ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.02.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
FEB-2017
prieteni
10 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Casa Jienilor — Făinari, niciodată doi juma´ fără trei

TIPĂREȘTE

Explicaţii necesare

Atenţie! N-am scris doi şi un sfert. De ce doi juma´? Pentru că în 2012 am fost la acest restaurant de ziua ginerelui (vezi impresii) şi tot în 2012 copiii, locuind în apropiere, au comandat mâncare de acolo şi au adus-o la casa lor în tăvi mari. Seara au dus tăvile înapoi. Era o formă de semi catering şi din cauză că a fost cam deranjantă naveta cu tăvile de adus şi dus înapoi, anii următori au comandat la firme specializate.Datorită acestui semicatering , am notat cu juma´. Anul acesta unul din colegii soţului a avut iniţiativa să ne întâlnim la Casa Jienilor şi, cum ştiam că în urmă cu cinci ani am mâncat foarte bine, am fost imediat de acord.

Amplasamentul şi descrierea locantei

În Bucureşti sunt două restaurante Casa Jienilor, unul pe str. Agricultori, altul, cel vizitat de noi pe str. Făinari nr. 5, apoape de rondul de la Obor, cu intrare pe stradă din calea Moşilor sau Ştefan cel Mare. Restaurantul este amplasat într-o casă modestă, cu o intrare chinuită. Intrarea este descurajantă din cauza amplasării chiar în faţa uşii a unei terase care mănâncă jumătate din trotoar şi ceva din carosabil. Lasă că trotoarul este răscolit ca la Verdun, veţi vedea în poză!. Cu cinci ani în urmă am mâncat la etaj unde era amenajată sala pentru nefumători. La parter tăiai fumul cu cuţitul. Cele două sectoare erau izolate unul de altul, intrările din stradă fiind separate. Acum restaurantul funcţionează numai la parter, natural fumatul fiind interzis. Doi din comeseni au ieşit în stradă să fumeze, situaţie total neconfortabilă pe ger sau ninsoare. Restaurantul este situat într-o casă tip vagon cu mai multe camere, are un singur salon despărţit în separeuri prin intrânduri marcate de cărămidă aparentă. Dealtfel cărămida aparentă se găseşte şi în anumite locuri pe pereţi, într-un design inspirat. Decoraţiunea interioară este ieftină şi modestă dar cu bun gust şi se potriveşte cu meniul oferit de inspiraţie tradiţională. Mesele şi scaunele sunt de lemn maron-roşcat, în faţa fiecărui loc pe masă sunt şervete de bambus, pe pereţi sunt câteva tablouri de epocă, s-a păstrat soba înaltă de şamotă alături de calorifere, o notă de 7+ pentru ambient. Nouă ni s-a reţinut un separeu cu două mese lungi paralele, încăperea fiind despărţită de o alta printr-o perdea de tul. Fiind zi lucrătoare în separeul nostru am fost numai noi, zece persoane.

Comesenii

Ca să pun capăt eventualului zâmbet superior în colţul gurii şi gândului ˝ ce-or mai vrea şi fosilele astea? ˝- persoanele de faţă se exclud- ţin să urez tuturor să ajungă la vârsta de +80, într-o stare de sănătate cât de cât,care să permită o ieşire de două-trei ori pe an cu foştii colegi şi de ce nu? cu userii AFA. Cum toţi comesenii erau absolvenţi de politehnică, pensile decente (nu nesimţite) au permis acoperirea costului unui prânz în oraş, echilibrat şi antecalculat de acasă.

Dacă-i bal, bal să fie!

Fiecare dintre noi a comandat ce a vrut şi recunosc că chelneriţa, cu zâmbetul pe buze, a făcut faţă pretenţiilor noastre. Consultând meniul fiecare şi-a făcut un calcul mental ceva gen cost/ pofte aşa că nu au fost puţine cazurile în care iniţial s-a comandat vodcă care a fost schimbată cu Campari sau vin roşu cu vin alb. Vai! te rog schimbă ciorba de perişoare cu una de burtă, aveţi şi salată de vinete că nu figurează în listă? La clătite vreau una cu nutela şi una cu dulceaţă de vinete. Toate aceste modificări şi adăugiri s-au făcut în primele zece minute, aşa încât nu au deranjat comanda propriuzisă. Pot spune că serviciul a fost impecabil, felurile diferite de antreuri, ciorbiţe, mâncare fiind aduse destul de repede dar ma non tropo, aşa cum se cuvine, într-o succesiune normală .

