunt luati pe nepregatite de catre vreme, se gasesc pelerine la magazinul de suveniruri. Par sa fie bine aprovizionati, pentru ca la plecare ne-am oprit acolo pentru cateva amintiri (si putina caldura), si inca erau oameni care soseau si cumparau pelerine.

Nu am stat mult la coada, am luat biletele si in cateva minute eram deja in Parcul National Plitvice. Dupa o scurta analiza a hartilor disponibile la intrare am descis ca traseul C este cel mai potrivit pentru ceea ce ne propusesem. Asa ca am pornit la drum. Primul spatiu amenajat pentru admirat peisajul, primul OAAAAUUU!!! E greu de descris acel sentiment cand ai vrea sa stai acolo mai mult pentru a te bucura de priveliste, dar sti ca e doar inceputul si ca ceea ce vei vedea va fi si mai impresionant. Asa ca dupa cateva poze am inceput coborarea, presarata cu opriri scurte, dar dese.

Prima traversare a unui lac pe un podet de lemn e spectaculoasa! Esti chiar acolo, la 5 centimetri deasupra apei de un albastru de smarald, vazand pestisori cum inoata relaxati, ca apoi sa fiti despartiti de stufaris. Si fara sa ne dam seama, eram deja de cealalta parte a lacului. Aici traseul merge spre stanga, dar noi ne-am abatut putin de la traseu pentru a mai vedea o cascada. A fost interesant sa vedem atat de aproape o cascada mare, dar a fost mult mai impresionant momentul de pe drum in care o cascada se forma la picioarele noastre.

Revenind la traseu, am continuat drumul in liniste si admiratie pana ne-am vazut in fata unei pesteri. Si din moment ce scria "Intra pe risc propriu" am zis ca merita vazut ce e acolo. Dar cum pestera nu s-a dovedit a fi prea spectaculoasa, am decoperit niste scari care urcau mai sus de pestera si am pornit repede pe ele, intr-o curiozitate impletita cu dorinta de a ne incalzi. Ajunsi sus, am avut parte de una din cele mai frumoase privelisti din acea zi (am fost tentata sa spun ca a fost cea mai frumoasa, dar nu cred ca ar fi corect). Dupa un ochi pe harta, am constat ca am ajuns pe traseul de la ST1 la intrarea 1. Deci nu trebuie sa va aventurati prin padure ca sa ajungeti in acest punct. Am stat putin, am privit mult, ne-am tras sufletul, si dupa sesiunea necesara de poze, ne-am reintors pe traseu.

Pe sunetul subtil al ploii am parcurs traseul pana la P3. Cum vaporasul tocmai pleca, l-am asteptat infrigurati pe urmatorul. Din fericire asteptarea noastra a fost scurta, poate si datorita ratustelor care faceau spectacol la mal. Cei obositi pot face aici un scurt popas, gasind bancute si un restaurant. Traversarea lacului a fost scurta si relaxanta. Si nici nu am ajuns bine la P1 ca ne-am si urcat in alta barca pentru a traversa lacul pana la P2.

Acesta bucata de traseu (de la P2 la St3) mi se pare mult mai salbatica decat prima. Daca pana la P3 majoritatea traseului era pavat cu lemn, de aici incolo amenajarile sunt minimale. Chiar si vegetatia este mai... neingrijita naturala in acesta zona. Asteptati-va sa vedeti in apa trasparenta trunchiuri de copaci cazuti, parca lasati acolo intentionat pentru a scoate in evidenta albastrul lacului. Cascadele parca sunt mai mici dar mai multe. Stufarisul este dublat de alti arbusti verzi. Este frumos, complex, colorat. Este diferit, si totusi la fel.

Dupa ce ne-am ratacit putin, am ajuns in fata unei cascade formata din mai mule siroaie de apa. Si cum stateam acolo, bucurandu-ma de natura, ignorand ploaia care nu se mai dadea plecata, am simtit dintr-o data cum umbrela imi este mai grea si zgomotul din jur este mai puternic. Nu mai ploua, acum turna de-a dreptul! Daca pana atunci papucii imi erau uzi mai mult la suprafata, in cateva secunde s-au facut lac. Si ne-am continuat drumul spre autobuzele de la St3.