Ce s-a mâncat, ce s-a băut, cât a costat

Eu am mâncat o salată de vinete delicioasă de care-mi era dor (10 lei), crap în crustă de mălai, cu mujdei şi mămăliguţă (30 lei), bere fără alcool (8 lei), cafea (7 lei); soţul a cerut o vodcă Smirnoff (10 lei), ciorbă de perişoare (10 lei), 3 mici mari (12 lei), ceafă de porc cu garnitură (22 lei), salată de varză (6 lei), cafea (7 lei). Ne-a costat 122 lei, respectiv 140 lei cu serviciu cu tot. Alţii au comandat ciorbă de burtă, şalău cu smântână, şalău la grătar, clătite, plăcintă cu stafide şi brânză dulce, vin. Porţiile au fost atât de mari încât majoritatea nu am putut fi integralişti şi am cerut să ne pună la pachet. De ex. eu, din două bucăţi mari de crap aşa cum vedeţi în poză, una mi-a dat-o la caserolă, deasemeni soţului care se săturase din trei mici- mari şi salată i s-a pus la pachet friptura. Astăzi, am făcut o salată şi o garnitură şi pot spune că m-am scos. O problema a fost nota de plată. Colegul care a organizat întâlnirea a omis să spună de la început că vrem separat, adică cinci note de plată şi chelneriţa ne-a adus un bon global. Lene, discuţii, animaţie. Fata a fost maleabilă că doar ştia că pentru ea, chiar dacă-şi pierdea un sfert de oră era mai avantajos să facă mai multe bonuri.

Concluzie

Dacă nu aveţi pretenţie la un restaurant cu ştaif, la o ambianţă opulentă sau sofisticată şi vreţi să mâncaţi foarte bine la preţuri medii, să fiţi bine serviţi, mergeţi la Casa Jienilor. Să vă vând un pont: nu vă fie ruşine să comandaţi o porţie la două farfurii pentru că una întreagă este pantagruelică.


[fb]
---
Trimis de Michi in 23.02.17 15:36:07
Validat / Publicat: 23.02.17 17:52:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1697 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Cu voia Dstră, mama Michi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33050 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[23.02.17 19:07:44]
»

@Michi: @mishuuu! Iote la mama Michi, dă cu ciorbă de burtă în noi! Ca să mor io incet aici! Ce sadism, dom-le! Nț-nț-nț! E frumos? Daaa, e!

Ce atmosferă frumoasă, ce grup omogen și cald aveți! Nici n-aș zice că sunteți într-un local, ci acasă la prieteni!

krisstinna
[23.02.17 19:20:53]
»

@Michi: Vreau si eu pește prăjit!!!

Cum e dulceața de vinete?

Mie îmi zice soțul "fosilizeișân" -nu v-am spus eu că a trecut tinerețea mea?

Să vă fie de bine mama Michi

cristina47*
[23.02.17 19:57:21]
»

Si eu vreau crap! Am inghitit in sec. Parca si miroase din poza, a mujdei de usturoi. Bun bun!!! Ia sa ma duc si eu la Casa Jienilor, ca-i aici, langa mine, la doi pasi.

Cat era vinul? Vin pentru mine, bere fara alcool pentru sot, ca el si-a facut norma

Dulceata de vinete nu am mancat niciodata. Cred ca e reteta turceasca sau tatareasca, nu?

Arata foarte bine si salata de vinete! Imi lasa gura apa!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[23.02.17 20:15:39]
»

@Zoazore: Stai linistita, am vazut, am votat dar nu am avut timp sa raspund ca plecam de la munca, acum sunt insa in tihna si comentez tot.

Am mingea la fileu asa ca mama Michi e in vizor, ce crede ca daca ne-a adus saleuri la targ (Doamne si acum imi aduc aminte ce bune au fost nu o sa mai zic nimic, stai sa vezi .