Autobuzul a venit si el, oamenii s-au urcat incantati in el, toate geamurile au aburit aproape instant (deci nu prea am avut ce vedea) si pana la St1 nu ne-am mai dat jos din el. Coborati din autobuz am observat ca eram din nou desupra lacurilor (ca la intrare). Jumatatea de ora de aici pana la intrare cred ca a fost cea mai grea, fiindca frigul ne intrase in oase, ajutat fiind de repausul avut. Totusi, ne-am mai oprit de cateva ori pentru ultimele amintiri cu acel albastru, aproape nenatural, al apei si cascadele acelea spumoase.

Daca a meritat? Cu siguranta! Daca as fi facut ceva diferit? Cu siguranta! As fi luat ghetele de munte. Cred ca ar fi facut diferenta. Dar chiar si asa, uzi din cap pana in picioare, as merge din nou. Dovada sunt imaginile atasate :)


[fb]
---
Trimis de theo1208 in 16.04.17 17:44:29
Validat / Publicat: 16.04.17 19:54:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CROAȚIA. A mai fost în/la: zona Split

VIZUALIZĂRI: 3398 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (theo1208); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21350 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

elviramvio
[16.04.17 21:34:53]
»

@theo1208:

Articolul tau, frumos scris, pentru mine a venit la timp, parca mi-ai ghicit gandul de a afla informatii proaspete. Merg acolo la jumatatea lui mai, sper sa nu ninga tocmai atunci

Dai ca pret 300 ron, convertiți in kuna, depasesc taxa de vizitare. Ai inclus si taxa de parcare in aceasta suma (stiu ca e maricica)? Ma intereseaza pentru ca suntem tot doua persoane, tot o singura zi mergem si vom avea cazare la un hotel din apropriere unde nu platesc parcarea.

Si sa stii, parca anticipand articolul tau, mi-am propus sa nu uit sa cumpar pelerine de ploaie de acasa, banuiesc ca acolo sunt mai scumpe putin.

mishu
[16.04.17 21:35:49]
»

@theo1208: intradevar peisaje minunate si cred ca pe vreme frumoasa ar fi fost si mai spectaculos. Felicitari, votat cu mare placere.

theo1208AUTOR REVIEW
[16.04.17 23:38:14]
»

@elviramvio: Ma bucur ca articolul este util De mult timp am in plan sa il scriu, si astazi am gasit timpul necesar. Sper sa mai apara cateva zilele astea

In cei 300 ron am inclus taxa de vizitare pentru 2 adulti + cazarea undeva in zona. Am si uitat de parcare. De pe siteul lor vad ca e 7 kune pe ora. Imi amintesc ca au calculat pe ore intregi (adica de la 11.45 pana la 13.15 ca fiind 3 ore)

E bine sa aveti pelerine de ploaie la voi. Daca aveti ghete de munte si spatiu in bagaj, va recomand sa le luati. Noi am uitat si am regretat. Distractie placuta sa aveti!

elviramvio
[17.04.17 00:24:01]
»

@theo1208:

Multumesc. Incaltaminte serioasa avem mereu cand mergem cu masina noastra, de pelerine am uitat anul trecut si in Grecia era nevoie.

Stiu ca parcarea se plateste la ora intreaga, la noi nu va fi cazul la Plitvice caci avem parcare la hotel.

Multumesc de urari. Vacante frumoase si insorite!

tata123 🔱
[17.04.17 09:07:02]
»

@theo1208: Mulțumim pentru articol: fotografiile ne demonstrează, în această zi ploioasă din Capitală, că natura este frumoasă în orice condiții. Trebuie doar să fim puțin pregătiți. Parcul Național Plitvice reprezintă un „must see” al Croației, nenumărate fiind cuvintele care descriu această „minune naturală”: unic, feeric, fantastic, comoară.

zlatna
[18.04.17 21:13:22]
»

@theo1208: Şi pentru noi acest articol a picat foarte bine pentru că şi noi (ca şi colega @elviramio) mergem anul acesta în Croaţia. Pozele sunt superbe, mai ales poza P03 şi P06. Noi o să avem "cartierul general" la Zadar şi nu am stabilit o zi anume pentru a vizita Plitvice aşa că sper ca din 7 zile vom prinde una şă nu plouă.

Toate cele bune.

theo1208AUTOR REVIEW
[18.04.17 21:22:57]
»

@zlatna: Ma bucur ca articolul este util. Distractie placuta sa aveti!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elviramvio, mishu, tata123 🔱, theo1208, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂParcul Naţional 'Plitvicka Jezera' (Lacurile Plitvice):


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043478012084961 sec
    ecranul dvs: 1 x 1