Ciorba de burta mi se pare atac la persoana in orice articol as vedea-o.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[23.02.17 20:24:24]
»

@Michi: Deci sa trecem la atac (nu la persoana ):

Ca să pun capăt eventualului zâmbet superior în colţul gurii şi gândului ˝ ce-or mai vrea şi fosilele astea? ˝- persoanele de faţă se exclud- ţin să urez tuturor să ajungă la vârsta de +80, într-o stare de sănătate cât de cât, care să permită o ieşire de două-trei ori pe an cu foştii colegi şi de ce nu? cu userii AFA.

cred ca la asta suntem cu totii invidiosi si ne gandim (cel putin eu o fac mereu) ca daca mai apucam varsta aceea sa avem aceeasi pofta de viata si minte lucida. Tuturor celor care si-au luat plasa si m-au ascultat la targ (dintre vizitatori) le spuneam ca pe AFA nu exista limita de varsta, avem useri cu varsta cuprinsa intre 18 si 82 de ani (acum o sa schimb varsta, mai pun putin) asta insemna ca pentru nimeni nu exista scuza cu varsta.

Aici imi cam dadea cu plus

Eu am mâncat o salată de vinete delicioasă de care-mi era dor (10 lei), crap în crustă de mălai, cu mujdei şi mămăliguţă (30 lei), bere fără alcool (8 lei), cafea (7 lei); soţul a cerut o vodcă Smirnoff (10 lei), ciorbă de perişoare (10 lei), 3 mici mari (12 lei), ceafă de porc cu garnitură (22 lei), salată de varză (6 lei), cafea (7 lei)

atat de mult? am vazut insa ca si voua v-a dat cu plus sau poate a fost doar o scuza ca sa rezolvati inca o masa acasa?

In rest spun ca va admir pentru ca va faceti viata mai frumoasa si profitati sa va intalniti in continuare.

Felicitari din tot sufletul, votat cu foarte mare drag.

MichiAUTOR REVIEW
[23.02.17 21:16:37]
»

all@:1. mulţumesc tuturor pentru flori, felicitări şi bezele (pupături tu, nu dulciuri)

2. am făcut azi proba cu o porţioară de saleuri la congelator. Bune rău când le-am scos din cuptor. Le las la congelator câteva zile, le dezgheţ şi le mănânc ˝ in personam˝ nu ˝in rem˝. Dacă nu se fleşcăiesc trec pe producţie pentru Slănic. Le duc întâi la Sinaia unde stăm câteva zile. Altă întrebare. Dacă la Sinaia le recongelez? Sigur că mi-ar fi mai simplu să le iau din oraş dar jocul te ţine în priză

3. Cristina 47, că tot zicea Mishu de minte limpede. Dulceaţa era de vişine dar eu când am scris eram cu gândul la salată de vinete ca şi voi la ciorbă de burtă.

4. Mishulică, ştii că multe femei spun că au cu cinci, zece ani mai puţin? Cea mai mare prostie .Interlocutorul gândeşte:˝ Săraca, ce prost arată, prin câte o fi trecut?˝

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[23.02.17 21:28:01]
»

@Michi:

Dulceaţa era de vişine dar eu când am scris eram cu gândul la salată de vinete

Putea fi și de cucuvânve, că tot la ciorba aia m-am uitat! Deși dulceațe de vișine e preferata mea! Dar cum am auzit și de dulceață de vinete, nu m-a mai mirat nimic!

Aș vrea eu, la vârsta mea, să fiu așa lucidă și plină de energie ca Dumneavoastră!

P. S. Dar ciorba de burtă tot atac grav la persoană este!

Mihai18
[23.02.17 21:28:47]
»

@cristina47: Referitor la „Dulceață de vinete nu am mâncat niciodată”

Nici eu. Nici măcar nu am auzit.

Dar vă mai spun o curiozitate (doar pentru unii)

Dulceață de ardei iute, ați mâncat, ori ați auzit?

Există și am întîlnit-o în orașul lui Zoazore, în aprilie anul trecut. Eram pe fosta stradă Regală din Brăila, acum i se spune M. Eminescu și am intrat într-un magazin Plafar, aproape de teatrul Maria Filoti. Soția era interesată să cumpere ceva anume și eu priveam prin rafturi. Am văzut borcane cu eticheta „Dulceață de ardei iute” Eram contrariat și din curiozitate am comandat un borcan. Costa 8 lei și mi s-a spus că dacă cumpăr un borcan, îmi dă două și am cumpărat. Am vrut să gust și vânzătoarea mi-a dat o linguriță de unică folosință. Chiar era bună (pentru gustul meu). Sosit acasă și ultetrior mi s-a părut și mai bună și am terminat-o. Am mers tot la Plafar, dar în Ploiești și mi s-a spus că nici măcar nu au auzit de așa ceva. Brăila era departe și m-am resemnat.

În fine, sosește și vremea Târgului de toamnă la Ploiești și acolo am găsit această dulceață fabriată la Topoloveni. Era și mai bună, dar și mai scumpă. Am cumpărat 2 borcane, sunt mici, au 120 grame. Mai am unul, îl țin „pentru zile mari” Cu acordul d-nei Michi posibil să atașez o fotogfrafie cu el.

Despre review nu am scris încă nimic. Ce pot să spun. Foarte bine ce faceți doamna Michi. Viața trebuie trăită, minut de minut.

Vă doresc dv. și soțului, zile frumoase

P. S. Cred că Zoazore dacă află, neapărat îmi calcă pe urme. Norocoși sunt cei din Brăila

MichiAUTOR REVIEW
[23.02.17 21:36:10]
»

@Mihai18: În copilărie am mâncat în casa unei prietene aromânce dulceaţă de vinete cu smochine. O nebunie!

krisstinna
[23.02.17 21:40:30]
»

@Michi: Eu zic așa:

Congelați, decongelați, mâncați.

Dacă sunt ok, înainte să plecați la Sinaia să le scoateți și să le puneți într-o ladă frigorifică pentru a nu le de și congela iar. Ar fi prea multe decongelări dacă o mai punem la socoteală si pe cea de la Slănic.

Succes și spor la treabă!

Mulțumim, intenția contează indiferent de rezultat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Zoazore
[23.02.17 21:40:47]
»

@Mihai18: Nuuu, din păcate! Eu nu-s cu iuțelile dulci! Există și dulceață de ceapă! Aia de ardri iute este revulsivă, crește tensiunea! Zice lumea că-i bună cu friptură și se face ușor!

Și-ați fi putut spune de-atunci! Acum ați fi avut acea delicatesă!

Dacă vă mai doriți, rezolvăm!

MichiAUTOR REVIEW
[23.02.17 21:47:48]
»

@Zoazore: cea de usturoi scade tensiunea.

Zoazore
[23.02.17 21:49:41]
»

@Michi: Cică, pentru balansare, și-n asta se poate pune: usturoi, ghimbir, piper...

MichiAUTOR REVIEW
[23.02.17 21:50:10]
»

@krisstinna:Este o idee să nu decongelez decât când plec din Sinaia. La Slănic se mănâncă când ajung în prima seară.

Mihai18
[23.02.17 22:04:43]
»

@Zoazore: Ca să nu intru în păcat (cartonaș galben), vă invit să citiți PM la care chiar acum încep.

MichiAUTOR REVIEW
[23.02.17 22:20:32]
»

@Mihai18: M-a luat valul şi am uitat să-ţi dau acordul să pui poza cu nemaipomenita dulceaţă.

mishu
[24.02.17 06:46:04]
»

@Michi: Si mie tot ciorba de burta a anulat orice alt produs in jur, iar in ceea ce priveste varsta nu mi-am ascuns-o niciodata si cea mai mare bucurie am trait-o cand am facut 50. Aveam colege care percepeau acel prag ca pe un declin, au plans in ziua respectiva, mie insa de abia de la varsta aia mi se pare ca incepe viata cu adevarat, asa ca la cat mai multi ani frumosi inainte.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
calatorul
[23.04.17 03:04:34]
»

@Michi: Imi ingadui sa subscriu impresiilor de mai sus despre Casa Jienilor din Fainari: mancarea e foarte buna, preturile bunicele, locul cam inghesuit. Dincolo in schimb, langa Bd. Carol gradina e mult mai primitoare, incerc sa adaug si o relatare. Multumim pentru informatiile si impresiile impartasite.

Zoazore
[23.04.17 09:52:53]
»

@calatorul: Păi ia adaug-o! Ce mai aștepți?

calatorul
[23.04.17 10:59:49]
»

@Zoazore: Acusica, sa rasuflu si eu putin si ma apuc de scris, promit.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, Michi, Mihai18, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.083701133728027 sec
    ecranul dvs: 1 x 1